SJUKVÅRD FÖR ALLA

Många påstår att sjukvården i Sverige håller en hög kvalitet och det är kanske också riktigt. Problemet är bara att få tillgång till den.


En nära anhörig till mig har haft stora problem med sin rygg under många år men alltid kämpat på utan att klaga. Men under hösten blev smärtan och värken och framförallt rörelseförmågan starkt begränsad. Efter undersökningar och röntgen ställdes diagnosen Spinal stenos och att enda möjliga sättet att åtgärda är en operation. Denna diagnos ställdes i november och min nära anhöriga placerades i en operationskö. Besvären blev dock värre och under december blev personen mer eller mindre sängliggande och kunde bara med allra största besvär endast ta sig till toaletten och köket. Värktabletterna blev som godis i väntan på brevet om en operationstid. Jul och nyår blev ingen rolig upplevelse men det nya året kom utan att det efterlängtade brevet från sjukvården kom i brevlådan. Att se en mycket nära anhörig tappa tron på livet och ta så mycket stryk både fysiskt och psykiskt är en mycket smärtsam upplevelse. Snart hade även hela januari gått utan att det efterlängtade brevet kommit.

Situationen blev sedan akut då den anhöriga ramlade vid ett toalett besök mitt i natten. Det blev ambulans till närmaste lasarett och nya röntgenundersökningar som visade på en spricka i bäckenet. Detta innebar en 10 dygns vistelse på en ortopedavdelning där smärtan för den nya skadan adderades till smärtan från den tidigare diagnosen.

Hade landstinget klarat av en operation inom rimlig tid så hade denna olycka aldrig inträffat med stora kostnader för landstinget som följd.

Idag är min nära anhöriga uttransporterad från lasarettet och ligger hemma i bostaden, mer eller mindre oförmögen att klara sig själv. Hemtjänsten får komma ett antal gånger varje dag för att hjälpa till med alla behov och allt beroende på att landstinget inte klarat av att utföra en operation i rimlig tid..

Nu skriver vi den 13 februari och fortfarande har inte det efterlängtade brevet om en operationstid kommit.


Nu visar det sig att den läkare som har den specialistkompetens som krävs för att utföra dessa operationer bara jobbar en vecka/månad vid det aktuella lasarettet. Då antog jag att han utförde operationer vid något annat sjukhus men döm om min förvåning blev stor då jag fick reda på att han på övrig tid jobbade åt Försäkringskassan. Med andra ord sitter denna läkare med sin specialistkompetens och bedömer vem som skall få sjukbidrag/ersättning eller inte. Istället för att utföra operationer och förhindra att människor plågas dag efter dag, vecka efter vecka och månad efter månad. När man sedan får höra läkare säga att de inte får jobba övertid p.g.a. att landstinget inte vill betala ut övertidsersättning blir jag upprörd. Läkarna skall istället ta ut all övertid i ledighet, det kan man verkligen kalla för ett moment 22 som gör det omöjligt att kapa operationsköer.


När man sedan läser i den lokala tidningen att kommunen där min anhöriga bor skall ta emot ensamkommande barn och anställa 8 personer för detta blir jag rent ut sagt förbannad. Då finns det minsann pengar i överflöd och ingen gräns för vad staten kan tänka sig att betala ut i ersättning till kommunerna. Men när det gäller våra "gamla" så finns det inga extrapengar. När det däremot gäller ekonomiska "flyktingar" finns det hur mycket pengar som helst. Då skapas "konton" som "extra ömmande skäl" eller "humanitära skäl" eller "skyddsbehov" och det är ingen hejd på hur många miljarder som staten skickar till migrationsverket men när det gäller den svenska sjukvården då gäller helt andra regler inte undra på att min nära anhöriga är mycket besviken på samhället.

Landstinget satsar istället på gratis sjukvård till illegala invandrare. Inte undra på att det jäser bland de grupper som drabbas. Men kom ihåg att alla blir gamla en dag och då kommer även du med stor säkerhet att drabbas av denna politik.


Min anhöriga är inte den enda drabbade utan jag vet att det finns mängder av människor som får lida helt i onödan på grund av otillräckliga resurser inom sjukvården.


Vem den anhöriga är? Min mor!


Idag är det ca 80 dagar sedan min mor hamnade i en operationskö men hon har fortfarande inte fått ett datum för operation!

  

Kalmar läns Landsting skryter med sina korta operationsköer och att de är bäst i landet när 17 procent tvingas vänta längre än 90 dagar på en operation. Det är ungefär som att jag skulle skryta med att jag missar sista betalningsdagen på 17 procent av mina räkningar. Då skulle jag snart ha kronofogden efter mig men när det gäller landstinget så finns det ingen övervakande myndighet utan där slår istället den politiska vänstermajoriteten sig för bröstet av självgodhet.


"Operationskön har blivit kortare i Kalmar län. I september var det 17 procent av patienterna som väntat längre än 90 dagar på en operation/åtgärd, mot 21 procent i augusti. Jämfört med övriga landet har Landstinget i Kalmar län bäst resultat. Rikets medeltal är att 38 procent av patienterna väntat mer än 90 dagar.

Detta framgick av den information om tillgänglighet och vårdgaranti som hälso- och sjukvårdsdirektör Ragnhild Holmberg lämnade vid landstingsstyrelsens sammanträde under onsdagen.
Av länets tre sjukhus har Länssjukhuset i Kalmar längst operationskö. Där har 24 procent av patienterna väntat mer än 90 dagar. Motsvarande siffror för Oskarshamns sjukhus är 5 procent och för Västerviks sjukhus 14 procent."

Kalmar Läns Landsting 2008-11-12


Kommentarer
Postat av: s-e karlsson

Thoralf du har gudomligt rätt i det du skriver om sjukvården ! Det är fruktansvärt hemskt hur våra sjuka gamla behandlas ! Hoppas dom som sitter i toppen också en gång kommer att drabbas utav sina felaktiga beslut !

Mvh S-E Karlsson Sd högsby .

2009-02-14 @ 11:40:58
Postat av: Thoralf A

Nej, Sven-Erikm, det hoppas jag inte! Jag vill ingen människa så illa.

Jag hoppas däremot att vi Sverigedemokrater får inflytande över hur vår gemensamma skattemedel används och förbättra vårdsituationen.

2009-02-14 @ 11:44:43
URL: http://thoralf.se
Postat av: Martin Isaksson

samma sak för vår dotter nu pallar vi inte längre utan går till en privat läkare och vår försäkring får betala.har försökt få en utredning till varflr våran älste dotter (5år) har migrän oftare och oftare

har varit en sån cirkus med läkare som vägrar skriva remisser till ögonspecialister så vi kan se om det är ögonen som gör att hon får migrän och spyr. är det en hjärntumör som skulle kunnat behandlats i ett tidigare skedde om vi bara fått en remiss så ska jag så sant som jag heter ´Martin göra upp med dessa läkare som vägrade skriva remiss för att det är dyrt att göra en hjärnröntgen, de nya skäggiga ensammkommande barnen ser man ju titt som tätt när man åkerförbi den lokala vårdcentralen de får nog förstaklassens hjälp annars hamnar väl läkarna i Aftonhoran för att de nekat abdulla sin viagramedicin.

2009-02-14 @ 12:49:21
Postat av: DunderMinnet

"fri sjukvård" säger jag bara.

Det är helt sjukt att folk ska behöva få vänta flera månader på akuta operationer!

Jag hoppas verkligen SD kommer in i riksdagen så det blir lite omprioritering på skattemedlen.

De gamla har byggt upp det här landet, de gamla ska INTE behöva lida!

2009-02-14 @ 13:32:38
Postat av: hunter

Det är givetvis enklast att illustrera brister i sjukvården genom att beskriva akuta eller kirurgiska sjukdomar. Men detta beskriver endast toppen av isberget. Det största problemet är utan tvekan de olika kroniska sjukdomar, som gör vardagen till ett h-e för de som drabbats. Man använder i det här sammanhanget den medicinska termen ADL, som innebär nedsatt förmågan (disability) att klara Allmänt Dagligt Liv. Detta utgör en stor och dold grupp i samhället där sjukvården skulle kunna göra mycket mer, men där kliniskt verksamma läkare tvingas t.ex. att göra bedömningen att patienten är ”färdigbehandlad” på grund av bristande resurser.Det rör sig om flera olika grupper som på så sätt har ett eländigt liv och jag kan bara nämna två av dessa som exempel.

- Kroniska smärtpatienter. I början av 90-talet bestämdes att göra en satsning på denna stora grupp och det startades flera olika mottagningar i Landstingens regi. Dessa lades på grund av resursbrist successivt ner och det finns bara ett fåtal kvar i dag som VERKLIGEN GÖR SKÄL att kallas för namnet smärtmottagning. På flera olika Landsting finns ”symboliska” mottagningar kvar, men vars brist på egentlig kompetens och resurser oftast inte är till någon nytta för den stora grupp smärtpatienter som behöver denna hjälp. Det rör sig således om grupper som fått diagnosen fibromyalgi, olika reumatiska sjukdomar, vissa inflammatoriska kroniska sjukdomar t.ex. inom urologiområdet, idiopatiska (okänd orsak) smärtpatienter o.s.v. Det är ingen tvekan om att självmordsfrekvensen är hög inom denna grupp.

- Multisjukdomspatienter. D.v.s. patienter som har flera olika symtom/sjukdomar och där det inte finns resurser till att ta ett helhetsgrepp om deras situation. Det rör sig ofta om systemiska sjukdomar där en och samma patient samtidigt t.ex. kan ha olika luftrörsbesvär, urologiska besvär, led- och muskelbesvär, olika former av mag/tarm besvär o.s.v. Primärvården har inte resurser att ta hand om dessa och drabbade skickas i bästa fall mellan olika specialister på sjukhusen, som bara kan ta hand om sin speciella del av sjukdomen och oftast utan till någon helhetshjälp för den drabbade. Efter ett tag ger de flesta upp och kämpar därför oftast vidare utan fortsatta kontakter med sjukvården och självmordsfrekvensen är tyvärr även hög inom denna grupp.Vill även nämna något om sjukdomen Osteoporos (benskörhet). För att kalcium skall tas upp av kroppens benvävnad behövs vitamin D3. Denna får vi dels genom födan men till allra största delen genom att den bildas i huden under dagtid utomhus. Genom den klädsel som används i vårt solfattiga klimat i Sverige av muslimska kvinnor, minimeras bildningen av D3 i kroppen. Vi kan med stor sannolikhet därför förvänta oss en ökad mängd benbrott i framtiden och där den vanligaste formen vid fallolyckor är radiusfrakturer (strålbensbrott i underarmen). Man ser redan nu en tendens till en ökning av detta hos vissa svenska sjukhus och som man givetvis offentligt håller tyst om! Detta innebär ännu en onödig ökad belastning för en redan ansträngd svensk sjukvård.

2009-02-14 @ 13:54:40
Postat av: s-e karlssonThoalf ! Jag vill heller inte någon människa illa , men ibland tar man till "grövre " ord .

Mvh S-E .

2009-02-14 @ 14:19:38
Postat av: Stefan K

Visst jäser det hos alla dom som står i vårdköer och tvingas betala dyrt för sin välfärd. Visst jäser det över hos många när man får läsa om personer som befinner sig illegalt i Sverige får gå före i kön och som dessutom får sin vård gratis.

Att pk-Sverige sedan retar sig på att ilskan och reaktionerna växer, känns ganska penibelt.

2009-02-14 @ 14:42:12
Postat av: carl

finns det tejp rullar med text www.sdkuriren.se det är lätt och snabbt med vanlig tejp hållare att fästa tejp remsor ÖVERALLT

gör egna så länge

2009-02-14 @ 15:03:31
Postat av: Carl

så länge Svenskar är fega så får de stå sitt kast när andra tar för sig. STÅ UPP OCH SLÅ NÄVEN I BORDET. ingen kommer att göra det åt dig.

För utom thoralf så finns det nån enstaka tjej som säger det du inte vågar men vill säga.

8&feature=channel" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=2JBjQwOmM8&feature=channel

2009-02-14 @ 16:01:22
Postat av: D Puddingfjäll

Det är bara att konstatera fakta: Pk-iterna har genom sin bisarra flyktingpolitik skänkt bort andras välfärd. För själva lär dom nog har förbindelser att slinka igenom alla kösystem och det blir därför de mest värnlösa som får betala kalaset – pensionärerna.Läste för ett par dagar sedan om en nittioårig kvinna som inte längre kunde kliva i sitt badkar och därför behövde en duschkabin. Nobben av det kommunala bostadsbolaget.

Följden blev att kvinnan ramlade och fick lida mycket svårt.Nu tillkommer sjukvårds kostnader och kostnader för hemtjänst, allt orsakat av pengabristen.

Pengabrist ger alltså upphov till ännu större pengabrist och ännu mer lidande.Men politikerna klamrar sig fast vid sina förmåner och vägrar med en dåres envishet att inse verkligheten. Tänk vilken girighet

2009-02-14 @ 16:06:22
Postat av: Carl

modiga Svenskar bli fler till antal. ju förr ju bättre får ni

http://www.youtube.com/user/ArgSvenne

2009-02-14 @ 16:39:38
Postat av: AWSvensson

Henrik Rydström snackade sig till sin andra varning och fick lämna planen. Han skulle kanske prova o blogga med domaren.

Sökte läkare för att lag saknade känsel i ett ben, skulle få vänta 6 månader på ortopedläkare!

2009-02-14 @ 17:40:42
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Bästa svenskar!Så länge det svenska folket fortsätter att rösta på politiker mer intresserade av andra nationer och andra nationers medborgare än sitt eget land och dess medborgare, så lär Vi få leva med detta elände!!!!

Medborgare, våga rösta på något parti som främjar svenskar och svenskars rättigheter i stället!!!!

2009-02-14 @ 17:55:10
Postat av: M

Titta närmare på det här, Thoralf:http://www.praktikertjanst.se/templates/PageExternal.aspx?id=40312009-02-14 @ 17:58:14
Postat av: Katinka Glahd

Det är för djävligt det här. Min syster fick konstigt ont i höften i slutet av november. Försökte stå ut med smärtan men till sist gick det inte längre. Akutintag med ambulans en lördagkväll.

Där var det fullt med åkerkråkor(slöjkärringar) och deras gastande ,ouppfostrade ungar. Hon fick vänta i 10 timmar utan en droppe vätska eller ens en smörgås att äta.Blev till sit undersökt och provtagen(i all hast) som visade att där fanns inget fel.

Blev hemskickad med Tramadol, en tablett som är starkt vanebildande.Smärtorna som följde under 6 veckors tid var olidliga.Och märk väl;detta är ingen gnällspik!!

Smärtorna blev till sist så hårda att min syster ville hoppa ut från 8,de våningen för att komma ifrån dessa. Hon ville inte besvära vården eftersom Läkarna" sagt att där fanns inte något.Hon genomlevde 2 månaders helvete på jorden i detta Rika Generösa Land. Arbetat i 46 år med ytterst lite sjukskrivningar. Har aldrig fött barn eller varit mammaledig.

I början av februari kunde hon inte längre stå ut med smärtorna. Ambulanfärd igen med en "rabba" till storasyster som tvingade ambulansen att köra till medicinintaget.Efter 5 timmar blir sjukligen skiktröntgad, vilken hon skulle ha blivit vid det första tillfället,men åkerkråkorna får ju gå före en 40-talist som slitit ihopa till "välfärden"!!

Det visar sig nu att en stor svulst har satt sig i underlivet och slingrat sig runt äggstock och tjocktarm. Först en operation på 4 timmar för att få bort cystan, sedan en operation för att skära av en stor bit av en förstörd tjocktarm.

Nu mår hon bättre efter några kritiska dygn, men varför skulle hon utsättas för detta onödiga lidande i 2 månader? I DETTA RIKA GENERÖSA LAND!!!!

2009-02-14 @ 18:29:08
Postat av: Andreas Henriksson

ThoralfPsykvården är inte direkt något och skryta om det heller.Om en psykisk sjuk människa själv vill ha vård ja då går det bra.Men är man psykiskt sjuk så har man knappast någon sjukdomsinsikt själv, och kan då sakta men säkert ta livet av sig.LPT(Lagen om Tvångsvård).Den ger jag inte mycket för, den är allt igenom rutten.Jag vet,jag har en mamma som är psykisk sjuk, så jag har stångats med en del läkare i Kalmar Läns Landsting.

2009-02-14 @ 18:40:58
Postat av: Ulrika

Vad jag har lagt märke till hos anhängare av SD är att man alltid talar om hur illa pensionärerna behandlas i samhället. Många behandlas förvisso illa medan andra behandlas som kungligheter vilket beror på att vissa pensionärer har pengar, talets gåva och någorlunda intelligens medan andra saknar det ena eller det andra eller allt av det. Men så ser det ju ut även i andra grupper i samhället, det vill säga att det är pengarna som styr. En rik pensionär kan skaffa vård/operation snabbt men får då kanske betala lite mer. Detta har ju dagens pensionärer indirekt gett sitt samtycke till genom att de underlåtit sig att agera medan tid fanns. När de nu själva sitter på fisbacken så är det synd om dem då de av förklarliga orsaker ålderdom/sjukdom inte kan dra sitt strå till stacken och blir behandlade si eller så. De kanske när de var yngre föraktade eller gjorde livet surt för generationerna som var yngre än dem och som de idag förväntar sig ska ta hand om dem.

Vad säger till exempel pensionärerna (många uppväxta med sossarna/arbetarrörelsen)idag när icke pensionärer tvingas att arbeta åtta timmar om dagen för a-kasse ersättning,socialbidrag eller a-kassa med kompletterande socialbidrag upp till existensminimumnivå för överlevnad,då det saknas arbeten och facken ligger som döda råttor när det gäller att ta strid för kollektivavtalen? Det skiter väl 30 och 40 talisterna/pensionärerna i även om de kan tycka synd om sina yngre medmänniskor samtidigt som de tycker synd om de svältande barnen i Afrika. De bryr sig som alla andra om sig själva och sina närmsta vilket de alltid gjort. Sådan är människan. Vad jag vill säga är att det värsta man kan göra är att placera in människor i olika kategorier/fack. Pensionär = fattig med automatik. Ensamstående mamma = fattig och i behov av stöd. Invandrare = segregerad,utanför samhället och behov av stöd. Funktionshindrad = behov av stödåtgärder. Som jag tidigare nämnt angående pensionärer finns det de som är rika på pengar eller fattiga på pengar. Detsamma gäller ensamstående mödrar,invandrare och funktionshindrade etc. Att arbetslösa,sjuka och socialbidragstagare(nollklassade)är fattiga på pengar beror dels på att det saknas arbeten till alla med skäliga löner och dels på att många pensionärer samt arbetsföra med goda löner suger där det går att suga, det vill säga de suger ut för att de själva ska kunna leva så bra som möjligt. Då säger man att "ut och arbeta era etniskt svenska parasister". Vi vill inte betala er ledighet/sysslolöshet med våra skattepengar. Om ni tjänar mellan 20 och 30 kronor i timmen efter skatt är inte vårt huvudbry. Självklart är det deras huvudbry då de inte själva skulle acceptera detta om det gällde dem. Massinvandringen(trots att det saknas arbeten och bostäder)kan de nämligen inte göra något åt. Det är genomklubbat att grupp ska sättas mot grupp så länge de som fattat detta beslut slipper att ta konsekvenserna idag. Nu säger jag idag eftersom saker och ting kan förändras från ena dagen till den andra och eftersom makthavarna allt från F.R till M.S och L.O inte är speciellt smarta. Kolla gärna upp deras eventuella utbildningar och tidigare arbeten så inser ni att de fungerar för att ge ett sken av att vi lever i en demokrati. Vilka står över dem? Är det fattig pensionären Arne på äldreboendet som numera bara får ett halvt ägg till frukost eller är det någon annan/andra?

2009-02-14 @ 21:00:40
Postat av: D Puddingfjäll

Ulrika skuldbelägger pensionärerna. Det är deras egen skuld att de har som de har det, heter det.Men snälla Ulrika, pensionärerna litade på politikerna och kunde på inga villkors vis tro att deras inbetalda välfärd skulle skänkas bort till blufflyktingar.För Ulrika kan väl inte mena att det är pensionärernas fel att PK-iterna lyckats driva igenom den bisarra svenska flyktingpolitiken?

2009-02-14 @ 21:22:31
Postat av: Ulrika

Till PuddingfjällPensionärerna är inte nyfödda.Pensionärerna är inte 10,20,30,40,50,60 år gamla. De är pensionärer vilket man kan bli som 65 åring i sverige idag.

Innan de blev pensionärer antar jag att de flesta hade ett liv och rösträtt. Att de eventuellt har valt att lita på politikerna när det tjänat dem och när det går värre för dem vänder sig bort från dem kan de inte anklaga andra för. Den bisarra svenska flyktingpolitiken kan ingen rå på för att våra politiker är köpta av de som står över politiken. Vilka är de?

2009-02-14 @ 21:50:57
Postat av: D Puddingfjäll

Svensken blev, och är fortfarande lurad av politikerna. Varför? Jo i svenskens hedersbegrepp ingår att alltid tala sanning och att aldrig lura sin nästa.

När politikerna lovade att ”fondera” svenskens pensionspengar så trodde vanligt folk att det som utlovades var REN OCK SKÄR SANNING.Delvis beror denna troskyldighet på att Sverige var ett så utomordentligt fattigt land att det helt enkelt inte gick att bedra sin nästa.Men våra politiker har infört ett nytt hedersbegrepp och jag tänker inte resa mig upp och tacka.

2009-02-14 @ 22:18:43
Postat av: Nalle i Växjö

Och inte går vi Svenskar ut och kastar sten på Poliser eller eldar upp bilar, även om vi blir dåligt behandlade.Sen har vi inga journalister i Janne J som tar upp snyftreportage i TVFör vi är Svenskar, jobbar och håller käften, och möjligtvis kanske vi ger uttryck för vårt missnöje på bloggen som nu.Men valdagen kommer allt närmare, och då!!!!Och inte blir det Mona jag röstar på

2009-02-14 @ 22:57:03
Postat av: BAW

Vill påminna om den onda tid då vi hade en socialistisk regering. Folket var då som nu hänvisade till köerna till offentlig sjukvård. Den socialistiska regeringen försåg sig själva med privat sjukvård, givetvis betald med våra skattepengar. Ni kommer väl ihåg hur godsägare Persons onda rygg botades?

2009-02-15 @ 10:24:46
Postat av: Die Dumme Schwede!!!!

Bästa svenskar,Den "nya politiska adeln" har försett sig själva med vidlyftiga pensioner, långt ifrån det oranga kuvertet, med en arbetsinsats om endast 12 år är man i den svenska riksdagen berättigad till livstids pension med 40.000 sek/mån! Var finner man motsvarande summa i det oranga kuvertet???? Under sin vistelse i Rosenbad eller på Helgeansholmen erhåller man privat sjukvård på Sofiahemmet utan vårdkö!!!! Därtill ingår fria mediciner, häpp!!!!

Horder av invandrare, med arbetsfria inkomster, arbetsfria pensioner inklusive vård och omsorg slukar ofantliga skattemedel!!!! Enligt "Måna Muslim" och Fredrik "Barbaren" skall ovan nämnda invandrare rädda svenskarnas "framtida pensioner", s.k "pensionsräddare"! Hur skall detta gå till när dessa invandrare endast befinner sig på "utgiftssidan" i det svenska nationalhushållet ???? Jo, "Måna" och "Barbaren" löser detta med att höja pensionsåldern för de "etniska svenskarna", någon måste ju dra in "stålarna" för h-e till den svenska "ofantliga" sektorn!!!! Man nämner en pensionsålder om "79 år" för att klara av "kakan"!!!! Vilka har idag ork och lust att arbeta mer än de 45 till 50 år som dagens blivande pensionärer har bakom sig????

Dessutom, så påpekar "Måna", att de nyanlända invandrarna har mycket högre utbildning än våra "etniska svenskar"!!!! En stilla undran kvarstår! Vart tog då alla dessa "hjärnkirurger", "kärnfysiker" och "raketforskare" vägen som Sverige översvämmades av???? Bor de fortfarande kvar i Rosengård och är arbetssökande???? Det är emellertid dags för en korrektion! Enligt officiell statistik, så är över 50% av nyanlända invandrare analfabeter!!!!

Dessutom, bästa medborgare, så har miljarder efter miljarder "donerats" till diverse socialdemokratiska "favoritdiktatorer"! Vad sägs om följande; "Mugabe", över 5.000 miljoner svenska kronor, "Fidel" ett större antal svenska miljarder, än så länge ej redovisade av riksrevisionsverket, "Yasser" också åtskilliga svenska bidragsmiljarder, så att änkan kan leva "ståndsmässigt" i Paris bästa kvarter!!!!

Grattis svenska folk eller varför inte grattis "Die Dumme Schwede"!!!!

2009-02-15 @ 11:12:15
Postat av: Nalle i Växjö

Är det någon som har fakta hur det ligger till med Idrottsmän som fotbollspelare mm.Har klubbarna särskilda " gräddfil" avtal som dom betar för så att idrottsmän under utövande av lek och idrott får blixtsnabb behandling utan långa köer.Eller går dom genom samma system som vi vanliga som bara arbetar och får stå i kö2009-02-16 @ 06:59:42
Postat av: Nalle i Växjö

Är det någon som har fakta hur det ligger till med Idrottsmän som fotbollspelare mm.Har klubbarna särskilda " gräddfil" avtal som dom betar för så att idrottsmän under utövande av lek och idrott får blixtsnabb behandling utan långa köer.Eller går dom genom samma system som vi vanliga som bara arbetar och får stå i kö2009-02-16 @ 06:59:54
Postat av: Zimona

Läste någonstans att någon inom sjukvården hade uttalat sig om alla knivskärningar, skottskador och misshandelsfall som händer hela tiden, särskilt i södra Sverige. Denne hävdade att om sjukvården slapp lägga så mkt tid på att ta hand om dessa "onödiga" skador, skulle det inte finnas några vårdköer i Sverige överhuvudtaget!

Vilka är det som (oftast) står för dessa brott...?

2009-02-16 @ 23:22:41
Postat av: DDR2

Detsamma hände min farmor för ett tag sedan. Hon gick och väntade på en höftledsoperation. Efter någon månad råkade hon ramla omkull efter att ha stigit av en buss och fått ett "hugg" i höften. Resultatet blev att hon fick en spricka i knät.Hon är fortfarande inte helt återställd efter ca 4 år...I USA skrattade man förresten åt svensk sjukvård när jag var där och förklarade hur det fungerar. Mina vänner menade att de trodde att "allt" i Sverige var gratis eftersom vi betalar så mycket i skatt... Men efter lite förklaring så menade de att den svenska sjukvården liknade den amerikanska "federala fattigsjukvården"...

2009-02-17 @ 11:45:51
URL: http://exilen.eu
Postat av: Gubben o Gumman

Zimona : Samma sak gäller extrahjälp till svaga elever i skolan vart går den tro,Lill-svenne damp

blir utan, se Östran om stökOlle.Gubben o Gumman skulle försöka muntra upp Akinder

lite i samband med en artikel att SD hycklar i politiken,skriven av Jonas Rödgök.Vi bidrog med följande rim:Hellre en hyklare till i politiken än ett huckle på cykel i trafiken.

Fast det ville dom inte ta in?2010-12-09 @ 11:33:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0