I SKANDERBORG VÅGAR MAN!I Danmark eller närmare bestämt i Skanderborg vågar man göra det som man inte vågade i Kalmar. Nämligen att ställa ut Muhammedteckningar. Enligt en artikel i danska politikken skall den teckning som väckte störst uppståndelse 2005 ställas ut på ett galleri i Skanderborg. Tidningen Politikken har till och med teckningen i sin artikel. Läs även artikel i Dagen.

Hur många svenska tidningar har vågat publicera denna teckning?

I Kalmars nya konstmuseum planerades en utställning denna sommar av Lars Wilks, där även hans Muhammedrondellhund skulle finnas med. Detta stoppade dock landshövdingen Sven Lindgren då han även är ordförande i konstföreningen. Anledningen var att Lars Wilks inte höll tillräckligt hög klass. Läs mitt tidigare blogginlägg

Istället valde man i Kalmar att ställa ut "psykfallet" Anna Odell.

"REKONSTRUKTION - Anna Odell   13.6-29.7 2009
Kalmar konstmuseum kommer att som första konstinstitution visa en fortsättning på konstnären Anna Odells uppmärksammade verk Okänd Kvinna 349701. Den 21 januari i år simulerade konstnären en psykisk sjuk person på Liljeholmsbron i Stockholm, polis kallades till platsen av förbigående, och hon blev förd till St Görans psykakut där hon blev intagen, drogad och lagd i bälte. Först dagen efter berättar Odell för personal att hon simulerat händelsen och att det hela var en del i ett större kommande konstprojekt som skulle presenteras på Konstfacks examensutställning våren 2009."

Anna Odell höll tydligen så hög kvalite att landshövdingen Sven Lindgren inte stoppade henne.

P.S.
I sommar undrade en besökare i Kalmar som även gjorde ett besök på konstmuseet om det var en spanmålssilo man byggt i den fina Stadsparken. Besöket blev väldigt kort på detta konstmuseum. Däremot uppskattade de Kronanutställningen som dessutom bara kostade ca halva priset mot att se Anna Odell i Kalmars Kaba.

Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Sven Lindgren brukar ju hålla en del tal.Gumman o Gubben har tittat lite på dessa tal.-Jag vill rikta ett stort tack till Johan Persson

orförnade komfullmä.(S),samt Birgitta Edström/Axelsson(V)Närvarande även Lennart Geijer (V)

-För klokheten kraften modet att uppföra denna byggnad.???(Fritt översatt vi skiter väl i vad folk vill ,det har vi alltid gjort i våra partier)(S+V)samt då även M i vissa fall.-Baromterns läsare har utsett den byggnad till den fulaste.-Denna vackra byggnad av totalt 294 förslag.(Tja är man både landshövding och orförande i konstföreningen ,så borde man väl ha bättre syn.(Vad allmänheten tycker skiter väl jag i.)(Men att kritisera kollegan på Gotland, för att en snubbe fått bygga vid stranden går bra ,här har man våldtagit stadsparken)Invigningstal vid konstmuseet.-Stalin o Hitler var våldsideologins tvillingsjälar(Innan Stalin blev kommunist var han Socialdemokrat)Hur kan någon(ungdomar) vilja representera dessa blodbesudlade ledare.(Tja varför inte fråga Birgitta Edström/Axelsson el Lennart Beijer om det.)Vid mätningar på Nya Guinea ,så har man konstaterat att samma intelligens föreliger där som hos oss.???(Hör inte den typen av undersökningar till rasbiologiska institutet på 1940-talet.)?-Vi skall också känna ansvar för att medverka att dagens ungdomar inte tar till våld(Gäller det ungdomar i Rosengård Södertälje etc med)?Tal vid förintelsekonferensen.Vidare förespråkar Landshövdingen i ett annat tal.-Att positiv särbehandling pga av tex etnicitet skall kunna ske .Talar minsann om att lilla frugan varit med i Jämlikhetskomiten.SådesåBåda dessa stjärnor är moderater.(Riktika PK-iter)Lägg sedan till förmynderiet i val av konstnärer,

så förstår ni vad detta är för kille.Uppriktigt så tror Gubben o Gumman inte att landshövdingen i Kalmar län ,har något stöd men vad spelar det för roll när man är maktfullkomlig.

2009-08-11 @ 02:50:53
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

I Danmark skall 11200 Dansk-Irakier kollas upp ang bedrägeri med socialbidrag, förtidspension etc.

Detta efter krav av Danskt Folkeparti.

("SD i Danmark")Källa: Ekstrabladet.Italien skall utvisa 5000 Rumäner/Romer efter en serie våldsamma mord.Källa: EkstrabladetI Dn skriver Maria Leissner att Sverige bör ta mera hänsyn till Romer ,då dom är en minoritet.(Tänk vad olika länder kan se på saker)

(Maria ser nog inte riktigt verkligheten ,samt den kommande utvecklingen politiskt i Sverige)

Källa: TV4I Frankrike är det full fart med kravaller, då efter att en 18 åring vägrat stanna på en förbjuden cross motorcykel.Sedemera kört ihjäl sej

Detta är givetvis polisens fel och ett antal hundra bilar måste brännas el så(Man får väl förmoda att det är berikare men det sas det inget om i TV4)I expressen kunde man för ett tag sedan läsa om en

student utifrån, som studerar gratis i Sverige.

Han räknade bla med att bostad snart skulle vara fixat.Har dessa sedan rätt till studielån kan det ju förklara varför CSN har stora fodringar utomlands.Någon som vet?I TV4 kan vi idag få se 3 svenska studenter som tigger om bostad ,TV4 "HJÄLPER TILL"

Kanalen kanske skulle kolla varför det är som det är i Sverige .TV4 belyser även dom tre svennerelaterade morden i sommar.

Tre unga kvinnor mördade av bekantar ,syskon.Således i stort uppklarade mord.Det går ju narturligtvis bra, hur många våldsbrott har berikare begått en kvinna utslängd från en balkong tex.Mordet på Öland.?Heja PK Sverige.Missa inte Fria nyheters kommentar till gnället i GP.Samt bilden på våldtäckaren i Dansk press ,alla är pixlade på bilden utom våldtäckaren.Friskt

2009-08-11 @ 06:58:21
Postat av: Jonas B

Käre Gubben o Gumman! Kunde Du inte nöja Dig med ett(1) eller ett par inlägg till varje artikel? Jag räknade till över 25 st kommentarer från Dig på "Emmaboda-festivalen". Dessutom längre än än själva artikeln. Som ovan. Visserligen har Du mycket intressant att säga, men Du kan ju inte ta över bloggen. Varför startar Du inte en egen blogg?

2009-08-11 @ 09:40:49
Postat av: Niklas Bergström

Bra skrivet gubben o gumman så är ju faktiskt de nya sverige idag. Bra att ni tar mer utryme ni tar upp sanningen.

2009-08-11 @ 10:01:00
Postat av: Trocadero

Hm, nu kanske de första självmordsbombningarna i Danmark händer. Muslimer är så mesiga.

2009-08-11 @ 10:20:15
Postat av: Thomasson

Jag får hålla med Jonas B om att signatur 'Gubben o Gumman' kanske borde skaffa sig en egen blogg och länka dit istället.Ofta trevligt innehåll, men alldeles för ofta helt ovidkommande och utsvävande den artikel som egentligen ska kommenteras.

2009-08-11 @ 10:33:57
Postat av: Beviset för Islams överlägsenhet

http://www.youtube.com/watch?v=t_ZwUzvdusoAllah är den enda Guden, piss on that Jesus..

2009-08-11 @ 12:08:30
Postat av: Fredrik

Kollade in länken faktiskt.

Blev jag Förvånad? Nej Nej :-) Kan inte annat än känna en stolthet och att jag är en bildad människa än dessa dårar! för det är vad det är ! DÅRAR! inget annat som sagt. Mindre IQ än vad kameldynga har !! :-) Dyngan luktar men den pratar ju inte en massa skit !!Får se nu vad som händer i danmark !

Ska vi se vilken sida demokratin Sverige ställer sig på.

2009-08-11 @ 13:39:57
Postat av: Lisa M

Muhammedteckningen finns/fanns att köpa i våras från Danmark där den printats i en upplaga på 1000 ex. signerade av konstnären. Genom att köpa teckningen stöder man tryck-och yttrandefrihet. www.trykkefrihedsselskabet.dk i vårt grannland kan säkert upplysa om det finns några ex. över. Hemma hos oss hänger teckningen på hedersplats och är mycket, mycket uppskattad av bekanta som besöker vårt hem.

2009-08-11 @ 13:46:26
Postat av: Trocadero

@Beviset

Oj, herregud, jag är absolut övertygad!Men allvarligt talat så bevisar det bara en högst, HÖGST bristande intelligens och kunskap kring den mänskliga kroppen.

2009-08-11 @ 14:51:58
Postat av: AWSvensson

Visst piss i urinen kan sätta sina spår vilket vi fick ett märkbart bevis på. I religionens namn så finns det otaliga bevis på felprogrammerade hjärnor, dessvärre finns det nog ingen bot.

2009-08-11 @ 15:43:06
Postat av: Anonym

" Hur många svenska tidningar har vågat publicera denna teckning?"Finns det verkligen svenska tidningar?Vad jag kan konstatera finns det enbart politiserade PK-publikationer och att kalla dessa för "tidningar" är en skymf mot begreppet.

2009-08-11 @ 18:08:34
Postat av: Mister Burke

"Beviset för Islams överlägsenhet" Det är ett under att hönepirraren på filmen vet åt vilket håll linsen sitter

2009-08-11 @ 18:21:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0