FATTIGPENSIONÄRERNA ÄNNU FATTIGARE

Igår fick jag ett mail från en man som berättade att hans svärmor som är 89 år fått ett brev ifrån försäkringskassan där det framgick att hennes pension sänks med 240 kronor i månaden.

En pensionär som har varit med och byggt upp vårt land får en väldigt ”fin” julklapp från samhället lagom till julhelgen. Mailet avslutas på följande sätt.

”Nästa höst så kommer 2 röster att ges till SD.”
 

Jag är väldigt övertygad om att en stor del av pensionärerna är medvetna om att det pensionssystem som ger dessa effekter skapades av de fem partierna Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna. Att sedan Alliansen även infört något sam kan liknas vid en straffskatt på pensionärerna gör ju inte saken bättre. Om vi nu haft 800 000 fattigpensionärer tidigare så borde siffran överstiga 1 miljon fattigpensionärer när vi skriver år 2010.

Detta samtidigt som invandringen till Sverige slår nya rekord och kostnaderna för den misslyckade integreringen i samhället skjuter i höjden.

I en insändare i Östran tar ombudsman Bo Ström (s), PRO i Kalmar upp detta och menar att pensionärernas dom kommer att bli hård. Han skriver att han hört att många pensionärer kommer lägga sin röst på Sverigedemokraterna. Hans stalltips är att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen efter nästa val och snor åt sig 10-12 procent av rösterna.

Det är bara att tacka Bo Ström (s) för hans fina insändare som säkert ger ytterligare vind i seglen för Sverigedemokraterna bland pensionärerna. 


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

Julhälsning från Jimmie Åkesson.

2009-12-19 @ 23:37:02
URL: http://www.youtube.com/watch?v=DHOx_dZB6r4
Postat av: Gubben o Gumman

På Sverigedemokraternas landsdagar lovade man att avsätta, så mycket pengar som möjligt till dom sämst ställda pensionärena.Detta medför att alla pensionärer som varit med och byggt upp Sverige nu har en unik chans att

genom en röst på SD, dels få visa vad dom tycker om att ha blivit lurade på sina pengar till förmån för invandring dels, att få se Sverige nyktra till

från socialkommunismen ,som för länge sedan lämnat

pensionärena ,samt numera även svenska ungdomar i sticket.25% är arbetslösa, samt saknar bostad kan

bara dröma om ett eget hem och familj,medans importen av bla analfabeter från Somalia blomstar.

Således har många pensionärers barnbarn inte ens chansen till samma start i livet som ni själva haft.

Tycker ni att detta är rätt rösta då på Mona Sahlin ,el Fredrik Reinfeldt.

Dessa bryr sej mera om andra länders medborgare än sina egna landsmän.Vi får hoppas att Pensionärs ombudsmannen Bo Ström vet vad han pratar om,men han har varit med länge.

Den dagen svenska pensionärer slår näven i bordet.

Så ligger dom politiskt korrekta landsförädarna illa till.Rösta fram Mona Sahlin innebär högre skatter, samt jobb till 70 års ålder, samt ökad invandring.

Hon har dessutom varken intellekt el utbildning till att leda ett land.Moderaterna ger inte bla pensionärena rätt till,skatteavdrag detta är diskriminering.

låt Aliansen få veta det på valdagen även här skall man öka invandringen.

Hjälp Reinfeldt tillbaka till komunalpolitiken i hemkomunen Täby kommun ,där bor det inga invandrare.I stort sett hela världen har gjort sej kvitt kommunismens ok, nu gör vi detsamma i valet 2010.

2009-12-20 @ 00:27:22
Postat av: natasha

Jag vill skriva om min kära gamla svärmor som är över 90 år gammal. Hon har slitit och arbetat sedan hon var 14 år. Vad fick hon i slutänden per månad, undrar man? Ju då, mindre än t.ex. en somalier i bidrag, en så kallad flykting, som flyttade till Sverige helt nyligen och som med största sannolikhet inte ens kommer i fråga på arbetsmarknaden. Vart tog alla hennes till staten inbetalda pengar vägen?JO DÅ! Till det svarta hålet som kallas blattehålet!2009-12-20 @ 00:49:17
Postat av: GustavIII (med snille och smak)

natasha har helt rätt! Jag satt som jurist på Riksförsäkringsverket i början av 1970-talet och var med om att administrera det orättfärdiga systemet, dvs. kjedjebrevet. Dessutom fanns något som hette basbelopsavdraget för att beräkna den pensionsgrundande inkomsten. På den tiden och alltjämt fanns det massor av kvinnor som jobbade deltid med ca 7-10.000 kronor i årslön. Från denna drogs då basbeloppsavdraget på ca 3.500 kronor, varför den pensionsgrundande inkomsten blev helt dimunitiv. De flesta av de pensionärer (kvinnliga) som natasha nämner skötte barn, man och hem plus jobbade deltid för att dryga ut ekonomien och att komma ut och ha litet socialt liv bortom hemmets fyra vägar. För detta viktiga bidrag till landet har dessa kvinnor belönats med noll kulor! Detta är bara en skändlig skam!

2009-12-20 @ 01:07:58
Postat av: GustavIII (med snille och smak)

Thoralf!När du talar om straffbeskattning av pensionärer så är du faktiskt ute och far helt fel! Ingen kan träffa helt rätt, även om du är väligt duktig. Pensionärernas skatt är lika den som fanns under såsseregimen med den modifikationen att pensionärerna faktiskt vunnit en hel del via byråkratiskt tekniska åtgärder, om vilka Alliansen inte lyckats föra ut klart och tydligt. Någon särskild straffskatt finns alltså inte, utan vad som skett är att de som jobbar fått minskad skatt. Som tidig pensionär tycker jag att det är bra med detta skatteavdrag, eftersom dessa i slutänden tillför mer pengar till pensionssystemen. Ingen pensionär har fått det sämre med Alliansens politik utan endast en försäkran om att mer pengar flyter in till pensionerna. Den omständigheten att bromsklossarna slår till i pensionssystemen och att någon åpensionär får några hundringar mindre nästa år beror på pensionsuppgörelsen från 1990-talet mellan alla riksdagspartierna. Mekanismen i sig kan inte kritiseras utan endast den att såssarna med Persson snodde 240 miljarder ur persionssystemen för att förstärka budgeten i EU-karusellen. Felen som finns i pensionssystemen härleder sig tillbaka till införandet av ATP, där det folkomröstades. Folkpartisten Königson lade ned sin röst, vilket ledde till att ATP-systemet infördes - rena kjedjebrevet. Vad som kan kladras Alliansen är att man inte har avsatt ett antal miljarder för att ge fattigpensionärerna ett extra tillskott.- Här är det inte fråga om så stora pengar, ca 10-13 miljarder. I perspektivet av massinvandrineg är ju denna summa legär! Noll pengar! Här är det fråga om politisk vilja! Dra ned på invandringen till genuina flyktingar, så sparas ett par hundra miljarder för samhället (alla opffentliga budgetar plus de civila). Det är här problemet ligger! Skär ned på invandringe, så kan medel föras över till våra gamlingar, som byggt landet! Som jag ser det, så vore det politiskt mest önskvärt att SD fick ca 10% (som realistiskt) och att SD backade upp Alliansen på en rad villkor, som att tillföra medel till fattigpensionärerna till nackdel för invandrarna.

2009-12-20 @ 02:40:00
Postat av: Lingon

Kan kanske ha att göra med att prisbasbeloppet sänks?

Har för mig att garantipensionsdelen baseras på det.

2009-12-20 @ 06:47:43
Postat av: Putte

Låter väl bra GustavIII, men de mest invandrarkåta politikerna i Sverige hittar du ju hos alianspartiet FP.Det är konstigt att det är pk att diskutera kostnaderna för sjukvården, för pensionerna, för skolan m.m. men inte för massinvandringen. Där är det tabu, trots att bara ca 5% av dom som får PUT är flyktingar.

2009-12-20 @ 07:20:07
Postat av: Stefan K

Vi får hoppas att väljarnas dom blir hård i valet. Att inte ha råd med att få njuta av livet efter 50 års tungt arbete är en hård dom mot de som hjälpt till att bygga upp välfärdssamhället.

Domen kan också bli hård från de som under året fått höra att de 7 i riksdagen vill att hårt arbetande människor ska jobba 2-3 längre innan de i bästa fall får gå i pension.

Jag har inte hört någon på min arbetsplats eller bland mina bekanta som är pigga på att jobba en dag längre än 65.

Om denna nedmontering av pensionssystemet beror på kostnaderna och att en allt större procent av vårt trygghetssystem går åt till att finansiera de allt fler som kommer till Sverige, utan att själva bidra till systemet, lär i alla fall min dom bli hård mot de 7.

2009-12-20 @ 08:26:07
Postat av: Ludvig

Det är skrämmande att se hur dom som byggt upp vårt fina land straffas på många sätt ekonomiskt. Jag glömmer aldrig vad jag hörde i programmet Karlavagnen för några år sedan. En dam berättade att när hon hämtade ut medicin på Apoteket så före henne var det en äldre dam som inte hade råd att lösa ut sina mediciner. När hom kom hem ringde hon upp regerningskansliet och frågade hur riksdagsledamöter har det med medicin och fick till svar att det är gratis för dem.Stor skam att behandla våra gamla på detta vis.

2009-12-20 @ 08:28:12
Postat av: Stefan A

Sen kan man undra om de här skattesänkningarna hamnar hos de som behöver den mest..regeringen gör stor affär av några hundralapper till lågavlönade, pratar mindre om tusenlapparna till välavlönade som är boende i mångmiljonvillan...

2009-12-20 @ 09:03:46
Postat av: Fredrik

De får vara bra nu svenskar!Rösta in SD och låt våra hycklande politiker stå till svars! Mona shalim ska krypa ut ur riksdagen som den ryggradslösa kvinna hon är och inte resa sig upp förrän hon är nere i arablandet där hon kan ges bort helt gratis till en bordell där de hycklande muslimska männen går för att " ta ut sin lustar" som religionen ISLAM förnekar dom att ha!Skäms som svensk att se våra gamla lida för multikulti högmodet!Svenska politiker idag är PRECIS SOM UNDER ANDRA VÄRLDSKRIGET! Tysta anhängare av judehat! usch!Må fan ta er allihop!!

2009-12-20 @ 09:09:00
Postat av: Nalle i Växjö

Varför hatar våra politiker etniska Svenskar?Som nybliven pensionär tittar man naturligtvis lite extra på alla frågor som handlar om pensioner och frågor som hör samman med detta.Nu kommer en lite berättelse ur verkliga livet och några frågor.En kvinna i vår omgivning är flykting från Bosnien men är sedan ett antal år "Svensk"!.

När hon blivit svensk medborgare kom hennes gamla mamma hit som anhöriginvandrare och fick pension.

Naturligtvis var hennes tänder dåliga och lagades till en kostnad av 30.000 kr vilket hon fick stöd till.Hon var inte nöjd med reparationer utan åkte ”hem” till Bosnien för att åtgärda det som inte var bra samt lite andra arbeten, till en kostnad av några tusenlappar som hon troligen betalade själv.Vet inte om hon i dag befinner sig i Sverige på heltid eller har långsemester i Bosnien , med pension från Svenska skattepengar.Jag funderar mycket på denna skillnad mellan svensk pensionär kostnad för tandvård och den Bosnien/svensken kostnad för samma tjänst.Jag har ett önskemål.Jag skulle vilja se en 100% riktig jämförelse med verifierbara siffror mellan en etnisk svensk pensionär, och en pensionär från land utanför EU området som kommer hit och får pension här.( Med etnisk svensk menas i detta fall person som i mera än en generation bott och bidragit till Sveriges utveckling )Det skall vara verifierbara siffror och öppen redovisning om det är skatt på vissa delar eller ej.

Det vore ett viktig dokument att dela ut på exempelvis PRO i god tid inför valet.Och är det någon som har en bra förklaring på varför våra folkvalda politiker hatar oss som jobbat och byggt upp dom tillgångar vi har, förlåt, skall vara, har haft i SverigePensionär i Växjö2009-12-20 @ 09:48:44
Postat av: Thoralf A

FredrikVårda språket!

2009-12-20 @ 09:49:17
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: S.E Karlsson

Väljarnas domborde bli lika hård som midvinternattens köld ! Hustrun fick sitt besked om pensionen för 2010 häromdan från F-kassan ,166kr mindre på sin redan innan låga pension ! Hur mycket mindre jag själv kommer att få törs jag bara inte tänka på . Alltså här har man försämrat hustruns och min köpkraft med kanske minst 1000 kr i månaden , pengar som vi kunnat hjälpt till att hålla igång produktionen med !

Men viktigast är ju att man håller igång arbetskraftsinvandringen för det finns ju så ini helsike gott om arbete i Sverige numera isynnerhet sedan man slagit ut SAAB ! Må tiden rinna iväg snabbt till nästa september ! Rösta Sd vad ni gör !

2009-12-20 @ 10:42:39
Postat av: Maria

Pensionärerna är en viktig grupp för SD att nå fram till. Dels är många av tradition sossar och överger dom S till förmån för SD så kan det lägga krokben för Mona Muslim. Dels så är det en grupp där man inte hittar så många soffliggare och varje röst räknas som bekant. Dessutom så har dom barn och barnbarn som blir förbannade när dom ser hur bedrövlig deras pension blir trots ett långt arbetsliv och det kan ge ringar på vattnet. Nyckeln till ett succéval ligger dock i Sthlm. Ni måste öka i Latteliberalernas högborg. Jag var en av dom bara 1.6 % stockholmare som röstade på er i det senaste EU-valet. Den siffran måste upp rejält. Att vara stora i Skåne räcker inte.

2009-12-20 @ 11:27:01
Postat av: Kalle

Är det någon som tror på PRO eller liknande pensionärsorganisationer längre???Samma sossar som stöttade Göran Persson, dåvararande finansminister, när han snodde pengar från pensionskassorna för att rädda sveriges ekonomi. Persson lovade dyrt och heligt att dessa stulna pensionspengar skulle betalas tillbaka så fort det gick bättre för sverige.Det var inga kaffepengar sossarna snodde utan 570 MILJARDER. Samma sossar sitter nu i PRO och ojar sig för något de själva har skapat. Tro inte på PRO:s snack eller andra sossar som uttalar sig om pensioner.Låt SD kliva in i riksdagen och reda ut pensioner så vi slipper dessa fattigpensioner och kasta ut invandrarna som tär på våra gemensamma pensionspengar.Dessa pengar som sossarna snodde för att bekosta invandrarna hit till Sverige. En stor skandal och svindleri är vad det är och det får sossarna ta på sig.

2009-12-20 @ 11:28:21
Postat av: nesse

Helt riktigt Gustav´3;e. Bara att jämföra skatteskalorna för 2005/2008. Men denna torgföring så spelar vi hu bara sosseriet i händerna. De kör ju denna bluff till max! Mona lovar dessutom höjd skatt för alla, men får det att låta som om pensionärerna ska få bättre villkor! Pensionärerna har inte fått höjd skatt med alliansen. Många torde i själva verket fått sänkt skatt i och med jobbskatteavdraget! Över 100000 pensionärer jobbar extra! När pensionärerna nu får sänkt pension nu så är det ju den s.k bromsen som slår till. men den kan vi väl inte bara lasta borgarna för?? Sen är det skamligt att gamla människor får så dåliga pensionsvillkor, men det beror ju bl.a på den dåraktiga invandrarpolitiken som förs/förts. Den slagsida debatten riskerar att få, gynnar bara Mona och hennes kommunistkompis Ohly!

2009-12-20 @ 13:35:50
Postat av: nesse

En detalj som ofta glömms bort är den "straffskatt" som drabbar inte minst pensionärer i form av allahanda avgifter som läggs på den service de får. Sossekommuner är ju ofta experter att roffa av pensionärer penger genom denna form av "straffbeskattning". Är ju väldigt smart då man kan dölja en del av det verkliga skattetrycket. Någon borde kolla upp detta förhållande! Det skiljer säkert mellan olika kommuner, så det kanske är svårt att få ett allomfattande inblick i hur det förhåller sig.

2009-12-20 @ 14:20:09
Postat av: AWSvensson

Det är bra Gustaf III att du reder ut begreppen, alla med livserfarenhet väl insatta är av största tillgång när budskapet ska föras ut. Lögner , halvsanningar och hörsägen får de pk-aktiva står för.

2009-12-20 @ 14:44:12
Postat av: P

Det måste löna sig att arbeta i Sverige, men samtidigt skall vi självklart ta hand om våra pensionärer. Ett bra ställe att börja på är att strypa den vansinniga bidragspolitiken till "ensamkommande" "flykting" "barn" och inte ta emot analfabeter.

2009-12-20 @ 21:45:55
Postat av: Dille i Momåla

Gubben och Gumman har fullkomligt rätt när dom skriver: Pensionärerna har lämnats i sticket.

Det är fruktans värt hur orättvist dom behandlas.

Varför har många med full ATP lägre pension än vad Christer Pettersson hade i förtidspension? Vad har vi för politiker som sopar en sådan fruktansvärd orättvisa under mattan?Varför har de flesta pensionärer så mycket sämre än ensamkommande skäggbarn? Det är ju dessutom uppenbart för envar att det inte rör sig om barn. Varför är det ingen etablerad politiker som törs tala om att kejsaren är naken?

2009-12-20 @ 22:47:14
Postat av: Robin_Shadowes

Dille, skäggabarnen har dessutom 3-4 assistenter som hjälp dygnet runt! Inte så konstigt att dom gamla får liga nerpissade, får kall mat och aldrig gå ut. Vi måste av ren nödvändighet få in svenskvänliga politiker i riksdagen så dom kan tvinga fram att alla korten läggs på bordet en gång för all om massinvandringens fatala kostnader för både land, folk och fä.

2009-12-21 @ 00:26:07
Postat av: S.E Karlsson

En bekant till mej som regelbundet lyssnar på Kalmar Radio berättade att han hört en Proordförande i länet som uttalat sej om att han skulle göra allt för att hans medlemmar inte skulle rösta på Sverigedemokraterna !! Det är ju detsamma som att godta sänkningen av våra pensioner man borde väl rösta på det partiet som verkligen lovar att rätta till det för oss pensionärer ! Jag förstår inte hur en del tänker om dom alls tänker .

2009-12-21 @ 08:36:13
Postat av: Gubben o Gumman

Kalle har en otroligt viktig poäng i sitt inlägg.Socialkommunisten börjar sin bana i SSU ,sedan S eller ombudsman i LO , för att sluta i Pro."Välgöda o stada i kassan , tex "Bertil Kronblom"

el "Göran på Herrgården".

Många goda representations kronor runt dom bukarna.Dessa har nog aldrig behövt följa Pro:s prisundersökningar på livsmedel.Kort o gott från "socialistdagis" till PRO,

en del av det socialkommunistiska oket, som sedan 40år vilar över Sverige.Fler o fler äldre använder datorer visa nu ,

"Gubben o Gumman" på valdagen hur fel vi har med provokationen "Vi som är så nöjda så " ge oss o S

rejält med "spö" på valdagen.Nu satsar vi på Sverige, pensionärena, ungdomarna,

försvar, lag o ordning.

Släng ut dom "rövhålen" som "babblar skit om SD" på Pro.

Dom är bara rädda om sina feta förmåner.Börja med "Kronblom" i Kalmarområdet.

Bättre med Friskis o Svettis där.Vi gör som i Danmark Finland o Norge.

Det är ju själva fan att ett folk skall behöva bygga upp sitt land två gånger.Fotnot : En del namn är ändrade.

2009-12-21 @ 12:49:14
Postat av: Semaka

Sverige har råd att hjälpa USA i deras krig mot islam och talibanerna i Afganistan , men Sverige har inte råd att ge de människor som jobbat fram den välfärd som ännu finns men som mer och mer urholkas , dvs pensionärerna för dom ska det nästa år dras av ca 4 procent ! Då kan man ju som pensionär sedan 9 år tycka att vi först ska se till så vårt eget folk har det bra .Varför ska vi pensionärer i Sverige tvingas vara med och finansiera kriget i Afganistan och den idiotiskt generösa invandringen till Sverige ? Här tar man emot folk från Islamska länder med öppna armar , samtidigt som man då krigar mot Islam nere i Afganistan vari ligger logiken i det ?

Hela tiden verkar det vara så att man inte ser skogen för bara trän !

Semaka .

2009-12-27 @ 10:43:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0