POLITISK EU-MANIFESTATION?

Vid kvällens kommunfullmäktige var det otroligt många åhörare. Under min tid har det bara vid ett tillfälle varit lika många åhörare och det var när beslutet om ny fotbollsarena togs. Idag var det en interpellation om att flytta alla sexor från landsbygdsskolorna in till högstadieskolor inne i stan som vänstermajoriteten vill genomföra.Innan denna interpellation avhandlades flera andra interpellationer. Bland annat en interpellation från Björn Brändewall, EU-kandidat för folkpartiet, som ville att kommunen skulle flagga med EU-flaggan tillsammans med den svenska flaggan. Det var ju skönt att han ändå ville ha den svenska flaggan kvar.
I och med denna interpellation tog jag upp om även detta kunde vara en politisk manifestation att flagga med EU-flaggan på kommunens flaggstänger. Jag passade på att påminna om att när vi intog våra platser i kommunfullmäktige för första gången den 6 november 2006 hade vi med en liten svensk flagga. Vi blev då ombedda att ta bort den svenska flaggan då kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff (S) ansåg det vara en politisk manifestation, en fullständigt horribel uppfattning. Givetvis behöll vi flaggan under hela mötet.


När det gäller att flytta sexorna från landsbygdsskolorna till högstadieskolor i Kalmar så säger vi nej till detta förslag. Vi vill värna småskaligheten och den trygghet som dessa barn med stor sannolikhet upplever i dessa mindre skolor. Detta får även kosta lite mer. Jag tror faktiskt många föräldrar väljer att bosätta sig i någon av de mindre orterna i Kalmar kommun just av denna anledning när barnen skall börja i skolan.

Kommunalrådet Johan Persson (s) trampade rejält i klaveret när han i ett inlägg under debatten påstod att alla partier i kommunfullmäktige var representerade i Barn och ungdomsnämnden. Att ett kommunalråd uttrycker en sådan osanningen från talarstolen gav mig rena straffsparken från talarstolen, där jag kunde upplysa alla åhörare om Johan Perssons oriktiga påstående och tala om att Sverigedemokraterna är utestängda från alla nämnder inklusive kommunstyrelsen. Och att vi inte kan påverka något beslut förrän det når kommunfullmäktige, om det nu gör det.


Kalmarhems försäljning av en hyresfastighet till en privat hyresvärd godkändes av kommunfullmäktige. Att Vänsterpartiet inte protesterades mot detta beslut var anmärkningsvärd.


Förslaget på tobakspolicy återremitterades och det var nog tur för ordförande hade stor problem med alla tilläggsyrkanden.


En annan intressant detalj från kommunfullmäktige är antalet ledamöter som begär ordet.

Majoriteten som består av 33st ledamöter från S,V och MP. Oppositionen består av 28 ledamöter M,FP,C,KD och SD.

Vid kvällens kommunfullmäktige begärde endast 8 ledamöter från majoriteten, 4 av dessa är dessutom kommunalråd. Från oppositionens sida begärde hela 21st ledamöter ordet under mötet.

Frågan är om detta antyder ett demokratiproblem hos vänstermajoriteten i Kalmar.


Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

PGA av sömnstörnigar på ålderns höst.Fortsätter vi vår digitala terror på klass Moffas blogg.Att vänsterpartiet partiet höll tyst i kommunalfukkmäktige om intäkter från en försäljning.Kan kanske hänga ihop med brakförlusten på 4.9 miljoner för konstmuseet.

Där är väl kultur o fritidsförvaltningen lite inblandade.Verksamheten betalas av dej Svensson.Lönekostnaden uppgår till 7.7 miljoner vilket räcker till på heltid avlöna 15 personer med en lön på 500000kr om året inklusive sociala avgifter.Så vi förstår att behovet av en parkering är stor.Blir förlusten för stor är ju tekniken med imploderad sprängning i tät bebyggt område väl utvecklad .Frågan är hur många heltidsbrandmän det finns Kalmar

Där för övrigt kommunen sedan länge dragit in deltidskåren för att spara pengar.Mer än 15?Konstmuseet har tvingats till pantbanken med en del av sin konst.Vi får hoppas att räddningstjänsten inte behöver sälja sina bilar.Och då ersätta dom med små personbilar med en gubbe med branbdslääckare i som i Högsby kommun.Apropå närvaro på åhörarläktaren så får det väl anses att vara närvaroplikt efter valet 2010 enligt rullande schema för alla som röstar på Sverigedemokraterna.Som en del av den psykologiska Krigföringen inför kommande val , föreslår vi att Thor-Alf samt Lars Rosen, i kaffepausen frågar centerpartister samt Kristdemokrater .Vad dom skall göra efter valet istället för att vara kommunalpolitiker.JP får väl anses vara klar för den Socialdemokratiska analysgruppen med arbetsnamnet .(Varför gick det som det gick, kommer vi någonsin tillbaka till köttgrytorna) med huvudsäte i Stockholm.Får Sverige demokraterna hälften av alla röster i EU valet.Lovar Gubben o Gumman att delta på åhörarläktaren i Kalmar komunalfullmäktige under resten av 2009.Vid över 10 procent i riksdagsvalet 2010 likaså .Obs denna text innhåller ett kodat meddelande till alla manliga gasverksdemokrater med kvinnliga nick.Hittar du det, är första pris en själbiografi om Erisch von Knödeltropp verksam på norra Gotland i början av 1940-talet där du lever ditt liv.Som vanligt tack för din uppmärksamhet.Samt även ett jättegrattis till våra Baltiska grannar som tvålade till TRE kronor i gårdagens VM match.

2009-04-28 @ 02:19:06
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Majoritet i kommunalfulmäktige efter valet 2010 i Kalmar:M,FP(?), SD,SD,SDOpposition:?.?,?

2009-04-28 @ 03:00:53
Postat av: Fredrik

Man ryser när man läser:Vi blev då ombedda att ta bort den svenska flaggan då kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff (S) ansåg det vara en politisk manifestation, en fullständigt horribel uppfattning. Givetvis behöll vi flaggan under hela mötet.Sverige och svenskar måste sluta skämmas för sitt sätt att leva och vara !Hur man ska förklara att Sverige leder våldtäksligan inom EU ska bli intressant att se.Hur länge man ska försöka unvika det oundvikliga ska också vi intressant att se.Rösta SD !

2009-04-28 @ 05:50:14
Postat av: Info

Tillåt mig besvara Fredriks fråga ovan: "hur man ska förklara att Sverige leder våldtäktsligan inom EU".Förklaringen har getts nu på morgonen i Sveriges radio genom en representant för BRÅ, en kvinna vid namn Hradilova. Den stora skillnaden i antalet registrerade våldtäkter mellan t.ex. Sverige och övriga nordiska länder berodde bl.a. på olika beräkningsgrunder. Som Sverige förfinat i förhållande till resten av världen. Att Sverige leder våldtäktsligan är egentligen något i grunden positivt - det visar, att man "sänkt ribban". Och framförallt - detta framhölls flera gånger och också som avslutning på den långa intervjun - beror den väldiga ökningen av antalet våldtäkter i Sverige på en år för år ÖKAD ANMÄLNINGSBENÄGENHET.

2009-04-28 @ 07:07:05
Postat av: s-e karlsson

Hej och godmorgon !INFO .Ja man blir mörkrädd när man hör såna argument som Hradilova framför ! Men vad gör man inte för att mörklägga sanningen ! Hoppas tiden till Sd.s

inmarsch i sveriges riksdag rusar på dubbelt så fort ! Mvh S-E Karlsson .

2009-04-28 @ 07:16:59
Postat av: Stefan A

Nomenklaturan får se upp, svininfluensan kommer närmare.

2009-04-28 @ 07:24:09
Postat av: s-e karlsson

Ett lägre brandbefäl i det omtalade Rosengård i Malmö hoppar av och återgår till att vara vanlig brandman ! Det borde väl vara hans chefer som borde hoppa av eftersom dom inte klarar av eländet med mångkulturen i Malmö ! Varför ska vanligt folk få bära hundhuvudet för idiotiska mångkultur experiment ? Sd till riksdan så fort som möjligt är ! Mvh S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-04-28 @ 07:52:15
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Info: För at komplettera ditt inlägg som är helt korrekt.Manlig journalist på TV4 frågar: Men så stor skillnad kan det väl inte vara på våra granländer som har 200 anmälda våldtäckter per år bara.Jo det är så stor skillnad säger damen då.Korrekt svar skulle ju varit: Vi har 1.5 miljoner invandrare som är 5 gånger vanliga som gärningsmän vid våldtäckt.Det var den tuffaste frågan journalisten vågade ställa, givetvis var han ute efter skillnaden i invandringen mellan Sverige samt våra nordiska grannländer.Det är nästan otäckt hur dumma man tror att svenska folket är.Här sitter kvinnor från bla en kvinno organisation

o ljuger om offentlig statistik .Den eget komponerade teorin om våldtäcketer i nära relation .Där kvinnan inte förstår att det är våldtäckt?(svenska kvinnor måste vara enorm korkade) där är mörkertalet stort?Hur vet man att ett mörkertal är stort.Vore det inte bättre att diskutera tillgänglig statistik?Denna intervju var ett otäckt skolboksexempel på hur man sitter instruerade ,att ljuga hela svenska folket rätt upp i annsiktet.Man får hoppas att svenska tjejer tar rätt röstsedel nästa år.För det är er förövarna kränker.Är du förbannad så ge dom politikerna ,som inte ställer upp på att vi har kvinnofrid i Sverige.En rejäl spark i arslet i Eu valet den 7 juni.Igår satt chefen för säkerhetspolisens underrättsavdelning och sa att man kan inte få bort dom krimminella gäng, främst med nysvenskar i beväpnade till tänderna. bara hålla ner dom.200 skjutningar i Köpenhamn sista tiden 200.Vill du gå i ett sånt samhälle med din barnvagn Svensson?Polisen säger i klartext vi har tappat kontrollen.Vilket härligt samhälle har fått.Lämna din första protest den 7 juni.

2009-04-28 @ 08:58:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0