JOHAN PERSSON KÄNNER SIG TRÄFFAD

Debatten i kommunfullmäktige där jag kritiserade och underkände beslutsunderlagen för ett nytt flyktingavtal tog tydligen på exakt rätt ställe. Kommunalrådet Johan Persson (s) har gått i spinn!

Nu försöker han flytta fokus från detta bedrövliga beslutsunderlag och nya flyktingavtal till att kritisera Sverigedemokraterna och att vi får så "mycket pengar".

Nu skall alla veta att socialdemokraterna har haft makten i Kalmar sedan början på 90-talet. Så det parti som skapat alla ersättningar och tjänster till de politiska partierna är just Johan Persson och hans kamrater. Dessutom har vi alldeles nyligen avslutat en översyn av det politiska organisationen där alla partier deltagi, även vi Sverigedemokrater. Under dessa möten har Johan Persson aldrig yttrat ett enda ord om att han vill ändra storleken på partistöd, utbildningsbidrag, politiska sekreterare. Någon jag finner mycket märkligt med tanke på hans utspel.

Jag kan lova mina läsare att jag kommer ge Johan Persson ett mycket korrekt och informativt svar på hans inlägg och jag ser fram emot att även få det publicerat i Östran.

För den som vill kan jag informera om att jag haft en liten debatt med Johan Persson angående detta på hans blogg. Nu är bloggen modererad så förvänta er inte att era kommentarer blir publicerade. Här hittar aktuellt inlägg.

Idag publicerade Corren ett debattinlägg skrivet av Gerda Antti som är mycket läsvärt. I och med detta debattinlägg har hon säkert lagt sitt liv som Centerpartist bakom sig. Läs debattartikeln. Missa inte alla tackkommentarerna till artikeln!

Nu är det snart julafton och dags för tomten eller tomtejeveln.
Kommentarer
Postat av: Roberth Ström

Stackars tomte

2009-12-23 @ 23:34:14
Postat av: Per Petersson

Thoralf samt alla Sverigevänner som här läser tillönskas en God Jul.

2009-12-23 @ 23:54:21
Postat av: Skånepåg

URL till Gerda Anttis eminenta artikel. Åtskilliga centerpartister lär väl sätta risgrynsgröten i halsen.Vilket fantastisk stöd hon får i kommentarerna! En av de få kritiska är en diakon i svenska kyrkan och som är förfärad över de "hemskheter" som Antti skriver. I vilken verklighet lever denna diakon och hur i "Herrans namn" kan man vara så oerhört naiv?

Postat av: Skånepåg

Även jag vill önska Thoralf och alla fosterlandsvänner en God Jul och ett Gott Nytt År.P.S. Sorry, missade att Thoralf uppdaterat sitt inlägg med samma som jag skrev!2009-12-24 @ 00:01:42
Postat av: Peter, den förste.

Gerda Antti debattartikel är helt utan dimridåer och rakt på sak, varje ord är som en snyting, rakt i ansiktet på alla som är rädda att bli betraktade som idioter, om de påpekar det som alla normalt funtade människor i landet kan se; "Kejsaren är naken!"Jag blir mer och mer imponerad av författare och andra konstnärer i detta land som vågar yttra sig, utan skygglappar, ja dessa konstnärer är själva essensen av den ryggrad som behövs för att en demokrati skall kunna exitera någon längre tid!Som en hälsning till er alla vill jag förmedla min Julfavorit, ett mindre förfinat konstverk Galenskaparnas - Inte Bara Glögg: http://www.youtube.com/watch?v=bYUhR1GDTJ0God Jul på er gott folk!Se: http://sv.wikipedia.org/wiki/Gerda_Antti

2009-12-24 @ 00:56:00
Postat av: Peter, den förste.

Ojdå, glömde visst skicka en Julhälsning till alla riksdagsmän (och kvinnor). Här kommer den iallafall Galenskaparna - TrögFattarFöreningen: http://www.youtube.com/watch?v=F-OgXq4LqywP.S. Byt ut ekonom mot etablerad politiker

2009-12-24 @ 01:06:36
Postat av: Peter, den förste.

Ojdå, glömde visst skicka en Julhälsning till alla debattglada journalister. Här kommer den iallafall Galenskaparna - Vänskaplig Debatt: http://www.youtube.com/watch?v=mekj2IJVWs8

2009-12-24 @ 01:23:37
Postat av: Robert

Postade på J. Perssons blogg"Johan Persson, ska du jaga kronor? Hur mycket har du själv kostat kalmar kommun? Vi räknar bort ditt gigantiska FanerdunFiasko eller dina försäljningar av kommunal mark, till för köparna mycket, mycket förmånliga priser. Din lön + dina arvoden + dina assisstenter + partibidrag, vad blir den summan? Är du värd så mycket? Du framstår själv som ett ekonomiskt sänke för kalmarkommun med alla dina tokaffärer.

Klaga inte på andra när du själv sitter som en igel på kommunens hals och suger dig fet."God Jul

2009-12-24 @ 01:53:21
Postat av: Stefan K

När en känd och respekterad person som Gerda Antti beskriver verkligheten från sitt eget hjärta, så vet man att det ändå finns hopp. Hon har grävt djupt i en kakburk där alla som tar fel kaka slås på fingrarna och beskrivs som elaka. Modigt eller dumdristigt? Ja, vi får se.

Det kom en julhälsning i lokaltidningen SN (centerpartistisk) från en av de boende på kommunens nya hem för ensamkommande flyktingbarn. Killen som är från Somalia trivs så bra i Sverige, men han saknar sin mamma som betalade flykting smugglare som skulle ta honom till just Sverige. För att citera tidningen. "Faisal pratar i telefon regelbundet med sin mamma". Detta får mig osökt att tänka på Ringaren från Somalia, som du Thoralf berättat om. Skulle vara intressant att få veta samtalskostnaden för dessa kontakter och vilka som står för den.God Jul Thoralf och alla andra som älskar Sverige och våra traditioner.

2009-12-24 @ 07:17:14
Postat av: Skånepåg

Citat från Gerda Anttis artikel. Kan det sägas bättre?”Det är inte skåningar och frälsningsarmen som är självmordsbombare och som lägger ut vägminor och förbjuder flickor att gå i skolan och slår ihjäl flickor som har haft en pojkvän, det är islamister som bedriver heligt krig. Men så fort något av detta förs på tal får vi höra att detta står inte i Koranen. Men blir man ihjälslagen så blir det inte roligare för att det inte står i Koranen. Det blir gjort i alla fall, och det blir gjort i religionens namn.För föreställningen som lever i många muslimer är att det är Allahs röst som talar. Och moskén har muslimer med sig, vart de än flyttar, för religionsfrihet, det har alla människor. En svensk kristen har ett kors om halsen och går till kyrkan och tycker om klockringning och om psalmer och tror på Gud, som vi alla gör i hemlighet när vi är lessna, och han gör inte stort väsen av sig. Men en muslim som är troende muslim, han och hon märks på de krav som framställs. Och kraven kallas religiösa rättigheter, och de sträcker sig utanför moskéns väggar.Och det är det vi svenskar inte alltid gillar. Inte att människor kommer hit som flyktingar, men att de vill bestämma över hur de ska ha det. Som om jag bjöd in gäster till mig och de inte gillar tavlorna jag har, ifall jag hade Zorn på väggarna, och inte gillar maten heller. Och som det har blivit nu, med inget fläsk i skolmaten och inte skolavslutningar i kyrkan och inte flickgympa, och särskilda baddagar för muslimska kvinnor i baden för att det garanterat inte ska finnas en karl inom synhåll, och slöja och burka i skola och arbete. Allt krävs och ska ha rätt till sin plats i vardagen, och är det så att vi inte gillar det, då får vi höra att då får vi väl vänja oss.Jag tycker inte det är det minsta underligt att svenskarna inte gillar allt detta utan känner sig rent överkörda. Som om vi stod vid vägkanten och tittade på. Det är självklart att folk som behöver skydd ska få det, men vi vill inte bli överkörda av flyktingarna själva eller av överstepräster av olika slag som talar om hur omänsklig och inhuman jag är när jag inte tycker att alla asylsökande har rätt till allt. Och att när integrationen inte fungerar är det alltid svenskarnas fel.”

2009-12-24 @ 07:45:16
Postat av: Skånepåg

DF vill skicka EU-observatörer till det kommande svenska valet!Ett högst berättigat önskemål, efter de olika former av sabotage mot Sd som hänt i tidigare val.

Postat av: SkånepågURL till det Sd-flygblad som delats ut i Umeå.Något som Johan Persson verkligen behöver läsa igenom, med hänsyn till det verklighetsfrämmande svammel som han presterat på sin blogg!

Postat av: Bosse Jison

Gerdas artikel i Corren var sannolikt i linje med vad 95 procent av svenska folket tycker och tänker i invandringsfrågan. Jag befarar dock att Corren har censurerat lika stor procentandel vad avser inkomna kommentarer. Stort tack till Gerda som vågar gå emot pk-eliten.

2009-12-24 @ 08:57:05
Postat av: Putte

Jag läster artikel och kan bara säga, skönt att fler vaknar. Där var en självgod mupp som kallar sig Solregn som företrädde pk-eliten. Jag tänkte skriva ett svar till Solregn, men man måste registrera sig på Corren för att göra inlägg. I stället lägger jag mitt sva till Solregn här:Det är väldigt intressant med personer som signaturen Solregn. Han/hon ser sig själv som ett levande åsiktsfacit, med alla de rätta åsikterna. Åsikter som stämmer överens med hans/hennes kallar han/hon kloka och genomtänkta. Åsikter som avviker från hans/hennes är givetvis då ogenomtänkta och så klart populistiska. Solregn ser tydligen sig själv som en person med gudomlig vishet och ett föredöme hur alla människor ska tycka och tänka. Det måste vara skönt att ha en sådan tilltro på sig själv och sin förmåga att vara överlägsen alla andra. Megalomani tro jag det heter som Solregn visar tecken på att ha. Lite mer pompös och du spricker av självgodhet, Solregn.

2009-12-24 @ 09:01:01
Postat av: Gubben o Gumman

Efter att ha tittat på bilden på JP i Östran ser

vi nu likheten tydligt med Stan Laurel mera känd som Halvan i Helan o Halvan.Gubben o Gumman vinkar o önskar alla i hela Sverige

God Jul o Gott Nytt år.Tack för en bra blogg med sanning o "samhällskunnskap" i fokus.Sie mussen nicht zu viel glögg trinken,dann werden Sie Socialist glucklisch ,und ein falsch menschen gewirden.

2009-12-24 @ 10:21:50
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Goddag, goddag säger tomten och undrar om det finns några snälla barn. Om några år säger tomten goddag, goddag och undrar om det finns några svenska barn. God jul och gott nytt år önskar SD Kalmar.

2009-12-24 @ 11:00:13
Postat av: En rödlistad figur

Ett annat scenarier, tomten är stenad och julen avskaffad.

2009-12-24 @ 11:14:54
Postat av: Mats

En julklapp från Gerda Antti idag. Jag har i och för sig länge väntat på att det skulle dyka upp en massa författare och andra som vill rida på den växande sverigevänliga opinionen, men det här var något helt annat. Välgenomtänkt, knivskarpt och direkt från hjärtat. Synd att det inte publicerades i en rikstidning.

2009-12-24 @ 11:36:40
Postat av: Prinsessan Madeleine

GOD JUL Thoralf! =)

2009-12-24 @ 12:42:58
Postat av: Micael Foghagen

Myvket läsvärd artikel av Gerda och intressant ordväxling med Johan Persson Thoralf.God Jul på er allesamman och Gott Nytt Superintressant 2010!

2009-12-24 @ 14:04:22
Postat av: Ali

Har du tillstånd att publicera andras verk på din blogg?Du använder andras bilder och förvränger dessa till ditt egna syfte precis som du gör med fakta och annat.Man kommer inte långt med lögner.

2009-12-28 @ 14:41:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0