EN "DÅRES" FÖRSVARSTAL


Ansvariga för utvecklingen i Södertälje.

När kommunalrådet i Södertälje Anders Lago går ut i media med följande kommentarer angående skolbranden som snarare kan liknas vid en "dåres" försvarstal så kan opinionen bara gå åt ett håll och det får vi tacka Anders Lago för. Att Mona Sahlin är en av Sveigedemokraternas bästa valarbetare ver nog de flesta redan.

"Min spontana reaktion var att jag blev ledsen och förbannad. Förbannad över att de unga får sin skola förstörd och att Hovsjöborna som bara vill ha lugn och ro ska drabbas på det här sättet. Förbannad över att åklagare och polis inte får mer resurser och förbannad över att regeringen som skulle minska utanförskapet i stället ökar det, säger Anders Lago."
Läs artikel i LT.

Hovsjöborna som bara vill ha lugn och ro! Hur många har uppfattat det på det sättet mer än Anders Lago, i varje fall inte jag.
Sedan tycks det vara polisen och regeringens fel att skolan brinner. Jag är övertygad om att polisen och åklagaren i Södertälje har betydligt mycket mer resurser än vad polisen har på andra orter i vårt avlånga land men det tycks ändå inte räcka i Södertälje. Jag undrar varför?

Indirekt pekar ju faktiskt Anders Lago ut invandrare som skyldiga till detta genom att skylla på det ökande utanförskapet i hans mångkulturella kommun. Fy skäms på dig Anders Lago.

Självkritik tycks inte existera i Anders Lagod medvetande! Han anser tydlien inte att han och socialdemokraterna har något ansvar för utvecklingen i Södertälje. Ett ynkligt beteende men inte så ovanligt bland de etablerade politikerna som alltid skyller på andra.

Anders Lago reste väl till USA och talade i kongressen över hur duktiga Södertälje var på "flyktingmottagning".
I en artikel i DN uttryckte sig Anders Lago på följande sätt om sitt tal i kongressen.

"De amerikanska senatorerna var, enligt Lago, imponerade över att Sverige tar emot fler flyktingar än USA."

"Jag berättade att Sverige ska fortsätta ha ett generöst flyktingmottagande och att vi behöver invandring, men jag talade också om svårigheterna med att fixa bostad, jobb och skola när så många flyktingar anländer samtidigt, säger Anders Lago, kommunalråd i Södertälje."

Det blir ju inte lättare att fixa skola när de bränner ner dem.

Trackback
RSS 2.0