LÅNGSÖKT PÅHOPP

Som jag skrev för några dagar sedan har Barometern svårt att tolerera min kritik av tidningen och dess sätt att beskriva verkligheten eller snarare avstå från att beskriva verkligheten.

När journalisten Anders Blank ringde i lördags eftermiddag anade jag direkt oråd och förstod att han inte ringde för att vara artig. Utan han letade efter något negativt som han kunde utnyttja för att ”skriva ner” mig och SD.

Idag fick vi ett prov på detta då han lyckats skriva ihop en artikel med följande rubrik ”Falsk Löhnn på SD-sida”. I artikeln kan man sedan läsa ” Miljöpartisten står inte bakom en kommentar om att kommunstyrelsen är odemokratisk och som publicerats på Thoralf Alfssons (SD) hemsida

Nu är detta förstås inte riktigt sant. Kommentaren fanns inte på min hemsida (blogg) utan den fanns hos www.namninsamling.se där jag startat en namninsamling mot Barometerns planer på att bygga ett mediahus i en av de få gröna lungorna som finns kvar i Kalmar. Här hittar du min namninsamling.

För den oinvigde handlar det om att någon med falsk identitet skrivit en kommentar i Jonas Löhnns namn på namninsamlingen. Jonas Löhnn är kommunalråd för Miljöpartiet i Kalmar och är utbildad präst. Jag har nu raderat kommentaren!

Jag har idag i ett mail till ansvarig utgivare Gunilla Sax krävt att en rättelse införs i tidningen att det inte är på min hemsida denna kommentar förekommit utan att den funnits på denna namninsamling.

Detta är ännu ett exempel på hur Barometern med alla medel, till och med felaktiga uppgifter försöker sprida negativa artiklar om mig och SD. Nu använder man sig till och med vad andra gjort på en helt annan sajt för att skuldbelägga mig. Ett minst sagt långsökt påhopp.

Den debatt i kommunfullmäktige om ett nytt avtal om flyktingmottagning av 175 personer väljer dock Barometern att inte lägga upp på nätet. Samma beslut har tydligen Östran tagit då det inte heller finns en stavelse om detta på deras hemsida. Här ser vi återigen ett exempel på hur politisk korrekt media jobbar. Om läsarna på dessa hemsidor fått möjligheten att läsa om denna debatt och kommentera hade jag och SD fått mycket stöd och det är inte politiskt korrekt så då avstår hellre dessa hycklande tidningar från att publicera något på nätet.

7,1 procent i dagens opinionsundersökning är nytt rekord hos United Minds. Undrar hur många procent SD måste uppnå innan PK-media begriper vad verklighetens folk diskuterar vid de svenska köksborden.

Rättelse införd den 23 december enligt nedan.


Kommentarer
Postat av: HenrikP.

Att internet är det bästa som hänt för demokratin kan vi nog alla skriva under på?? Nu kan inte fulmedia härja fritt med sina lögner och mörkläggningar längre. Min egen kommentar på Blanks förra artikel gick inte igenom censurfiltret....

7,1% ser lovande ut inför valåret 2010. Tiden jobbar för SD, thats it!

2009-12-22 @ 23:53:12
Postat av: Thomasson

Jag gillar Barometern. Bättre medie efter Aftonbladet för att värva SD röster får man leta efter. =)

2009-12-22 @ 23:59:15
Postat av: Gotiska Kubben

Jag tycker litet synd om Göran Hägglund för att ni snott det där med Verklighetens Folk av honom. Han får all skit i media och ni får alla röster.Skäms du inte ibland :-)Å andra sidan står det Hägglund fritt att utveckla det han tror att Verklighetens Folk anser om Islamismen och Massinvandringen.

2009-12-23 @ 00:45:48
URL: http://gotiskaklubben.wordpress.com
Postat av: Gubben o Gumman

Kommentaren finns ju bevisligen inte på Thoalfs

sida.

Så detta bör vara förtal el tryckfrihetsbrott som det kallas om det är tryckt på papper."Skapa andras missaktning för någon"

Vad är då detta?Artikeln om skuggbudgeten går inte att komma åt, men frågan är om inte detta gör det.

Det är klart hittar man på att någon äger en sida

För att sedan sprida det i en tidning,är inte det ett tryckfrihetsbrott vad är då ett sådant?,"Finken" får ju dit kopierade texter från andras bloggar som förtal.Kommentaren ligger ju inte ens på Alfssons blogg el sida.Detta vet bevisligen journalisten.

Inte heller har ju Thoralf skrivit dit denna kommentar, mycket skumt, och fullt gjort av journalisten här.Hela artikeln går ju ut på att skapa ringaktning för Thoralf.Frågan är om det inte är grovt dessutom,borde faktiskt prövas.

Fast det avgör ju inte vi utan Thoralf.

Släpper man sådant här blir det bara värre.

2009-12-23 @ 00:52:01
Postat av: Tore (preact)

De här påhoppen lär vi räkna med fram till valet!

Tyvärr säger domstolarna, att det här får de etablerade SD politikerna räkna med!

Men låt de hålla på, fast glöm aldrig att bemöta deras påhopp!

Vi växer så det knakar, ju mer det leks i sandlådan!

Jag brukar inte gå in på svenska "pravda", men nu när de är vår största prenumerant, så lär jag "glutta" lite då och då! Se här:

www.aftonbladet.se/nyheter/article6329162.abTänka sig, inte ens Fredrik Reinfeldt önskade Sverige en God Jul! Undrar om han konverterat till ..... just det! Se här:

www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinekielos/article6329009.abGod Jul, alla Sverigedemokrater säger i-alla-fall-jag!...

2009-12-23 @ 02:22:15
Postat av: M

Dumt förslag att anmäla för förtal. För det första finns det inga utsikter att nå framgång vilket redan en ytlig kännedom om Tryckfrihetsförordningen och dess tillämpning i våra domstolar ger vid handen.För det andra så skulle jag aldrig få för mig att rösta på ett parti som är invecklat i rättsprocesser mot media. Något så idiotiskt och självdestruktivt har jag knappt ens hört talas om.

2009-12-23 @ 02:39:24
Postat av: Holy Kirch

hej :) allt bra med dig? kram

2009-12-23 @ 02:59:10
URL: http://holykirch.blogg.se/
Postat av: Andreas

Bra jobbat!

2009-12-23 @ 10:24:24
Postat av: Jeppe

Journalisten som skrev om detta borde vara så kunning att han vet att inte Thoralf står bakom sidan "Namnsinsamlingen". Om Han inte förstod detta är det skrämmande hur lite kunskap han har. Journalisten borde titta sig i spegeln och fundera på sin tillvaro.

2009-12-23 @ 10:37:38
Postat av: Skånepåg

Barometern skriver "...bara en namninsamling..."Man kunde inte ens vara anständig i sitt tillrättaläggande utan passade även på att ge Thoralf ett nytt påhopp och skriva in en betydelse, att det BARA var en (underförstått en obetydlig) namninsamling!

2009-12-23 @ 11:13:30
Postat av: AWSvensson

Verklighetens folk får vi tillskriva den bäste politiker som Sverige haft när det gäller att entusiasmera folket Ian Wachtmeister. Tyvärr så var det ej oväntat massmedia och snacksaliga medhjälpare som stjälpte partiet, och gjorde att Sverige i vissa avseenden tappade 15-20 år i tempo. Detta program som Ny Demokrati och sedan Ians försök till comeback med det Nya partiet efterlämnade är till större delen genomförda av andra partier, dock ej vad beträffar asylhanteringen som man bara snuddat vid.Den blir därför den största uppgiften för Sverigedemokraterna att implantera i folkviljan.

I övrigt så får jag besvära om en god jul som så småningom övergår i ödesåret 2010, året då svenska folket får upprättelse efter alla år av politisk korrekthet.

2009-12-23 @ 11:24:39
Postat av: Fredrik

Såg och läste Barometern om ämnet.

Att när thoralf vill ha svar på vad flyktingpolitiken kostar så började alla rya om mänskliga rättigheter o annat precis som det får kosta vad fan de vill när det kommer till våra bidragskåta invandrare.Mänskliga rättigheter?

Läs o begrunda era högmodiga skitstövlar:

Postat av: Utlandssvensk

Från ett soligt och snötäckt Schweiz önskasGod Jul & Gott Nytt År

2009-12-23 @ 12:56:06
Postat av: Dille i Momåla

Aftonbladet söker efter argument för en havererad flyktingpolitik. När sådana inte finns dras snyftvalsen och FN:s barnkonvention blandas in på ett osmakligt sätt:”Jag letade i Barnkonventionens Artikel 1, men allt jag hittade var;

”I denna konvention avses med barn varje människa under 18 år”. Inga tillägg om ”I denna konvention avses med barn varje ­människa under 18 år, om barnet ej har moppe-­mustasch, är afghanskt eller ­somaliskt, eller mognar på ett icke-svenskt sätt som gör att Barnkonventionen ej skall omfatta detta barn.””Aftonbladets demagogi faller pladask. Vi har nämligen inte försörjningsansvar för världens barn. Länder där giftermål vid femton års ålder tillämpas skall givetvis ta hand om sina barn själva.

För övrigt är FN en organisation av suveräna stater. Aftonbladets absurda åsikt att Sverige har försörjningsansvar för andra länders invånare innebär inget annat än neokolonialism. Och det är Sverige som koloniseras och dess befolkning sugs ut.

2009-12-23 @ 13:07:33
Postat av: j-å

Har läst och begrundat dagens tangering av lågvattenmärket.

Johan Perssons brev till opinionssidan i Östran.

Utan vidare förklaring påstår han att svenskarna inte skulle klara äldreomsorgen eller sjukvården.

Vad menar karlen?

Vad är det för invandrare som är nyttigare än en svensk, för äldreomsorg och sjukvård?

Kan det vara därför som vi har ett stort antal deltidare och timvikarier inom omsorgen. De är helt enkelt inte lika effektiva som en invandrare och nyttjas bara i yttersta nödfall.

Så undrar han när SD ska börja tala om andra gruppers omkostnader, inte bara flyktingars.

Han blandar och ger.

Talar han om flyktingar eller invandrare?

Sedan kommer tangeringen av lågvattenmärket. Nämligen vad Thoralf Alfsson och Lars Rosén kostar kommunen.

Han kan inte med en enda förklaring bemöta kostnaderna i förd flyktingpolitik, men däremot intill sista kronan visa vad två Sverigedemokrater kostar.

Är det på denna nivå politiken skall bedrivas?2009-12-23 @ 13:10:27
Postat av: j-å

Jag skrev: Utan vidare förklaring påstår han att att svenskarna inte skulle klara äldreomsorgen eller sjukvården utan invandrarna.

Sista orden försvann ut i cyberrymden.

2009-12-23 @ 13:17:54
Postat av: Putte

Jag läste Johan Perssons "debattinlägg" på Internet idag. Han glömde ju tala om hur mycket de andra partiernas politiker kostar. Dessutom innehöll den en del faktafel, men sanningen är väl inte så noga när man är kommunalråd.Vallonerna kom hit under 1600-talet, inte 1700-talet som JP skrev. Då rörde det sig om ca 2000 personer, varav många senare återvände till Belgien igen. Han skrev också att Hansan kom till Sverige och lärde Svenskarna att göra affärer. Bar politiskt skitsnack det också. Det finns åtskilliga arkeologiska bevis på att svenskarna bedrev långväga handel långt nere i bronsålder. Enda anledningen att Hansan kom till Kalmar var att de försökte ta ensidig kontroll över den viktiga Östersjöhandeln. Nu vet jag inte vilken utbildning JP har, men det verkar på den kunskapsnivå han visar att det nog tog slut efter grundskolan.

2009-12-23 @ 13:42:40
Postat av: Dille i Momåla

Stackars Johan Persson. Kan han tro på vad han skriver?

PK-politikerna rör ofta ihop en smörja av det slag som Johan Persson nu presenterat.Tänk hur han blandar fakta med önsketänkande och väver in detta med lögner.

Exempel.

Svenska företag har under århundraden importerat high tech. Men den arbetskraften försörjde sig själv och var till gagn för riket. Den arbetskraften gick inte på understöd. Istället stod brukspatronen välkomnande och snart var smederna inne i produktionen.Sollefteå bruk importerade 12 ( eller var det sex) smeder som behärskade senaste teknik från Tyskland. Tack vare deras kunskap utvecklades bruket till det förnämsta i Sverige. Välstånd spred sig i bygden.Dessa smeder togs in till Sverige därför att deras kompetens saknades i riket. Och det togs inte in fler än vad som behövdes. Dom behövde inga kyrkobyggnader eller hemspråksundervisning. Deras ättlingar blev aktade SVENSKA medborgare.Vad har dom med bidragsinvandrarna att göra?

2009-12-23 @ 14:41:02
Postat av: Brett-Anus Grünewald

Den dagen jag blir gammal och behöver vård fruktar jag.

Idag fanns att läsa om Bernt 78(en helt vanlig gammal svensk man) som får leva i missär för att hemtjänsten inte har tid eller har ork.

Vilka "ensamma barns" föräldrar utsätts för ointresse av samhällets lagstadgade hjälp.

Postat av: AWSvensson

"Forskning pågår" avlivade myten om den demografiska bomben

[Publicerad 2007-03-08]Vi behöver inte längre oroa oss för en äldrechock. Lars Tornstam, professor i sociologi, desarmerade övertygande myten om den demografiska bomben, på konferensen "Forskning pågår" vid universitetet.

Äldre och åldrande var temat för konferensen Forskning pågår den 7 mars, där 450 personer inom äldreomsorg, sjukvård, forskning och frivilligorganisationer deltog. På programmet stod både parallella seminarier och gemensamma föreläsningar och först ut i talarstolen, var Lars Tornstam, som med hjälp av statistiska undersökningar, modeller och diagram, visade att föreställningen om att vi sitter på en tickande demografisk bomb, bara är en överdriven myt.

– Jag hörde en läkare säga att han träffat några äldre damer som ingått en självmordspakt för att de inte ville vara del av den demografiska bomben.

– Andelen äldre över 65 har ökat och kommer att fortsätta öka. Siffrorna frammanar bilden av att hela svenska befolkningen kommer att bestå av pensionärer år 2050. Men faktum är att om man ser ökningen av äldre som en bergsbestigning, så planar det ut när man kommer till toppen. Vi har dessutom redan avverkat två tredjedelar av vägen dit.Lika stor andel idag

Lars Tornstam visade en teoretisk modell som beskriver den så kallade demografisk transitionen – övergången från ett primitivt samhälle, där det föds lika många som det dör, till ett modernt stationrt samhälle, där vi befinner oss nu. Bättre hygien, vård etc, gör att dödstalen minskar samtidigt som födelsetalen gör likaledes.–Tidigare var barn en försäkring, men den har ersatts av andra försäkringar.

Summan av kardemumman är i alla fall att andelen som behöver försörja, respektive bli försörjda av andra, är lika stor i det primitiva samhället som i det moderna. Och hur man än vrider och vänder på siffrorna, och lägger till parametrar som att man till exempel bara ser till den del av arbetskraften som faktiskt har jobb, så blir beroendekvoten inte nämnvärt större.

– Med en demografisk utgångspunkt kan man inte säga att vi sitter på en tickande bomb, möjligtvis om man blandar in ekonomi och sätter ören och kronor på demografin.

2009-12-23 @ 15:03:04
Postat av: Gubben o Gumman

Pressen våra "vänner"?Tre gånger Aftonbladet:-Idag har man bild på ett etniskt Norskt mordoffer

kompensation för samvetet för publiceringen på knivmannen härromdagen?Till råga på eländet för kvällspressen greps ju denna idiot omgående efter uthängningen i media.- Johanne Hilldebrandts artikel från förra veckan om SD är den enda man inte får kommentera varför då?- Läs gärna Lena Sundströms artikel om Jimmie Åkesson från Mars 2009.

Lena hittar du på bild hos Vänsterpartiet där hon föreläser om extremism bla.

2009-12-23 @ 15:39:20
Postat av: AWSvensson

Har tagit del av denne sosse Johan Persons skrivelse till Östran. Min spontana kommentar , är karln förståndshandikappad. Kan Thoralf genom sin blogg minska ankommandet av sk ensamkommande med en säger en så har skattebetalarna tjänat in hela den påstådda kostnaden för Sverigedemokraterna och ändå lite till, och då är kostnaden för tjuvringande äkta män inte inräknad. Enligt Berith Wager: 2.900 kr/dygn kostar varje ungdom. Det är vad många som lever på bidrag har per månad… En minderårig asylsökande kostar ca 1,7 miljoner kronor per år plus kostnader för god man, skola och offentligt biträde. Plus kostnader för rättsligas åtgärder när brott begåtts…

2009-12-23 @ 16:37:02
Postat av: Några på Getingen

Vad betyder förståndshandikappad?

2009-12-23 @ 16:54:18
Postat av: AWSvensson

Oss i mellan sagt: dum i huvudet.

2009-12-23 @ 17:30:02
Postat av: Skånepåg

AWSvenssonJag har för mig att någon nämnt att Johan Persson har journalistutbildning. Han har dessutom varit talskrivare till någon minister och lär även under sin tid i SSU ha roat sig med diverse inte alltför ”salongsmässiga” upptåg. Med hänsyn till detta, så förklaras nog en hel del av vad den här mannen har lyckats ”åstadkomma” i Kalmar under de senaste åren!

2009-12-23 @ 17:44:06
Postat av: Fredrik

Helt horribelt!

Nu blandar vi in islam i våra statliga verk!

Vi har ju faktiskt en hel del som verkligen är på flykt på riktigt och många ifrån Islams syn på människan.Hur kan en från religionen ISLAM vara med i ett etiskt råd? Har denne person värderingar som går ihop med en demokrati? Jag vill se och höra denne människa säga:Homogiftemål i moskeer ska ske!

Barngiftemål förbjuds

Tvångsgiftemål förbjuds

Sharia skall aldrig existera i en demokrati

Kvinnliga imamer ett måsteKan ni se denne person säga detta???

Låt mig skratta lite för han skulle ta mig fan ha ett dödshot på sig innan dagen var slut!!Vad gör vi ? ska vi inte kräva detta eller?Vad är detta?

Man evisas med att sätta religionen islam i första hand vad jag än vänder mig? Hur är det möjligt i landet Sverige? Vet inte längre vad jag ska säga ifrågan för det är ett hån för dom som flyr ifrån

religionen islam och dess omänskliga människosyn.Ha nu en riktigt svensk God Jul!

Postat av: Fredrik

Sveriges nya Industri!Nu när indusriåldern är påväg ut så har våra politiker kommit på en " ny industri"Detta ger jobb åt människor.

Istället för att ställa hårda krav på de länder dom flyr ifrån så ska landet Sverige fyllas på så man kan "skapa jobb" på orter som inte har det så bra. Tänka va duktiga vi är!! Men vi får inte vara för duktiga på att visa dom,lära ut eller så för när dom är klara så blir de ju dubbel arbetslöshet?Vad håller vi på med?????

2009-12-23 @ 21:12:26
URL: http://gd.se/nyheter/hofors/1.1668936
Postat av: C.H.

Nu skiter vi i det här och firar jul.Om vi inte är Muslimer.GOD JUL.

2009-12-23 @ 21:19:25
Postat av: Robin_Shadowes

"Tänka sig, inte ens Fredrik Reinfeldt önskade Sverige en God Jul! Undrar om han konverterat till ..... just det!"Fredrik Den Store är en garderobs-mussla, det är jag säker på. Måna med för den delen.

2009-12-23 @ 21:37:18
Postat av: Berndt NilssonGod Jul och ett riktigt Gott Nytt År till dig Thoralf och alla andra Sverigevänner.

Nu blickar vi framåt mot 2010!

2009-12-23 @ 21:48:29
Postat av: Roy

En rikigt äcklig jul till MÅÅÅNA Och Reinfeldt"svenskar är inget att ha"Haha

2009-12-23 @ 22:57:47
Postat av: Stefan A

Efter en snabbkoll i statistisk årsbok 2008, så ser man att det år 2006 fanns 1 217 706 personer mellan 55-64, men samtidigt så fanns det 1 188 705 personer i åldern 10-19,alltså personer som till stor del ska ut i arbetslivet samtidigt som 55-64 pensioneras, om man räknar med en halv miljon förtispensionärer, som man utan en alltför vild gissning inte finner så många av i åldern 10-19, pluss redan en halv miljon arbetslösa, så ser iaf. jag inte någon arbetskraftsbrist de närmaste tio åren, utan i stället en hög permanent arbetslöshet.

2009-12-23 @ 23:10:37
Postat av: Fredde@76

Tycker att det känns som att vinden har vänt en hel del , till fördel för oss Sverigevänner .

Kommer skjuta lite extra blågula raketer nu till nyår

för att med förhoppningen att SD gör en dunder succé i valet 2010 .God jul and happy new year....

2009-12-23 @ 23:23:10
Postat av: UncleBobHej alla Sverigevänner.Ni har väl inte missat denna glädjande nyhet?http://milld.wordpress.com/2009/12/19/sd-skraller-i-umea/

En mycket bra resumé av Agerhälls idoga arbete, eller vad anser ni?

All cred till Henrik Agerhäll i Umeå!Västerbottenkuriren triggade igång en enorm debattlust bland sina läsare genom att förneka flygbladets trovärdighet. Dessutom har man manipulerat bilder och stoppat massor av kritiska insändarkommentarer. Insändarna är överlag positiva till Sd. Trots att kopplingen är knappt märkbar.Vi Sd-debattörer på exilen.eu har hjälpt till med faktakoll, tips och research när vi tog fram flygbladet förra året.http://exilen.eu/showthread.php?tid=6201&pid=104796&#pid104796Målet var att det skulle vara 100% faktabaserat. Det blev ett mycket bra resultat som Sd centralt skulle titta närmare på.En mycket effektiv samarbetsform vi Sd-are borde utveckla i god tid inför valet?2009-12-24 @ 03:30:49
Postat av: Kalaskillen

Dagens "Henke" i VKhttp://www.vk.se/Article.jsp?article=320419Flygbladen är nu ett ärende för JK. Någon har anmält Henrik för hets mot folkgrupp.Gårdagens Henke

http://www.vk.se/Article.jsp?article=320208"- Men i de flesta fall är det inte brottsligt, utan bara kritiskt mot invandringspolitiken, och det får man ju vara, säger Håkan Rustand."

http://www.vk.se/Article.jsp?article=320242God Jul alla Sverigevänner

2009-12-24 @ 19:47:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0