PK-RIKTIG SLUTLEDNINGSFÖRMÅGA"Det finns inget politiskt budskap bakom bränderna i mataffärerna i Södertälje. Den slutsatsen drar Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk Handel, efter att ha pratat med polisen. Också polisen tillbakavisar att det skulle handla om politiska attentat. "Det är bara spekulationer", säger presstalesmannen Kia Samrell""Varför skulle en politisk gruppering slå till enbart i Södertälje? Det är lätt att slänga fram att det finns en koppling, men varför skulle det ske lokalt i Södertälje?, säger Dick Marklund"
SvD


Ja, varför skulle en Intifada utbryta just i Södertälje som har en av de högsta andelarna invandrare från Mellan Östern?


Att det skulle råda någon koppling mellan stenkastning mot bussar, raketer mot bussar, skottlosssning mot polisstationer, misshandel av svenska ungdomar och rena kravaller i Södertälje och dessa bränder är ju väldigt långsökt och orealistiskt.

Att det dessutom skulle handla om vänsterextremistiska grupper som aldrig ägnar sig våld, skadegörelse, upplopp och förföljelse av oliktänkande är ju helt absurt.


Grattis till era slutsatser inom polisen och säkerhetschefen på Svensk Handel,  med den inställning lär aldrig dessa brott kunna lösas.

DN


Kommentarer
Postat av: Nalle i Växjö

Är det någon som har en ordbok, där det i klartext står vad " vänsterextrema grupper" som hatar USA betyder.Är det förbannade ryssar eller vad är det?Har är det något med en viss religiös tillhörighet eller ????Tacksam för svar, för i Expressen eller andra PK media får man troligen inte förklaring.Men det är för ..... Tur att det snart är 2010

2009-02-26 @ 13:12:43
Postat av: Martin Isaksson

finns ju bara två alternativ antingen så är det albanska eller dylika utlänings maffia som försökt pressa butikerna på beskyddar pengar (som ett hotell som brann igår) och nu som hämd tänt på butikerna. eller så är det vänster (läs muslimer)

som vanligt inte kan tåla ett civilcerat samhälle och att vi inte vill ha deras krig och konflikter

2009-02-26 @ 13:22:40
Postat av: Nalle i Växjö

Jag Googlade lite på "global intifada" och vad som kommer fram är följande och som har att göra med Palestina och Muslimer.Varför skriver inte PK media det utan "västerextrema grupper" som är ett uttryckt som är så luddigt så att en bommullstuss känns som en bit betong i munnen vid en jämförelse.Är alla rädda att skriva sanning. Och varför????Vi får se vad Sossarnas nya sekreterare säger om saken

Postat av: Kalle

"Sedan den första branden på Coop före jul har sju butiksbränder drabbat Södertälje. Ungefär samtidigt som bränderna började påträf­fades flygblad runt om i Södertälje med text som uppmanade till brandattentat mot butiker som säljer amerikanska varor med hänvisning till supermaktens intåg i Irak.

På lapparna fanns också en bild på hur man själv kan tillverka en tidsfördröjd brandbomb." skriver Länstidningen i SödertäljeSå är det i Södertälje numer!!!

2009-02-26 @ 14:00:41
URL: http://lt.se/nyheter/1.81317
Postat av: vmm

Såg för några timmar sedan på TV att en press-polis sa att det inte finns några misstankar om kopplingar till dom tidigare hoten om att bränna dessa butiker. Helt klart verkar polisen veta mer än dom går ut med öppet eftersom ett sådant uttalande annars skulle vara helt superkorkat.

2009-02-26 @ 14:06:08
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: Sussie

googla på global intifada så får ni mycket info om detta pack....

2009-02-26 @ 14:17:40
Postat av: D Puddingfjäll

Opposition mot PK-iterna är i den statliga byråkratin strängt förbjuden. Oppositionella förlorar sitt levebröd.Men sanning då?Den struntar PK högaktningsfullt i.Och alla högtidliga vändningar i grundlagen enligt vilka ämbetsmännen förbjudes att idka politik i sina ämbeten.Dessa vändningar hånskrattar de åt.Så hårt klämd är sanning och demokrati i Sverige.

2009-02-26 @ 15:06:29
Postat av: FredrikSka detta sluta ?

Och man talar om det som om det vore vardagsmat !?Klart dom vet mer men dom vill ej gå ut med något pga av att dom vet vart det pekar åt !Synd om de invandrare som försöker bygga upp nåt och göra sig en framtid. Har detta kopplingar till radikala Muslimer eller extrem vänstern så är det bara så att då handlar det om rikets säkerhet. Bara av med silkesvantarna !Säger bara det:Tacka Mona.S,och hela sosse eliten för detta härliga samhälle vi fått !!Rädda Sverige !2009-02-26 @ 15:15:29
Postat av: LP

Jag är inte så hemma i Södertälje, men kan tänka mig att det finns en massa småbutiker som drivs företrädesvis av muslimer (så är det där jag bor i Malmö).Det står att fyra STORA butiker drabbats och på bilden brinner en Willysbutik. Anar att de andra tre knappast heter "Mustafas Livmeddel" eller "Youssufs Allköpp" (medvetna felstavningar enligt Malmömodell).Ett politiskt/ekonomiskt motiv kan ju vara att tvinga bort de stora livsmedelsafärerna där det jobbar både svenskar och invandrare (ja helt enkelt mångkulturella affärer) och där man har en marknadsprofil som är mera västeuropeisk fast med livsmedel från hela världen (kanske inte Israel förstås?), man motar bort detta till förmån för etniskt renare butiker med betoning på muslimskt dominerade etniciteter. Man vinner då (förutom större inkomster till muslimska köpmän) ökad kulturell kontroll över området. Utvecklingen mot ett totalt islamiserat sk "no go area" (no go för svenskar alltså) där muslimska värderingar råder, accelererar.Man ger alltså marknadskrafterna en rejäl skjuts i baken. Baklava och halalkött för hela slanten. Leve den islamska mång(o)kulturen!

2009-02-26 @ 15:25:46
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Bofo

PK-media med Sveriges Radio i spetsen ligger lågt. Inga inslag varje timme som är normalt för en stor nyhet. Bränderna skall tigas ihjäl i likhet med annan vänsterinriktad brottslighet. Tänk er in i situationen om extremhögern haft knytningar till bränderna!! Extrasändningar, uttalanden, debatter o s v.

2009-02-26 @ 15:30:35
Postat av: Alex

Jag kan faktiskt inte se några politiska motiv. Jag är ingen expert på området, men för mig så framstår det som typiska pyroman-dåd.Och vad menas egentligen med PK? Tolkar det som om det betyder ungefär samma som det gamla "hegemoni"-begreppet, men vad jag märkt så riktas PK främst mot vänster av högern och hegemoni främst mot högern av vänstern. Och hegemoni-begreppet användes som mest av vänstern på 70-talet (då vänstern var som starkast) medan PK-begreppet används mest av högern på 00-talet (då högern är som starkast). Så de som har politiskt korrekta åsikter använder PK-begreppet mot de som inte är politiskt korrekta (och när vänstern hade hegemoni på 70-talet så använde de begreppet mot de som inte hade hegemoni).Så nu då samhället är liberalkonservativt och idéer som "hårdare tag", "fler krav" o.s.v. är väldigt PK så är det just dessa idéers mest extrema företrädare som använder PK-begreppet mot de som tidigare hade hegemoni men nu förlorat den (ex. "kulturvänstern" som i dag är väldigt marginaliserad). Det är väldigt orwellskt och krångligt.En skillnad på PK-begreppet och hegemoni-begreppet tycks dock vara att hegemoni-begreppet är mer... seriöst, det har forskats och krivits mycket om hegemoni. PK-däremot tycks vara någonting som används ganska godtyckligt som en slags härskarteknik för att förklena eller förminska åsikter eller argument från (företrädesvis) vänster.Jag har noterat att många SD:are tycker om PK-begreppet och att de använder det för att "omyndigförklara" andra typer av åsikter, i synnerhet pro-feministiska eller invandrarvänliga åsikter. När man klassats som politiskt korrekt så spelar det egentligen ingen roll vad man säger, man har klassats som okritisk och "lurad av etablisemanget". Har man lyckats avfärda en åsikt som ett uttryck för politisk korrekthet behöver i allmänhet inte motivera sina egna åsikter och har därigenom effektivt satt punkt för debatten.Rätt fult begrepp alltså. Tycker nog att vi kan skippa det och vid b ehov återgå till hegemoni-begreppet som var lite sakligare.

2009-02-26 @ 15:44:30
Postat av: Tobbe

På tal om PK.Här finns en (22 min) video om den historiska bakgrunden till PK och varför denna ideologi vill bryta ned samhället.http://video.google.com/videoplay?docid=8630135369495797236Sevärd!

2009-02-26 @ 15:52:55
Postat av: hunter

Helt off topic, men en viss Alexei gör att det blir humor i "den högre skolan" och fullständigt sjukare än sjukast. Varsågod och skölj och "kissa" inte på er av skratt!

Postat av: Lennart

Ju längre man vägrar inse sanningen, desto värre kommer det att bli.

2009-02-26 @ 16:09:24
Postat av: Fredrik

Läs o begrunda !Citymail uppmanas säga nej till SDSeko vill att Citymail i Stockholm och Göteborg nekar att dela ut valmaterial från Sverigedemokraterna i samband med EU-valet i juni.Uppmaningen framförs av Sekos klubbar vid Citymail i ett brev. Klubbordförande i Väst, Thomas Gorin, säger till Sekotidningen att Sverigedemokraterna får ha vilka åsikter de vill, men att det inte är moraliskt försvarbart att sprida åsikterna genom dem. Citymails vd Mats Forsberg har meddelat Seko att företaget inte tar politisk ställning.2009-02-26 @ 16:37:20
Postat av: Stefan K

Nämen, är det inte de högerextrema grupperna som utgör det största hotet mot demokratin?

Intifada" rel="nofollow">http://sv.wikipedia.org/wiki/GlobalIntifada

2009-02-26 @ 16:40:54
Postat av: BAW

I Södertälje blir aldrig någon blatte fälld för brott.Då de 20 hjältar som misshandlade en ung tjej blev de två mest aktiva utpekade av flera vittnen. Brott kan ej styrkas tyckte den pk åklagare som fick fallet. Glöm Södertälje, den stan är körd, låt skiten brinna ner.

2009-02-26 @ 16:53:08
Postat av: johnston

om man packar ihop tusentals folk från länder där krig och våld är vardag, är det då verkligen konstigt att dom på nytt börjar bedriva motsvarande aktioner i sitt nya samhälle?

2009-02-26 @ 18:31:45
Postat av: Martin Isaksson

@LP Ligger mkt i det du säger för såna som dessa stenåldersmänniskor konkurerar inte med bättre service och priser i hemlandet där tänder de eld på konkurenterna eller dödar/hotar hans släkt sånt är vardagsmat i tex balkanländerna (enligt min kusin som gjort 3 FN tjänter där)Här i mer civilerade länder så böjer vi oss för denna sortens av våld vilket vi borde våga stå upp för ialla fall för våra barnsskull.Alex låter helt PK körd, är du kränk ?

så mkt ordbajsande så lite mening är du politiker?

2009-02-26 @ 18:54:00
Postat av: Roberth Ström

Det här är bara början! Det är som med barn utan bestraffning och med den mjuka vägen så får vi detta samhälle. Hur i glödheta helvete kan idioten Lago sitta och bestämma i Södertälje? Hur kan dåren Repalu bestämma i Malmö? Hoppas innerligt dessa förlorar makten i nästa val. Borde inte en politiker iqtestas innen han blir vald? Jag tror en apa skulle fattat bättre beslut för dessa två städer.

2009-02-26 @ 20:04:14
Postat av: Skägglös

Söder(balkan)tälje är det ultimata beviset på att mångkultur inte fungerar!

2009-02-26 @ 20:08:41
Postat av: Anonym

@AlexJag har visserligen bara snabbläst ditt inlägg, men jag tycker det låter lite snurrigt.

Vad menar du med:"Så de som har politiskt korrekta åsikter använder PK-begreppet mot de som inte är politiskt korrekta..."Jag tolkar din text som att den som tex har åsikten (eller kanske snarare tror sig ha åsikten) att multikulturalism är bra (en politisk korrekt åsikt), skulle använda PK-begreppet MOT den som inte anser att multikulturalismen är en bra och fungerande

2009-02-26 @ 20:38:08
Postat av: Ibbe

För många år sedan när en svensk äldre dam för första gången såg en livs levande giraff på Zoologisk Have i Köpenhamn vände hon blicken mot himmelen. Med knäppta händer sade hon:"Herre Gud, sådana djur finns inte". Samma förklaringsmodell gäller numera för problematiken i t.ex Rosengård och Södertälje. Rappt och galant omvandlar polisrepresentanter och kommunpolitiker verkligheten, giraffen finns inte, och vips så finns inget att oroa sig för. Blir nästa steg att lagföra människor som hävdar en uppfattning som går på tvärs mot verklighetsförvrängningen?

2009-02-26 @ 20:40:36
Postat av: LP

@AlexJag har visserligen bara snabbläst ditt inlägg, men jag tycker det låter lite konstigt.

Vad menar du med:"Så de som har politiskt korrekta åsikter använder PK-begreppet MOT [mina versaler] de som inte är politiskt korrekta..."Jag tolkar din text som att den som tex har åsikten (eller kanske snarare tror sig ha åsikten) att multikulturalism är bra (en synnerligen politisk korrekt åsikt), skulle använda PK-begreppet MOT den som inte anser att multikulturalismen är en bra och fungerande ideologi.

Hur gör han det i så fall? Säger han "Ni som är mot mångkulturalismen är sååå PK!"?Lys upp mig Alex!

2009-02-26 @ 20:41:40
Postat av: Pick Malmlund

Terroristerna angriper Sverige och myndigheterna står handfallna!Vettskrämda försöker de in i det längsta hålla sig kvar vid makten. EU dirigerar 7 klövern kryper

2009-02-26 @ 20:59:12
Postat av: s-e karlsson

Hopp till ett annat ämne , lyssnade just på Debatt angående Peter Magnusson Södertälje Sjukhus , är man så j---a dum så man går ut i media och skvallrar på sina arbetskamrater vara vad det månde vara ,så får man nog skylla sej själv !!! S-E Karlsson .

2009-02-26 @ 22:44:23
Postat av: LP

@AlexEn till Alex, jag citerar dig:"Jag har noterat att många SD:are tycker om PK-begreppet och att de använder det för att "omyndigförklara" andra typer av åsikter, i synnerhet pro-feministiska eller invandrarvänliga åsikter. När man klassats som politiskt korrekt så spelar det egentligen ingen roll vad man säger, man har klassats som okritisk och "lurad av etablisemanget". Har man lyckats avfärda en åsikt som ett uttryck för politisk korrekthet behöver i allmänhet inte motivera sina egna åsikter och har därigenom effektivt satt punkt för debatten."Sen travesterar jag dig:"Jag har noterat att många vänstermänniskor tycker om rasistbegreppet och att de använder det för att stigmatisera andra typer av åsikter, i synnerhet pro-svenska eller invandringskritiska åsikter. När man klassats som rasist så spelar det egentligen ingen roll vad man säger, man har klassats som främlingsfientlig och "lurad av extremhögern". Har man lyckats avfärda en åsikt som ett uttryck för rasism behöver man i allmänhet inte motivera sina egna åsikter och har därigenom effektivt satt punkt för debatten."Gonatt

2009-02-26 @ 22:52:36
Postat av: Peter, den förste.

Det är inte normalt att det brinner fyra stora mataffärer på en och samma ort.

Det är inte normalt att det förhindras tennismatcher med hot om våld.

Det är inte normalt att det förövas mer än tio våldtäckter om dagen.

Det är inte normalt att det brinner mer än en skola om dagen.

Det är inte normalt att det förövas gruppvåldtäckter.

Det är inte normalt att det fria ordet förhindras.DET ÄR BARA NORMALT I ETT LAND I SÖNDERFALL!!!

2009-02-26 @ 23:09:02
Postat av: Mangan

Sen hade de ju hotat att bränna affärer för att de sålde amerikanska chips = USA-hat.Detta hot och att tre butiker samtidigt fick bränder som startade i chipshyllorna kan ju inte ha något politiskt motiv.Läste nyss även om att politiker i Malmö applåderar en islamistisk ledare där. Politikerna står ju fullständigt på knäna, i spagat och allt möjligt för politiska ideologin islam och islamism.

2009-02-27 @ 00:01:26
Postat av: Mangan

Ja, och så även ledaren för svensk handel och antagligen i princip hela näringslivet.

2009-02-27 @ 00:02:50
Postat av: World Traveller

Terrorn har kommit till Sverige....och vad goer vaara politiker? Foernekar det!Hamas och Hizbollah bestaemmer i Malmoe!Muslimska Brodraskapet har en representant i regeringen!Vaensterns stormtrupper anlaegger mordbraender och forsoker moerda Sverige-demokrater!Svenskar, speciellt vaara kvinnor, barn och gamla utsaetts dagligen foer brutala oeverfall och valdtakter och mord!Polisen har order att jaga svenskar, fortkoerare, skattesmitare och eventuellt svenska kriminella saasom Hells Angels, men faar absolut inte roera vaara kaera invandrare och vanster-terrorister.Hur fan har det kunnat bli saa haer?

2009-02-27 @ 10:29:08
Postat av: Alexander den store

Att säga jävla utlänning och judejävlar nuförtiden är nästan rumsrent.

Medan Blatte , som betyder kackerlacka är inte tillåtet.Rasist är gängse uttrycksform för alla som tycker att Sveriges integrationspolitik och indvandrarpolitik har spårat ur ! Enligt massmedia

2009-02-27 @ 13:36:56
URL: http://roljede.blogspot.com
Postat av: Stefan K

I dagsläget är det vänsterextremisterna och islamisterna som utmärker sig mest i nedmonteringen av vårt demokratiska system och våra politiker är anmärkningsvärt tysta. Jag kan inte påminna mig ett enda avståndstagande ord från våra politiker angående dessa extremistgrupper. Nej, annat ljud i skällan är det när Sd ska kommenteras, för då finns det plötsligt inga gränser över hur man försöker överträffa varandra i nedvärderande ord och avståndstagande.

2009-02-27 @ 16:15:50
Postat av: Ilmar

Om Dick Malmlund ansvarade för tennismatchen i Malmö skulle han komma fram till att de islamistiska och vänsterextrema våldsverkarna bara har något emot tennis eller sporthallar! :-)

2009-02-28 @ 11:55:09
Postat av: Robin_Shadowes

Jag köper DVDer med amerikanska filmer och skivor med amerikanska artister. Förtjänar jag därmed också att få mitt hem nedbränt? Just bring it on motherfuckers så får vi väl se vem som verkligen slutar på kyrkogården av oss...

2009-03-01 @ 01:15:17
Postat av: Nalle i Växjö

Funderade på en sak.När kommer vår Statsminister sammankalla till presskonferens på Sergels torg inför ett massivt uppbåd med media, TV kanaler från olika länder och förklara "krig" på alla nivåer och platser och med alla metoder mot den cancersvulst som snabbt växer i Moder Sveas kropp med gangster och terrorister från Sverige och olika länder i hela världen.Sedan vaknade jag, och insåg att jag bara drömt om något som tyvärr aldrig kan hända i vårt land.

Funderade på att beställa survival kit med skottsäker väst, hjälm och något vapen så jag i alla fall kan försvara mina närmaste och mig själv.2009-03-01 @ 11:20:27
Postat av: Blivande kommunalråd för SD

Ett av dom största terrordåden i Sverige 4 nedbrända varuhus .Vilket kunde varit flera om pyjamaskillarnas brandbomber funkat.Har hållit koll på pressen AFTONBLADET var tvugna att skriva om det dagen efter sedan dess är dett tyst.Däremot kan man idag läsa om badhus som har öppet bara för kvinnor.Av detta kan man dra två slutsatser denna nedtystning är ett hot mot demokratin.Samt att AFTONBLADET nedvärderar sina läsares iutelligens.Man börjar längta tills valdagen 2010.Pressen sätt att återge saker o tysta ned börjar bli löjlig.Man kan bara hoppas att AFTONBLADETS medarbetare läser artikeln om Rosengård i Norska AFTENPOSTEN.

2009-03-01 @ 15:48:47
Postat av: Blivande kommunalråd för SD

Den lokala pressen då i form av Barometern den andra tidningen lider ju av Pravda syndromet så den räknas inte som tidning.Är ganska kul med ,ang artikeln med flickan som spottade på en polisman i munnen.Så skrev jag att polismannen kunde kastat sina skor på henne.Inte kom det in inte samt att möjligheten att kommentera togs bort.Det är mycket underhållande att se när kommentarer tar sej in och sedan stormamma tar bort både dom och möjligheten att kommentera.Vad som är ännu mera kul är en tidning som är djupt imponerade av buksvågrarnas fotbollsförening .Spaltmil skrivs om dom.Ett gäng som inte gjort ett skit för Kalmar.Driv med dom lek ordlekar typ svartaxi blir kameltaxi variera signaturenena typ Åke Rosengård Karina Rosengård Kommunhuset lekstugan på Stortorget.Det är man värd så länge man hindrar demokratin.Skall bli helskoj och se vad som står i tidningen dagen efter valet 2010.

2009-03-01 @ 16:42:05
Postat av: Blivande kommunalråd för SD

Jag tror DICK skojar med oss ang ekonomiska orsaker till att man tar sej friheten att bränna ned varuhus i Månaland(Södertälje)För jag blev chipsugen när jag var på OBS i Kalmar.Där var hyllorna rensade på 80 procent av chipsen väl tilltagna tomrum mellan chips kartongerna.Är det så att chipsen med Amerikanskt ursprung står på lagret isåfall har den psykologiska terrorna kommit till Kalmar.Man kan väl hoppas att en våg av chipsugna Kalmarbor smaskat i sej dom i helgen.Eller att brandbombsletande kunder tog en påse när dom ändå var där så att säga.Kände faktiskt ett obehag bland chipspåsarna.Skall kolla om det är lika tomt i veckan när man har kunnat fylla på ev slutsålda produkter el om det är som jag tror att säkerhetsansvariga skickat ut ett direktiv om detta glesa utbud.För på den här bloggen har vi koll på läget.Ps jag gjorde nytt personrekord på stäckan chipsen -kassan när en ung dam med svartsjal runt hela huvudet gled förbi.Min invadrarfobi hade en triumfens stund i skallen på mej.Förlåt mej fader jag vill inte bli muslim jag tycker inte dom e kul att ha att göra med.Vad är det för fel på mej.

2009-03-01 @ 17:39:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0