PEDOFIL I KALMAR

Idag skriver Barometern om att en tidigare dömd pedofil bosatt sig nära dagis i Rockneby. Detta oroar många föräldrar på orten. Läs artikel.

Fria Nyheter har identitet på personen ifråga.

Jimmie Åkesson tog upp just detta förhållande i sitt tal vid Sverigedemokraternas Landsdagar och talade om” Megans Law ”.

Här kommer ett utdrag ur talet.
 

Megans Law

För 15 år sedan, 1994, våldtogs och mördades den sjuåriga, amerikanska flickan, Megan Kanka, av sin nyinflyttade granne, som tidigare var dömd för flera fall av grova sexuella övergrepp mot barn.

Den här händelsen ledde till man i USA införde en ny lag kallad "Megans Law", som innebär att personer som dömts för grova sexualbrott måste rapportera in till ett statligt register var de bor och var de uppehåller sig. Och det här registret är också offentligt, så att exempelvis föräldrar lättare skall kunna göra en riskbedömning och skydda sina barn.

Partiet håller just nu på att utforma förslagen som skall finnas med i nästa års valplattform och jag vill egentligen inte föregå den processen, men jag kan i alla fall säga att jag personligen kommer att verka för att partiet ska uttala sitt stöd för införandet av någon form av svensk variant på denna amerikanska Megans Law.

Våra barns säkerhet måste värderas högre än pedofilernas integritet. Kan vi bara rädda ett enda barn från att gå samma öde till mötes som Megan Kanka - eller lilla Engla, för att ta ett exempel från vår omedelbara närhet - så anser jag att det är värt besväret.

Grunden i en sund kriminalpolitik är att samhället och de laglydiga medborgarna ska skyddas från grova brottslingar. Det är vad vår trygghetslinje innebär.

Daltandet med grova brottslingar och återfallsförbrytare måste få ett slut! Och det ska vi vara en garant för.”


Kommentarer
Postat av: Hulda

Låter vettigt, men har en pedofil sonat sitt brott så måste han/hon få leva ifred från ofredande, provokationer eller i värsta fall misshandel om hon/han sköter sig.

2009-12-19 @ 20:03:42
Postat av: 1984willhappen

Håller med ovanstående skribent (Hulda). SD anklagas ofta orättvist för populism. Tyvärr är detta ett extremt populistiskt förslag - där man anspelar på "barnkortet". Allt eller inget - ett lagförslag ska även gälla andra grova brottslingar i så fall. Det är dubbelmoral och populism. Tyvärr SD, men för min del är det sådana förslag som får mig att tveka över er seriositet (som jag ofta annars tror mig uppskatta). Englafallet och dylika är en EXTREMT ovanligt företeelse, sluta plocka politiska poäng på sådana händelser. Risken att drabbas är EXTREMT liten jmf med t ex trafikolyckor med dödlig utgång (som BETYDLIGT fler barn drabbas av) - ska även alkoholister anmäla sig till detta register? För de KAN ju ta bilen och köra ihjäl någon? Dåligt SD, riktigt dåligt.

2009-12-19 @ 20:41:04
Postat av: j-å

Det här med brott och straff, samt ev. rehabilitering, är nog bland det svåraste områden man ö.h.t. kan ge sej in på.

Hulda gjorde det lätt för sej med "om hon/han sköter sej".

Är inte en pedofil fortfarande en pedofil, trots att brottet är "sonat"?

1984willhappen försöker jämföra med övriga brottslingar och alkoholister, men här finns ju lagar och regler för hur samhället skall agera efter avtjänat straff. Lagar och regler som man hit intill ansett vara tillräckliga, men som tyvärr inte fungerar.

En alkoholist är fortfarande en alkoholist. Därav nya krav i form av alcolås på samtliga bilar.

Grova brottslingar återfaller i brottslighet p.g.a. att fastslagen, utlovad hjälp inte fungerar.

Genom att jämföra med trafikoffer i antal, så kan man tydligen acceptera ytterligare något ynka pedofiloffer, men då har man bara gjort det ännu lättare för sej.

Vi borde nämligen inte acceptera detta höga antal trafikoffer heller, men det tillhör vårt frihetstänkande och mänskliga rättigheter, att ha 350 hk under huven och möjliga topphastigheter på 240 km/tim, och att kunna bryta mot allt trafikvett.

Nu kommer det svåra.

Har inte en pedofil några mänskliga rättigheter?

Det bestämmer majoriteten av folket, bl.a. dessa "vettvillingar" som far fram på våra vägar.





2009-12-19 @ 23:27:58
Postat av: Brett-Anus Grünewald

Självklart ska människor som förgriper sig på barn hållas under allmän uppsikt.

Dessa psykläkare är exakt lika enögda som jounalistkåren

2009-12-19 @ 23:56:17
Postat av: Gubben o Gumman

Konstigt att inte en "barnpippare" hamnar på dårhuset igen efter nytt brott då efter utskrivning från hispan, utan placeras tex i Rockneby brevid ett dagis?

Man kan ju tycka att det är lite olämplig

Men ok han var ju färdigvårdat och återfallrisken liten?



Frivården och soc har fortfarande lite dålig koll på tex Fria nyheter,Politiskt Inkorrekt osv.

Man skulle smyga lite, men det sket sej.



Sverige verkar ha begåvade tingsrätter, samt socialsekreterare.

Fattas egentligen bara en praktik plats på daghemmet.

Ibland kan man undra vem som är mest knäpp utskrivande läkare el patienten.



Skall man inte ha dödsstraff, så blir ju permanent inlåsning nästa steg.

Synnerligen lämpligt vid tex upprepade barnvåldtäkter.



Boende vid ett dagis,kan det hända i något mera land än Sverige?

Sverige är förrutom invandrarpolitiken unik på många schizofrena sätt.



Hur kul är det att ha en villa som är värd en miljon ena dagen nästa dag 250000kr?



"Möcke bra blogginlägg Thoralf",som Svennis skulle sagt.

2009-12-20 @ 01:10:01
Postat av: Timglas

1984willhappen: Frågan är väl snarare om personer som begår upprepaad brottslighet ska få gå fria överhuvudtaget. Döms man för ett grovt brott och får straff samt den vård samhället kan erbjuda så tycker jag att man har en skyldighet att inte begå grova brott igen.

2009-12-20 @ 01:11:45
Postat av: Magne

Jag är ingen expert men är det inte i "lyckopåsen" driften sitter? Ett alternativ är ju att helt sonika förskansa bort påsen på pedofilen.

2009-12-20 @ 01:17:07
Postat av: Hulda

j-å: Ja, kanske gjorde jag det lätt för mig. Men vi lever i ett land där vi inte hugger händer av tjuvar och stenar människor. Vi måste hålla oss över sådant.

Självklart får inga barn bli utsatta för en pedofil, men livet är en enda lång risk.

Varför inte tvinga en pedofil till stödsamtal efter frigivningen i några år (givetsvis får brottslingen stå för kostnaden), så att en viss kontroll finns.

Slumpvis genomgång av dömda pedofilers datorer är kanske också ett sätt att stoppa denna farsot.



Flera förslag finns säkert, välkomna att skriva...

2009-12-20 @ 07:46:37
Postat av: Fredrik

Det är en vuxen människa som är så sjuk att han åter och åter igen gör det ofattbara? Samma rättigheter som dig och mig? Nej tack! KARLN har missbrukat det förtroendet och att placera ut dessa i barns närhet är ett lotteri med barn som vinst. Helt sanslöst!



Dessa förövare tänder på barn precis som en hetrosexuell eller homosexuell.



Inte säger vi till en homosexuell man eller kvinna att du " har blivit eller ska botas" från detta?



Varför är det 99% män som säger att dom blivit utsatta när dom var små? ändå fortsätter dom?



Är det som en influensa eller? Hyckleri på hög nivå! Finns ingen som vill erkänna att dom " är" utan man skyller på saker.



Deras rättigheter SKALL inte vara desamma som de var innan.Helt ofattbart att vi 2010 tramsar omkring med freud syndromet i våra domstolar.



Människan är inte en komplex varelse utan en primitiv,egoistisk varelse. Vi ljuger och förvränger sanningen i syfte med att klara oss och göra det enklare. Finns inget annat djur som gör detta på jorden. Vi skapar psykologer o terapi i tron om att vi ska botas från saker vi är??



Ta fram en pedofil som inte tänker på barn !?

Finns inte ! existerar inte! Att dom vet att dom gjort fel kan jag köpa.



En andra chans i livet?

Jovisst men på vems bekostnad?



DITT BARN ELLER??



Nej tack!

2009-12-20 @ 08:45:33
Postat av: Skånepåg

1984willhappen



Den nu utpekade pedofilen har tydligen fått flera domar inom det är området. Hur många chanser tycker du att en person skall få, innan det visar sig att denna är totalt oemottaglig för all form av anpassning till ett normalt beteende?



Att försöka avleda uppmärksamheten från ämnet med en massa andra (i och för sig viktiga) frågor, gör att man verkligen kan börja undra var du själv hör hemma i det här sammanhanget?

2009-12-20 @ 14:44:18
Postat av: P

Ser fram emot en Megan's law i Sverige. Tänder du på barn så tänder du på barn, det går att ändra lika mycket som om du är homo/heterosexuell. Pedofiler skall låsas in och nyckeln skall slängas bort.



Tragiskt hur vänster-flum-förstört Sverige är, världen är INTE som i Bamse.



Det här specifika fallet i Kalmar är en tickande bomb, jag ger det max 10 år innan mannen har åter förstört ett barns liv.

2009-12-20 @ 21:41:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0