GÖRAN HÄGGLUND HOS RAMBERG I P1

Göran Hägglund ut från riksdagen!   Foto Thoralf Alfsson


"Sverigedemokraterna hör inte hemma i ett civiliserat samhälle".


Göran Hägglund, partiledare kristdemokraterna i P1:s lördagsintervju 4 april 2009.


Så var det med alla människors lika värde inom kristdemokraterna eller snarare hos deras partiledare. Jag tror att det är väldigt många kristdemokrater som inte delar sin partiledares åsikter.

Tänk om någon skulle ändra ordet "Sverigedemokrater" till "Araber" eller "Muslimer" och att det sedan skulle sägas av Jimmie Åkesson i en radiointervju. Var och en kan nog tänka sig vilka reaktionerna skulle bli i media och från Göran Hägglund. Något som alla borde fundera över och speciellt Göran Hägglund.


Jag måste säga att jag finner det beklämmande att höra Göran Hägglund ljuga så hejdlöst om oss Sverigedemokrater utan att han tydligen har det minsta dåligt samvete. Det är sorgligt att han inte kan erkänna att det finns en hel del politiska frågor där KD har samma åsikt som SD. Istället så går han ut i en hejdlös rad med lögnaktiga påståenden om oss Sverigedemokrater. Jag hade stor respekt för Alf Svensson, kristdemokraternas förra partiledare men det har snarare bytts till rena föraktet för den desperate Göran Hägglund som ser sitt partis opinionssiffror sjunka mot botten samtidigt som Sverigedemokraternas siffror stiger. Göran Hägglund sitter minst lika löst som Mona Sahlin på partiledarposten. Mona Sahlin skyller nu öppet på Wanja Lundby-Wedin och nu blir det nog en öppen strid inom Socialdemokraterna.


Med tanke på det stöd SD har av Sveriges befolkning är det inte bara SD:s partiföreträdare som Göran Hägglund anser inte hör hemma i ett civiliserat samhälle utan det rör sig om närmare 400 000 människor utav Sverigesbefolkning. Jag skulle råda Göran Hägglund att vara lite mer ödmjuk mot människor med andra åsikter än de politiskt korrekta. Om han nu verkligen anser att alla människor har lika värde men Göran Hägglund kanske har en egen måttstock.


 Lyssna på lördagsintervjun ca 9 min in i programmet och Tomas Rambergs uppräkning av politiska frågor som delas av SD och KD och som sedan får Göran Hägglund ur balans.


Jimmie Åkesson in riksdagen!     Foto Thoralf Alfsson


Kommentarer
Postat av: Micael Foghagen

Jag lyssnade på programmet "live" och gjorde samma reflektion som du Thoralf.

2009-04-04 @ 23:08:47
Postat av: natasha

Göran Hägglund:"Sverigedemokraterna hör inte hemma i ett civiliserat samhälle".



För det första, Göran Hägglund, SD hör till ett demokratiskt samhälle, där olika åsikter kan och har rätt att existera och respekteras.



För det andra, så undrar jag verkligen, hur du, Göran Hägglund, tänker och planerar att agera mot SD, om du anser att vi inte hör hemma här, i ett civiliserat samhälle? Planerar du att utvisa oss alla till en öde ö? Eller planerar du att spärra in alla?



Även om jag hade en gnutta sympati för KD, så har den slocknat för evigt.

2009-04-04 @ 23:46:29
Postat av: Niklas

Vilka imponerande argument Göran hade då..not.



Han tror det räcker att stå för det "fina och goda". Verklighetsfrånvarande. Det är ju ganska lätt att bli det om man själv sitter i en överklass-villa långt, långt ifrån mångkulturen.

2009-04-05 @ 00:10:20
Postat av: Maria West

Tycker inte att det Göran Hägglunds sak att nedvärdera dom över 4 % som nu röstar på SD. KD håller på att radera ut sig själva och desperationen lyser lång väg. Jag tror tvärtom som det också sades att många KD-väljare attraheras av SD´s konservativa familjepolitik mm. Det är väl därför G H försöker skuldlägga sina nu f d KD-väljare.Hoppas KD åker ut. Dom är ett omodernt parti med en pajas till ledare. Som Thoralf skrev, tänk om det var det omvända. Dvs att Jimmie Å skulle säga att muslimer inte hör hemma i ett civiliserat samhälle. Lars O och Mona S skulle springa omkull varandra på väg ner till Rosengård för att fördömma SD. Hyckleri och direkt osmakligt. I dagens Rapport kl 18.00 så sades det inte ett ord om att SD nu ligger över 4%. Att nu ett nytt parti är på väg in i Sveriges riksdag efter nästan 15 år är väl av nyhetsintresse kan man tycka. Får se hur länge riksmedia kan fortsätta att försöka tiga ihjäl SD?

2009-04-05 @ 01:13:42
Postat av: Tore

De övriga kompisarna i alliansen, har skuld i det fallande KD! Detta utmynnar i hatet mot oss, som har kristendomen som värdegrund. Ingen säger till oss vad vi skall säga, utan "vi säger det som folket tänker"! Däri ligger problemet med dagens politik...:-)

2009-04-05 @ 01:17:59
Postat av: jerka

Klart KD måste nedvärdera SD. Inte vill man ha in fler partier i riksdagen. SD är en konkurrent för KD, förstår ni inte det? Vad väntade ni? Att Hägglund skulle sagt "Ja, SD har ju en bra politik"? Han är rädd om de egna rösterna och vill inte tappa några, inte till C,inte till M och inte till SD. Sedan är det en annan sak att KD nu är så urvattnat att väljarna flyr...

2009-04-05 @ 02:56:13
Postat av: Info

SVERIGES RADIO ANFALLER SVERIGE



Så här på morgonkulan råkade jag vakna en minut i fyra. Just som jag hade vänt mig i sängen för att somna om slog jag på radion för att höra på nyheterna. Och jag blev skrämd.



Ett parti, som heter Sverigedemokraterna, håller på att ta över världen. Och döda, och lemlästa. SDU sjunger på sina sammankomster nazistiska sånger från början av 1930-talet. Anförda av skräckführer Erik Almqvist.



Sveriges radio har kallat in FÖRFATTARINNAN Anna-Lena Lodenius.



"Jag trodde inte att sånt här var möjligt!"



"Sade FÖRFATTARINNAN Anna-Lena Lodenius."



Sveriges radios Alexandra [Sanna] Klinghoffer (sefardisk judinna) utlovar närmast krig mot svenskarna i söndagens program av Kaliber i P1.



Resten av programmet upptogs av en rapport från Tyskland av PER EURENIUS. En rapport om de tyska NAZISTERNA, som nu tänkte anfalla Polen, och som står de svenska Nationaldemokraterna och Sverigedemokraterna nära.

2009-04-05 @ 04:26:33
Postat av: Alexander den store

Alexander den store tipsar:

och komm:

--WAGNER OCH STRAUSS KAN SNART FÖRBJUDS I SR !

HITLERS favorit musik av WAGNER OCH STRAUSS ska enligt PK-Lounalister förbjudas i SR !

Det Kan förknippas med NAZISMEN och det är farligt !



SÅ HÄR LÅGT KAN SR-s PK JOURNALISTER NÅ

I JAKTEN !

DAGS ATT SÄGA UPP LICENSEN OCH EMIGRERA NUU !--



UR SR:s Programblad på nätet.

Vit makt-musik, det vill säga uttalat rasistisk musik, spelas på sammankomster med Sverigedemokraternas högsta politiska ledning. Det visar en granskning som Sveriges Radios Kaliber har gjort. Detta trots att Sverigedemokraterna utåt tar tydlig ställning mot rasism och främlingsfientlighet.

Se filmklipp från SDU:s konferens

Hör inspelningen från SDU:s konferensresa



I en inspelning från en konferensresa med Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, till Tallinn, hörs Sverigedemokraternas förbundsordförande Erik Almqvist högt sjunga med i låten Folkligt uppror med Fyrdung.



Bandet räknas till den så kallade vit makt-genren, där texterna har nazistiskt eller rasistiskt budskap. Inspelningen gjordes med dold mikrofon av en reporter från Sveriges Radios Kaliber.



Det är långt ifrån den enda tydligt rasistiska eller kränkande sången som spelas på sammankomsterna med SDU. Också exempelvis bandet Svensk ungdom och den svenska nazismens signatur från trettiotalet, ”Friheten leve”, sjungs av personer i Sveridemokraternas ungdomsförbund.



Anna-Lena Lodenius har skrivit en bok om Sverigedemokraterna och hon blir förvånad över det hon hör.



– Jag trodde nog faktiskt att man nu ändå hade fjärmat sig från det där, att det inte förekom på det sättet längre.



Sanna Klinghoffer

[email protected]



Mer om det här hör ni i P1-programmet Kaliber klockan 13.00.



ALEXANDERS KOM; NISSA INTE !!

2009-04-05 @ 05:49:18
URL: http://roljede.blogspot.com
Postat av: Ibbe

1. KD har problem. Hägglund är en del av problememt. Klassiskt är då att hänvisa til yttre fiender. Målet blir då SD. För att rädda KD kvar i riksdagen lär inte detta hjälpa. KD:s problematik är stor, mkt stor.

2. Kopplingar med ´Vit Maktmusik och dess budskap är självklart katastrofal för SDU:s och moderpartiets del. Här gäller det för partiledningens del att agera hårt och bestämt. Undomligt oförstånd eller dåligt omdöme spelar ingen roll, SD skadas oerhört av sådana radioinslag. Är det ideologiskt betingat ska man lämna sina uppdrag i partiet och söka sig till andra grupperingar.

2009-04-05 @ 07:51:52
Postat av: Info

Tja, nu har jag vaknat, halvvägs. Jag tittar ut. Det är tomt på gatorna. (Mitt i Stockholm.) Var är Sveriges radio?



Var är Sanna Klinghoffer och Caroline? Varför kommer ni inte med era machetes och hugger ihjäl alla, som kommer i er väg? Alla återstående, etniska svenskar tillhör ju jordens ohyra, värre än berikande huvudlöss och berikande tuberkulosbakterier.



Var är ni, Sveriges radio? Varför kommer ni inte och dödar mig? Är ni fega? Vågar ni bara sitta i ert radiohus, skyddade av de sju allianspartierna, och räcka långnäsa? (Ursäkta, numera ska det heta, enligt berikarsed: "visa fingret".)

2009-04-05 @ 08:23:15
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Göran Hägglund: Här hör vi en desperat man som vill klamra sig fast vid köttgrytan. Kanske har han insett att tåget har gått. Tar till knytnävarna när argumenten tryter. Tror att många människor tycker detta är lägre än glogalnet. Ett lågvattenmärke Göran. PS det är inte vårt fel att dina alliansbröder kör över dig, samt att man kan undra om det är förenligt med kristen etik att förvränga argument som du gör. Du kanske skulle gå över till V i stället.

2009-04-05 @ 10:24:59
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Något mycket ovanligt håller på att ske i Sverige. Två korpar håller på att hugga ögonen ur varandra. Är det hugin och mumin,nej Mona och Vanja. Något för mitt i naturen?

2009-04-05 @ 10:32:47
Postat av: Hulda

KD och SD har en del gemensamt och många väljare har gått från KD til SD.

Med tiden kan kanske en sammanslagning vara tänkvärd.

2009-04-05 @ 11:47:46
Postat av: s-e karlsson

Ytterligare ett slag under bältet för oss hörselskadade och döva ,nu ska man väsentligt dra ner på textade nyheter nattetid , tror man att hörselskadade och döva hör bättre på nätterna ?

Det egendomliga är att man aldrig hör om någon försämring vad det gäller översättning från svenska till alla dessa otaliga invandrarspråk , där finns det tydligen hur mycket kapital som helst ! Och varför hörs inget om sänkning av äldreförsörjningsstödet , nej det är bara vi pensionärer som man ska pungslå gång efter annan !

Min hustru är född helt döv så jag ser verkligen hur hörselskadade och döva blir sämre behandlade hela tiden ! Omvänd diskriminering kan man kanske med fog kalla det .

S-E Karlsson Sd Högsby .

2009-04-05 @ 12:17:24
Postat av: Anonym

Info, vad menar du med kommentaren "sefardisk judinna"? Det är väl helt irrelevant vad hon har för religiös tro eller ursprung. Kan inte Thoralf ta bort den kommentaren och denna också? Man blir så less på sådant.

2009-04-05 @ 12:23:19
Postat av: carl

Kristna personer har inget gemensamt med partiet kristdemokraterna.

blogg:http://kristnatblog.blogspot.com/



Det är nog bara äldre personer som röstade in dom av gammal vana. Nu när pansionärer fått känna av KD politiken, så söker de nytt parti som vill dom väl.(SD)



Yngre kristna gillar verkligen inte Allians och sossepaktens politik som gör att kristna sammankomster kan innebära livsfara när extrem Muslimerna får alltmer inflytande i sossepaktens partier. exempelvis så kommer nog den stora årliga



http://kristnatblog.blogspot.com/

och http://www.frizon.nu/ att behöva säkerhetsvakter mot de nya främmande mörka krafterna.

2009-04-05 @ 12:37:18
Postat av: carl

Kristna personer har inget gemensamt med partiet kristdemokraterna.

blogg:http://kristnatblog.blogspot.com/



Det är nog bara äldre personer som röstade in dom av gammal vana. Nu när pansionärer fått känna av KD politiken, så söker de nytt parti som vill dom väl.(SD)



Yngre kristna gillar verkligen inte Allians och sossepaktens politik som gör att kristna sammankomster kan innebära livsfara när extrem Muslimerna får alltmer inflytande i sossepaktens partier. exempelvis så kommer nog den stora årliga

http://www.torpkonferensen.nu/

och http://www.frizon.nu/ att behöva säkerhetsvakter mot de nya extrema muslimska krafter som får stöd av allians och sossepakterna

2009-04-05 @ 12:41:19
Postat av: Carl

är kristdemokraternas partiledare och övriga kristna överhuvud taget. det borde åtminstone följa 10 budorden:



1 Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.

2 Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.

3 Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.

4 Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.

5 Du skall inte dräpa.

6 Du skall inte begå äktenskapsbrott.

7 Du skall inte stjäla.

8 Du skall inte vittna falskt mot din nästa.

9 Du skall inte ha begär till din nästas hus.

10 Du skall inte ha begär till din nästas hustru eller hans tjänare eller hans tjänarinna, hans oxe eller hans åsna eller något annat som tillhör din nästa.



Göran Hägglund och partitoppen bryter mot de flesta budorden: de juger, de roffar åt av vad andra jobbar ihop,de dyrkar Islam och vill bygga fler Muskeér,de säger hånar våra förfäder och säger de är barbarer mm mm

2009-04-05 @ 12:53:30
Postat av: Tore

Just det, Carl! Djävulen har tagit KD i besittning!

Bra att man får se åter en repetering av Guds tio budorden. Det behövs sannerligen idag!...

2009-04-05 @ 15:56:15
Postat av: Per-Erik

Den här Hägglund blir mer och mer ett stort skämt!



"Hägglund kan tänka sig regera med stöd av SD

Publicerad: 2009-04-05 13:17



I Ekots lördagsintervju sade KD-ledaren Göran Hägglund att han kan tänka sig att regera vidare efter valet 2010 med stöd av Sverigedemokraterna.

Efter att först med bestämdhet förklarat att det aldrig kan bli tal om organiserat samarbete med Sverigedemokraterna formulerade Hägglund sig om vad som skulle ske om SD kommer in i riksdagen och inget av blocken får majoritet.

Så här sa KD-ledaren:

"Sen är det ju så att om svenska folket i ett val väljer in politiska partier och vi får en situation där vi har svårt att ordna en regering, alltså Sverige måste regeras, jag vill aldrig ha ett organiserat samarbete med partiet, men, vi måste se till att vi har en regering. Därför går det aldrig att säga att man aldrig någonsin kommer att finnas i samma parlament som SD, då finns det en möjlighet för en Alliansregering att fortsätta och regera och SD har då möjlighet att antingen fälla den sittande regeringen, alliansregeringen, eller att stötta en s-regering och då... Så att det går inte att utesluta om vi hamnar i en svår situation."

I valet 1991 kom främlingsfientliga Ny Demokrati in i riksdagen. I valrörelsen tog alla parter klart avstånd från Ian Wachtmeisters och Bert Karlssons politiska skapelse. Valresultatet innebar att inget av blocken fick majoritet i parlamentet. De fyra borgerliga partierna bildade ändå regering med hopp om stöd från Ny Demokrati i omröstningarna.

Dåvarande folkpartiledaren Bengt Westerberg var så upprörd över Ny Demokratis invandringspolitik att han lämnade tv-studion på valnatten när Ian Wachtmeister satte sig i samma soffa. Senare kom han att vara socialminister i den borgerliga regering som hämtade stöd från just Ny Demokrati."

2009-04-05 @ 19:01:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0