TURKIET EJ OPARTISKTDen som har sett föregående inläggs video där Shimon Peres säger många sanningar och får applåder vid Davosmötet och sedan ser Turkiets premiärminister Erdogan gå i taket och lämna sin plats i vrede över att han inte fått lika lång talartid som Shimon Peres borde bli förundrade. Erdogans ilska mot Shimon Peres går det inte att ta miste på och hans uttalanden är allt annat än opartiska. Hur skall Erdogan och Turkiet kunna medla mellan Israel och Hamas när man tagit ställning så massivt för Hamas och emot Israel.


Saken blir inte mindre anmärkningsvärd när Erdogan hyllas som en hjälte i Turkiet när han kommer hem från Davos.


En annan sak som också är slående när man läser artiklar i svensk press om denna händelse är att i stort sett endast Erdogan citeras. Vad Shimon Peres uttryckte är det svårt att hitta i någon svensk tidning.


Se följande exempel i Aftonbladet, Sveriges Radio och Nyhetskanalen.


Personligen blir jag bara än mer övertygad om att Turkiet inte skall bli medlem i EU. Ännu en stor anledning att rösta SD vid EU-valet den 7 juni.


Kommentarer
Postat av: sd.mönsterås

Håller med dig Thoralf, med Turkiet inställnig till kriget mellan Israel och Palestina så är det verkligen en anledning att rösta på oss Sverigedemokrater. Premiärminister Tayyip Erdogan visar tydligt i debatten att han står på Hamas sida, och sådana länder klarar vi oss utan i EU.

Tyckte att Shimon Peres tal var bra, och tydligen tyckte folket som satt och lyssnade det också, med tanke på applåderna han fick. Förstår inte att alla håller på Palestina, det var ju dom som började. Det var samma som med Ryssland och Georgien, det var Georgien som började men ryssarna fick all skit för det kriget.

2009-02-02 @ 18:50:00
Postat av: natasha

Shimon Peres tal är lysande, och han själv är en lysande rakryggad politiker. Det borde översättas och publiceras i sin helhet, så att alla som av olika anledningar inte kan lyssna på det, skulle få tillgång till det.Jag är helt övertygad om att ingen av de fd öststater som är medlemmar av EU kommer någonsin att rösta för Turkiets medlemskap, inte de kommande medlemmarna heller för den delen. Kan inte tänka mig att Bulgarien som var under turkiska oket i över 500 år och befriades så sent som i slutet av 1800-talet, skulle rösta "för" vid en eventuell omröstning.

2009-02-02 @ 19:22:45
Postat av: hunter

Det var lite allmän villervalla i översättningen till engelska vad den turkiske premiärministern Erdogan sade mot slutet.

- Han blev våldsamt irriterad och hånade publiken för att de applådera Shimon Peres tal.

- Han sade något i stil med att Shimon Peres talade med kraftig stämma för att dölja Israels våldsdåd.

- Han hade INTE förstått innebörden i något av vad Shimon Peres framförde beträffande ALLT som Israel hade utsatts för under åren, utan tog upp en enstaka händelse som nyligen hade hänt i Gaza för att framföra sin uppfattning om vad som var problemet.

- Man ser av hans ansiktsuttryck vilket hat han hade mot Shimon Peres och att han innerst inne förstod, att mot denna statsman var han total chanslös i saklig argumentation.Jag orkar inte lyssna en gång till, så hoppas att det som jag skriver är någorlunda rätt ihågkommet.

2009-02-02 @ 20:25:52
Postat av: natasha

Bättre fly än illa fäkta, sägs det, och Erdogan följde det ordspråket. Shimon Peres sopade ju bokstavligen golvet med sina och Israels motståndare! Ja, jag såg också det fruktansvärda hatet, som lyste i Erdogans ögon.

2009-02-02 @ 20:49:20
Postat av: Hr Fökk

Det var ingen tillfällighet och att det viftades med terrorist och nazistflaggor på demonstrationen i Kalmar.

Det tillhör numera den nya kulturen som vi alla tydligen ska indoktrineras in i.

2009-02-02 @ 22:05:48
Postat av: Anonym

Hej!Jag är också Sverigedemokrat.

Jag undrar dock: Varför detta oförbehållsamma Israelbeundreri?

Jag kan hålla med i många avseenden, men man måste komma ihåg att det fanns och finns folk som bodde där före 1948. Hur skoj hade det varit att födas och dö i ett flyktingläger?

2009-02-02 @ 22:07:25
Postat av: Hr Fökk

annonymJudarna bodde där också innan 1948. Skillnaden mellan dem och muslimerna var att de var arbetsamma och innovativa människor. Så när de fick den lilla landremsan förvandlade de den till en gyllene stat vid namn Israel. Något som dessa arma muslimerna än idag inte lyckats med trots säckvis med pengar.

2009-02-02 @ 22:24:28
Postat av: robban

det kommer vara ett flyktingläger så länge FN behandlar dem som flyktingar i stället för att låta dem gå vidare och ta ansvar för sina liv i gaza har inte ett skit med israel att göra egentligen

2009-02-02 @ 22:29:10
Postat av: Erik

Det jag med många andra reagerar över: medias partiskhet. Blundandet för terrorgrupper. Men vad kan man begära av vänstervriden fulmedia. Men så läser man bloggar och inser att det finns en ljusning. Ej påtvingad vinkling. Vänstern gillar kontrollerad media.Sverige har västvärldens sämsta journalister.Det roliga är att förmodligen samtliga dagstidningar och dina antagonister läser denna blogg dagligen, och de kommer man göra till 2010.2009-02-03 @ 01:05:27
Postat av: schweinfeldt

Sverige har den här planetens mest korrupta,hycklande och sviniga journalister säger jag.Turkiet har inte i EU att göra,inget muslimskt land har i europa att göra.

2009-02-03 @ 06:27:16
Postat av: Fredrik

Som sagt ! bara att rösta medborgare !

2009-02-03 @ 06:37:22
Postat av: Martin Isaksson

@ fredrik

hoppas du inte menade M för då har du inte förståt att M inte kommer göra någoting om sitvationen i sverige, de har lovat innan och inte hållt

2009-02-03 @ 10:32:05
Postat av: lee

Och turkietskrig mot Kurderna då?Hur behandlar dom Öchalan som man kidnappa i afrika för 10år sedan?

2009-02-04 @ 10:43:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0