100 PROCENT ÖKNING AV MORDDÖMDA

Dagens Nyheter skriver i en artikel som grundar sig på en ny rapport från BRÅ att antalet morddömda 2008 aldrig varit högre i Sverige. Den som följer händelseutvecklingen i vårt land inser säkert att 2009 inte kommer bli "sämre". Läs artikel i DN.

Tyvärr är det en mycket intressant detalj som givetvis saknas i rapporten från BRÅ. Nämligen uppgiften på hur stor andel av dessa som har utländsk bakgrund.

Tänk om faktarutan även hade haft uppgifter om detta.Varför är det så känsligt att visa även denna uppgift. Det är ju bara den bistra verkligheten! Problemet är väl att den kanske skulle besanna de flestas "fördomar".


Kommentarer
Postat av: Sven Duva

Det går ju inte att skriva rent ut. Då blir ju muslimerna kränkta.

2009-08-31 @ 23:50:13
Postat av: Kerstin

Det framgår av statistiken hur många utländska medborgare som tas in i fängelse varje år. Jag har inte sett årets statistik, men det brukar röra sig om 27-28 %.

2009-09-01 @ 00:21:11
Postat av: Söder

27-28% det var en hög siffra. Var i statestiken hamnar de med dubbelt medborgarskap?

2009-09-01 @ 01:04:03
Postat av: Skeåning

Räknar man då in invandrare som har svenskt medborgaskap Kerstin? Trollar man ner siffrorna med att blanda in begreppet utlandsfödda med inrikesfödda? Vanliga knep från BRÅ.

2009-09-01 @ 01:05:49
Postat av: snaphanen

Rapporten finns här:http://www.bra.se/extra/faq/?module_instance=2&action=question_show&id=518&category_id=0

2009-09-01 @ 01:14:44
URL: http://snaphanen.dk/
Postat av: Skeåning

Tack för länken snaphanen!

2009-09-01 @ 01:17:29
Postat av: Robin_Shadowes

Samtidigt är uppklarningsnivåerna på tvärtom rekordlåga nivåer så mörkertalet måste vara stort. M a o finns det en massa mördare och dråpare som går lösa på våra gator i detta nu och ingen gör något åt det.

2009-09-01 @ 02:13:55
Postat av: Fredrik

Brå har redan sagt att människor med invandrarbakgrund oavsett medborgare eller inte är överrepresenterade till 100% när det gäller grova våldsbrott! Varför ?Den frågan ska man ställa och fundera på !Danskarna har redan gjort det och insett att det är faktiskt inte dom som skall " rätta in sig"

ledet utan det är de människor som kommer till den danska kulturen och livsstilen som ska!Men Sveriges politiker börjar nog inse det och kan inte gömma sig bakom "rasistkortet" längre för det börjar krypa lite för nära hem nu ! :-)Och jag lovar er att svenskar som invandrare med rent demokratiskt mjöl i påsen kommer jubla när den första politikern i riksdagens debatt säger:Det är nog dags för Sverige att diskutera

INVANDRINGSPOLITIKEN!

2009-09-01 @ 06:16:19
Postat av: Nalle i Växjö

Kanske ett större problem än svininfluensan.Kanske dags att statarta upp dom gamla sanatorierna som byggdes för just Tuberkulos i början på 1900 talet.Och så vill han ha betalt om han ska ta medicin!!!!

Postat av: Stefan A

Klart han ska ha betalt, det är den uppfattningen invandrare får av Sverige, bränn lite bilar så kommer politiker och soctanten med fickorna fulla med gull och gullande, varför då inte kräva betalt för sin egen medicinering, någon tacksamhet för att man bli botad kan man nog inte vänta sig, myndigheterna har tappat kontrollen över både aids och tbc.

2009-09-01 @ 08:05:24
Postat av: Niklas Bergström

ja nog har vi stora problem med mångkultur berikarna även i mindre kommuner runt om i landet.Stök i skolerna svårt att uppföra sig anständigt.Rån upplever ja varje vecka blir rapporterade,misshandel,rån mot olika butiker,kulturer som står långt ifrån våra väst kulturer brer ut sig även i mindre städer så många människor upplever otrygghet. De konceptet ska vi tydligen bara godta vara tacksama för. käns skönt att man engarerar sig att stävja detta vansine som sker.

2009-09-01 @ 08:25:21
Postat av: S - E karlsson

Hej godmorgon !

Boende i Fågelfors lilla samhälle behövde igår inte inhandla någon kvällstidning ity Sd-Kuriren utdelades av mej och min kära hustru ! En rolig sak inträffade vid ett stopp med tre postlådor , en ung kille i gissningsvis 25 årsåldern kom fram och undrade vad det var som vi delade ut , jag sa att det var viktig post som gällde Sverige , han tittade på tidningen och sa det här ska jag läsa och brättade i samma andetag att alla hans kompisar och kompisor skulle rösta på Sd ! Sådant är roligt för en gammal "stöt " att få höra så jag sa att vi behöver flera kloka människor och att han och hans vänner var hjärtligt välkomna !

Förmiddagen kommer vi att ägna åt lingonplock och i eftermiddag kommer vårt egna lilla samhälle Berga att slippa köpa ngn kvällstidning .

Mvh S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-09-01 @ 09:12:24
Postat av: Roberth

S-E Karlsson bra jobbat!

2009-09-01 @ 10:59:06
Postat av: AWSvensson

Se ovan ett tillägg:Länsrätten i Kronobergs län har beslutat att tvångsisolera en 29-årig man som bär på en smittsam tuberkulos. Mannen har hittills vägrat ta sin medicin om han inte får betalt.

Kan man läsa i Smålandsposten, givetvis utan möjlighet att kommentera då personen ifråga är asylsökande. Måste inta första platsen i svensk idioti.

2009-09-01 @ 11:17:04
Postat av: Kalle

Tre spädbarn dog av multiresistenta bakterier på ett sjukhus i västerås enlig SR Nyheter idag. I våras dog tre spädbarn på BB på Huddinge sjukhus.Vi importerar invandrare och multiresistenta bakterier i samma takt.2009-09-01 @ 11:29:11
Postat av: Helan o Halvan på Getingen

S-E Karlsson bjud hem killen och hans kompisar.

Berätta om din tid i främlingslegionen, i politik

får man bluffa lite.Använd orden hajja, typ i varannan mening ,o vips kan du ha en ung avdelning SD i Högsby.Vi har samma indikationer från unga människor.

Du sitter i fullmäktige delar ut SD kuriren raggar

nya väljare till SD ,skriver här boxas med Gunnarsson på Baromtern.

Hatten av.Frågan är om du inte skall chansa o ta vaccinet.

Risken att du blir knasig och börjar arbeta för Vänstepartiet får väl ändå ses som försumbar.Vill du ha inlägg på Högsby sidorna Baromtern?

Det verkar som om journalisten tittar mera på vem som,skrivit inlägget än vad det står i det.

Precis som på en del andra ställen.Signaturen ovan är lite fejkad men du förstår nog

S-E vilka dom skyldiga är.

2009-09-01 @ 11:40:58
Postat av: s-e karlsson

Hej Helan & Halvan , jo jag förstår att att det är Gubben& Gumman ! Men det är värre att räkna ut var i länet ni har er vistelse men det är ju ngt som jag i princip inte behöver veta heller ! Tack till er och Roberth för berömmet ! Var och en kämpar på sitt håll . Men ngn vaccination blir det nog inte . Har läst lite om just denna spruta den säjs innehålla aluminium och till det kvicksilver !

Allt enligt en dam som läst medicin i sju år !

Mvh S-E Karlsson .

2009-09-01 @ 12:27:31
Postat av: Göran Wikman

Leif GW Persson har vid upprepade tillfällen sagt att antalet mord varit konstant runt 100 de senaste 20-30 åren. Med tanke på att de flesta mord idag begås av invandrare, så betyder det att vi infödingar blivit otroligt mycket skötsammare! T.ex 100% av de senaste morden i Kalmar län(t.ex Oxhagen, Högsby, mfl.) har begåtts av berikare. Mordet i Köpingsvik i somras är ännu inte löst, men alla indikationer leder åt ett visst håll. Så man undrar hur siffran 100 mord kan stämma?

2009-09-01 @ 12:30:14
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

S-E : Att vandra omkring som en levande termometer.

Där allmänheten kan läsa av kroppstemeperaturen i pannan verkar inte vara någon höjdare.Vi bor i samma stad ,som ett allsvenskt fotbollslag ,som snart sålt alla toppspelare,och således ej behöver någon ny arena.Möjligtvis en bra kapitalförvaltare.Inte gick det att lura dej med signaturen heller.

Ha det så bra S-E sköt om dej.Gubben o Gumman vinkar.2009-09-01 @ 12:45:38
Postat av: Nalle i Växjö

- Jag tror att vi får vänja oss vid att vi kommer att få se den här typen av yttringar, inte bara i Göteborg, utan i flera andra städer”, sade en poliskommissarie till Ekot i förra veckan.Är Polisen totalt handlingsförlamade?

Dags att kalla in Kavalleriet med blanka vapen

Postat av: Ture F.

Angående "Gubben och Gumman".Man kan ju fråga sig vilket syfte signaturen tror sig uppnå genom mångfalden av alla sina inlägg jämte stil och innehåll. Yttligt sätt så framstår inläggen som vore de sympatiyttringar för SD, men är så verkligen fallet? På grund av alla inläggen och dessas innehåll dödas varje ansats till egentlig debatt på den här bloggen. Detta kan ju egentligen inte vara meningen, om syftet nu vore att i verkligheten stödja SD. Tidigare synpunkter av detta slag - som att det har blivit ointressant att läsa bloggen sedan några månader tillbaka - har framförts av andra debattörer.

2009-09-01 @ 15:08:18
Postat av: Ture F.

quotePostat av: Bengt

"Jag anser att ni drar ner bloggen med era märkliga uttalanden."

Det är nog det som är syftet med gubben och gubbens förvirrande inlägg.Klart att det är medvetet och det fungerar,själv minskar mina besök på bloggen.

Bengt

2009-08-31 @ 15:02:34unquoteDetta är ett gott exempel på den kritik som framförts ovan. Thoralf, här bör du tänka till!

2009-09-01 @ 15:23:44
Postat av: AWSvensson

Rättning i leden. Man behöver inte läsa alla inlägg, låt bli att läsa de som inte behagar. Detta handlar om 100 PROCENT ÖKNING AV MORDDÖMDA men har blivit en debatt om kommentarer. Själv störs jag inte av några som helst kommentarer, ordet ska vara fritt och ibland så har sidokommentarer föranlett till huvudrubrik. Målsättningen är att få SD in i riksdagen och återupprätta konungariket Sverige.2009-09-01 @ 15:54:27
Postat av: Bengt

Din analys är helt riktig Ture F."Det har blivit ointressant att läsa bloggen sedan några månader tillbaka".I alla fall är det på väg åt det hållet.

Synd på en så bra blogg.

Bengt

2009-09-01 @ 17:03:42
Postat av: Narreh

en 100% ökning Säger egentligen ingenting om man ska vara riktig anal i statistik. Men samtidigt kan det säga allt. Ska sätta mig ner med rapporten. Tack Tho.

2009-09-01 @ 17:13:04
Postat av: s-e karlsson

Jag vill inte skryta , jag säjer bara som det är i kväll har Högsby kommuns lilla samhälle Berga lyckliggjorts med SD -Kuriren , drygt 300 familjer kan skatta sej lyckliga över att få läsa en tidning full av sanningar ,hoppas dom läser den från första till sista sidan med stor noggrannhet !

Nästa samhälle som står på tur är centralorten Högsby men dom får hia sej till imorgon ! Hoppas dom klarar några timmar till !

Mvh S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-09-01 @ 19:16:10
Postat av: Magne

Härligt s-e. Väntar på att själv få en liten leverans tidningar och skrida till verket i O-Hamn. Man får en härlig kick av att ha varit duktig/gjort något gott. Ska bli intressant att följa resultatet i ditt område.Ursäkta om jag kom bort från ämnet "debatten om kommentarer". :)

2009-09-02 @ 01:19:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0