SVERIGE INGER INGET FÖRTROENDE!Antalet värnpliktiga i Sverige under de senaste 30 åren. Detta visar på ett väldigt enkelt sätt den katastrofala utvecklingen av det svenska försvaret som snart är nere på noll. Försvarsministern vill väl mer eller mer lägga ner värnplikten och istället satsa på en liten trupp fast anställda för internationella uppdrag.Sten Tolgfors                                                       Foto Thoralf Alfsson

Inte nog med att försvarsministern Sten "tomhylsan" Tolgfors blundar för verkligheten, han är dessutom naiv när han tror att andra länder skall köpa flygplanet JAS Gripen. I kvällens Rapport kritiserade han Norge för att de inte valde JAS Gripen.
Det har egentligen ingen betydelse om planet är både bättre och billigare än konkurrenterna då det handlar mycket mer om trovärdighet då ett land beslutar om en sådan jätteinvestering som ett nytt vapensystem.


Ett land som köper ett flygplan som man skall leva med i 20-25 år tittar givetvis på detta i ett långsiktigt perspektiv och då tänker jag på något annat än det rent ekonomiska perspektivet.

Det allra viktigaste är ändå att det vapensystem man satsar på kommer att utvecklas av leverantören och att service och underhåll kan garanteras av leverantören.


Med Sverige som leverantör av detta vapensystem är det mycket tveksamt att man kan leva upp till detta. Den utveckling eller förlåt avveckling som skett av det svenska försvaret under flera decennier gör nog ingen köpare speciellt övertygad om Sveriges förmåga att leva upp till både utveckling och garantier under livstiden för JAS Gripen. Risken är nog istället stor att regeringen lägger ned JAS Gripen eller i varje fall utvecklingen. Sten Tolgfors har ju heller inte övertygat som försvarsminister och är man riktigt ärlig så tror jag vilket land som helst blir mycket tveksam till Sverige och dess uppriktiga vilja att värna vår försvarsindustri då regeringen tillsätter en vapenvägrare som försvarsminister.


Om det dessutom skulle bli regeringsskifte 2010 där Miljöpartiet och Vänsterpartiet får stort inflytande så kan nog vem som helst förutse vad som skulle hända med svenska försvaret och vår försvarsindustri. Frågan är i och för sig om det kan bli värre med en vänsterpartist som försvarsminister än moderaten Sten Tolgfors som fick posten efter att en annan moderat avgick som försvarsminister.
Mikael Odenberg ville ha en helt annan utveckling av försvaret och när han inte fick gehör för detta inom de nya moderaterna lämnade han sin ministerpost och ersattes av vapenvägraren och nickedockan Sten Tolgfors.


Kommentarer
Postat av: Hm

En aspekt på allmän värnplikt som aldrig (naturligtvis!) nämns är invandringen. Hur skall invandrare kunna integreras i ett system med allmän värnplikt? Har dess kommit till sverige för att göra något för sverige och svenskarna eller har de kommit för sin egen skull? En välutvecklad försvarsvilja är ju grunden för en allmän värnplikt. Kan det ligga sådana överväganden bakom nedrustningen av det svenska försvaret? Många frågetecken blev det!

2009-02-11 @ 12:32:16
Postat av: Martin Isaksson

Tragisk att försvaret som fått generationer av pojkar och flickor att bli män/kvinnor och fått en hel del rötägg att veta hut genom kamratupfostrans samt lära sig vikten av att jobba i grupp, jobba under press, jobba under förhållanden som stärker karaktären så som regn, kyla.fått veta att de inte är så ofelbara som mamma och pappa påståt och luftar av deras egon så att de blir bättre medmänniskor.RIP försvaret.

2009-02-11 @ 12:33:06
Postat av: Jonas Franzen

Jag tycker det är bra att försvaret krymper. Det är en enorm kostnad för skattebetalarna och dessa pengar skulle göra sig mycket bättre till att bygga välfärden istället. Det finns inget millitärt hot mot Sverige idag. Det har inte funnits det på väldigt länge.jag har själv gjort lumpen och måste säga att det var ganska ointressant. Visst, jag lärde mig att skjuta, moppa golv, raka mig helblank, osv, men att jag har direkt nytta av det idag tror jag inte. Inte för de kostnaderna.Mitt förslag är istället att vi behåller allmän totalförsvarsplikt. Alltså istället för att ligga i skogen och frysa (som är mer tortyr än lärdom) så ger vi alla (både kvinnor och män) en utbildning i första hjälpen och civilförsvar. Vi kan utbildas i hur vi hanterar bilolyckor, bränder osv. Tänk om alla svenskar hade en utbildning i detta, då skulle vardagskriserna kanske skötas lite bättre. Och pengarna används betydligt bättre.

2009-02-11 @ 12:42:40
Postat av: Martin Isaksson

militärt hot utifrån hmm

förstår du innebörden av inbördeskrig ? som snart kommer när alla familje klaner ska utpressa halva sverige och strida inbördes samt muslimerna som vill ha sina lagar och regler som allmänna?

läs nyheterna utpressning har gått upp allarmerande 8utläningar som går in i en butik och kräver beskyddarpengar är inte en helt ovanlig syn idag. Hur länge tror du denna terror kommer att fortsätta innan det blir ett tottalt inbördeskrig 10år kansker??sen att du inte lärde dig det viktigaste som Malaj är inte så konstigt med den instälnigen lärde du dig nåt om solidaritet och stolthet om landet du lever i ? lärde du dig sammarbeta med folk? lärde du dig inte kamratskap?sen mindre intressanta saker som att lära sig bädda sängen samt putsa skorna städa osv är mkt sällsynt idag att ungdomar ens kan de vet ju knapt hur man kokar ett ägg för helsike.

2009-02-11 @ 12:53:11
Postat av: Martin isaksson

Jonassen finns det redan utbildning i första hjälpen och civilförsvar. Vi kan utbildas i hur vi hanterar bilolyckor, bränder osvDet kallas röda korsen och har gått flera såna utbildningar kostar 100kr bara för de som vill att anmäla sig.

2009-02-11 @ 12:55:45
Postat av: Hulda

Jonas: Civilförsvar och Första Hjälpen år nog bra, men de kunskaperna säkrar inte Sveriges säkerhet.

Våld måste mötas med större våld för att få stopp på en angripare.

Att kasta en massa Första Förband på Ryssar eller Muslimska terrorister hjälper knappast!

2009-02-11 @ 13:04:25
Postat av: Hulda

Tänkvärd artikel om vårt försvar, Gripenplanen och Svensk försvarsindustri.

2009-02-11 @ 13:06:34
Postat av: hunter

@ Hm"Har dess kommit till Sverige för att göra något för Sverige och svenskarna eller har de kommit för sin egen skull?Ditt påpekande är helt korrekt. Med hänsyn till att endast cirka 5 % av de asylsökande som beviljas uppehållstillstånd uppfyller Genevèkonventionens krav, kan man utan tvekan göra följande lakoniska sammanfattning "att man "flyr" inte från någonting utan man "flyr" till någonting"!

2009-02-11 @ 13:40:11
Postat av: Kalle

VAD är det vi skall försvara. Ett Sverige fyllt av moskeer och muslimer??? Ett rättstänkande som inte finns. Ett land som blir "sämst i klassen" vad det än gäller. Det enda vi snart är bäst på är att slösa skattepengar på lurendrejare/invandrare.

Vad är det vi skall försvara???JAG är inte ett dugg intresserad av att försvara Sverige av idag som det har blivit. Verkar som om alla regeringar på senare tid har samma syn på saken!!!2009-02-11 @ 14:06:22
Postat av: hunter

Den Nationella Skyddsstyrkan/Hemvärnet får med stor sannolikhet fler och fler uppgifter beträffande framförallt skyddet av viktiga samhällsanläggningar vid inre konflikter. Något som man bl.a. redan i dag tränar regelbundet. I runda slängar består denna Skyddsstyrka av cirka 30 000 relativt välutbildade män och kvinnor utrustade med i första hand AK4, Ksp 58 och Carl Gustaf granatgevär.Inom ledningen för Skyddsstyrkan är man djupt bekymrad över avvecklingen av den allmänna värnplikten, eftersom detta i högsta grad påverkar rekryteringsunderlaget till Skyddstyrkan. Då ledningen för denna framfört synpunkter på detta i olika försvarspolitiska sammanhang hur man nu har tänkt att lösa detta, blir svaret oftast en parodi i nivå med det klassiska Lorrycitatet "Tänkte inte på det"!@ Kalle

"VAD är det vi skall försvara. Ett Sverige fyllt av moskeer och muslimer?"Detta behöver vi troligtvis inte bekymra oss om då den tiden kommer. Det finns antagligen så många insmugglade AK 47 Kalashnikov och andra vapen i Sverige, så det försvaret klarar nog muslimerna själva utan inblandning av de "otrogna"!

2009-02-11 @ 14:47:58
Postat av: AWSvensson

I efterhand kan man konstatera att man inte behövde den armé som Sverige hade under dess storhetstid, man hade inte behövt teckna någon försäkring eftersom huset inte brann ned, i efterhand ja.

2009-02-11 @ 14:51:29
Postat av: Jonas Franzen

Martin Isaksson. Inbördeskrig? I Sverige? Haha, bra verklighetssyn.

---

Malaj? Varför tror du det? På min mönstring hade jag riktigt bra värden så det blev kompanibefäl pansar det. Typ det bästa man kan få om man inte vill ha nån frivilligtjänst som jägare eller så... Så jag som vanligt tar du antaganden som du inte har en aning om.

---

Jo jag vet att det redan finns utbildningar i första hjälpen osv. Men det jag sa var att jag tyckte att alla skulle få obligatorisk utbildning i det. Läs vad jag skriver innan du kommenterar.Hulda. Som jag sa så finns det ingen millitärt hot mot Sverige idag. Därför tycker jag det är bättre att lägga pengarna på försvar mot olyckor och naturkatastrofer.

2009-02-11 @ 14:57:35
Postat av: chairman

Jag är ingen beundrare av Tolgfors eller den nedskärningspolitik som bedrivs inom försvaret.

Men jag kan se en fördel med att avsluta den hundraåriga parantesen värnpliktsförsvaret.

Vem kan väl lita på ett försvar där var femte värnpliktig har uppfostrats till jihadist av religiösa friskolor och som har sina lojaliteter i mellanöstern snarare än i Sverige? Det är ju den framtid vi kan se framför oss.

Dessutom kan det ju finnas en poäng med att ha beväpnad trupp på stående fot, någon annanstans än i Sverige i ett krisläge.

Restiden är nog ett mindre problem än att börja utrusta från noll här hemma.

2009-02-11 @ 15:24:04
Postat av: hunter

@ ChairmanDitt principiella resonomang stödjer jag, men att svenska förband utomlands skulle vara en lösning är orealistiskt. Dessa har kontinuerlig support från Sverige och då detta är lätt att klippa av så "funkar det inte i ett skarpt läge"."Vem kan väl lita på ett försvar där var femte värnpliktig har uppfostrats till jihadist av religiösa friskolor och som har sina lojaliteter i mellanöstern snarare än i Sverige? Det är ju den framtid vi kan se framför oss."I Frankrike har detta problem blivit påtagligt under det senaste halvåret, då muslimska "franska" soldater vägrat lyda order om tjänstgöring med sitt förband i muslimska länder eftersom man har större lojalitet med sina trosfränder än mot Frankrike. Vad jag har förstått av franska media har dessa nu ställts inför krigsrätt, fått kännbara straff och därefter så småningom avsked.@ Övriga "mötesdeltagare"

Från en ovanstående kommentar: "Som jag sa så finns det ingen millitärt hot mot Sverige idag."Ett Statement (ironi) i klass med vad den engelska premiärministern Neville Chamberlain sade efter sitt besök hos Hitler i München 1938, då man fick höra hans självsäkra och välkända uttalande om "fred i vår tid".Den kristallkula eller ”människa” är ännu inte uppfunnen som kan sia om morgondagen och i synnerhet beträffande vilka konflikter som kan uppstå mellan olika länder och folkgrupper eller hur detta kan spridas!

2009-02-11 @ 15:56:22
Postat av: Jonas Franzen

hunter. Stabil analys av verkligheten tycker jag. Att jämföra Sveriges hotbild idag mot den som britterna hade 1938. Befängt.

2009-02-11 @ 16:04:41
Postat av: MA

Missuppfattade jag detta? Tyckte jag hörde att Tolgfors kommenterade att Sverige (alltså Tolgfors) hade något fel i det erbjudande man skickat till Norge, så att planet var dyrare än det skulle vara, med att Norge gjorde fel som inte kom tillbaka till dem och frågade efter rätt siffra. Tolgfors krävde att Norge skulle veta att de klantat till budet?!?

.

Om det var så känns det som en svensk attityd i dag. Nånannanism när det kommer till fel. Mer än oroande. Förtar kvalitet.

.

Tolgfors position visar väl även att den grad av meritokrati vi hahde behövt för få rätt folk på rätt plats samt för att samhället ska gå framåt också saknas.

2009-02-11 @ 16:10:41
Postat av: Carl

bra namn "tomhylsan" bedrövligt hur en Svensk kan sjunka så lågt så han tycker precis som han blir tillsagd från EU´s högkvarter i Bryssel. hemma i köket vill han nog innerstinne att Sverige skall ha ett försvar även i krigstillstånd, nu är det bara ett försvar för fredstillstånd med massa kontorsfolk och höga befäl. de liknar mer Frälsningsarmén.hörde på radion p1 måndags att eu bestämt Sverige och finland skall ta emot all kärnkraftavfall från hela eu för skandinavien hade bäst berggrund och kommit längst på kunskap om avfallshantering. precis vad folk visste sverige är eu s soptipp inte bara sakab i närke tar emot all eus avfall utan nu blir sverige eu s nukleidtipp.

2009-02-11 @ 16:17:58
Postat av: hunter

Tydligen oerhört svårt för vissa här på bloggen att förstå logiska resonomang och misstolka att den aktuella ingressen med orden "fred i vår tid" enbart är till för att skapa en större förståelse för det väsentliga, nämligen det avslutande stycket!Något mer "befängt" som inte förstås?

2009-02-11 @ 16:23:34
Postat av: Kalle

>Hunter

Vilken chock för Fransmännen att deras arme hade större lojalitet med muslimer och ordervägrade.

Vilken chock det kommer att bli för svenskt befäl när samma sak händer i Sverige i framtiden.Engelska premiärministern Neville Chamberlain var tyvärr ett pucko som trodde på Hitler.Vid detta tillfälle hade Sverige ett bättre försvar än vad vi har idag!!!Historiskt sett upprepar sig historien att varje gång Sverige avrustar så blir det storkrig i närområdet.2009-02-11 @ 16:27:11
Postat av: Martin Isaksson

Jonas du kompani befäl på pansar vet du ens vad ett kompanibefäl är?? då lärde du dig att svabba golv på pansar lärde jag mig att köra stridsvagn. men de kanske inte hadde hjärt att berrätta saningen för dig så du fick kallas kompanibefäl och fick så tro med snabba svabbmanöver säkra hela baracken.ja jag tror kanske inte att det blir inbärdeskrig utan mer en entnisk rensning på svenskar.men vi kanske blir lika trötta på albanerna och muslimerna i allmänhet att vi påbörjar etnisk rensning bara för att överleva själva,

2009-02-11 @ 16:35:01
Postat av: Jonas Franzen

Kalle. Historiskt sett så har det nästan alltid varit krig i Europa... förutom den senaste tiden då. Att dra en slutsats som du gör är konstig. Vi kan lära av historien, men vi måste inse att i och med globalisering och den nya världsordningen som skett de senaste 20 åren så har vi helt andra förutsättningar idag.Martin Isaksson. Vi som låg som befäl på pansar hade en grundlig tid innan våra underbefäl och soldater kom. Vi låg inne längre än dem. Då svabbade vi golv, körde stridsvagn, osv. Sedan när soldaterna kom ledde vi kompaniet istället. Det kanske är jobbigt för dig att det inte bara är stridspittar och krigshetsare som blir/blev befäl, men det fanns gott om oss.

---

Etnisk rensning på svenskar i Sverige? Hmm, ja du. Man får vara en riktig pessimisst för att ha den framtidsvisionen.

2009-02-11 @ 17:04:05
Postat av: Kalle

> Jonas FranzenSom du resonerar nu år 2009 så resonerade man på 1930-talet också. Inget är nytt.

Hoppas att du får rätt men jag tvivlar.

Vi får väl se!!!

2009-02-11 @ 17:21:55
Postat av: hunter

@ Martin IsakssonFör h-e ställ dig i givakt!"Vi som låg som befäl på pansar hade en grundlig tid innan våra underbefäl och soldater kom. Vi låg inne längre än dem."

"Sedan när soldaterna kom ledde vi kompaniet istället."Vilken oerhörd snabb karriär, måste vara rekord i svenska armén. Ett kompani leds av minst en officer med löjtnants grad och oftast av en kapten. Den här "sagoberättelsen" börjar ta sig och är nu riktigt rolig!

2009-02-11 @ 17:42:31
Postat av: Stora Småland

Nalin Pekul och hennes bror , Katri Linna ,Anders Lago , Ilmar Repalu alla med invandrarbakgrund som gjort sitt bästa för att som tack för att dom fått glädje av svensk generositet trampar ner Sverige i "skiten " ! Dom borde skämmas tusenfallt !

Mvh Stora Småland .

2009-02-11 @ 17:44:25
Postat av: Jonas Franzen

hunter. Har du gjort lumpen? Som kompanibefär rycker man inte tidigare och har gröntjänst, teoriutbildning, och annan utbildning innan soldaterna i samma kompani rycker in. Det handlar inte om snabb karriär. Det handlar om 18 månader med stigande grad. När soldaterna rycker in tar man första steget och blir korpral. Eller trodde du man hoppade på som löjtnant direkt? haha

2009-02-11 @ 18:04:21
Postat av: Jonas Franzen

Ojdå. Fel i första meningen. Det ska stå "Som kompanibefäl rycker man in tidiagare".

2009-02-11 @ 18:05:16
Postat av: Anonym

Nalin Pekul och hennes bror , Katri Linna ,Anders Lago , Ilmar Repalu alla med invandrarbakgrund som gjort sitt bästa för att som tack för att dom fått glädje av svensk generositet trampar ner Sverige i "skiten " ! Dom borde skämmas tusenfallt !

Mvh Stora Småland .

2009-02-11 @ 18:15:44
Postat av: hunter

@ FranzenJag förenklar det som jag skrev tidigare så att du förstår.Du skriver "Sedan när soldaterna kom ledde vi kompaniet istället."Jag påpekar att ett kompani leds av minst en löjtnant och normalt en kapten och sedan ironiserar jag över att du skriver att du ledde kompaniet och gjorde en raketkarriär!Herre gud människa hur är det med din fattningsförmåga? Gång på gång får vi se på liknande sätt hur du misstförstår och förenklar vad som skrivs här i kommentarerna. Inse att du skrattar åt din egen dumhet!

2009-02-11 @ 18:25:05
Postat av: hunter

@ Franzen

Ser att jag glömde svara på din fråga om jag gjort lumpen.Jo jag har haft en sejour i det militära och mellan ränderna på axelklaffarna fanns det en viss färg. Vilken det var, kan jag av olika anledningar tyvärr inte tala om.

2009-02-11 @ 18:33:13
Postat av: Jonas Franzen

hunter. Jag försöker föra en konstruktiv diskussion. Men dina anklagelser och påståenden kombinerat med ironi gör det inte enkelt. Men låt oss nu strunta i den här diskussionen som blvivit helt ointressant. Låt oss prata om Thoralfs ämne istället.Samtidigt kanske det är svårt att tala om ämnet. Jag sa bland annat att jag gillade en bantning av försvaret och uppmuntrade en annan typ av allmänplikt. Samtidigt kommer det kommentarer i det här forumet som skriver saker som att vi kommer hamna i krig mot invandrarna i landet, eller att det kommer genomföras etnisk rensning, eller att vi kommer hamn i krig bara för vi nedrustar.En annan fråga som jag ställer mig är om alla, förutom jag då, i det här forumet håller med varandra åt allting ni säger? Håller alla med Thoralf? Håller alla med alla kommentarer? I så fall är jag mäkta imponerad.

2009-02-11 @ 18:46:47
Postat av: Micael Foghagen

Anekdot från 80-talet - inte så länge sedan då det fanns ett reelt hot mot Sverige...Fisken, dvs incidentberedskapen inom flyget låg i Visby. Normalt startade vi nästan alltid norrut (trots medvind i starten)för att undvika buller över Visby stad men det gällde inte vid snabba avvisningar.Alltså, roten startade söderut med efterbrännkammare zon 3 och ja det blev väl lite bullrigt kan jag tänka...Ganska snart ringde en arg Visbybo och klagade till divisionschefen och när mannen hade ylat färdigt svarade vår divisionschef; " var planet svenskt? Varpå en ny salva typ ja, minsann det kunde jag baske mig se osv.Då svarade divisionschefen; "Var glad för det"!Då blev det tyst....

2009-02-11 @ 18:50:11
Postat av: D Puddingfjäll

Jag tror att jag för en gång skull ska ta Olof Palme till hjälp för att illustrera det för fall som lett till den svenska nedrustningen.

Lyssna på bandet och läs sedan vidare.Vilka är nu dom som tuggat sig igenom skafferiet? Ja är det inte PK-iterna som strandsatt den svenska flyktingpolitiken? Är det inte PK-iternas invandringspolitik som tuggat sig igenom den svenska välfärden så att pensionärerna får gå med nästan tomma kundvagnar när de är ute och handlar?

2009-02-11 @ 19:03:04
URL: http://www.youtube.com/watch?v=9v6xUu1Nzlw
Postat av: Martin Isaksson

@ Jonasjo jag kommer ihåg dessa sk befäl de hadde väl 3månader av att köra 11bil i terräng vad jag minns

sen låg jag inne i 11½ månad i revingehed.förstår inte varför du tyckte det var så tråkit man brukar inte söka sig till befälsbefatning om man tycker lumpen suger, jag tyckte det var den friaste roligaste tiden in livet inga problem fick kläder mat och lite supapengar till de helger man var hemma,Samt en tripp till swiss i 2veckor. hur kul som helst och att du inte lärde dig mer än att putsa skorna på 18månader är ju tragiskt men då låter det som att du kan bli partiledare för S då du vida överträffar deras krav på att fatta långsamt.Just det att du tror att det är en fantasi att det skulle kunna bli inbördeskrig i sverige är ett tecken på hur verklighetsfrämande du är, just nu röstar svenskarna med fötterna och bosätter sig så långt ifrån de berikade städerna som möjligt för att slippa konflikt men snart finns det inga säkra ställen kvar att flytta till där man kan gå ute en kväll i centrum utan att bli knvirånad av 13åringar eller gängvåldtagen av somalier,vad tror du händer när den passive svensson inte har någonstans att ta vägen och är inträngd i ett hörn??

2009-02-11 @ 19:26:03
Postat av: Thoralf A

Micael FoghagenDen var bra!

2009-02-11 @ 19:48:57
URL: http://thoralf.se
Postat av: Roberth Ström

Gripen skulle den inte vara bäst i världen? Med dess datorstyrda styrning och gud vet allt. Har någon köpt det eller hyrs det bara?

2009-02-11 @ 20:04:15
Postat av: Kalle

"Sverige inger inget förtroende" satte Thoralf som rubrik.

Sverige inger inget förtroende inte ens hos våra bröder Norge.Nu skall Norska jurister stämma Sverige inför domstolen för Mänskliga Rättigheter i Strasbourg.

De vill ha utrett om den svenska FRA-lagen kränker Norska medborgare när nästan all internettrafik passerar svenska gränser.Som sagt Sverige inger inte något förtroende längre. Inte på något plan.

Sverige stämt för brott mot mänskliga rättigheter, otroligt!!! Sug på det ett tag och det utav våra vänner Norge.2009-02-11 @ 20:04:18
Postat av: Ibbe

Säkerhetspolitiska bedömare ger ingen ljus bild av den framtida utvecklingen i Östersjöområdet. Rysk upprustning och en kraftig sådan är ett faktum. Det finns om man läser t.ex. finska Hufvudstadsbladet en stark finsk oro över den svenska ned-och avrustningens säkerhetspolitiska följder. Den oron finns också i Baltikum. Kanske är sanningen att det bland svenska politiker finns en växande uppfattning om att vi inte ska försvara oss? Dribblet med försvarspolitiken inom Alliansen och oppositionen gör att misstanken ligger mkt nära. Delar av omvärlden litar inte på oss fullt ut längre. Havererade JAS-affärer i Norge, Holland samt säkerligen snart också i Danmark bottnar säkerligen i osäkerhet om vart Sverige är på väg försvars-och säkerhetspolitiskt. Några sådana bedömningar får vi tyvärr aldrig höra Tolgfors göra och det är faktiskt mkt irriterande. Säkerheten i närområdet är faktiskt mer viktig för landet än att hålla trupp på andra kontinenter.

2009-02-11 @ 20:21:32
Postat av: hunter

@ Roberth StrömSåg i något nyhetsinslag någonstans på webben att President Obama skall skära kraftigt i de militära utgifterna som t.ex. att man inte skall skaffa fler F-22 stealth jaktplan. Undrar om detta är korrekt, eftersom jag läst någonstans att man redan avslutat inköpen av F-22 till US Airforce i väntan på F-35 joint strike fighter. D.v.s. just det flygplan som Norge valt att skaffa. Om USA nu inte anskaffar detta F-35 som troligen avsågs, hur blir det då med tillverkningen och fortsatt utveckling av detta plan och leveranserna till Norge kan man undra?Någon som vet mer?

2009-02-11 @ 20:25:54
Postat av: Carl

hittade detta på bloggen frianyheter

info samlat från Myndigheter

http://www.bahnhof.se/wb704147/massinvandringsfakta.pdf

printa ut och lämna överallt2009-02-11 @ 20:26:31
Postat av: Jonas Franzen

D Puddingfjäll. Talet handlar om borgarnas sätt att sköta statsfinanserna. Genom att låna pengar till skattesänkningar (som de alltid velat och fortsätter göra - med en pik 91-94 - långt efter Palmes död). Att du lyckas få det till invandrarpolitik är fantastiskt.Martin Isaksson. Mina 3 första månader var betydligt mer än kör bil kan jag avslöja. Tofta träsk och stenhård visitation är starka minnen.

---

Ordet paranoja får en helt ny innebörd när man läser dina spådomar om inbördeskrig...Kalle. Jag gillar inte FRA-lagen. Jag håller med om att Sverige tappat mycket förtroende i världen. Därför ber jag dig lyssna på Affe:

http://www.youtube.com/watch?v=bBy618hWeMg

2009-02-11 @ 20:27:23
Postat av: Carl

Kalle! norge stämmer Svenska quislingpolitiker Svenska folket och dess land har inget gemensamt med de djvla politiker som förstör vårt land. hoppas de blir dömda

2009-02-11 @ 20:32:47
Postat av: hunter

@ Micael FoghagenHow about this?När USA skulle testa sitt uppreklamerade smygplan F-117 i skarpt läge vid uppdelningskriget i Jugoslavien, sköts det första planet över Jugoslaviskt område omgående ner. De jugoslaviska militären sa i ett uttalande efteråt, att "vår gamla ryska radar visste inte att det här flygplanet inte skulle synas".

2009-02-11 @ 22:16:32
Postat av: Martin Isaksson

@jonaslåter som du tyckte lumpen var rätt kul ändå?

2009-02-11 @ 23:51:32
Postat av: D Puddingfjäll

Jonas Franzen:

Jovisst talet var ett vanligt politikertal där motsidan beskylldes för alla möjliga fel.

Men att nu, år 2009, påstå att skafferiet är tomt är detsamma som att säga sanningen. Sanning är även att det år pk-iternas flyktingpolitik som skövlat den svenska ekonomin.Till detta bör läggas att det var Palme själv som startade denna nya djupt orättfärdiga flyktingpolitik.För många gamla socialdemokrater är det svårt att tro att det var Palme som kastade våra pensionärer ut i många fall fattigdom.Tänk vilken tragedi. Breda lager litade ju på honom!2009-02-12 @ 00:27:34
Postat av: Micael Foghagen

>HunterJo, den var bra den också. Ibland har våra kära grannar i väster en fallenhet för hybris... apropå det så har jag en liten anekdot till - det hände sig på Kastrup flygplats kring -89. Jag var på väg till Israel ( semester) och mötte en amerikansk jaktpilot över ett par öl.Han frågade vilka som var de bästa piloterna i världen ( lite stöddigt på amerikanskt vis) och jag svarade att det var enkelt att svara på. Israelerna sa jag. Det köpte han efter en stunds argumenterande och frågade sedan, ja men vilka är näst bäst ( och såg lite mallig ut ). Enkelt sa jag , det är vi!Ja det var då det....

2009-02-12 @ 11:01:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0