ÅKLAGAREN ÄR INKOMPETENT ELLER EN LÖGNARE

Enligt uppgifter i Skånskan öppnar åklagaren Anita Glad upp möjligheten att ta upp utredningen mot Erik Almqvist efter påtryckningar från Sveriges Radio. Anita Glad la för några veckor sedan ned utredningen då hon inte kunde finna tillräckliga bevis för ett åtal.

Sedan dess har Sveriges Radios P1:s redaktion fortsatt sin förföljelsekampanj mot Sverigedemokraterna med hjälp av vänsterredaktionen på Kaliber.


Enligt Skånskan säger åklagaren Anita Glad att hon inte lyssnat på ljudinspelningarna från den hytt som infiltratören Caroline Stenman avslöjades i och det skulle vara anledningen till att utredningen kan återupptas.


"Det har framkommit att målsägaren har haft en mikrofon på och att samtalet spelats in. Jag har fått klart för mig att det legat ute på webben. Nu har jag bett utredarna skaffa fram det så att jag kan lyssna och se vad det är värt, säger Anita Glad."


Detta är den sämsta efterhandskonstruktionen jag någonsin hört!


Läs hennes uttalande i GT från den 5 mars då hon beslutade att lägga ner förundersökningen.


"Men den ljudfilen har inte åklagaren eller polis lyssnat på. Trots att man känt till att den fanns och att den har gått att lyssna på. Bland annat på Expressen.se.
- Jo jag känner till den men det är inget bevismaterial som vi har haft tillgång till. Det är ingenting som målsägaren har nämnt eller lämnat in, säger Anita Gladh.
Men det står väl dig fritt att hämta in det bevismaterial som behövs? Du kände ju till att ljudupptagningen fanns.
- Jo, men det är som sagt ingenting som målsägaren nämnt i sin anmälan."


Vilken trovärdighet har en åklagare som tar upp en utredning som lagts ner av samme åklagare några veckor tidigare utan att några nya bevis framkommit?

  

Antingen är åklagaren Anita Glad fullständigt inkompetent eller så är hon en bedrövlig lögnare som fallit offer för Sveriges Radios påtryckningar.

TÄNK PÅ "Kurt Lundgrens minnesfond till gagn för det fria ordet".

Handelsbanken 6701-763199982


Kommentarer
Postat av: Kalle

Det finns inte en kompetent åklagare i hela landet. Polisen är lika dålig. Sämst i hela Europa på uppklarande av brott.Se bara på tjejen i Södertälje som blev överfallen. Enligt tidningsuppgifter hade man lyckats ta numren på skurkarnas registreringsnummer. Åklagaren lade ned ändå. Fy tusan vad dåligt av åklagaren.I fallet med Kaliber så undrar jag vem som betalade konferansresan. Var det SR, "journalisten" i egenskap av privatperson eller Sverige Demokraterna?Det kan förändra den juridiska situationen radikalt.2009-04-03 @ 10:26:03
Postat av: Sven Duva

Sveriges Radio och hela journalistkåren skjuter sig själva i foten gång på gång. Det finns två sorters journalister i den här soppan som gör olika fel som inte uppskattas av någon demokratiskt sinnad människa.Den första kategorin är de som skulle sälja sina egna mödrar för en möjlighet att svartmåla SD. Det

de håller på med får folk ute i stugorna att diskutera politik i allmänhet och SD i synnerhet. En debatt som journalisterna inte styr och där sanningen sakta men säkert kommer fram.Den andra kategorin är de journalister som ser lögnerna men inte agerar. De är egentligen den värsta sorten. De gillar att slå sig för bröstet och kalla sig själva för demokratins försvarare etc. Men när de komemer till kritan är de bara rädda om sina karriärer. De riskerar inte fängelse eller uppsägning. Det gör man inte i Sverige.

2009-04-03 @ 10:37:39
Postat av: Hr Fökk

Låt dem ta upp det. Det leder ändå bara till att svenska folket öppnar ögonen än mer.

Gör man det till samma spektakel som vi Ipred förhandlingarna nyligen kan resultat bli MYCKET positivt för SD,s del.

Svenskarna har sedan länge talat om pravda(aftonbladet),licenstvånget Politikerförakt är djupt rotat mycket utbrett ivf här i södra Sverige där du inte kan åka taxi utan att bli överhöljd av vardags "rasism"

2009-04-03 @ 11:26:53
Postat av: Stygge Sigge

Fru Glad är med all sannolikhet EJ inkompetent men däremot en politruk och medlöpare av den värsta sorten. När skall svenska folket få nog??

2009-04-03 @ 12:40:13
Postat av: vmm

Extremt konstig inställning av åklagaren att hon inte kunde utreda ett tips som hon kände till bara för att målsägaren inte bett henne göra det. Åklagaren, med hjälp av polisen, ska ju... eh... utreda fallet! Det är inte målsägarens ansvar att se till att åklagaren får bevisen.(ursäkta att jag kanske låter lite neggo här men sedan en kompis till mig blev misshandlad för några år sedan och utredningen lades ned omedelbart för att spaningsuppslag saknades, trots att min kompis namngett killen som slog honom men åklagaren sa att det inte var någon idé att förhöra honom "för han kan ju neka" så är mitt förtroende för hur det funkar inom rättsväsendet ganska litet)I sak, alltså det här med att någon sverigedemokrat eventuellt slängt band överbord, så kan jag inte tycka annat än att det är helt förståeligt. Vet man något om vilka risker som faktiskt finns med att engagera sig i SD och att det finns ett reellt hot från AFA & Co så vore det snudd på oansvarigt av SD att inte skydda sig med metoder som kanske är lite bryska. När infiltratören avslöjades visste som sagt inte SD att hon var en journalist utan hon kunde lika gärna ha varit en AFAspanare som tänkte lämna ut material som allvarligt kunnat hota unga SDares liv och hälsa. Nödvärn kan åberopas. Och eftersom vi vet att rättsapparaten inte riktigt fungerar som den ska över huvudtaget och verkar särskilt ointresserade när det gäller SDare som utsatts för brott så är det helt förståeligt och försvarbart ifall nu någon från SD kastat något i havet.

2009-04-03 @ 13:05:14
Postat av: s-e karlsson

Hopp till annat ämne !Döva asylsökande till Västanvik !

Nu ska döva och hörselskadade asylsökande få möjlighet att först lära sej svenskt teckenspråk

innan Migrationsverket utreder deras asylskäl.

Detta för att underlätta utredningarna ,som hittills försvårats av att kommunikationen med

hjälp av svenska teckenspråkstolkar inte fungerat .

i ett treårigt projekt ,kommer nu ett samordnat mottagande att erbjudas de asylsökande flyktingarna på Västanviks folkhögskola ,där de alltså bland annat får lära sej det svenska teckenspråket . Den som sedan beviljats uppehållstillstånd , kan därefter fortsätta sina studier på skolan !

Saxat ur Dövas tidning nr 2 2009 .

S-E Karlsson .

2009-04-03 @ 13:32:29
Postat av: Tore

Endast två brott av ett hundra klaras upp. Detta visar vilken flathet som råder hos etablisemanget! Se här, hur den shiamuslimske kvinnan kunde upprepande besöka sin "hemort" Theran, som hon en gång "flytt ifrån. Med sig vid varje resa ett antal kilogram opium, för att dryga ut "det fattiga

biståndet". Vid sista resan knep dom henne, och därmed också på tio års fängelse. Nu får vi se vad

en möjlig överklagan kommer att bjuda denne kultur spridare för möjligheter att bli helt befriad från inspärrning, då hon kommer att närma sig de sextio, efter ett avtjänat straff. Maxåldern för dessa parasiter lär väl ligga vid den åldern!?

På tal om överfall av etniska svenskar, där nedläggningsprocenten vid uppklarandet är nära noll, kommer jag helt ändra mitt beteende avseende de "spärrar" jag tidigare innehaft i mitt tidigare yrke. Och detta skyller jag enbart på nuvarande svenska etablisemanget, vars uppgift är att skydda medborgarna från brott. Ang kulturkvinnan, se här:

www.nwt.se/article509287.ece

2009-04-03 @ 14:04:22
Postat av: carl

SR gräver sin egen grav. ju mer uppmärksamhet sd får ju fler inser att Svenska fotfolket har mest gemensamt med SD. folk inser att makteliten och deras undersåtar inte vill fotfolket något väl. inte ens självständiga invandrare stöder makteliten. sossepakten vill att invandrare skall vara beroende av bidrag så de måste tycka och tänka "rätt" annars dras bidragen in. man förstår att sossemakten är livrädda för att folk skall bli oberoende och våga tycka och tänka efter eget förnuft och inte efter vad plånboken säger.LÅT EN EV:RÄTTEGÅNG BLI EN FÖLJETÅNG I MEDIA, Alla vet att SD har rätt och detta mediajippo skulle bli rena valkampanjen för SD.Nästa gång J Åkesson angrips i tv kan han ta upp varför de som försvarar invandringspolitiken inte själva för söker sätta sig in i de saker som inte är bra.

SR personal kunde praktisera på försäkringskassan eller migrationsverket och få jobba med att delge negativa beslut till asylsökande. först då får de uppleva mångkultur från en annan synvinkel.

PK-folket visar sig bara när förmåner skall delas ut.

2009-04-03 @ 15:01:35
Postat av: carl

SD bör kritisera och ta upp de felaktigheter i Invandringspolitiken då visar sig sanningen i vitögat och hela Svenska folket inklusive invandrarna själva kommer inse att SD har rätt och är de enda som försöker rätta till vansinnet.SR och maktelitbedragarna försöker få SD att falla i fällan att skylla alla problem på just invandrarna.

Det är invandringspolitiken det är fel på och det är Sossar och nu alliansen som orsakat detta. hur de än vrider på det så kommer det alldrig fungera med att öka befolkningen med 2 Miljoner på kort tid och utöver detta med folk som har helt annan kultur. infrastuktur kommer inte kunna byggas ut i den takt som behövs, skolor,kollektivtrafik,bostäder,jobb,sjukvård mm är bara kaliberat för ca 7-8 Miljoner invånare med nuvarande samhällssystem där en liten del jobbar inom privat sektor och skall generera skatteinkomster som på 70-80-90 talet. man måste nu omfördela de 1200 miljarder i skatteintäkter varje år. men det är makteliten inte pigga på utan de roffar åt sig allt mer. SVERIGE BLIR SOM RUMÄNIEN I STATSSKICK. det kanske är de som EU vill att alla länder skall vara lika fattiga.

2009-04-03 @ 15:35:29
Postat av: Lappalainen

Ja visst, det är hemskt när en åklagare får nya bevis och måste åtala en brottsling, du är ju skrattretande. Kaliber, vänstermedia? Det måste väl innebära att SD är höger då, vilket strider fullständigt mot vad er partiledning anser.

2009-04-03 @ 17:34:23
URL: http://toni.lattepappan.se/blogg
Postat av: Hulda

"Kaliber" är på väg att förlora det viktigaste i snfallet mot SD. Ett stort åtal!

Därför förekommer säkert påtryckningar på hög nivå att detta ska tas upp igen.

Vilka brott kommer då att bli outredda för att SR ska anse sig felaktigt ha vunnit kampen mot SD?

2009-04-03 @ 17:38:41
Postat av: Thoralf A

LappalainenVilka är de nya bevisen?

2009-04-03 @ 18:04:07
URL: http://thoralf.se
Postat av: Niklas

Lappalainen //Tror du att någon tar dig på fullaste allvar?Förresten så var Per Albin Hansson och Tage Erlander de sista sossarna som ville Sveriges bästa. Dagens sossar är bara pinsamma.Rätt kul att enligt Sosse-logik skulle Hansson och Erlander vara rasister om de idag fick yttra sig om kärleken till Sverige och det svenska folket.

2009-04-03 @ 18:12:01
Postat av: Knegarn

Om det nu är ljudupptagningen från hytten som skall vara bevis så är det väl bara att tacka och ta emot.

Wallraff-wannabeen säger ju "Här, ta den". Hon överlämnar väskan frivilligt.

2009-04-03 @ 18:57:26
Postat av: carl

Niklas du har rätt. äldre tankegångar är tydligen inte pollitiskt korrekta nu för tiden.

tänk bara vad Wilhelm Moberg skrev om Sverige han skulle bli åtalad om han levde nu,

tänk alla de som var värnpliktiga på 80-90 talet de skulle bli åtalade för sina åsikter de fick lära sig.

SR skulle wallraffra befälen och millitärledning Vilka avslöjanden!,

tänk om barn nu skvallrar till dagispersonal vad deras föräldrar säger hemma om invandringen!

åldringar kommer nog bli åtalade om de vill ha Svensk personal!

snart blir man nog åtalad om hunden råkar skälla på en invandrare!

2009-04-03 @ 19:09:23
Postat av: Rune

Ett åtal vore ju ett lyft för SD. Då kommer ju Sveriges Radios metoder fram i ljuset ordentligt.

Fanatikerna hos Kaliber inser nog inte det?

2009-04-03 @ 19:39:05
Postat av: Sven-Olof

OM det i verkligheten skulle gå till åtal så måste SR lämna ut hela sitt inspelade material. Dvs de kan inte selektera och välja vad de anser att polis och åklagare bör få ta del av. I alla fall om åklagaren gör sitt jobb. Därefter har så vitt jag bedöma den åtalades juridiska ombud rätt att ta del av förundersökningsmaterialet.Rätta mig om jag har fel nu. Men visst är det väl så?Kunde vara rätt intresant att ta del av det materialet och se vad SR utelämnat. Dvs olika antirasistiska uttalanden av sverigedemokrater. Som SR då utelämnat och denom detta bevisat att de inte följt de pressetiska reglerna och reglerna i sändningstillståndet.Kunde också ligga till grund för en anmälan till JK, granskningsnämnen och europarådet.Ps. Att ett åtal inte skulle leda till en fällande dom ser jag som en självklarhet. Troligtvis blir det inget åtal dock. Det är i sig ett lagbrott om en åklagare åtalar utan att själv tro på fällande dom, eller om de faktiska omständigheterna inte medger en fällande dom.MVH Sven-Olof

2009-04-03 @ 21:36:57
Postat av: Tore

Dax att återinföra "tjänstemannaansvar" till lagboken, den punkt som sossarna så ivrigt tog bort!...

2009-04-03 @ 22:55:31
Postat av: s-e karlsson

Ni som är pensionärer och skriver inlägg på denna blogg , rösta på Sd 2010 om ni inte vill ha lägre pension i form av att "bromsen "slås till !!

Vi pensionärer har blivt tillräckligt bestulna !

Pensionär sedan 9 år .

Mvh S-E Karlsson

2009-04-04 @ 07:05:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0