KALMAR KOMMUN JO-ANMÄLD


Johan Persson och Mr Luo

Journalist Agneta Adeen på tidningen Östran har JO-anmält
Kalmar kommun sedan det visat sig att kommunen inte diariefört alla handlingar. Enligt anmälan har kommunen endast 2 diarieförda handlingar när det gäller brev och mail till/från ISA (Invest in Sweden Agency), Regionförbundet och generalkonulatet i Shanghai när det gäller det "storslagna" kinaprojektet Fanerdun. Nu var journalisten så smart att hon begärde samma sak även från motparten och fick därmed bekräftat att det fanns en lång rad handlingar som Kalmar kommun inte lämnat ut till journalisten.


På dagens kommunstyrelsemöte godkändes kommunens yttrande på denna JO-anmälan. I svaret finns en hel del intressanta detaljer och jag tänkte återge en del av dessa som jag tror kan vara av intresse för mina läsare.


Tydligen handlar det om 13 handlingar som kommunen inte diariefört och därmed inte kan lämna ut då de inte existerar.


"Om de hade funnits kvar skulle de lämnats ut."

  

Detta är den stående förklaringen till att 9 av dessa handlingar inte lämnats ut. Det känns helt enkelt pinsamt att läsa denna bortförklaring gång på gång när kommunen försöker förklara varför handlingen inte lämnats ut.

Personligen tror jag helt enkelt att ansvariga på kommunen försökt mörka dessa brev som bevisar att dessa personer känt till den infekterade situationen med Fanerdun långt tidigare än någon kan ana. I sin enfald trodde man att man skulle lyckas med detta men nu blir det istället än mer publicitet och i centrum står som vanligt kommunalrådet Johan Persson (s).


Som bilaga 3 kan man läsa att generalkonsulatet i Shanghai redan den 7 juni 2007 skickade ett mail till Johan Persson och Roland Karlsson om Fanerduns marknadsföringsteknik i Kina om 1+3+3.


Jag citerar en punkt från detta mail, som är fritt översatt av generalkonulatet.


"3  Ultra value service.

Chance to 3 permanent residence permits in Sweden

Chance to realize full family immigrant to Europe through family reunification, to realize one investment with full life enjoyments for 3 families (generations?) both good for business and living, free access to EU.

Under this item it means to hold or possess permanent residence permit which grant you full life insurance of welfare that covers from cradle to grave. Besides that the whole generation will enjoy welfare in education, medicare, elderly care and unemployment insurance, etc.

Also to hold Swedish green card so you have the whole EU in front of you which means you get free access to the 15 Schengen countries covering Western, Mid, Nordic, and South Europe."


Det här är ett av de dokument som "Om de hade funnits kvar skulle de lämnats ut."

  

I detta mail framkommer uppgifter som är så graverande för hela kinaprojektet, ändå diarieför inte kommunens tjänstemän detta. Varför?

  

DET HANDLAR HELT ENKELT OM ATT MÖRKA DETTA.

  

Kommunalrådet Johan Persson kan omöjligt vara ovetande om denna mörkning. Det kan till och med vara så att det är han som beslutet om detta, vem vet. En märklig omständighet är att ingen från kommunen tycks ha svarat på detta mail.


Som tur är skickades en kopia av detta mail även till en tjänsteman på migrationsverket.


Kommentarer
Postat av: Goran Wikman

Detta var vad vi misstankte hela tiden. Affarskonceptet byggde pa att salja svenska och eurpeiska uppehallstillstand. Vilka skojare vi har i stadshuset som saljer ut Sverige for fa sitta kvar pa sina maktpositioner!

2009-02-03 @ 05:51:22
Postat av: schweinfeldt

Stadshuset???står det inte klart för svenska skattebetalare nu vad hela den svenska regeringen håller på med så förtjänar denna befolkning att gå under.Världens mest godtrogna och naiva befolkning har här ett kvitto på hur politiken i sverige sköts.Man säljer ut landet.Det enda frågetecknet jag har är hur EU:s "elit" exakt har förhandlat till det med mellanösterns oljeshejker angående dom fattigare länderna runtomkring...det finns ju en anledning till att saudi,emiraterna osv INTE tar emot sina egna "muslimska bröder" från närstående länder..utan att dom istället endast kommer till europa....fattar inte folk att det ligger "förhandlingar" bakom alla dessa hundratusentals outbildade immigranter,tydligen inte.Vilken idiot som helst fattar väl att oljeländerna skulle kunna förörja alla irakiska flyktingar om dom ville...men av någon KONSTIG anledning så kommer dom till europa och sverige istället....

2009-02-03 @ 06:21:56
Postat av: Fredrik

Ännu ett bevis på hur sossarna bedriver sin politik.Rent bedrövligt de här. Vilken liten skitstövel han är Johan Persson !! Hoppas verkligen detta skickas till större press och media.Visa upp deras fulspel.Avgå Johan Persson !

2009-02-03 @ 06:48:49
Postat av: Anonym

Alltid trevligt att få läsa om dessa "folkhems - politiker" á la "Yuhan Po - San" och Co!!!!

2009-02-03 @ 07:23:15
Postat av: Nalle i Växjö

Tror ni det kommer upp på SSU bloggen , eller i Aftonbladet?

Ska vi ha vadslagning om den granskande journalistiken i Sverige vågar/vill ta upp en så "het" sakJust nu är fågeldun viktigare2009-02-03 @ 08:28:19
Postat av: hunter

Lite snabbslarvig översättning av engelskan. Men kommer utsökt att tänka på, att det näst sista stycket är väl den största anledningen till varför det kommer så många asylsökande framförallt till Sverige?”Ultra värdetjänst.Chans att få 3 permanenta uppehållstillstånd i SverigeChans för hela familjen att invandra till Europa genom familjeåterförening, för att förverkliga en investering med full livstidsförsörjning för 3 familjer (generationer?) Både bra för företag och boende, fri tillgång till EU.Under denna rubrik innebär det att få permanent uppehållstillstånd som ger dig full livförsäkring och välfärd som omfattar allt från vaggan till graven. Alla kommer att få tillgång till utbildning, hälsovård, äldreomsorg och arbetslöshetsförsäkring, m.m.Kommer även att erhålla svenskt gröna kort så du får tillgång till hela EU vilket innebär att du får fri tillgång till de 15 Schengenländerna omfattande Västra, Mellersta, Norden och södra Europa."

2009-02-03 @ 08:35:44
Postat av: hunter

Rättelse och tillägg:

Lite snabbslarvig översättning av engelskan. Men kommer utsökt att tänka på, att det näst sista stycket är väl den största anledningen till varför det kommer så många asylsökande framförallt till Sverige? Man "flyr" alltså inte FRÅN något utan man "flyr" TILL något!

2009-02-03 @ 08:46:42
Postat av: Peter W

Hur kan denne Johan Persson ha mage att stanna kvar pa sin post. Har det inte varit nog med skandaler nu ?

2009-02-03 @ 09:22:45
Postat av: Rutger K

Om det finns substans i denna historien(som verkar sannolikt) verkar det orimligt att herr Persson sitter kvar. Eller har vi ett lika korrupt system som t.ex Kuba, Venezuela och Nordkorea dar ledare star over lagen ????? Man bara undrar??

2009-02-03 @ 09:53:30
Postat av: Bengt

Att sossar tar sig friheter och anser sig stå över lagar och förordningar är absolut inget nytt. Troligen lärs det ut på Bomersvik, se bara hur Måna Muslim hanterar detta.Kontokort, obetalda böter och myglar till dottern ambassadjobb.

2009-02-03 @ 10:02:46
Postat av: Inge Sandén

Helt rätt det schweinfeldt skriver.Får inte SD 15% i Kalmar och 10% i riks. 2010,kommer detta folk i kungariket Sverige att gå under.Den som inte röstar SD i valet 2010 har förlorat rätten att klaga.Det är tydligen inte bara i Rosengård det finns åsiktspoliser,nu har dom även i Lund på universitetet öppnat en filial.Ända sedan Sverige urskilningslöst började ta emot dessa Islamister har vi bara haft bråk av värsta sorten.Vi skall inte låta den politiska religonen Islam utbreda sig i Sverige.Rädda vårt fosterlan från Islams stenåldersförtryckare politik.Rösta SD 2009 och 2010.

2009-02-03 @ 10:38:02
Postat av: Nalle i Växjö

Hur länge kan Barometern lägga "locket på" i denna surdeg.Men genom att så många läser denna och liknande bloggar kommer det ut i alla fall, och då undrar den klarsynte läsaren varför Barometern gör så. Finns det personliga vänskapsand mellan inblandade eller vad är det?Och hur kan dom anställda reportrarna som har en lite gnutta av integritet spela med i spelet, tyst och stilla.Ush var dagens ordOch har SSU bloggen tagit upp något om detta?Det är för mycket Nordkorea över vissa saker

2009-02-03 @ 12:35:44
Postat av: Martin Isaksson

jesus vilken soppa. ni som bor där låt dessa svin inte komma undan tänk vad de kan hitta på nästa gång.Inge sanden va fan säger du!! har de öppnat en filial i Lund? i så fall ska jag åka dit nu och slå näven i bordet , var är detta i Lunda??svara SSU vad har ni att säga om våran bluff?

2009-02-03 @ 12:39:46
Postat av: Roberth ström

Yolan Peson AVGÅ!

2009-02-03 @ 12:43:11
Postat av: Kalle

Bara själva misstanken att inte diareföra offentliga handlingar är ett mycket stort misslyckande för själva offentlighetsprincipen som den svenska statsapparaten bygger på.

2009-02-03 @ 14:29:38
Postat av: Inge Sandén

Martin Isaksson:Magnus Ranstorp som gjort utredningen om Rosengård skriver lite ironiskt om sina kritiker vid Lunds universitet.Rapporten har fått hård kritik av vänsterinriktade forskare vid Centrum för Mellanösternstudier och Mänskliga rättighetsstudier.Det är alltså inte bara i Rosengård,somdet finns åsiktspoliser,utan det akademiska forskarsamhället har också uppenbarligen fått en filial i Lund,sammanfattar Ranstorp sin egen kritik mot kritikerna i en debattartikel på sajten Newsmill,tillsammans med Lars Nicander,chef för Centrum för assymetriska hot-och terrorismstudier vid Försvarshögskolan,där Ranstorp är verksam.

2009-02-03 @ 18:01:19
Postat av: Ture F.

Det finns bara en sak som Persson (den enfaldige) kan göra. Avgå nu! Och fan ta Barometern för lismandet!

2009-02-03 @ 21:31:26
Postat av: peter a

Kalmar visste darmed om att Fanerdun ville salja uppehallstillstand med social welfare for life. Det ar ett sensationellt avsljoande. Det ar faktiskt forstaside nyheter. Bra jobbat.

2009-02-06 @ 04:52:06
Postat av: Martin Isaksson

peter aja men var är rubrikerna i tidningarna och tv??

2009-02-07 @ 10:59:12
Postat av: Nalle i Växjö

Mediafolket kanske inte läser bloggar eller vissa tidningar.

Eller så är det inte PK att ta upp sådana saker.Tanken hos Kalmas överpolitiker var kanske att dom kunde starta ett "Chinatown" på Kvarnholmen när butiker slår igen.

2009-02-09 @ 06:46:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0