RISKFRI SATSNING AV KALMAR KOMMUN

En applåd till den ansvarige på Kalmar kommun som betalar ut en belöning på 20 000 kronor till den som lämnar sådana uppgifter att den stora fönsterkrossning på Östra Funkaboskolan kan lösas. Ett fullständigt riskfritt risktagande om gärningsmännen grips.
Nu är det bara frågan om någon av de ungdomar som känner till detta i norra Kalmar är sugna på 20 000 kronor. Kalmar kommun skulle med stor sannolikhet kunna höja belöningen betydligt utan att riskera en enda krona utan snarare tjäna många sköna skattekronor om gärningsmännen grips. Med stor sannolikhet är de minderåriga så att deras föräldrar kommer att bli betalningsansvariga för skadorna.
Läs artikel i Barometern. Östran

Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Dessvärre är det nog så att det klientelet som gjort detta,har föräldrar som inte hört talas om hemförsäkring.Det vore helt ok om gärningsmännen åkte fast.Samt att dom hängs ut nätet.Principiellt är det frågan hur länge polisen skall tillåtas meddela vi har ingen bil att skicka, vid på ,som gjorts i detta fall.(Se Östra Småland.)Vi tycker att Kalmarpolisen skall ta fakturan rakt av , visseligen skattepengar det med, men det vore mera rätt när dom inte klarar av sitt uppdrag.Frågan är när detta skall komma upp på den politiska agendan.

2009-08-20 @ 15:37:11
Postat av: Thoralf A

Gubben o GummanDet handlar inte om någon hemförsäkring det blir kronofogden som för göra sitt jobb i händelse av att föräldrarna inte betalar.

2009-08-20 @ 16:12:31
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Hej Thoralf det brukar vara ansvarsdelen i hemförsäkringen, som får ta nedbrända skolor samt skadegörelse.mmDet är den man använder sej av i första hand.Tror det var runt 100000kr i skadestånd för Nedbrända ÖB på Öland för ett tag sedan. då till förs.bolaget.Kan ev gått på företagsförsäkringen om hemförsäkring inte fans.Det finns en klar risk att ingen försäkring finns hos ansvariga ,finns det så är det ju bra.Kronofogden blir nog ganska tomhänt ,om dom blir inkopplade.Men det får vi ju se om gärningsmännen grips.Är en hypotetisk fråga just nu.Det finns heller ingen garanti att ansvar för barnen, döms ut i domstol, för vad dom ställt till med.Döms skadestånd ut till komun el försäkringsbolag är det ganska lågt, för att lille Kalle inte skall vara sänkt resten av livet.Det är således nästan alltid trede man, skattebetalare el försäkringstagare som får betala.Fast det vore bra om dom skyldiga till detta mega dåd åker fast.MVH Gubben o Gumman2009-08-20 @ 17:35:22
Postat av: Thoralf A

Gubben o GummanJust detta är en intressant frågeställning. Hur stort är föräldraansvaret?

Jag anser att här finns det nog en hel del att debattera.2009-08-20 @ 18:59:55
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Stalltipset är att 20000kr räcker för att skrämma fram gärningsmännen.Vid 100000kr hade dom namnen legat på polisens bord igår.Lek med tanken på tex 200000kr i belöning ang midsommar mordet ,1-2 miljoner hade sparats i utredningskostnader ,med lite tur.Försäkringstraditionen finns inte i alla länder ,så varför ansvarsfrågan luckrats upp i Sverige får väl varje läsare räkna ut själv.Det går ju åt en o annan bil o skola om man säger så.Det intressanta med belöningen i detta fall är att "fel gärningsmän" grips ,risken är stor att dessa nu åker fast.Att sedan inte polisen skickade ut folk är bedrövligt,vilket måste fixas politiskt,för det är väl därför vi är här el?Kör hårt Alfsson.

Ditt arbete är uppskattat.Gubben o Gubben vinkar över kräftfatet.2009-08-20 @ 20:14:04
Postat av: Ann

En kille krossade ett antal buss kurer. Han behövde inte betala utan fick arbeta hela sommarlovet och höst lovet.

2009-08-20 @ 21:42:08
Postat av: Ronken

Ja så A nn.

H an fi ck jo bba he la somm ar lov et?

Jag hatar särskrivning!

2009-08-20 @ 23:52:35
Postat av: dan åke

varför monteras det inte plexiglas i busskurer och som ytterrutor på skolor. alla vet ju att de kommer krossas igen och igen och igen. biltillverkare har ju plastglas i strålkastare, och ishockeyrinkar har plastglas vid sarjerna så det är ju fullt möjligt.

2009-08-21 @ 00:46:50
Postat av: Fredrik

Personligen tycker jag man ska låta föräldrar stå till svars. Är dom ej myndiga så låt föräldrarna betala notan.Ska ni få se på andra bullar.Fan ska jag betala för vad andras ungar gör genom skattepengar? Aldrig! Går dom på skolan så får dom jobba på skolan efter skoltid. Vi är och har blivit för jävla tama o lama i detta land.Får man se till o skaka in lite folkvett i både föräldrar och ungdomar och sluta "hitta massa ursäkter" för deras apliknande beteende.Sen när någon krossar 120 rutor och ingen i omgivningen hör nåt ???? Hallå men va fan är det?

2009-08-21 @ 06:29:34
Postat av: Fredrik

Då var det vi åter igen som ska anpassa oss efter islam och lära oss att Islam är vägen !?Sanslöst medborgare ! Visa aldrig denna religion och kultur respekt för den är imot allt vi står för. FRIHET!DEMOKRATI OCH SJÄLVSTÄNDIGHET !Hur är det möjligt att vi ska vara

toleranta mot de intoleranta!?Det är en religion och inte en folkgrupp!!

Postat av: Fredrik

Men mer demokratisk motåtgärd en det fria nyheter kommer göra finns inte utan man ska med fakta redovisa vad religionen ISLAM är.Sen måste vi sluta med att behandla dessa som en folkgrupp. Det är en religion, en livsfarlig sådan!

Postat av: Fofo

Pengarna går till många onödiga projekt i stället för att gå till oss ungdommar aktivt söker arbete. Projekt för oss, det är bara det att staden och myndigheterna inte vill samla resurser för oss.

2009-08-21 @ 07:07:38
Postat av: Fredrik

Har inga problem med att man visar ansiktet på människor som begår vedervärdiga handlingar.Men jag har problem med PK som pixlar bilder och förskönar månkulturen genom att inte visa upp dessa ansikten i media !USCH !Rösta SD

Postat av: Fredrik

Sen så låter vi de små odjuren härja fritt och skända våra svenska flickor och kvinnor.Man har gett sig fan på från politiskt och medias håll att detta ska bli mångkulturens mecka där

skiten kan härja fritt.Är det någon som undrar längre varför man krigar i dessa länder? NEJ !Var ej tolerant mot intoleranta!

Demokratin och vår välfärd har ett pris !Rösta SD

Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Ang artikelen med bilder i Aftonbladet som Fredrik länkar till ovan, på familjemedlemmar i den Danska Familjetragedin.Är det läge att maila journalisterna och fråga varför dessa hängs ut med bild o namn gjordes i ett tidigt skede.Tala om för dom vilka hycklare dom är.Använd nätet låt en rad ilskna mail dimpa in under dagen i deras mailbox.Pojken o flickan som är i rätten nu ,för mordet på Therese var pixlade ,fråga vad skillnaden är till dessa journalister.

2009-08-21 @ 08:18:10
Postat av: BAW

Vad gör Kalmar kommun om det visar sig att gärningsmannen är en brikare, ja till och med en så värdefull figur som ensamkommande 30 årigt "barn"?

Skall bli skoj att följa utvecklingen av detta. Det kan visa sig att kommunen stuckit in handen i ett getingbo.

2009-08-21 @ 08:18:41
Postat av: Nalle i Växjö

Fastetiden en utmaning för skolornaSkolorna anpassar sig efter fastande elever.Undrar om Skolan skulle anpassa sig efter Svenska gluten allergiker eller liknade.En liten konstig detalj när det gäller Fastan är att dom flesta går upp i vikt under Fastan och försäljning av mat och andra saker ökar 50 % under den tidenFastan är ett sätt att visa solidaritet med dom fattiga (påstås det)Postat av: s-e karlsson

Dom som vurmar för invandring skulle få skriva på et dokument som tillåter skatteverket att ta ut en extra skatt för dessa mångkulturälskare ! Då skulle det nog täppa igen brödnaggen på många !Det har alltid varit lätt att spela Allan med andras pengar ! Det är ju så Röda Korset gör med sina 8 hårda krav på svenska folket !

S-E Karlsson .

2009-08-21 @ 08:24:32
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Baw: Funkaboskolan ligger ca 300 meter från problem

kvarteret Rimsmeden med, en del berikare i.Risken är uppenbar att "fel killar" gripsDetta gör att man är lite tveksam till beloppet

20000kr, men det kanske bara är vår paranoja som,

spelar oss ett spratt.

2009-08-21 @ 08:29:00
Postat av: Bloomseer Poplar

Samhall används numera till att bistå massinvandringen, om svenska ungdomar och arbetslösa hade samma fina förutsättningar som alla hottentotter som kommer hit hade dessa arbetslösa lätt fått arbete.

Allt på plats, fri bostad, fina bidrag............

2009-08-21 @ 08:50:28
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Mera Rimsmden:Handelscentret där är duktigt vanadaliserat o nedslitet.En del personrån ,rån vid bankomat bankrån,bankboxsprängning butiksrån mm,inget direkt trevligt ställe nattetidKalmarpolitikern Johan Persson ,var i pressen för en tid sedan och föreslog en upprustning,vilket tydligen skall komma igång nu.Så kan slöddret slå sönder det igen.Du betalar Svensson rösta SD 2010

2009-08-21 @ 08:52:52
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Belöningar är ovanligt säger Ulf Karlsson Kalmarpolisens nya megafån.(Vart tog Ulf Ericsson vägen någon som vet)?(Nya konstverket kostar 3.7 miljoner ja du läste rätt.)Låt nu detta bli ett trendbrott,polisen kan gott gå ut med 500000kr i belöning, för mordet på Öland i midsommar,samt för övrigt göra det i andra fall .Detta borde medföra en besparing på 50% minst av utredningskostnader åtskilliga miljoner sparade åt skattebetalarna i bla Kalmar då.Förövare åker fast, brottsoffer får upprättelsen.Poff där vaknade vi ur drömmen.Vad skall Kalmarpolisens 500 medarbetare ,då jobba med dag ut o dag in.Årlig driftsbudget 341 miljoner.(hängningar ingår)Tack för ingenting Samhall nästa.Rösta bort Helan o Halvan syndromet hos bla Kalmarpolisen nästan år, det räcker nu med skatteavlönade tröttkepsar .God morgon förresten Barometern läsare välkommen till den omsminkade ocencurearde verkligheten.

2009-08-21 @ 09:33:38
Postat av: AWSvensson

Angående Aftonbladets publicering av bilder. Att en dansk och då menar jag dansk slår ihjäl sitt barn är en nyhet som skall uppmärksammas, är det en invandrare som gör motsvarande så betraktas det inte som anmärkningsvärt.Vad är det man bruka säga: Om en man äter upp en gris så är det ingen nyhet, men om en gris äter upp en man är det en nyhet.

2009-08-21 @ 12:11:39
Postat av: Dille i Momåla

Sommarn har varit berikande i det att det är då som tungans band kan lossna . För efter sill och nubbe i slät och vänner lag behöver man ju inte vara så försiktig.Och resultatet kommer som ett brev på posten.: SD går framåt i opinionsundersökningarna och är nu över spärren igen.Särskilt glädjande är att även Göteborg nu är ett av SD:s fästen. SD får över sex procent i Göteborg.Grattis SD och heja Sverige.

2009-08-23 @ 12:06:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0