"JIMMIE ÄR ETT KRÄK"

Idag har jag blivit intervjuad av Sydsvenskans Niklas Orrenius som tagit sig ändå från Malmö till Astrid Lindgrens Vimmerby för att träffa mig. Jag är alltid öppen och ärlig mot journalister och jag förväntar mig samma tillbaka från dem. Uppenbarligen har min blogg fått Sydsvenskan att bli nyfiken på vem som döljer sig bakom min blogg. Vi hade en trevlig lunch och samtal under nästan två timmar. Niklas Orrenius har intervjuat flera Sverigedemokrater och planerar tydligen att göra en större artikel eller flera artiklar om oss Sverigedemokrater men det skall inte publiceras före jul.


I Högsby finns det en person vid namn H-G Strömer
som har en blogg där han med jämna mellanrum gör osakliga utfall mot Sverigedemokraterna. För några dagar sedan skrev han följande.Detta fick mig att kräva att han skulle komma med minst 5 exempel på vad som skulle vara halvsanningar eller lögner. Läs hans mycket märkliga försök att ge exempel på detta. Läs kommentarerna där han inte vill utveckla mina frågor för han är rädd att veckla in sig och svara fel, därför avstår han. Skall man skratta eller gråta över hans billiga ursäkt.

Blogginlägget avslutar han dock med ännu ett mycket märkligt påstående som jag reagerat på.

”Just nu känns det kluvet att inte vara född i Sverige av svenska föräldrar. Varför ska jag behöva försvara min, mina barns och mina barnbarns rätt att leva, studera, gå till dagis, arbeta och få pension i Sverige? Varför får inte vi som inte är födda i Sverige bara bo här, som alla andra?”

Jag bad honom förklara vad han menar med dessa ord och vem det är han måste försvara sig och sina barn och barnbarn emot. Vem är det som anser att han inte skall få bo i Sverige.

Nu ville inte H-G Strömer vara med längre! Nu är det inte lika roligt att raljera om SD när han får mothugg. Utan nu kallar han mig för "en gökunge på min blogg". Han är bekymrad över att jag skrivit några kommentarer på hans blogg med krav på förklaringar. Detta har tydligen varit en chockupplevelse för H-G Strömer som tydligen levt i sin egen lilla bloggvärld. 

Slutsatsen jag drar är att H-G Strömer ägnar sig åt att sprida ”rykten, halvsanningar och rena lögner” på sin blogg.
Om han själv trodde på vad han skrev borde H-G Strömer åtminstone försöka försvara sina påståenden men istället gömmer han sig någonstans. Jag skulle ändå inte få för mig att kalla H-G Strömer för ett kräk! Det epitetet sparar jag till personer som verkligen förtjänat det, som t.ex. kvinnoförtryckare och våldtäktsmän, dessa anser jag vara riktiga kräk.


Imorgon kommer SCB med sin stora opinionsmätning. En mätning som skall bli mycket intressant att ta del av. Kommer SCB att bekräfta Sverigedemokraternas mycket positiva utveckling som alla andra opinionsinstitut sett. SCB har gett SD 3,2 procent som högst i en mätning. Ett resultat på över 4 procent skulle vara rena kallduschen för personer som H-G Strömer.


Kommentarer
Postat av: sölveig baudin

H-G Strömer lider nog av den kungliga svenska avundsjukan därför måste spy över Jimmie Åkesson

jag tycker mer och mer om Jimmie Åkesson särskilt

när han fick igen mun på Maud Ölofsson

2009-12-09 @ 22:56:51
Postat av: Stefan K

Tyvärr måste jag rätta dig Thoralf då Sd backade i både Skops och Demoskops senaste mätningar. Förhoppningsvis tillfälligt men rätt ska vara rätt.Det finns en gnutta humor i H-G Strömers besynnerliga påståenden, för inte kan väl karln mena allvar?Annars är det lite typiskt med att dåligt pålästa personer slänger ur sig direkt felaktiga påståenden om just Sverigedemokrater. Nu kanske jag är partisk, men jag kan inte minnas att Jimmie Åkesson gått förlorande från någon av de debatter han ändå bjudits in till. Kan heller inte finna några lögner i hans åsikter och det är väl det pk-Sverige bävar för...att Jimmie Åkesson faktiskt har rätt.

2009-12-09 @ 23:03:33
Postat av: Thoralf A

Stefan KJag syftar inte på någon enskild undersökning när det gäller övriga opinionsinstitut. Utvecklingen om man ser till de senaste sex månaderna har varit positiv i alla undersökningar.SCB kommer bara med sin stora undersökning två gånger om året. Maj och November undersökningar.

2009-12-09 @ 23:09:16
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Dille i MomålaMan får väl säga grattis till Sydsvenskan som uppenbarligen ser på verkligheten med öppna ögon och därför har insett att bloggarna blivit en opinionsfaktor att räkna med och som man måste ta på allvar. Ochatt åka upp till Vimmerby för att intervjua Thoralf vittnar om omtanke om läsarna -

Det blir nog fler och fler som inser att Thoralf är ägare till rikets största oppositionella blogg.

2009-12-09 @ 23:22:56
Postat av: MARAN

Vad är det man brukar säga om, när orden tryter.

2009-12-09 @ 23:50:38
Postat av: vmm

Igår ringde Demoskop till mig.-Hej, jag ringer från Demoskop och vi håller på att sätta ihop en panel av personer som ska få berätta om vad dom tycker om samhällsekonomi och demokratifrågor. Är du intresserad av att vara med i en sådan panel?(min misstanke: dom ville ha personer dom kan ringa till för att göra opinionsundersökningar)Jag tänkte efter ett tag och vafasen, why not? Jag fick frågor om min ålder, vad jag arbetar med, utbildning osv och sedan kom den. Frågan. "Vilket parti skulle du rösta på om det vore val idag?". -Sverigedemokraterna. -"Jaha... Din kvot är tyvärr full. Vi kan inte låta dig vara med".Min kvot var redan full fick jag reda på när jag sa att jag tänker rösta på SD. Så då vill inte Demoskop ha med mig i opinionsundersökningar. Så kan det gå.

2009-12-10 @ 00:03:33
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: mudder

-Sverigedemokraterna. -"Jaha... Din kvot är tyvärr full."

Haha... alla han ringde till svarade Sverigedemokraterna så kvoten blev full. Ska det vara så jäkla omöjligt att hitta en sosse tänkte han och fortsatte att ringa....

2009-12-10 @ 00:32:08
Postat av: Micael Foghagen

>vmmOm det gick till så i den ordningen (betvivlar dig inte) är det skandal!

OM de hade sagt att kvoten var fylld när du sa ditt arbete/ålder/övrigt så hade jag ev haft viss förståelse.Men ABSOLUT INTE EFTER att du berättade din partiövertygelse.Skandal är förnamet

2009-12-10 @ 01:48:42
Postat av: vmm

Foghagen: ja, ju mer jag tänker på det desto konstigare blir det. Först frågar dom mig om jag vill vara med i en "panel" (vad dom menar med det är något oklart) och jag tackar ja och dom tar mina personuppgifter och sedan när jag säger att jag tänker rösta på SD så är det tack och adjö. Allt funkade ju bra tills jag nämnde Sverigedemokraterna. Då ville dom inte ha mig med.Men lite är jag inte på mudders spår här att det kanske var väldigt många som sa att dom skulle rösta på SD och att dom därför sa stopp. Det är ju positivt att många vill rösta på SD! ;)Men eftersom vi är flera som undrar nu så mailar jag Demoskop och frågar vad dom har för kvoter och varför jag inte fick vara med i deras panel. Får jag svar så skriver jag här.

2009-12-10 @ 02:04:35
Postat av: Tore (preact)

Ja, nog är en del "institut" märkliga, med sina utfrågningar!

När det gäller Demoskop och Skops resultat av SD,

ligger deras resultat inom felangivelsen!

Men det visste ni väl?

Jag njuter fortfarande efter de 7,2 % vi erhöll vid

en tidigare mätning! Den kommer leva länge i mitt hjärta, tro mig...

2009-12-10 @ 02:30:18
Postat av: Robin_Shadowes

Vmm, har du otur så kanske du blev åsiktsregistrad och vad som då är värre är att uppgifterna mycket väl kan ha gått vidare till Expo och AFA.

2009-12-10 @ 04:55:30
Postat av: Robert

Thoralf, jag hoppas du hade bandare med dig och spelade in Sydsvenskans intervju. Nu vet jag ingenting om denna journalist men som yrkeskår är journalister... ska vi säga en smula oärliga.

Alltid bra att ha ryggen fri genom egen dokumentation.

2009-12-10 @ 06:56:32
Postat av: Demokratbloggen

Därför kan aldrig en muslim bli svensk!Endast de människor som bestämt tar avstånd från koranen och islam kan bli svenska! Endast den som konverterar bort från vansinnet och denna destruktiva världshärskarideologi kan bli svensk. Endast den som ställer sina kunskaper i frihetens och demokratins tjänst kan bli svensk.Läs mer:http://demokratbloggen.wordpress.com/

2009-12-10 @ 08:52:14
URL: http://demokratbloggen.wordpress.com/
Postat av: vmm

Har fått svar från Demoskop (dom är snabba på att svara måste jag säga): "Vet inte exakt i vilket ärende du blivit uppringd. Förmodligen handlade det om en rekrytering till en gruppdiskussion. I sådana rekryteringar eftersträvar vi ofta en speciell fördelning med avseende på exempelvis ålder, partisympatier, kunskaper inom ämnesområdet etc."

2009-12-10 @ 08:55:50
Postat av: Gubben o Gumman

"Heinz-Gunter Strömming" vill samla lite PK-poäng

till lärarumet,där en o annan Folkpartist häckar.Impa lite på "brudarna"

Då är det väl narturligt att ge sej på Jimmie Åkesson tex.Det som är trist är att karln är oförskämd samt ljuger.

Detta är tydligen en vana, denna Sudet-tysk tycker är ok,stackars elever.Heinz-Gunter har tydligen lyckats ta sej till kommunstyrelsens frågestund för allmänheten.Där han frågat ordförande hur länge Högsby kommun skall ha kvar en socialchef ,som inte kan hålla i pengarna.Något svar på denna stupida fråga blev det ju inte.

En merit att skrävla om i lärarummet kanske.Heinz-Gunter kommer att sitt livs chock när notan

för Högsby kommuns flyktingmotagning kommer.

Snacka om att skjuta sej i foten.Att hans egna barn redan bara har 50% av sin lön i pension har han ingen aning om.

Att påstå att Sverige inte har massinvandring är rakt av korkat.Vi har kunnat läsa om kunskaps inflation i skolan.

Det är klart om verklighets imuna lärare undervisar

i en flumskola så blir det ju så.Påstår indirekt att Sverigedemokrater skulle vara dåligt pålästa,kanske skall Heinz-Gunter läsa lite i böckerna på bibloteket när han sätter upp lappar med sin bloggadress "se mej hör mej" (Tyskt trauma)Eftersom det babblas om 40-talet så kan vi upplysa

magistern om att araber samt nassar jobbade ihop under kriget.Dessa grupper står idag sida vid sida på Sergelstorg och demonsterar,försök att se jämförelsen ,om du är byxa till det.Att en skolans man är så obildad är skrämmande.

Folkpartist-lärare-fd Tysk.Vilken j-vla kombination,Jimmie Åkesson framstår

som er ren svärmorsdröm i jämförelse.Vet hut din lögnare.2009-12-10 @ 08:58:56
Postat av: Jeppe

Alla vill ta debatt med SD, men när det väl kommer till tid vågar man inte. Allt som SD kommer med är sant och fakta, även en PK politiker och journalist har svårt att undvika sanningen.

Snart går proppen ur från PK det kommer att rasa och gå lika snabbt som när det förljugna DDR gick under.

2009-12-10 @ 09:21:05
Postat av: Gubben o Gumman

SD 5.1% i SCB mätning.Källa : SCB

2009-12-10 @ 09:46:44
Postat av: Gubben o Gumman

-Störst flöde från Moderaterna till SD 1.1%

-Telefonintevjuer (skämmighet 2% ? 12.9% vill ej svara.

- tidigare Undersökningen på 7.2% ligger sannolikt närmast sanningen.

-Tvåsiffrigt gäller 2010 i Sep.Läs gärna AFTONBLADET kolumnisten där som börjar nyktra till.

"Varför gör vi inte som Jimmie Åkesson"

2009-12-10 @ 09:59:23
Postat av: Roberth Ström

Våra siffror kommer rusa nu när locket är av. Svenska folket har upptäckt sanningen och vi får hoppas att det finns lite vikingablod kvar i oss!

2009-12-10 @ 10:03:44
Postat av: AWSvensson

Det kallas mobbning. Vi som har några års erfarenhet på nacken vet hur man behandlade Ian och Bert samt Sven Olle Olsson i Sjöbo , de blev på grund av sin sakliga kritik av den förda asylhanteringen utsatta för den värsta PK mobben. Plötsligt blev det legitimt att häva ur sig all slags oförskämdheter.Var man riktigt PK så skulle detta bemötas med ett hysteriskt bifall , som om man hade att göra med idioter. Detta förfaringssätt lever kvar i vissa kretsar, där man inte fattat att det råder andra tider nu. Folk är upplysta, antingen genom erfarenhet eller information, eller ännu bättre en kombination. Denne H-G Strömer lever kvar i en förgången tid, likt en dinosaurie så tror han att en fabulerande retorik till försvar för det mångkulturella mottages med nickande bifall dock av en allt mer krympande sekt. Mothugg är något de inte räknat eller förberett sig för, det ingick inte i spelet.

Jag har lovat mig själv som julklapp

att bli medlem i SD, härigenom finns det på om inte papper så i varje fall elektroniskt,säger en som i likhet med Fritiof Nilsson Piraten har som vana att skjuta upp saker och ting.

2009-12-10 @ 10:26:42
Postat av: Hm

Om jag inte minns fel så är N Orrenius en journalist som har lite specialiserat sig på att skriva negativt om SD. Det oroar mig att Thoralf gett honom en intervju som troligtvis kommer att vinklas och förvrängas på alla de sätt för att framställa både Thoralf och SD i dålig dager!

2009-12-10 @ 11:09:17
Postat av: Micael Foghagen

>AWSvenssonDessutom är kortet man får så väldigt snyggt! Sitter som en smäck i plånboken - körkortet har fått masa på sig....God Jul på dig - och alla andra också!

Micael

2009-12-10 @ 11:17:05
Postat av: Robin_Shadowes

""Heinz-Gunter Strömming" vill samla lite PK-poäng

till lärarumet,där en o annan Folkpartist häckar.Impa lite på "brudarna"

Då är det väl narturligt att ge sej på Jimmie Åkesson tex."Dagen kommer då han likt i OLW-reklamen kommer få ringa upp och fråga "var e brudarna?".

2009-12-10 @ 22:36:13
Postat av: Carl B

Niklas Orrenius kommenterar SD:s opinionssiffror i Sydsvenskan TV.

2009-12-11 @ 00:08:25
Postat av: Ilmar

Jag har personliga erfarenheter av Niklas O från hans uppväxt i Motala. Han är född med en mindre silversked i munnen och har som de flesta övre medelklassbarn från svensk medelstor stad levt ett skyddat och bekvämt liv med välsituerade föräldrar, utlandsstudier, ett bekymmerslöst studentliv med mycket alkohol, vänsterorienterad kultursmak och oansvarigt leverne.Den livsstilen är mycket typisk för honom och hans kollegor/gelikar. De lever skyddade från den multikulturella verklighet de försvarar och de föraktar i tysthet sin bakgrund och sin svenskhet som inte låter dem bli riktiga kosmopolitiska arbetarklasshjältar. Viktigast av allt för dem är respekt från sin omgivning som uteslutande består av vänstervridna kulturmänniskor inom statsfinansierad sektor eller medieelit från DN, SvD, TT eller liknande där de frilansar eller gör kortare påhugg. Om de inte öppet tar avstånd från SD kan de iskallt räkna med att se sig om efter en annan utkomst eftersom redaktörer och mellanchefer i svenska mediebolag hellre skulle äta råttgift än ertappas med en SD-sympatisör i sina led.Titta gärna på hans Twitter: http://twitter.com/niklasorrenius

Där kan ni snabbt se att han är fixerad vid SD (SDofob?)och hur han uteslutande läser andra Twittrare som är medieproducenter eller vänstervridna åsiktsproffs. En politiskt inkorrekt åsikt i dessa kretsar är umgängesmässigt självmord.Niklas är bara så god som hans karriär kräver, resten av tiden är det ett bekvämt medelklassliv som gäller med goda inkomster, en lägenhet i rätt kvarter, fina designmöbler, aktiefondplaceringar och ett hälsosamt arv när den dagen kommer! Och så lite exotisk världsmusik, nån falafel och kanske lite avkoppling med en bok om rasistiska danskar lite då och då! :-DDe för roliga de små pk-iterna. Kör hårt Thoralf, jag tror du klarar den typen!

2009-12-11 @ 01:06:38
Postat av: Carl B

Mer bakgrundsinfo om Niklas O. på Wikipedia och Eniro med en del länkar. Han erkänner själv att han avsiktligt ljugit om SD och påstår sig ångra detta. Tydligen förbereder han en längre drapa om SD.

2009-12-11 @ 11:48:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0