FULLFÖLJER EXPRESSEN LINAN FULLT UT?Igår hade Expressen en artikel om att alla riksdagspartier säger nej till att samarbeta med Sverigedemokraterna. Jimmie Åkesson var intervjuad och gav sin syn på hur det kan utvecklas om SD får en vågmästarställning.

Att Expressens syfte med artikeln var att det skulle vara meningslöst att rösta på SD råder det inget tvivel om. Sedan är givetvis dessa pk-journalister nöjda med sin artikel och tycker att de varit väldigt duktiga. Nu tror jag faktiskt inte att de är så korkade men att ställa sig nästa fråga blir betydligt mer komplicerat och besvärligt.

Om vi leker med tanken att Sverigedemokraterna blir ett vågmästarparti i riksdagen efter valet 2010 och samtliga andra partier vägrar samarbeta med SD uppstår givetvis en helt unik situation för Sverige. Då måste alltså minst ett annat parti samarbeta över den så heliga "blockgränsen".

Vilket av allianspartierna tänker vänsterblocket samarbeta med?
Vilket parti tänker alliansen samarbeta med av partierna i vänsterblocket?

Expressens journalister skulle givetvis nu ställt riksdagspartiernas partisekreterare mot väggen och ställt denna fråga! Varje parti skall givetvis få redovisa sin "önskepartner" på motståndarsidan.

Hur många av moderaternas väljare kommer att acceptera att Fredrik Reinfeldt samarbetar med Mona Sahlin eller Peter Eriksson, för att inte tala om Lars Ohly. Vilket parti vill kristdemokraternas väljare samarbeta med ur vänsterblocket? Vilket av allianspartierna kan vänsterpartiet tänka sig att samarbeta med?

Tyvärr kommer medias pk-journlister aldrig ställa dessa frågor och än mindre redovisa eventuella svar i media. Många väljare skulle säkert ändra sitt val av parti om de hade svaret på denna fråga.

Men som väljare skall du ta dig en rejäl funderare på vilka konsekvenser riksdagspartiernas ovilja mot att samarbeta med Sverigedemokraterna kan leda till. Ju starkare SD blir vid valet 2010 desto svårare för övriga partier att strunta i valresultatet.


Kommentarer
Postat av: j-å

Håller inte för otroligt att SD klarar spärren. Att SD får en vågmästarroll är mindre troligt, för jag misstänker att minst ett av allianspartierna ramlar ur riksdagen. Men om SD blir vågmästare kommer alliansen att ta emot med öppna famnen. Tre av partierna har nämligen "bitit huvudet av skammen" sedan länge och moderaterna är totalt skrupelfria.

Betänk att SD i grund och botten är ett högerparti.

2009-08-26 @ 17:36:59
Postat av: Kalle

De bägge blocken verkar vara såå otroligt överens om att stänga SD ute så att de kanske söker ett samarbete med varandra. Behåller SD sin vågmästarställning om Moderaterna och Sossarna börjar samarbeta politiskt enbart för att hålla SD utanför???I politiken kan allting hända.2009-08-26 @ 17:37:16
Postat av: AWSvensson

I Karlskrona försonades alliansen och de rödgröna när det gällde budgetdirektiv, därigenom finns det endast ett alternativ nästa års val.

Postat av: Hm

Vem har inbillat j-å att SD är ett högerparti? SOM-institutet har ju undersökt var SD:s sympatisörer politiska inriktning ligger och inte är det till höger. Typiska mittenväljare om jag minns rätt. Har tyvärr ingen länk. SD-sympatisörer har ju fö ofta från moderater anklagats för att vara gammelsossar.

2009-08-26 @ 18:02:32
Postat av: Hulda

Det var stort att Jimmy Åkesson fick uttala sig i Expressen!

Tanken för det "etablerade" samhället är att tiga ihjäl SD och de frågor som kan gynna dem.

Tyvärr kommer media att jaga varje framträdande SD-politiker för att hitta minsta lilla fel som kan blåsas upp.

Inspelningarna på Finlandsfärjan är nog bara början.......

2009-08-26 @ 19:11:07
Postat av: Rune

Låt de gamla partierna krumbukta om det lyster dem!

Det är ändå regeringsformen och mandaten som gäller i slutänden.

2009-08-26 @ 20:16:11
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

På tal om samarbete,så håller Reinfeldt o partitoppen på att bli överkörda av sin partistämma.Då i frågan där en del kommunalpolitiker vill dra in el minska bidrag till berikare ,som bosätter sej

där det redan är fullt med berikare.Ett urvattnat förslag om försörjningsplikt vid annhörig invandring har man producerat.Många Moderater vill nog begränsa invandringen.

Partitoppen går ju på Sahlins linje i berikarfrågan.Hur länge är det hälsosamt.Hur populär är Reinfeldt egentligen i det egna partiet.Bildt far runt i världen ,att bli generalsekreterare i Fn tror han.

Kör sitt race.Vi tror inte Reinfekdt är partiledare 2014 vid valet.Moderaterna riskerar nog att tappa en del väljare till SD 2010.Ganska välförtjänt för partitoppens invandrakramande /hyckleri.Moderaterna brukar ju tala om lag o ordning hur det ser ut vet alla.Ett starkt försvar ,nu skall hemvärnet sköta det.Går partitoppen i takt med övriga partiet?Moderaterna kommer att minska i ,då en del moderater kommer att taktikrösta på KD.Sedan vore det ju bingo ,om Göran Hägglund sammarbetar med Sahlin.Reinfeldt kommer att vara försvagad efter valet ,så kan nog tänka sej att prata med Jimmie Åkesson.Sammarbete med komunisterna i V o Mp knappast.

Mona Sahlin knappast.Då blir nog inte Fredrik Reinfeldt så långvarig.Störst risk är nog att snusförnuftiga "lärarpartiet"

Folkpartiet ,springer till sossarna för att "rädda landet"

2009-08-26 @ 22:15:04
Postat av: Tore

SD tar väljare från både höger och vänster! Har för mig att Jimmie Åkesson svarat på den frågan, och det var "mitt i mellan"! Så visst är det frågor som berör både och!...Risken är väl om det blir en "vågmästarroll", att

"kappvändarpartiet" FP, kommer att svänga vänster!

Det har de gjort tidigare. Därför bör "angreppen"

riktas mot det partiet som lôvar och lôvar men aldrig håller på det!...Jag räknar med att Ian Wachmeister inte kommer att hålla KD flytande! Han lyckades ju med sina grefvar

sponsra in "pastor Svensson" i det heliga EU. Jag undrar varför han valt KD som ämne, om det inte föreligger något skumt som han söker bot för. I detta fallet har han lyckats, för Svensson blir miljonär och han får syndernas förlåtelse! Skall bli en spännande avslutning på denna "sagan", sagan om KD!...Miljö-Maud C, har nog satt sin sista potatis. Jag tror de har svårt att förnya sig, med denna kvinna.

På tal om kvinnor, har tidningen "Chef" placerat av vissa den "högt ärade" DO, Katri Linna på nederstrecket, som chef. Konflikter hos "myndigheten" har visst utlöst en intrig. Jag har som sagt svårt för att inte hålla med "Chef" i denna fråga! Det där med 50-åriga kvinnliga chefer är maktglada chefer. Senast var det ju landshövdingskan och miljöpartisten Samuelsson som fick spader och fick gå. Andra kända

som jag minns är väl Freiwalds och Anna-Greta Leijon, och varför inte snart Mona "muslim"! Hon har väl fått en liten nådetid kan jag tänka! Det är ju väldigt tyst om henne numera, för att hon inte skall "röja" sitt tillstånd!

Det finns säkert fler, men jag nöjer mig med dessa kända tills vidare...

2009-08-27 @ 02:48:00
Postat av: Nalle i Växjö

Alliansen kommer troligen att förlora valet nästa år på grund av Fredrik Rainfels ovilja/oförmåga att ta debatten om villkoren för invandrare

Något som gör många som kommenterar blir förb..Men det kanske är så att han vill slippa regera nu.På annan plats läste jag att Irak vägra släppa in tvångsavvisade.

Det innebär att dom som en gång kommit hit, sitter här för evigt.Så hälsa hem till Pensionen för alla som arbetat i Sverige hela sitt liv

Postat av: s-e karlsson

Arbetskraftsinvandringen .

På arbetskraftsinvandringens himmel finns inga mörka moln ,nej den himmlen är tycks det alltid klarblå, inga oroande mörka molntappar synes där !

Man tycks resonera som så att när det blir högkonjuktur så kommer det åter att bli som efter den stora metallstrejken i mitten på 40-talet och efter andra världskrigets slut , då det ju fanns hur mycket arbete som helst .Men vi måste nog börja se realismen i ögonen , ännu är det massor av företag där man ännu " bara" varslat , ett varsel betyder ju inte att man är utan jobb , nej det är en varning om sämre tider ,när alla som idag är varslade blir utan arbete , då kommer arbetslösheten att stiga oerhört ! Ändock tröskar man på om att vi behöver fler arbetskraftsinvandrare ! När ska idiotin ta sin ände ? S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-08-27 @ 08:50:48
Postat av: Stefan A

Ja fp är den fule ankungen,fp och m brukar byta röster med varandra, så kan det misstänkas före valet att fp kan tänkas sammarbeta med s kommer de att sjunka som en sten,har varit farligt nära 4 % förr och kan bli det igen, det ska bli mycket intressant.. HEJA SD....

2009-08-27 @ 08:53:23
Postat av: j-å

Svar till HmDet handlar inte om sympatisörerna. Det handlar mer om med vilka partier SD:s partitoppar måste kohandla med och sälja sej till.

Att sedan kalla ett parti för mittenparti är allt en sanning med modifikationer. Så länge jag kan minnas har man kallat C, Kd och Fp för mittenpartier, men ingår ändå i högerblocket.

En typisk mittenväljare tillhör m.a.o. högerblocket.

2009-08-27 @ 09:46:26
Postat av: Inge Sandén

Vilka är det som i media av alla de slag,försvarar dagens snedvända politik och ett Sverige som håller på att hamna på fullständig dekis?

Egentligen finns det bara två läger.

Ena sidan består av yrkespolitiker,som ser sig hotade av SD-s framgångar,PK journalister,ledarskribenter,redaktörer,krönikörer och Sverigefientliga verlighetsfrämmande intellektuella hjärntvättade vänsterfans,som aldrig gjort en tung arbetsdag.

Den andra halvan är det arbetande Svenska folket som tidigare röstat på något parti som den första halvan representerat.

Har nämligen aldrig stött på någon arbetande Svensk om han/hon så varit sosse eller någon av de andra sex,som talat illa om SD tvärtom,kör ert race för ni har rätt i så mycket.

I mitt parti kan man aldrig kritisera den fullständigt misslyckade massinvandreingen utan att dom ser förfärade ut.

Därför blir 2010 året som SD gör sitt riktiga genombrott i den Svenska folksjälen.

Svenska folket är så trötta på de falska journalisternas mörkande av sanning och rätt.

Svenska folket är så trötta på att läsa om alla dessa besparingar som måste göras,men ingen PK-it vågar säga sanningen om vad orsaken är.

Men det tror PK-iterna att det arbetande Svenska folket inte själva kan räkna ut.

Men det kan vi,därför får SD minst 10% i valet 2010.

Det är Svenska folket som bestämmer vilka man sammarbetar med,där allt går ut på vad som är bra för Sverige och inget annat sandlåde tjafs.

2009-08-27 @ 10:39:43
Postat av: Roberth

Jag tror MP kan gå över till Alliansen. Det är det enda parti som kan byta sida.

2009-08-27 @ 11:53:55
Postat av: joffe

Hänvisar ånyo till ett verkligen kanonBRA inlägg här ovan Inge Sandén! Enkelt och klart och varje svensk borde läsa och begrunda texten...

Det är nämligen hög tid att vakna upp innan det är för sent att rädda Sverige. Jag flyttade bort från landet tidigt 80-tal och har följt debatten sedan dess.

En SKRÄMMANDE utveckling i mitt gamla hemland och jag skäms över vad som skett. Ni måste nu se hur uppvaknadet skett i grannländer. Följ trenden! Se exvis på Holland!Skaka om er själva.Enda lösningen är att ni läser SDs program.ÄNTLIGEN VAKNA UPP OCH VISA ATT NI ÄR SVENSKAR!2009-08-27 @ 13:02:09
Postat av: Stora Småland

Har Mona Sahlin plumpat i protokollet ?

Stora Småland .

2009-08-27 @ 14:13:41
Postat av: Anonym

Är ledaren fotograferad av Leni Riefenstahl?

Vakna upp ni är bara ett gäng gnälliga kärringar. Skyll inte era misslyckanden på andra! Vem vill ha med er att göra?

2009-08-28 @ 18:48:52
Postat av: SkånepågTill den blyge och fullständigt okunnige, som inte ens klarar av att hitta på en pseudonym.Du är fullständigt vilseledd av ett mycket skicklig antinationalistiskt ensidigt politisk hyckleri. Denna präglas av intolerans, falsk ideologi (multikulturens välsignelse), propaganda (massmedias svek) och innebär att etniska svenskar ställs mot varandra och som om ingenting görs kommer att störta det svenska folket i olycka.Ditt påpekande att Jimmie Åkessons foto skulle vara taget av "nazifilmaren" Leni Riefenstahl (död i början av 2000-talet), säger allt om din förvridna politiska tillhörighet och erbarmliga intellektuella kapacitet!

2009-08-28 @ 19:31:00
Postat av: Skånepåg

Rättelse till ovanstående.

"Du är fullständigt vilseledd av ett mycket skickligt antinationalistiskt ensidigt politiskt hyckleri. Denna präglas av intolerans (förföljelse av sverigedemokrater in absurdum),...."

2009-08-28 @ 19:43:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0