VALET I ÖSTERRIKE



Stora framgångar för de invandringskritiska och EU-kritiska partierna FPÖ och BZÖ som får närmare 30 procent tillsammans. Jörg Haiders BZÖ får ca 10 procent.


i svensk media kallas dessa partier för extremhögern. Men hur extremt är det när närmare 30 procent av väljarna stöder dessa partier.

Socialdemokraterna SPÖ lider en svår valförlust i Österrike idag. Partiet backar med ca 5 procent till ca 29 procent. De konservativa lider ett än värre nederlag med en nedgång på ca 8 procent till ca 26 procent.

Det intressanta i Österrike är att det nu finns majoritet för att besluta om en folkomröstning av Lissabonfördraget då även SPÖ (socialdemokraterna) i Österrike svängt i frågan coh förespråkar en folkomröstning. Med tanke på den utveckling som skett i Österrike lär det  troligen bli ett NEJ till Lissabonfördraget även i Österrike om folket får rösta.


När skall socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen komma till samma slutsatser som socialdemokraterna i Österrike gjort. Det finns ju faktiskt en grupp socialdemokrater i riksdagen som vill fördröja ratificeringen av Lissabonfördraget i Sveriges riksdag. Frågan är om Mona Sahlin kommer att ta fram partipiskan och göra socialdemokraterna till ett arbetarfientligt parti.


Kommentarer
Postat av: Westerbotten

Enligt wikipedia ratificerade Österrike Lissabonfördraget i april 2008 men jag antar att så länge som fördraget inte trätt i kraft kan man ändra sig?



http://sv.wikipedia.org/wiki/Lissabonf%C3%B6rdraget

2008-09-28 @ 23:17:10
URL: http://westerbotten.blogspot.com
Postat av: Thoralf A

Om Eu gör någon förändring i Lissabonfördraget med tanke på Irlands nej är det troligt att Österrike kommer folkomrösta om Lissabonfördraget enligt radions P1.

2008-09-28 @ 23:37:46
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Micael Foghagen

>Hej Thoralf!



Det är alltid trevligt att se framgångar för vettiga människor i Europa.



Törnrosa sov i 100 år - Svenska folket har gjort det nära på.... Men hon vaknade och det gör vi med, va så säker!







Vilken valfråga inför EU-valet nästa år tycker du är viktigast, tja efter invandringsfågan som närmast är självklar...



(Det sista INTE sagt som ironi.)



P.S Var du på plats och såg matchen?



2008-09-28 @ 23:56:24
Postat av: Micael Foghagen

Sände ett inlägg till Johan Person som följer



Postat av: Micael Foghagen

"Jag arbetade under skördefesten - 39 timmar totalt och det är verkligen härligt.



Men om vi för ett kort tag ställer en allvarlig fråga, ställer du upp på rådande konsensus ( inom SAP) att Sverigedemokrater är främlingsfientligt? I så fall varför och vill du ställa upp på en debatt kring detta?



Offentligt, privat , eller inte alls?



Jag ställer upp , gör du?



MVH Micael Foghagen"













2008-09-29 @ 00:57:09
Postat av: Info

DE FRAMKOMMENDERADE ORDEN



Sällan har man hört vissa speciella ord upprepas så ofta under ett och samma dygn i Sveriges radios nyhetssändningar som "högerpopulistiska" och "främlingsfientliga". I regel följda av FPÖ/BZÖ. Ett rekord slogs nu på morgonen av tysklandsreportern PER EURENIUS, som helt sonika slopade de sistnämnda förkortningarna och nöjde sig med att beteckna nästan en tredjedel av Österrikes befolkning som "DE FRÄMLINGSFIENTLIGA PÅ YTTERSTA HÖGERKANTEN".



Det är till att känna sig GOD och ÖVERLÄGSEN, herr Eurenius! Nåja, du hade väl fått dina order i god tid. Av Sveriges radios särskilde s.k. chefsstrateg, S. S.



Nu vill vi aldrig höra "socialdemokraterna" nämnas mera. Bara "de utlänningsvänliga socialdemokrterna". Liksom "de utlänningsälskande gröna", "de muslimbeskyddande kristdemokraterna" osv.

2008-09-29 @ 07:12:34
Postat av: Sverigebesöket

Härligt resultat. Nu ser man för femtielfte gången att dom åsikter som sd står för delas av miljoner och åter miljoner.



Att det var val i Österrike har media för övrigt lyckats smussla undan för mig och förmodligen för de flesta andra. Men skam går hem och till slut vinner anständigheten.

2008-09-29 @ 10:37:28
Postat av: Sverigebesöket

Det är sällan det finns anledning att citera DN. Men det finns undantag.



Så här sammanfattar DN valresultatet:

Valresultatet är lika historiskt för de två högerpopulistiska partierna FPÖ (HC Strache) och BZÖ (Jörg Haider). Tillsammans är de nu en tredje kraft i den österrikiska politiken, på jämställd fot med SPÖ och ÖVP.



Den ”tredje kraften”. Detta erkännande satt långt inne i veden Men bättre sent än aldrig.

2008-09-29 @ 11:10:00
Postat av: Kalle

Österike tar emot näst mest asylsökande per CAPITA och är näst bäst i klassen. Sverige toppar den listan och är bäst i klassen.



Intressant att de svenskvänliga partierna cirklar runt fyra procent och Österike drar 30 procent som dras att lägga sina röster på de Österikevänliga partierna.



Har lagt in en länk (om den funkar) till en sida som ulf petterson skapat. Han är stastvetare och matematiker. MYCKET intressant sida som jämför många länder i Europa och utanför Europa och deras invandring och kostnader av allehanda slag.



Det är nästan ett måste att ta till sig Dessa siffror som svenska media inte haft en tanke (vill inte jämföra per capita) på att ta till sig.



Dessa intressanta siffor och slutledningar per capita gör det mer behändigt vid diskussioner.



Postat av: Carl

man kanske kunde folkboföra sig där så man inte slösar bort sina skattinbetalningar till Galna Svenska politiker. skattepengar kommer till bättre nytta i Österrike än i Sverige fram till 2010...

2008-09-29 @ 19:47:15
Postat av: Peter

Här är en annan länk till info om hur lönande invandringen är till Kanada. Se

userop=viewpage&PAGEid=3698" rel="nofollow">http://www.immigrationwatchcanada.org/index.php?module=pagemaster&PAGEuserop=viewpage&PAGEid=3698


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0