JAN GUILLOU I AFTONBLADET



Läs den intressanta artikeln av Jan Guillou.

Kommentarer
Postat av: JOSEFINE

godmorgon :)

2009-04-13 @ 09:31:33
URL: http://josefiner.blogg.se/
Postat av: Eric H

Guillou upphör aldrig att förvåna..

Riktigt vettigt skrivet men mest en rejäl spark mot sossarna.

Det kanske är så att man inte kan bemöta sina motståndare med sig EGEN politik, den som G tycker att man ska hämta ur sitt s-program, därför att man inte KAN bemöta kritiken? S har helt enkelt inget bättre att bju' på..

(S) har inga BRA egna argument utan istället kommer då påhitten, beskyllningrna, de avsiktliga missförstånden, och halvsanningarna fram???

(s) har det inte lätt..

2009-04-13 @ 09:34:54
Postat av: Stefan K

Det ligger mycket i det Guillou skriver, men jag betvivlar att en erkänd vänstersnubbe som han skulle ta Sd i försvar (nåja, kanske ett starkt ord) om det inte fanns en tanke bakom.

2009-04-13 @ 09:55:21
Postat av: Per-Erik

-> Stefan K



Så länge han håller på och "gödslar" med ordet främlingsfientlig, utan att definiera vad han menar, är jag fortfarande mycket skeptisk!

2009-04-13 @ 10:17:13
Postat av: Thoralf A

Att Guillou inte stödjer SD är väl ingen hemlighet men han fick uppenbarligen en rejäl tankeställare efter att han följt Jimmie Åkesson under en vecka i februari.

Det kanske fler journalister skulle prova på!

2009-04-13 @ 10:23:34
URL: http://thoralf.se
Postat av: FN

Offtopic



Thoralf, om du har tillgång till domen mot den socialdemokratiske kommunalpolitikern i elektroniskt format kanske du kan maila in den till oss?



[email protected]

2009-04-13 @ 10:54:21
Postat av: Ibbe

(S) står mer och mer avklätt i många viktiga frågor.Folk köper inte längre en partiledare som bara lägger huvudet på sned, klipper med ögonfransarna och förklarar hur jätteduktiga (s) är. Duktigheten består inte i något radikalt nytt utan är enbart en sifferexercis, säger regeringsalliansen 24 miljarder, så säger Mona S 26 miljarder, säger Borg 14 miljarder, så säger Östros 19 miljarder. Inte speciellt politiskt innovativt. Det är tydligen bidragskranarna som ska släppas på för fullt igen och det racet köper inte stora delar av s-väljarna längre. Så vad göra för (s)? Självklart siktar man in sig på grupper som är starkt bidragsberoende och det är inget att hymla om att det finns stora invandragrupper som är helt beroende av bidrag och har varit så under många år. Norska Aftenpostens reportage från Rosengård visade tydligt att incitament för att jobba saknades då bidragsnivåerna var så pass generösa ,att det gick på ett ut om man jobbade eller ej. Det är självklart att tappten i opinionen måste kompenseras på något sätt. Här kan invandrarösterna väga tungt. Därav attackerna på SD från (s), attacker som förtjänstfullt följs upp av SR och SVT. För de senares del är det inte längre en fråga om granskning, nu är det ren och skär förföljelse. Har en ny "allians" uppstått? Frågan ställs oftare än man tror, även i sällskap där ngt sådant var omöjligt, innan bl.a. Kaliber satte igång sitt kroståg mot SD. Undrar om inte en gode Guillou på goda grunder anar ett sammanhang där "fria" SR och SVT springer Sahlins ärenden i en förvalsrörelse. Därav uppmaningen i Aftonbladet. Pajkstningen mot SD i de statliga medierna har uppenbarligen fungerat som en bumerang och det inser den gamle vänsterjournalisten G. Att inte den nya "alliansen" gör det, visar än tydligare att Mona S. var bra på träningen, nu är det match och då räcker inte s-toppen till.

2009-04-13 @ 10:56:07
Postat av: Knegarn

[IRONI MODE ON]



De kanske tänker som så att om Jag Guillo (egofonetiskt skrivet) vurmar för och tar SD i försvar, så stöter man bort väljare.



Lite ungefär som att bli förknippad med skinheads fast åt andra hållet.



[IRONI MODE OFF]

2009-04-13 @ 10:57:46
Postat av: Roberth Ström

Nej sossarnas överbudspolitik håller inte. Folk vill ha en ansvarig regering som håller hårt i slantarna när det blåser storm. När det gäller Janne G så är det nog så som någon nämnde att han fick sig en tankeställare när han umgicks med Jimmie Å i en vecka.

2009-04-13 @ 11:46:07
Postat av: Rättvis

Jan Guillou är kommunist och vänsterpartiet hatar Sverigedemokraterna och uppmanar sina medlemmar till våld och terror mot Sverigedemokraterna.

Här går Guillou mot partilinjen. Vad kan det bero på? Har ha kanske en dubbel agenda?

En fråga som vi måste ställa oss är varför denna artikel inte kom för 10 eller 20 år sedan. Aftonbladets ansvarige utgivare gav svaret för någon vecka sedan:

Bloggeriet hade drivit fram en alternativ nyhetsförmedling som konkurrerar med medias. Denna konkurrens, ansåg han, kommer att påverka nyhetsvärdering och nyhetsutbud i media.

Guillous artiklar är nog ett prov på denna nya policy, dvs att media åtminstone ibland slutar upp med att ljuga om t ex invandringspolitiken.



Ja det var egentligen inte märkvärdigare än att Guillou talade sanning och det borde han ha börjat med för länge länge sedan. Läsarna betalar ju inte för att bli serverade en massa lögnaktiga historier.



Men Guillou bör i vart fall äras för att han var först i kvällspressen om att lätta på den marxistiska tvångströjan. Säkert kommer det många, många efter: Lögnaktig journalistik är nog inte längre någon strålande affärsidé.

2009-04-13 @ 12:29:29
Postat av: Anonym

Haha...



Att lista ut hur mycket vi svenska skattebetalare "torskar" på invandringen tycks inte gå att göra, men aftonhoran har i alla fall lyckats räkna ut hur mycket gubbslemmet Billy Butt har kostat oss.

Postat av: DDR2

Haha...



Att lista ut hur mycket vi svenska skattebetalare "torskar" på invandringen tycks inte gå att göra, men aftonhoran har i alla fall lyckats räkna ut hur mycket gubbslemmet Billy Butt har kostat oss.

Postat av: lubbe ferrysson

Tror inte en enda minut att Guillou har blivit demokrat. Han är en storkäftad mytoman som han alltid har varit. Men han är smartare än resten av PK-maffian. Han vet åt vilket hål vindarna börjar blåsa. Så det gäller att positionera sig i tid. Resten av gänget fattar ingenting.

2009-04-13 @ 14:11:12
URL: http://www.thereligionofpeace.com/
Postat av: Blackfootnation

Jan G. må vara många saker, men han är en "politiserad" journalist.

Dvs han kan kohandla och kompromissa.



Jag undrar vad som skulle hända om scenariot uppstod, där våra kära MENA-invandrare på något sätt skulle ge sig på älgstammen eller på annat sätt stod som huvudorsak till att svensk jakt skulle vara i fara.

Hur skulle Jan G. tackla det problemet????





2009-04-13 @ 14:39:37
Postat av: I Want to Know

Öppet brev till Statsminister Fredrik Reinfeldt



Som väljare röstar jag på det politiska parti och politiker via personval, vars politik jag mest håller med om. För att kunna göra det valet, så måste jag få information om partierna och politikers åsikter och planer för framtiden.



Problemet som jag ser det, är att jag idag som väljare inte har tillgång till all information om dig som politiker, för att kunna veta vad du planerar för min framtid.



Organisationen Bilderberggruppen, som du, Fredrik Reinfeldt är med i, där mäktiga politiker och företagare från hela världen träffas och diskuterar framtiden, har jag som väljare ingen insyn över vad som sägs. Ni påstår er ha tystnadsplikt.



Hur ska jag som väljare kunna veta att du inte för en dold politisk agenda inom Bilderberggruppen emot mig som väljare, med tanke på att du faktiskt flera gånger bevisligen har verkställt en politik som du sedan offentligt påstår dig vara emot?



Ett exempel som får mig att misstänka att du för en dold agenda emot mig som väljare är att du påstår dig vara för att svenska företag ska vara svenskägda. Samtidigt så driver du en privatiserings politik, som tillåtit utförsäljning av svenska statliga bolag, som gjort att dessa svenska bolag till stor del blivit utländskt ägda.



Information är makt, döljs information för dig så får du mindre inflytande över ditt liv.

Du Fredrik Reinfeldt har varit med och drivit igenom lagar som FRA lagen och Ipredlagen, fast du tidigare har sagt att du inte skulle jaga en hel ungdomsgeneration. Samtidigt ska du som politiker ha rätten att diskutera världspolitik i hemlighet inom Bilderberg Gruppen. Varför ska du som politiker ha utökad insyn över vad jag som medborgare gör, samtidigt som du förnekar mig insyn i vad som diskuteras bland de mäktigaste människorna på jorden inom Bilderberggruppen?



Att du påstår dig vara på Bilderberggruppens möten som privatperson får mig att ställa följande frågor. Vem betalar dina resor och hotellkostnader när du deltar på Bilderberggruppens möten? Är det du privat eller partiet?



Oavsett så kvarstår dock det faktum att du döljer för allmänheten, vad som sägs i dina politiska diskussioner som privatperson med andra mäktiga politiker, inom Bilderberggruppen. Hur ska jag då kunna veta som väljare att du inte för en dold politisk agenda som privatperson inom Bilderberggruppen, där ni medlemmar sedan försöker förverkliga eran politik, utan att avslöja vad ni har för bakomliggande motiv för väljarna?



Varför ska det vara acceptabelt att mäktiga politiker diskuterar världspolitiska frågor inför stängda dörrar? Har inte väljare rätt att få ta del av denna information, så att de vet vad de röstar på för politik? Varför ska jag lita på dig som politiker när du döljer information för mig?



Du säger att du är på Bilderberggruppens möten som privatperson och att det därför ska anses vara en privatangelägenhet. Men det här är ju knappast en privatangelägenhet av det slaget att du sitter och pratar privat med din familj vid middagsbordet eller med dina kompisar på ett café. Bilderberggruppens möten är ju ett stort arrangemang där människor i ledande maktpositioner i världen träffas och diskuterar världspolitiken.

Varför ska inte mäktiga människor som dig bli analyserade av media när du diskuterar min

och allas framtid på Bilderberggruppens möten?





Tack på förhand för svar.



2009-04-13 @ 15:02:55
Postat av: natasha

Jag litar inte på kommunister och sossar överhuvudtaget oavsett om de säger bu eller bä. De vänder kappan efter vinden hela tiden för att uppnå sina destruktiva och skrämmande mål. Vad G egentligen tycker och tänker får vi nog aldrig reda på, men i vilket fall som helst, så är han en profsig journalist till skillnad från Kaliber och övriga.

2009-04-13 @ 15:11:56
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Bra skrivet lubbe ferrysson exakt så tolkar vi hans artikel.Med det tilläget att syftet att positionera sej är för att kunna ha sina miljoninkomster ifred.Han vill helt enkelt bli lite kompis och börjar i god tid.Han inser precis som du skriver vart det lutar åt med besked.Artikeln är lite lurigt skriven andas lite tesen.Kan du be någon att dra åt helvete och få denne att gå ifrån mötet med ett leende på läpparna har du lyckats.Innan man dra igång halleluja kören kanke man skall läsa sista meningarna där kommer dräparen.Intressant är däremot att Jan skriver att man inte skall hålla på med rasistsnacket det funkar inte längre en bra o frisk insikt även om det är under galgen .Vad det gäller kostnaden för våra berikare räknar jag o gumman med att korrekta uppgifter tas fram av SD och snurrar offentligt innan valet 2010.Så får Guillou pricka av det med på sin kompis lista.Det gäller att få motståndarna till SD att med korrekta arrgument o siffror stå helt nakna på valdagen.En valaffisch med FÖRSVAR, POLIS ,INVANDRING med kostnaden specificerad skulle vara klockren.En annan affisch kan ju beskriva innvanrding till våra grannländer i siffror med färgglada flaggor.Har du tid kan du ju Googla på hur Jan Guillou med statliga tv fick ut den mordömde Keith Cederholm som givetvis åkte in igen.En yngre Cederholmare var med och slog ihjäl två unga flickor för några år sedan.Så frågan JAN GUILLOU är hur är det med sömnen efter att hjälpt denna krimminelt belastade kille .Vad gör man inte för att skaffa sej ett namn.Sitta o giddra på Pravda är väl inte någon direkt merit.Att däremot SR vänster journalister få en känga är uppfriskande.Där torde det väl snart vara panik,senaste floppen idag när två kvinnliga journalistyngel bjöd in en PR konsult till ett radioprogram som skulle säga elaka saker om SD .När han sa att Kalibers reportage gagnade Sverigedemokraterna blev det lite tyst.Vilka stjärnor.Totalt bortgjorda.Valrörelsen nästa år blir mycket intressant .Blir ett rent nöje att se dom journalister som skall in o försvara en totalt havererad invandrapolitik, polisväsende o försvar.Får väl betraktas som politiskt självmord.Lycka till.

2009-04-13 @ 15:31:51
Postat av: Kalle

Jan Guillou är född och uppvuxen i Södertälje den mycket invandrartäta staden. Han har flytt från Södetälje som alla med möjlighet gör så snabbt som möjligt.



Jan Guillou vurmar och har vurmat för invandrare under alla år konstigt nog så flyttade han ifrån det invandrartäta Södertälje.

2009-04-13 @ 15:34:08
Postat av: Anonym

Ronnie Sandahl skriver i Aftonbladet idag och jämför oss med nazisterna i Tyskland på 30- talet. Verkligen trevligt skrivet av denna idiot.

2009-04-13 @ 17:45:43
Postat av: Sven Duva

Vilken kille. Han med sin höga utbildning borde kunna räkna ut att en bostadsrätt är mycket billigare i Rinkeby än i city. Skillnaden i räntekostnad blir flera tusen per månad, skattefritt. Så varför bosätter han sig inte i Rinkeby? Finns det något i Rinkeby han inte vill ta i med tång ens?

Postat av: Gubben o Gu,,an på Getingen

Det måste ju bli lättförvirrat för Pravdas läsare.Jan Guillou uppmanar till saklig disskussion.Låt gå för att det är i eget intresse.Så kommer lillpojken o pratar om 30-talet.Lillgrabben pratar om kärnväljare.Ute på landet samt i Rinkeby.Vilken överaskning det blir på valdagen.Detta är helt perfekt en aktad journalist skriver ett ¨så kommer en ärthjärna i samma tidning kan det blir bättre för SD .Ronny är ju en comming man på en tidning som inte längre kan mörka och manipulera.Dessutom kommer inte sossarna till makten på överskådlig tid i Sverige.Stjärnskottet berömer Kaliber.Det är ju speciellt begåvat med tanke på vad Jan Guillou skriver i samma ärende.Någon av herrarna har tydligen inte alla indianerna i kanoten guess who.Bästa Ronny du skall nog inte ring akta dom äldre män som sliter och fortfarande betalar pengar för Pravda.Skulle bidragsberoende i Rinkeby vara bättre då än dessa skattebetalande dumskallar o parasiter på landet.Nu har du nog skitit i det blå skåpet Ronny.Aftonbladets läsare sågade Kaliber metoder med 94 procent i Aftonbladets egen undersökning.Är dessa läsare då lika hopplösa som männen på landet.Om man är så dåligt uppdaterad på sin egen tidning o vindarna i samhället skall man nog syssla med lättare arbetsuppgifter än att leka journalist.Förnedra gärna skattebetalande Svensson Ronny det är tur att du är så korkad så du inte förstår resultatet förrän valdagen 2010 uppriktigt tack för draghjälpen SD behöver flera som du.

2009-04-13 @ 18:25:06
Postat av: Stefan A

Ett riktigt stolpskott den där R. Sandahl,vem tror han att han är, en professor bara för att han klarade? journalisthögskolan, lite svårt att begripa hur han får ihop fattigbloggen med SD, det luktar fördomar lång väg. SD har störst stöd bland fattiga på landsbygden? är Landskrona landsbygd t.ex.? Nej i stället är det så här, ju längre söderut man kommer, ju mer man kommer i kontakt med mångkulturen ju större stöd får SD, men det ingår inte i fulmedias världsbild och får därmed inte framföras. Men det är inte så konstigt om man bor i Stockholmsområdet, det mest segrerade området i hela Sverige.

2009-04-13 @ 20:30:55
Postat av: Rättvis

Sen visar faktiskt sd samma mönster i sin utbredning som socialdemokratin för mer än hundra år sedan: Först skåne sedan spridda industriorter norr om dalälven. Sen industri orter längs norrlandskusten.



Det är just detta mönster som gör kommunister och sossar så uppskrämda. För fortsätter det så här så förlorar de sina fina och lönsamma positioner.

2009-04-13 @ 21:29:51
Postat av: Jonas Franzen

Frågan är Thoralf vad som ska bemötas? Jag menar det har ju inte kommit direkt mycket politik att bemöta på din blogg den senaste tiden...



Som jag nämnt innan så handlar den här bloggen mest om att hitta andra politiker, eller journalister, att klaga på. Eller ibland också försvara partiet från diverse påhopp.



När kommer Thoralf att gå ut och ta ställning i politiska frågor?

2009-04-14 @ 04:37:09
Postat av: Robin_Shadowes

Blackfootnation. Fysiskt ansträngande arbete är inte direkt MENA-folkets starkaste sida så därför tror jag det kommer att dröja innan dom börjar jaga älg. Särskilt med tanke på att det är så mycket enklare att bara ta en tur ut på vischan och plocka åt sig ett par får i en hage. Nåt som redan sker. Hände igen här i Skåne bara för ett par veckor sedan. Det är knappast Svenne Banan som beter sig så här. Snarare typiskt MO för anhängarna av fredens religion.

2009-04-14 @ 05:25:36
Postat av: Peter, den förste.

@Jonas Franzen: "Frågan är Thoralf vad som ska bemötas? Jag menar det har ju inte kommit direkt mycket politik att bemöta på din blogg den senaste tiden..."



RTFM d.v.s. läs SD:s parti program... Kom sedan tillbaka och diskutera. Kanske kan Thoralf sedan skapa en FAQ. OO.

2009-04-14 @ 23:58:08
Postat av: Jonas Franzen

Peter, den förste. Ja, jag har läst deras partiprogram, men det innebär ju inte att jag ska gå in på en representants blogg och dra upp ämnen. Jag vill läsa vad Thoralf vill. Det skulle jag tycka vara intressant att debattera.



PS Ett partiprogram är ingen manual som nörduttrycket RTFM syftar på. RTFM säger man till folk som inte förstår hur något fungerar. Jag förstår mycket väl hur det fungerar =)

2009-04-15 @ 01:31:54
Postat av: Peter, den förste.

@Jonas Franzen



Så vitt jag förstått så är detta Thoralfs blogg, vilket i sin tur betyder att han skriver om precis det han vill d.v.s. inte nödvändigtvis vad du vill.



Så vad vill du?

2009-04-15 @ 12:44:56
Postat av: Jonas Franzen

Peter, den förste. Klart han gör. Jag har aldrig sagt något annat. Jag framförde bara ett önskemål. Som politiker har man väl åsikter, eller?

2009-04-15 @ 21:50:08
Postat av: Peter, den förste.

@Jonas Franzen



Såg just en mycket intressant film: Se http://video.google.com/videosearch?q=global+warming+svindle&emb=0&aq=f#



Filmens slutsats: CO2 irrelevant när det gäller klimatet, det är solen som (förväntat?) har störst betydelse!



P.S: Tänkte klimatet kunde vara en intressant diskussion då det tydligen också är politisk (och ej vetenskapligt)!

2009-04-16 @ 00:38:28
Postat av: susanne

I Want to Know



tack

2009-04-19 @ 22:23:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0