SÅPAN FANERDUN FORTSÄTTER.

Östran tar upp samma mejl till Kalmar kommun i en artikel som jag skrev om i ett tidigare blogginlägg. Östrans journalist har även intervjuat kommunchefen Roland Karlsson och kommunalrådet Johan Persson som båda skyller ifrån sig när det gäller det slängda mejlet.


Svaren från dessa båda herrar är pinsamma.


Men varför slängdes brevet från konsuln?

•-         Det minns jag inte. Det är så länge sedan.


Det var inte så att det kändes pinsamt att kritikerna till projektet hade rätt och att ni ville undvika skriverier om detta?

•-         Nej.


Hur många tror att dessa personer talar sanning? Personligen tror jag att de har väldigt dåligt samvete just nu.Tänk att Mr Lou bara några dagar innan han skall börja betala av sina skulder enligt de avtal Fanerdun han kommit överens med kommunen om så säljer han hela Fanerdun. Läs artikel i Barometern.

Den 17 februari skulle han betalat av den första miljonen till kommunen på den skuld om drygt 6 miljoner kronor. Kommunen blir nu blåst ännu en gång.

Nu måste säkert de nya investerarna söka de 27 tillstånden hos olika myndigheter i Kina för att kunna föra ut pengar till projektet i Kalmar.


Jag anser att kommunen inte skall diskutera med dessa investerare förrän skulden till kommunen är betald. Inte ens en fralla skall det bjudas på i stadshuset till dessa kineser innan skulden är reglerad. Inte ett enda tillstånd eller handling skall godkännas i de kommunala instanserna innan skulden är reglerad.


Frågan är om Roland Karlsson och Johan Persson klarar av att driva en så tuff linje eller om det blir flera klavertramp.


Kommentarer
Postat av: Roberth Ström

Ofattbart att såna där stollar får sitta kvar. Dessvärre verkar alla sossar i landet vara lika verklighetsfrånvarande.

2009-02-07 @ 23:12:55
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: Martin Isaksson

Hahainget kommer att hända de bara leker tysta leken sen kör de på som vanligt och med floskler som att nu måste se framåt och glöma det gamla, samt att minnet är väldigt selektivt hos dessa stollar.2009-02-07 @ 23:40:31
Postat av: Sven Duva

Politiker är vana vid att ingen ifrågasätter deras dumheter. Att ha en blåslampa i röven måste kommit som en chock för Johan Persson, Skinkmackan mfl.Heja Thoralf.

2009-02-07 @ 23:46:07
Postat av: Tore

Och jag som trodde ni var "smålänningar"!...Heja Thoralf!.

2009-02-08 @ 01:43:28
URL: http://http
Postat av: Sven Duva

Så här på nattkröken hittade jag ett kul citat av Lars Ohly."S och M har också under lång tid sett till att vi haft samma flyktingpolitik, oavsett valresultat."S och M passar ypperligt in i sammanhanget.2439309.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel2439309.svd

2009-02-08 @ 02:06:20
Postat av: Eric

Jag har följt Fanerdunhistorien lite sporadiskt.

Jar tror att hela historien är en gigantisk kulturkrock! Två fullständigt olika lands- och företagandekulturer som mötts och som absolut inte kan mötas.

Mr Lou kommer från Kina, ett land med en starkt uppåtgående ekonomi och där mutor och "personliga handslag" är vanligt förekommade och nästan ett krav för att systemet ska kunna rulla på.

Många tjänar multum och andra är utfattiga, en utmärkt grogrund för fiffel på olika nivåer och i olika storlek.

Sverige, ett genomorganiserat land med godtrogna och i viss mån inavlade politiker som litar på alla och på sina kompisar och där det mesta är offentligt och kontrollerbart (Idag iaf, framtiden är lite mer tveksam!).

I Sverige är en överenskommelse är en överenskommelse och den står man vid, i Kina är det inte fullt så säkert om man får ett annat bud eller kanske bättre handslag.

Karlsson/Persson litar på Lou och Lou fattar inte ett skvatt över att han inte får igenom sitt förslag och varför ska alla kolla vad han sysslar med? Det ska dom väl inte behöva göra?

Mr Lou:s affärsidé var väl inte riktig heller den som framskymtade utan en helt annan?

Jag är nästan säker på att Karlsson/Persson en eller flera gånger erbjudits en rejäl handtryckning av Mr Lou vilket man som svensk (politiker) artigt avböjer och Lou fattar fortfarande inget..

Missförstånden och kommunikationsbristen är monumentala! Så olika världar.

Detta var inget försvar för Karlsson/Persson bara en tanke om att svenska politiker inte alls begriper hur det går till i Stora Omvärlden och spec i stater med en hög nivå av korruption och ffa, det är INTE som i Sverige..

2009-02-08 @ 07:14:18
Postat av: Martin Isaksson

@ ericbra skrivetmen det måste ju finnas en gräns till hur dum man får vara. sen har ju flera bla thoralf påpekat detta för dom med mindre lyckat resultat.

2009-02-08 @ 10:15:25
Postat av: Thorsten JDet finns inga gränser för den politiska dumheten - den är gränslös och sanslös.

2009-02-08 @ 10:28:31
Postat av: Bengt

Visst finns det mycket korkat, men de mest korkade måste väl ändå de vara som röstat på kräken.

2009-02-08 @ 11:37:14
Postat av: Nalle i Växjö

Censur som Nordkorea och Sovjet i Barometern.Så fort man gör ett inlägg och på något sätt berör den skandalöst dåliga rapporteringen om Fanerdun affären eller på något sätt är kritisk mot rapportering i vissa ämnen, då försvinner inlägget spårlöst som dom officiella breven till Kalmar kommun.

Kan det vara något som en gång i tiden kallades "Politruck" som granskar att allt är politiskt korrekt ( PK media)Tänkte ta upp det i denna blogg där inte samma censur råder och som snart har 10% i valet och som snart läses av flera än Barometern sidor.

Det som Barometern och andra tidningar håller på med är ett sätt att gräva sin egen grav.

Och då behövs heller inga jättestora nybyggda tidningshus, eller människor som behöver en tidning tryckt på värdefullt papperOm jag nu skriver "folkets makt" innebär det inget politiskt budskap som kommunismen eller annat, utan att "gräsrötter även kan framföra vad dom tycker.Mera makt åt folket när det gäller att fritt få framföra vad man tycker.

Eller lägg ner kommentarsidorna på Barometern, SMP och liknande, dom fyller ingen funktion med nuvarande censurRädda Sverige!

2009-02-08 @ 12:03:16
Postat av: natasha

"Censur som i Sovjet"Alla brev till och från Sovjet censurerades. Efter flera år i Sverige råkade jag få veta att man skulle hålla det sovjetiska kuvertet över ånga, då lossnade klistret och just där stod en liten stämpel med ett antal siffror. Stämpeln sattes dit av den person som släppte genom brevet. Ungefär 99% av alla brev hade en sådan stämpel. Ibland var det samma nummer, ibland ulika. Vissa brev försvann dock spårlöst på vägen, precis som inläggen i Barometern.Parallelen är ganska komisk!2009-02-08 @ 12:30:41
Postat av: Nalle i Växjö

Vill bara berätta att några smått kritiska inlägg om Fanerdun kom förbi sensurspärren i BarometernBra att det går framåt med demokratifrågor och fritt att tänka och uttrycka sig i Sverige2009-02-08 @ 22:00:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0