EXPERTANALYSSVT analyserar de nordiska ländernas inställning till invandringen med en enda fråga som underlag. Det är inte så illa! Så borde alla vetenskapliga undersökningar gå till för att säkerställa ett säkert beslutsunderlag för pk-eliten.


SVT:s analys av den undersökning man gjort om "flyktingmottagningen" till de nordiska länderna är ganska märklig och slutsatserna som dessa "experter" drar är ännu märkligare i vissa fall.


Det första jag höjer på ögonbrynen för är hur frågan är ställd.


"Tycker du att landet tar emot för många flyktingar?"
Givetvis har man utformat frågan så att den som svarar skall känna sig riktigt obekväm med att svara JA. Självklart är en majoritet av befolkning för att ta emot riktiga flyktingar. Jag är ändå förvånad över att så många är negativa till att ta emot flyktingar och det tyder på en mycket negativ uppfattning om dagens invandringspolitik.

Jag undrar hur dessa personer svarat om man istället ställt följande fråga som är mer relevant.

"Tycker du att landet tar emot för många invandrare?"

  

Med denna fråga hade svaret varit helt annorlunda, det skulle inte förvånat mig om den hade fått dubbelt så många jakande svar. Men som man frågar får man svar.

Jag tror att de flesta tycker att det är helt ok att ta emot verkliga flyktingar som uppfyller de kriterier som Genevekonventionen anger för att betecknas som en flykting. I Sverige är det dock endast ca 3-5 procent av de som får uppehållstillstånd som uppfyller detta.


Sedan försöker SVT göra en höna av en fjäder när de anser det är oväntat att bara 23 procent av danskarna tycker att de tar emot för många "flyktingar".  Danmark tar ju endast emot drygt 1000 personer under ett år eller ca 100 personer/månad och då är det ju väldigt svårt att tycka att man tar emot för många. Det motsvarar ju i stort sett bara vad Södertälje tar emot varje år.
Det som är anmärkningsvärt är ju att 23 procent av danskarna ändå tycker att man tar emot för många och det tyder på en väldigt negativ inställning till invandringen och det överensstämmer med den politiska utvecklingen i Danmark.


Sedan försöker SVT att vilseleda tittare och läsare med felaktiga siffror om anhöriginvandringen. De rätta för de nordiska länderna är följande siffror för 2008.


Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman på Getingen

Fremskrittspartiet ligger på ca 30 procent av väljarkåren i Norge ,med en topp på 35 procent.Plockar vi fram kulramen ur garaget så skulle hypotetiskt 72 procent av dom som i Norge säger att dom tycker att landet tar emot för mycket flyktingar.Rösta på Fremskrittspartiet i Norge.Överför man det till dom svenska siffrorna skulle

24 procent rösta på ,ett för dagen parti som står utanför riksdagen.Vilket skulle innebära den största smällen i svensk politisk historia någonsin.Enligt Aftonbladet går Sverige mot en ungdomsarbetslöshet på 28 procent år 2010. Att ungdommarna efter studier i 200 år ,inte kan få jobb o bostad gör väl en o annan ung man o kvinna lätt irriterade.År 2010 kan bli ett år då många politiker i dom etablerade partierna får gå tillbaka till sina vanliga jobb istället,för att sitta vid köttgrytorna och föreslå ökad invandring.I vår förrvirrade värld kan tre partier åka ur riksdagen.Samt att Mona o gänget åker under 20 procent.Bra gjort att fånga upp dom 12000 annhöriginvadrare som TV har glömt att redovisa inte snyggt.Första innofficiella val resultaten kommer när spelbolagen lägger ut sina odds.Skulle hälften av dessa siffror bli valresultat,får väl två kommunalpolitiker börja förbereda sej för ett liv som noll åttor .Ett stort lager uppblåsbara kommunalpolitiker med partiets logga bör inskaffas.

samt en papegoja som säger vart tog du vägen JP.MVH Från helt förvirrade Getingar

2009-04-24 @ 02:30:26
Postat av: Fredrik

Måste varit den sämsta undersökning jag sett och hört faktiskt :-) Men det som skrämmer mig mest är att när jag tänker tillbaka så har det sett ut så här i media i 20 år. Men varje år ? Blir en del!

sen anhöriga på det. Fan vi verkar har hur mycket pengar somhelst. Men som vanligt så tänker man väl som pk kärringen i intervjun: Ta hit fler för vi har plats för fler. Men kvinnan tycks inte begripa att detta kostar pengar ?? Säger man ?

2009-04-24 @ 06:26:12
Postat av: Anonym

Vilken färg har din foliehatt?

2009-04-24 @ 07:23:37
Postat av: Fredrik

Om du menar mig så har jag en parabol

Färg grå.

Plockar upp en massa info :-)Vad har du ? SVT/ KANAL 1-22009-04-24 @ 08:07:47
Postat av: Stora Småland

Nu går skam på torra land ! Läste i OT idag att Högsby kommun ska börja rasera lekplatser för kommunens förskolebarn , orsak ,den dåliga ekonomin ! Kunde man exvis inte ha lyssnat till Sd:s råd i invandrardebatten 2007 att låta bli att ta emot nya invandrare + deras anhöriga 20 + 20 varje år i tre år det är nog inte gratis dom anhöriga får ju kommuninvånarna stå för via skattsedeln !

När ska man få upp ögonen !

Stora Småland.

2009-04-24 @ 08:40:04
Postat av: Fredrik

Lyssna på detta !

Måste vara det bästa jag hört på länge.

Postat av: Ibbe

Så får vi ytterligare ett exempel på tillrättalagd vrängning av siffror och underlag som slimmats riktigt ordentligt för att passa som svar på en enda fråga. Upplägget är enkelt att genomskåda. Fokus ska bort ifrån debatten om t.ex. Sveriges svängdörrspolitik. Man vill inte ha en bred debatt om flykting- och invandringspolitik som man ex. haft i Danmark och där nästan alla partier inkl. (s) är hyggligt överens om vilken politik man ska föra. Här hemma är partierna hyggligt överens utan någon större debatt, det är en alltför het potatis.

SVT, fri television, jo jag tackar, ställer bredvilligt upp på det anbefallda konceptet. Folket behöver mer och mer riktad och anpassad information.

Politik och statlig televison hand i hand. Man kanske rent av har konsulter från Vitryssland och Venezuela som tipsare ifråga om programupplägg?

2009-04-24 @ 09:28:47
Postat av: Stig

2006K03TI05A05ST0603.pdf" rel="nofollow">http://www.scb.se/Grupp/valfard/BE08012006K03TI05A05ST0603.pdfNär J O Karlsson var "flyktingminister sa han ingenting om detta. Först flera år efteråt.

2009-04-24 @ 10:14:41
Postat av: StigMisstag. Länken funkade inte.

Från SCB:s demografidag 1 juni 2006Från SCB:s demografidagBara 5 procent av alla migranter antalet migranter har ökat stort under de

senaste decennierna. År 1970 fanns det

82 miljoner migranter i världen. År 2005

fanns uppskattningsvis 200 miljoner. Om

man tänker sig att alla migranter samlades

i ett land, så skulle det vara världens femte

största land, lika stort som Brasilien. Om

detta talade Jan O. Karlsson, ordförande

för The Global Commission on Migration,

på SCB:s Demografidag.

det finns en myt om att nästan alla migranter

är flyktingar. Den stämmer inte. Bara

5 procent räknas som flyktingar. Två tredjedelar

av dem lever i utvecklingsländer.

De flesta av världens flyktingar kommer

alltså aldrig till Europa. Migranterna har

starka skäl till att flytta, men inte asylskäl.

Man kan åskådliggöra detta genom

Vilhelm Mobergs roman, som inte heter

”Flyktingarna” utan ”Utvandrarna”. Karl

Oskar och Kristina hade starka skäl för sin

utvandring, men de var inte flyktingar.

demoniseringen av de asylsökande, som vi

ser i Europa, grundas på myter. I Sverige

lider vi av en omvänd demonisering. Här

betraktar vi ofta migranterna som offer,

istället för som människor som tagit

sitt öde i egna händer och vill forma sin

framtid.

Det finns inget svenskt ord för de

pengar som migranterna skickar hem till

sina hemländer. På engelska kallas de för

remittances. Dessa summor är enorma.

Den senaste uppskattningen som gjorts

talar om 230 miljarder dollar per år. Mexico

tog exempelvis år 2004 emot 16 miljarder

dollar, vilket är lika mycket som turistinkomsterna

i landet. Även transaktionskostnaderna

är oerhörda, i genomsnitt 17

procent. Det betyder att detta ”spill”

Tre referat från SCB:s Demografidag den 1 juni 2006

Foto: Marie Almers Atterhall, SCB.

Det är en myt att nästan alla migranter är flyktingar.

är flyktingar

uppgår till ett belopp som nästan motsvarar

hela det officiella statliga utvecklingsbiståndet

i världen.

i framtiden kommer den snabba folkökningen

i fattiga länder att avta. Länder

som Kina och Indien har en väldigt stor

tillväxt. Att befolkningsökningen avtar

kommer att göra att tillväxten stannar av

i mitten av seklet. I Sverige kommer vi att

ha brist på folk i produktionen och ökande

behov hos en åldrande befolkning. Stegvis

bör vi redan nu förbereda oss för ett system

för arbetskraftsinvandring, anser Jan O.

Karlsson. l

2009-04-24 @ 10:22:25
Postat av: Stefan A

"Tom Nilsson, statsvetare vid Malmö högskola tror att den nöjda attityden i Finland kan hänga ihop med att man nästan inte tar emot några flyktingar alls." är nog en korrekt analys av statsvetaren. Undrar varför svt försöker dribbla med statistiken för att få så låga invandringstal som möjligt,pk tycker ju att inv. är världens åttonde underverk, då borde höga siffror vara duktigt.

2009-04-24 @ 10:43:16
Postat av: AWSvensson

En man på gatan hör att vi pratar svenska. Han säger att han är kurd och har flyttat tillbaka från Sverige till norra Irak. Han säger vidare “Det är fint i norra Irak, allt är lugnt och tryggt”. Då frågar jag varför kurder i Sverige inte flyttar tillbaka till norra Irak. “Ni ger ju dem pengar utan att de behöver jobba, de får pengar från socialen i Sverige, i Irak måste de jobba”, säger han.

Hämtat från den alltid läsvärde Merith Wagers blogg.

2009-04-24 @ 11:02:00
Postat av: AWSvensson

I Danmark så finns det 25 % PK trogna, folk som befinner sig långt ifrån Norrebro och kan kosta på sig denna generositet.

2009-04-24 @ 11:04:01
Postat av: Rättvis

Tack Thoralf för en lysande presentation av en evig följetong: SVT:s och medias lögnaktiga kampanjjournalistik.Kommer ihåg min första föreläsning på universitetet. Det var 1966 elementär statistik och läraren präntade i oss att alltid kolla upp hur en undersökning gjorts.

Vi läste också en bok som i mycket förkortad upplaga översatts till svenska, “ hur man ljuger med statistik”Och hur ljuger då SVT i övrigt i denna undersökning?Bara ordvalet är inte bara tendensiöst utan rent lögnaktigt. Det talas om flyktingar när det är mindre än 5 % som är just flyktingar.Vilken hästhandlare som helst skulle blekna av skam över SVT:s metodik.

2009-04-24 @ 11:14:10
Postat av: Ingeborg

För alla er som kanske inte tror att invandringen är en väl organiserad plan tycker jag ni skall gå in och titta på min länk, gå sedan vidare till årgång 1996 nr 5 - Det revolutionära nätverket, Läs och begrunda. Allt är en plan. Dessutom så finns det ett uttalande av den marxistiske presidenten Boumdienne som jag skall åter komma till. Ta er tid och läs Det revolutionära nätverket.

2009-04-24 @ 11:36:51
URL: http://www.bgf.nu/fiin/index.html
Postat av: AWSvensson

Så här långt har det gått med åsiktsfriheten och rätten att yttra sig 2009 i Växjö kommunfullmäktige.Skrämmande är bara förnamnet.

Älgemalm måste stoppas.

Reaktionerna har varit starka sedan Sverigedemokraternas representant i Växjö kommunfullmäktige, Samuel Älgemalm, under tisdagens möte hävdade att det ökade drogmissbruket i Växjö beror på det mångkulturella samhället.

SD-uttalande upprör kommunfullmäktige

Nu säger kristdemokraten Bertil Olsson att Älgemalm måste stoppas när han gör rasistiska uttalanden från talarstolen.

- Vi kan inte hålla på den fria debatträtten, den här typen av närmast kriminella uttalanden får inte förekomma i fullmäktiges talarstol. Då är det fullmäktiges presidium som måste ha råg i ryggen och avbryta, säger Bertil Olsson (KD).

2009-04-24 @ 11:59:11
Postat av: Rättvis

Tänk om frågan ställts så här:"Tycker du det är rätt att ta emot pass och identitetslösa asylanter?"Eller så härTycker du det är rätt av PK att undanhålla folket information om att mer än 95 % av asylanterna saknar pass och andra identitetshandlingar?2009-04-24 @ 12:00:13
Postat av: Gumman o Gubben på Getingen

Layouten till bild 2 kompletterad med anhöriginvandringen i en stapel brevid ländernas Ländernas flaggor borde kunna ligga till grund för en valaffisch.Ev kunde man låta staplarna med svenska flaggan gå en halvmeter över affischens överkant .Då som kompensation till dom 12000 glada sociala turisterna som Sveriges televison glömde att ta med , vilka för övrigt inte går in under kvotflyktinginvandringen ,som är ekonomiskt frisk för alla länder utom ett i Skandinavien.Det var ju bara 50 procent till i stappeln på annhöriginvandringen.Som försvann.Märkligt vad tycker du?En bonus effekt är att tröttande diskussioner om Gotlandsfientlighet kan hänvisas till Sveriges radio.Tycker man att våra Nordiska grannländer är stygga.Kan man ju alltid bränna en flagga på Karl.Johan ,el på Rådhustorget i Köpenhamn.Man tar en uppenbar risk för en försämrad hälsa, samt ett nytt personrekord på 100 meter.Riskerna i Finnland berör vi inte.

2009-04-24 @ 12:41:00
Postat av: Gumman o Gubben på Getingen

Så till något helt annat av lokal karaktär.Det kan inte vara lätt att vara polis i Kalmar.En snattare från Gotland upptäcktes förföljdes .Denne hotade efter följande väktare med

kniv.Sprang sedan rakt ner i en gyttjegropp o hamnade där med skit upp till armhålorna.Trots tolkhjälp från Visby lyckas man inte lura ut mannens identitet el rätta namn.Om han fått läkarvård fritt är än inte klarlagt.Vidare säger polisens teamchef för ungdomsroteln Anna Wirhblad att det är svårt att få lille Olle o Lisa att sjunga ut om varifrån dom fått langarspriten på tex Valborg.Om man ev börjar tvivla på sitt yrkesval.Kanske till o med vill fortsätta att hjälpa utsatta människor .Kan ju ett volontärsjobb på Stadsmissionen vara en bra ide.Vidare så upptäcktes, efter larm till hemtjänsten om dom två kvinnor som rånar åldringar i Kalmar(Officiellt i media konstaterade Gotlänningar)Dessa motades ut av hemtjänsten.Dessa greps dock inte!!Om detta berodde på att batteriet i hemtjänstens telefon tog slut el att södra Sveriges polisbil var på service är oklart.Klart är att mera pengar till utbildningen på polishögsskolan i tex förhörsteknik.Bör om möjligt snarast tillföras ekonomiska medel.Även pengar till reservbatterier till mobiltelfonerna inom hemtjänsten är att föreslå.Fotnot Gotlänningar är fingerat.

2009-04-24 @ 13:24:16
Postat av: Stora Småland

När det diskuterades i kommunfullmäktige om brandstationen i Fågelfors nedläggning så var det på det fullmäktigmötet 5 politiker alla boende i Fågelfors , inte ett pip hördes från någon av dessa politiker , utan man satt tysta ! Nu börjar man av basparingsskäl at spoliera ett antal lekplatser för förskolebarnen få se om någon politiker kommer att reagera !

Stora Småland .

2009-04-24 @ 13:34:41
Postat av: Martin Isaksson

Ok ni som tror att M och reinfelt kommer ta hårdare tag mot invandringen titta här vad pellejönsen säger i turkiet, en riktig idiot av galaktiska proportionerhttp://frianyheter.wordpress.com/2009/04/24/reinfeldt-talar-i-kulu-turkiet/#comments

2009-04-24 @ 14:37:34
Postat av: Kalle

Skriver en ytlänning att invandrare i Rosengård borde åka hem efter alla bränder så publiceras det på insändarsidan MEN skriver du samma sak med ett svensktklingande undertecknar namn så tar tidningen INTE in liknande artikel.Fy fasiken för svenskt media. Man blir förbenad.Det har gått så långt att endast ytlänningar kan/får uttala sig negativt om invandring. Då har det verkligen gått för långt med nedtryckandet av etniska svenskar!!!2009-04-24 @ 15:14:18
Postat av: s-e karlsson

När man på Fria Nyheter har läst statsministerns

"tal" i Turkiet så inser man snabbt som tanken att tiden till nästa riksdagsval måste rinna på 3 gånger fortare än den gör nu annars går det åt h-----te för gamla Sverige !Mvh S-E Karlsson .

2009-04-24 @ 15:28:53
Postat av: Kalle

Statsminister Reihnfeld var tydligen frånvarande på den geografilektionen i skolan där man redogjorde för att Tyrkiet ligger med ungefär nittio (90) procent i Asien. Han har inte fattat att Turkiet inte ligger i Europa och således inte skall vara med i EU.Ännu en anledning för sverige inte skall vara med i EU. Ju mer Statsminister Reinfeldt öppnar truten om EU desto större motståndare till EU blir jag och islamifieringen av Europa.2009-04-24 @ 15:37:28
Postat av: Rättvis

Man tänker: Har den här mannen frigång från Beckomberga, skojar han eller talar han om något annat land än Turkiet.

Så här sa han:

“ Turkiet är en sekulär demokrati som hör hemma i Europa. Turkiet för samman Öst och Väst och har unika förutsättningar att förena olika kulturer med varandra. Det har EU inte råd att förbise.

Vad Kulu betytt för Sverige utgör ett viktigt och levande exempel på vad Turkiet har att erbjuda vår europeiska gemenskap.”Så inser jag att det är Sveriges statsminister som släppt ur sig detta dravel och blir alldeles paff.

Va fan menar karln? ”Vad Turkiet betytt för Sverige”? Den frasen preciserar han visserligen inte, men kan det vara alla de svenska medborgare som tagits till fånga av ryssarna och sålts som trälar till Turkiet som åsyftas? Tonåriga gossar, till exempel, var livligt efterfrågade.Är det inte bäst och ta fram lite närmare uppgifter om Reinfeldt. Han behöver uppenbarligen skärskådas på djupet.Och apropå KD. Är det någon som hört KD fördöma träldomen och varna för att sådan förnedring av människan kan vinna insteg i Sverige?Nej, just det. En lämplig partner åt Reinfeldt alltså.

2009-04-24 @ 16:25:45
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Tieto Enator säger upp 620 anställda. Tomas Billström gjorde en expertanalys och åkte till Indien och basunerade ut att det finns datajobb i Sverige. Nog är det bra att ha framtidsoptimism men någon realism bör väl vara med i bilden. En stor del av dagens problem är att många makthavare är inte i verkligheten.

2009-04-24 @ 16:58:02
Postat av: Rättvis

Så har DN Temo publicerat sina siffror igen. Sverigedemokraterna ökar nu från 3,3 procent i förra mätningen till 3,6 procent. Här måste hänsyn tas till att förtalsprogrammet fått folk att ytterligare mörka sitt engagemang för Sverige och sverigedemokratin. Likväl går det uppåt för Sverigedemokraterna i opinionsundersökningarna.Glädjande, mycket glädjande.

2009-04-24 @ 17:25:00
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Vi behöver " experthjälp " basunerade Tomas Billström ut i Indien. Främst datafolk. Nu kommer kanske över 600 att sägas upp från Tieto Enator. En bidragande orsak till dagens kris är att många sk makthavare inte är i " verkligheten ". Borde inte T B insett att krisen även skulle slå mot IT.

2009-04-24 @ 17:36:24
Postat av: peter a

Reportaget ar en del av strategin med syfte att vilseleda folk. Sverige tar inte emot 11 000, det blev over 100 000 forra aret.En snabbpoll kan avgora vad folk tycker (till Thoralfs blogg kanske) , jag ar saker pa att langt over 90 % tycker attt vi tar emot for manga. SVT lognerna kan enkelt motbevisas med en stor samordnad poll i alla bloggar.Sen ar SVT 100 % opalitlig, det finns ingen anledning att tro nagot de sagt, det ar mer sannorligt att tro motsatsen till vad de forsoker saga. Det blir fler logner innan EU valet, det ar en garanti.

http://www.youtube.com/watch?v=CsCHnvjob74

2009-04-24 @ 21:46:16
Postat av: Söder

Rättvis. Beckis är nedlagd.

Patienterna kastades ut efter ett helt liv på institution. Marken har sålts och nu byggs svindyra lägenheter och radhus på gamla Beckis.

Bra idé med anhögiginvandring stapeldiagram affish.Notering. Beckis aka Beckomberga var ett av de största mentalsjukhusen i sverige.

2009-04-25 @ 07:59:24
Postat av: Stina

Rättvis, var rättvis!Du vet lika bra som jag: Vad vore väl den svenska julen utan russin och fikon från Turkiet. Och kräftorna! Det var nog detta som Reinfeldt menade i sitt tal.Och tänk på alla semestrande svenskar som bara ä-l-s-k-a-r sitt sommarland Turkiet!!!

2009-04-27 @ 16:16:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0