MEDIERNA I P1


Högby fyr.                                                                                       Foto Thoralf Alfsson

Kurt Lundgren har kommenterat Bloggarnas afton med ett litet förtydligande.


"Under bloggaftonen satt jag ner på en stol, men det berodde inte på att jag blev tillsagd att sitta vackert - plats! - utan på att jag har ont i ett knä på grund av för mycket träning på elitnivå."Givetvis var det så men jag noterade att moderatorn Fredrik B Nilsson bara en enda gång under "debatten" bad Kurt sätta sig ner och det var direkt efter att Kurt pratat om mig och min blogg. Troligtvis var det beröringsskräcken som drabbade Fredrik B Nilsson som på detta "artiga" sätt ville stoppa att Kurt utvecklade detta mer och kanske rent av bjudit upp mig på scenen när nu Henrik Rydström saknades. Vilket inte hade varit omöjligt med tanke på Kurts egen kommentar.


"Eftersom jag aldrig haft och aldrig kommer att få politisk beröringsskräck kan jag säga att det var synd att en bloggare som Thoralf inte var med i panelen - hans blogg är ju, och man får tycka vad man vill, en av de mest lästa politiska bloggarna i landet, och det på rekordtid. Det håller inte i längden att blunda för samhälleliga realiteter."


Läs hela Kurts kommentar.På följande sätt presenterade Medierna sitt inslag om bland annat min blogg.Klicka på bilden för att lyssna på programmet.

Den intervju som tog ca 20 minuter blev bara några meningar kvar i detta program.


Tydligen har flera av dessa bloggare tackat nej till att intervjuas av P1 och anledningen skulle vara att det ändå bara kommer att användas i ett negativt syfte av Sveriges Radio. Jag anser att det är ett tveksamt ställningstagande om man vill förändra vårt samhälle. Jag har förståelse för att många bloggar mer eller mindre anonymt men det skulle vara betydligt mycket bättre om det inte vore så. Vi skulle vara betydligt mer "trovärdiga" om vi stod för våra åsikter med namn och det skulle samtidigt avdramatisera våra bloggar och det skulle ge oss mer utrymme och större möjlighet att påverka utvecklingen i media.


Hela programmet är egentligen ganska oskyldigt och patetiskt i sina försök att misstänkliggöra dessa bloggar.
Tydligen anser flera att det är "brottsligt" att försöka påverka media genom dessa bloggar och det är en skrämmande inställning med tanke på att delar av media styrs av politiska organisationer. Snacka om att ha en hycklande inställning.

Man försöker också i programmet få det till att dessa bloggar samarbetar och det finns en strategi bakom detta. Personligen känner jag inte till något samarbete och har aldrig blivit kontaktad av någon annan bloggare förutom att man ibland får uppskattande kommentarer på bloggen eller i mail.

Om det nu skulle finnas ett systematiskt samarbete, so what! Det är väl inte förbjudet! Det är väl snarare ganska naturligt om man vill uppnå ett gemensamt mål. Jag skulle gärna träffa andra bloggare som har samma åsikter och utbyta erfarenheter och kanske ha gemensamma kampanjer eller liknande. Men eftersom jag inte känner någon eller vet vem dessa anonyma bloggare är så är det omöjligt för mig att ta dessa kontakter.

Socialdemokraterna har ju en egen bloggportal, som samlar många socialdemokratiska bloggare och om mediernas granskning är allvarligt menad så förväntar jag mig en granskning av s-info av programmet medierna.


Dessutom vill jag påpeka att ingen från Sverigedemokraternas riksorganisation har uttryckt åsikter eller försökt påverka mitt bloggande. Hade någon försökt påverka mitt bloggande hade jag blivit irriterad men idag vet jag inte om min blogg anses som positiv eller negativ av partistyrelsen och det finner jag lite märkligt. Att jag som offentlig bloggare i dessa frågor utsätts för diverse påhopp i media vet nog de flesta och därför hade det inte varit fel med lite positiv uppskattning från ledande personer inom partiet.


Kommentarer
Postat av: Nalle i Växjö

Vem bestämmer vad som är "Extremgrupper"När blir man extrem?Kanske grabbarna som kastar sten på Ambulans och Brandbilar?Grundläggande frågor som skulle behöva klaras ut. Kanske ett klarläggande från SR tack.Är det riksagen eller vem bestämmer.?

Det är synd att dom inte är med i fikarummen på företag, media , SVT, SR när ingen mikrofon är påslagen

Det "jäser" överallt i landet nu när "fulmedia" inte lägre kan styra över vad som publiceras.Och till valet har det jäst färdigt.Rädda det som finns kvar av Sverige då?

2009-02-15 @ 13:42:45
Postat av: Lennart

P1 var vinklat som vanligt.

2009-02-15 @ 13:50:47
Postat av: Lasse

När det i media diskuteras demokratiska och odemokratiska partigrupperingar placeras vänsterpartiet alltid i den demokratiska gruppen.

Varför förs det ingen debatt om detta ?

I mitt medvetande finns det inga demokratiska kommunister.

S-alliansen har ju nu som mål att få med kommunister i en regering. Hemska tanke.

2009-02-15 @ 14:35:16
Postat av: D Puddingfjäll

Nalle skriver så här:”Vem bestämmer vad som är "Extremgrupper"

När blir man extrem?

Kanske grabbarna som kastar sten på Ambulans och Brandbilar? ”Tyvärr har Nalle helt rätt. Det påbjuds uppifrån att vissa åsikter ska brännmärkas. I Sovjet kastades man i koncentrationsläger eller spärrades in på sinnessjukhus. I Sverige svärtas man ned med falska epitet om man inte håller med .Lägg också märke till att representanter för journalistkåren verkar bestörta, nästan chockade över att folk dristar sig till att debattera med utgångspunkt från SINA åsikter

kring vissa samhällsproblem såsom man SJÄLV uppfattar dessa.Jag kan inte undvika att tänka på historien kring avlatsbreven. Tryckerikonsten fick sitt kommersiella genombrott när den katolska kyrkan började att sälja avlatsbrev.Många oppositionella fick bita i gräset innan den vidriga handeln stoppades genom att katolikerna satte igång en motreformation.Ja, jag menar att nutida etablissemang påminner mig om dåtida som säker var lika chockade över att det fanns oppositionella.

2009-02-15 @ 14:43:07
Postat av: Westerbotten

Jag noterade ingen direkt ökning av antalet besökare på en annan blogg jag hade under uppsikt efter att programmet sänts. Vi får väl se om det blir fler efter 18.00 reprisen ikväll..."Medierna i P1" kanske mest lyssnas på av journalisterna själva..

2009-02-15 @ 15:13:43
Postat av: Inge Sandén

Har just läst Kurt Lundgrens översättning till Svenska,av det tal som Gert Wilder skulle hålla inför Engelska parlamentet.Vad han här skulle säga,har vi inte kunnat läsa något om i PK-media,vilket jag tycker är en stor skandal.Sedan finns det folk som tar PK-media i försvar när vi Sverigedemokrater påstår,att journalisterna mörkar om vad som är sant och riktigt.Tänk om landets statsminister skulle läst hela Wilders tal iTV en lördagskväll,hade ingen normal Svensk längre behövt tveka Vad dessa Islamister,är för några demokratifientliga människor som sakta men säkert håller på att ta över vårt land.Det tycks bara vara SD som tar Dessa varningar om Islam på fullt allvar.Än är det inte försent,skall vi få behålla vår yttrandefrihet och demokrati,måste vi 2010 se till att SD kommer in i Sveriges Riksdag.

2009-02-15 @ 15:32:37
Postat av: LP

Jag brukar lyssna på P1s program, däribland "Medierna". Jag kan ha stor behållning av programmen ibland. Det gäller att var källkritisk och se deras program mera som intresseväckare (ungefär som de stora papperstidningarna kan fungera ibland), och sedan kolla upp det man blir intresserad av.Jag lyssnade till programmet Thoralf tipsar om, och mycket riktigt var hans medverkan minimal. Av egen erfarenhet vet jag att journalister alltid klipper ned och vinklar som det behagar, och man bör därför ALLTID kräva att få ta del av och ha rätt att godkänna/stoppa den del man själv medverkar i innan programmet sänds eller artikeln publiceras.Försöken att misstänkliggöra bloggarna var, precis som Thoralf skriver, tydliga. Var inte EXPO med på ett hörn också (lyssnade igår, hiner inte kollyssna en gång till just nu)? Vem granskar EXPO? En del kritiska bloggare har skrivit en hel del intressanta avslöjanden om EXPO, tänkte skriva några rader om det på Every Kina People när jag hinner. Vem granskar "Medierna"? Det borde väl vara vi som skriver i dessa förhatliga bloggar där man inte stryker den officiella sanningen (PRAVDA) mothårs.Hade man inte haft så förbannat mycket att göra med att sköta ett jobb och ett liv, hade man kanske hunnit med lite mera grävande journalistik utanför internet. Jag skulle njuta av att vända på en och annan sten i detta maskätna samhälle.

2009-02-15 @ 15:45:29
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Kalle

Grattis Thoralf till att ha en av landets mesta lästa bloggar. Stötskönt att det är en blogg med Sverige Demokratiska förtecken. En riktig uppstickare som "petar" på fulmedia och visar på att det finns andra som tycker annorlunda.Men jag blir förvånad att ingen i SD riksorganisation reagerat på att Thoralfs blogg är så stor med många läsare.Börjar SD på riksplanet bli likadant som fulmedia???SD behöver en mycket STOR uppryckning på mediaplanet om SD överhuvudtaget skall ha någon chans till en plats i riksdagen.Ofattbart att SD inte låtsas om Thoralfs blogg nu när till och med media gjort det i Sveriges Radios Medierna.SD sover sött vidare och märker ingenting.Stötta Thoralf borde ni på SD riksplanet göra eller få en stor spark i häcken!!! Det vill säga att INTE komma in i Riksdagen.2009-02-15 @ 17:26:48
Postat av: Peter, den förste.

@Thoralf: "Tydligen anser flera att det är "brottsligt" att försöka påverka media genom dessa bloggar och det ären skrämmande inställning med tanke på att delar av media styrs av politiska organisationer. Snacka om att ha enhycklande inställning."Det klart Thoralf att journalisterna blir ilskna när deras skråväsende är hotat och de inte längre kan styra folkstankar om politik m.m. Sedan att de tycker det är "brottsligt" att vi skriver här på din blogg och pårverkar folktill att själva börja tänka; Är rent nonsens eftersom det tvärtemot är "brottsligt" vad flertalet av dagensjournalister gör. Läs dessa utdrag ur boken: "Modern Democracies" från år 1921 av James Bryce (Brittisk jurist,historiker och politiker). Honom kan man knappast anklaga för att vara nazist!sidan 92: "It is the newspaper press that has made democracy possible in large countries. The political thinkersof antiquity assumed that a community of self-governing citizens could not be larger than one voice could reach,because only by the voice could discussion be carried on: and they might have added that only where the bulk ofthe citizens dwell near one another can they obtain by word of mouth the knowledge of political events that isneeded to make discussion intelligent and profitable."sidan 109: "Democratic government rests upon and requires the exercise of a well-informed and sensible opinion bythe great bulk of the citizens. Where the materials for the formation of such an opinion are so artfully suppliedas to prevent the citizens from judging fairly the merits of a question, opinion is artificially made instead ofbeing let grow in a natural way, and a wrong is done to democracy."Länk till boken: http://oll.libertyfund.org@Thoralf: "Man försöker också i programmet få det till att dessa bloggar samarbetar och det finns en strategibakom detta. Personligen känner jag inte till något samarbete och har aldrig blivit kontaktad av någon annanbloggare förutom att man ibland får uppskattande kommentarer på bloggen eller i mail."Visst f-n finns det en strategi bakom vårt "gemensamma" agerande: Precis på samma sätt som många terorister hämtarinspiration från en gemensam källa (se Fitna), så hämtar vi inspiration från en diametralt motsatt källa nämligenyttrandefrihet och demokrati. Kort vi är emot dikatatoriska fasoner oavsett om källan till dessa fasoner ärreligiös, ekonomisk eller ideologisk. Därav det till synes "magiska" samarbetet mellan bloggarna.För att tillfullo förstå vår källa bör man läsa boken: ”Varför demokrati?” av författaren Alf Ross (1899-1979),dansk jurist och rättsfilosof. Honom kan man inte heller anklaga för att vara nazist!

2009-02-15 @ 17:34:59
Postat av: Dragan Klaric

Thoralf den etablerade svenska media har skitit sig själva i handen. Nu när den bittra sanningen börjar komma fram då vet inte svensk media vad den ska göra. Jag hånskrattar åt deras patetiska försök att smutskasta oss bloggare som sprider den sanning de döljer. Så fortsätt med det goda arbete du gör och bry dig inte om de patetiska nollorna i svensk media. Sen så undrar jag om du vill samarbeta med mig? Då skulle de ju ha något att skriva om ;)Hälsningar från din partibroder i HelsingborgDragan Klaric

2009-02-15 @ 18:40:58
URL: http://www.klaric.se/
Postat av: Carl

Viktig varning:

Sveriges radio verkar vara mer fria än Sveriges Television. man hör mycket fakta som "PK-poliserna" skulle ogilla om de fick höra.

även de som gillar kärnkraft kan nu få känna på dess nackdelar även hemma i TV soffan. om man köper en Giegermätare kommer den nog knacka riktigt ordentligt. för importvaror från Kina och främst Indien innehåller metall som (av "misstag")är kontaminerat med radioaktivitet

http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2636151farligt skrotavfall används till produktion det är omöjligt för korrupta myndigheter att kolla allt. så skaffa Giegermätare nästa gång du handlar nått från kina och indien och pakistan mm. EU-tillverkat är för dyrt så allt tillverkas med okontrollerat och billigare i lågkostnadsländer

2009-02-15 @ 18:52:26
Postat av: D PuddingfjällNu har jag hört inslaget en gång till och kommit fram till att det som sägs faktiskt är rena dynamiten.

För vad är det höjdaren från Aftonbladet säger rent ut? Jo att media tidigare haft MONOPOL på det offentliga rummet och att detta nu är minne blott.Han säger vidare att media måste anpassa sitt utbud ( = ljuga och mörka mindre) till den nya konkurrenssituationen.

Så stort grattis Thoralf. Vi kan redan skönja en ljusning i det av lögn och mörkning präglade mediaträsket.Dessutom är det mycket lustigt att Aftonbladet, den tidning som genom Lars Johan Hiertas kamp framtvingade pressfriheten, nu nödgas slå till reträtt ifråga om sin djupt orättfärdiga presspolitik av censur mörkning och ren lögn.

2009-02-15 @ 19:33:15
Postat av: Stefan A

Nu fick iaf. programledarna möjlighet att uttala främlingsfientlig ett antal gånger, vad det nu betyder, att det ska vara så förtvivlat svårt och säga invandringskritiska.

2009-02-15 @ 19:52:54
Postat av: LP

@D PuddingfjällDet göra ont när knoppar brista...

(särskilt om de visar sig vara varbölder och inte blomknoppar)

2009-02-15 @ 20:31:22
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Sverigebesöket

Nils Lundgren i Junilistan har nu spårat ur helt och hållet. Han har fått för sig att EU är en rasistisk organisation som han i högstämda ordalag förmanar att ”behandla flyktingar med respekt och som fria medborgare samt värna deras mänskliga rättigheter”Alldelses som om det skulle vara en mänsklig rättighet att komma till Europa på illegala vägar, slänga pass och andra id-handlingar och därefter leva på det arbetande folket i Europa.Sådant kallar jag för utsugning och det har inte det allra minsta med mänskliga rättigheter att göra.Själv sitter Nils Lundgren med saftig a förmåner och fantasilön och berör förstås inte ett jota av effekterna av sitt evangelium.Varför inte vända på hans slogan så den blir: Värna pensionärernas mänskliga rättigheter – sluta omedelbart upp med utplundringen av de äldre.Postat av: Hulda

L P : Du har en bra tanke: Vem granskar Expo? Dessa åskitspoliser som säkert hjälper AFA inför deras attacker.....

2009-02-15 @ 23:26:08
Postat av: Sten

Angaaende medias moerklaeggning och loegner. I en artikel i SvD haeromdan saa fanns det listor paa alla partier och ledamoeter till EU-valet i Juni, men SD var inte med! Staemmer det? Har inte SD nagon representant?

2009-02-16 @ 06:18:10
Postat av: Nalle i Växjö

Det är inte vad medlemmar och sympatisörer till SD säger som är der farliga.Det är verkligheten i dag i Sverige som är det farliga.Någonting som allt fler kommer att upptäcka när dom börja aktivt att ta reda på fakta. Och då kan det vara lämpligt att söka utanför "fulmedia" som allt för länge "bestämt" vad som är rätt eller fel.I en demokrati som vi väl fortfarande måste säga att vi tillhör är det väl individens åsikt som är det rättaRädda Svergie nu!

2009-02-16 @ 06:26:24
Postat av: Thoralf A

StenSjälvklart har SD en vallista till EU-valet men den "demokratiska" tidningen SvD redovisar givetvis inte något av dessa namn i sann svensk demokratisk ordning.

2009-02-16 @ 07:17:42
URL: http://thoralf.se
Postat av: Nalle i Växjö

Täppas i Ring P1.Har ni några frågor att ta upp eller att delge övriga P1 lyssnare är det ett utmärkt tillfälle när Täppas sitter vid spakarna denna vecka.Det är alltid trevligt med en lyhörd och opartisk programledare på radio som låter "folkets röst" komma fram på ett utmärkt sätt.

2009-02-16 @ 09:32:49
Postat av: LP

@Sten och ThoralfStämmer det att SD inte var med i Svd?

Borde de vara det, det handlar alltså inte om att SvD uppfunnit något slags eget kvalificeringsriterium som skall uppfyllas, tex att partiet som är med i presentationen skall vara med i riksdagen?Om det inte är så att SvD anger några förbehåll, som borde alla demokrativänliga bloggare skriva några rader om detta och försöka pinga sin blogg mot SvD-artikeln!Var finns artikeln i så fall?

2009-02-16 @ 18:30:56
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: Nalle i Växjö

Är det en tillfällighet att Kalibers avslöjande om smygfilmningen på båten av SD mötet kommer i Expressen samtidigt med att regeringen presenterar sitt förslag till skärpning av kraven på invandrare.Bara en fundering.

Vad tror du?2009-02-17 @ 08:52:59
Postat av: hunter

@ Nalle i Växjö"Är det en tillfällighet att Kalibers avslöjande om smygfilmningen på båten av SD mötet kommer i Expressen samtidigt med att regeringen presenterar sitt förslag till skärpning av kraven på invandrare."Genom detta s.k. smygreportage visar Sveriges Radio hur illa man sköter det av statsmakterna tilldelade uppdraget om opartiskhet. SR har under många år balanserat på kanten till "dygnjournalistik", men genom detta agerande har man plumsat ordenligt ner i dynggropen och förlorat det sista man har av all trovärdighet.

2009-02-17 @ 11:46:58
Postat av: Nalle i Växjö

"Skitrapport – men slutsatserna stämmer"Artiklel i Sydsvenskan om Rosengårdhttp://tinyurl.com/bt76bc

2009-02-18 @ 07:07:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0