TOM STOL GER PARTISTÖDAlvesta kommun backar om partistöd till sverigedemokraterna och överklagar inte Länsrättens dom som ger sverigedemokraterna rätt till partistöd för en tom stol i fullmäktige.


Anledningen till att Alvesta kommun inte överklagar är att det nu visar sig att man tidigare betalt ut partistöd för tomma stolar, då gällde det miljöpartiet. Kommunens företrädare kände givetvis till detta redan när de vägrade betala ut partistöd till sverigedemokraterna och hoppades givetvis att partiet inte skulle överklaga till Länsrätten. När nu Länsrätten gav sd rätt och kommunpolitikerna kryper till korset är det pinsamt att lyssna på Robert Olesen (s), kommunalråd i Alvesta. Varför ställer inte reportern frågan, Varför de inte betalde ut partistöd från första början? En överklagan till Länsrätten kostar ju en hel del pengar av samhällets knappa resurser.

Läs och lyssna på inslag från Radio Kronoberg.


Detta exempel från Alvesta visar verkligen på vilket hyckleri det råder inom kommunerna när de på alla sätt försöker stoppa partistöd till sverigedemokraterna.

Jag hoppas nu bara att sverigedemokraterna i Tingsryd också lämnar in en överklagan. De vinner mycket lätt i Länsrätten efter denna dom i samma Länsrätt.


Kommentarer
Postat av: Dont mess - with US

Hm...jag är förstagångsväljare för SD,ska även gå med i partiet,men nog känns det som att det hade vart bättre om SD:s företrädare hade varit på plats och inte "skolkat"...SD är ett parti som är på uppgång,och behöver vara närvarande...det är väl ganska självklart...att man motiverar ersättningen bara för att miljöprtiet fått det förut,ja det låter som barnet som vill ha - bara för att en annan fick,lite svensk avundsjuka och rätt oansvarigt...ta och skit fullständigt i vad andra partier får,var närvarande,varför inte sköta sitt jobb istället,prata och delta,så kanske SD klarar av att klättra,och folk får förtroende för dom dom röstar på.Och en sak:SPARKA dom som inte var närvarande,vad gör dom för nytta om dom inte deltar,jag röstar inte på folk som inte deltar kan jag säga,är dom politiker så kan dom väl visa det också.

2008-09-04 @ 03:00:36
Postat av: Tobias Lindgren

Jag håller med signaturen "Dont mess - with US" här ovan. Sverigedemokraterna måste verkligen bli bättre på närvaron. Jag känner till alla förklaringar till att det är som det är, men i grund och botten bryr sig folk om mest om vad som blir gjort. Bara en tanke.

2008-09-04 @ 06:05:36
Postat av: Roberth Ström

Läs DN idag sossarna kommer med nya förslag angående den sk flyktingpolitiken. Snömos snömos och mer snömos.

2008-09-04 @ 07:57:02
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Thoralf A

Självklart har ovanstående signaturer fullständigt rätt i sina åsikter/krav.MEN i vissa kommuner fanns inga som kandiderade till kommunfullmäktige men vi fick ändå mandat och i vissa kommuner hade någon skrivit dit ett namn. I vissa fall har dessa personer accepterat att företräda partiet med olika grad av framgång.JAG HOPPAS ATT DET KOMMER ATT FINNAS SERIÖSA PERSONER SOM VILL KANDIDERA FÖR SD I VARJE KOMMUN I VALET 2010!

2008-09-04 @ 08:01:40
Postat av: Kalle

Det stora problemet med att få SD-representanter att ställa upp är våldet mot våra folk valda. Alla skall kunna vara politiker i ett demokatiskt land.Så är det inte till och med säkerhetspolisen erkänner att SD-politikerna utsätts för våld och de folkvalda avgår. Det förekommer avgångar bland de andra partierna också men då beror det mest på andra saker som karriär med m.m. utanför politiken.Sd-politikerna däremot hotas, trakkaseras. misshandlas och så vidare tills de avgår med tanke på sin och familjens säkerhet.Med andra ord när argumenten tryter för invandrarkramarna så tar de till odemokratiska metoder. AFA äe ett exempel på en sådan grupp som endast ägnar sig åt odemokratiska metoder.Media vet om det men gör inget. Polisen vet om det men gör inget. Andra politiker vet om det men gör inget.Jo det enda de gör är att motarbeta SD som blivit valda av svenska folket i ett demokratiskt val men nekas rätten till ett demokratiskt agerande i folkvalda församlingar.DET är ett problem som SD bör ta i med större kraft om de skall fylla sin framtida platser i komuner, landsting eller förhoppningsvis riksdagen.2008-09-04 @ 10:48:03
Postat av: AWSvensson

Dagens martyrer , morgondagens hjältar. Vad jag åsyftar är alla dessa SD politiker som får utstå spott och spe för sin klarsynta övertygelse. För att citera en gammal kung: folkets kärlek er belöning.

2008-09-04 @ 11:24:34
Postat av: Roberth Ström

AW fint skrivet.

2008-09-04 @ 13:26:01
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Tobias Lindgren

En hemsk källa, men de är faktiskt de enda som låter sd komma till tals i frågan:http://www.tinyurl.com/5u64d4"Anders Ljungkvist, ansvarig för Sverigedemokraternas arbetsgrupp i Alvesta, förklarar att han gärna skulle ta Jan-Åke Lindkvists plats, men att han inte var bosatt i kommunen under valet 2006 och därför inte kunde kandidera för partiet.– Vi väntar på att denna människa ska bli frisk och då kommer han att gå på möten, säger Anders Ljungkvist."

2008-09-04 @ 17:41:59
URL: http://www.expo.se/2008/48_2298.html
Postat av: Anonym

Robert Ström , jag tror också på snömos, snömos men samtidigt tror jag också att dom ser att vi sverigedemokrater blir fler ,och fler och fler och att dom = sossarna börjar bli oerhört skrajsna och börjar inse att vi i SD inte är att leka med !

Hoppas att jag tror rätt !Mvh S-E Karlsson

2008-09-04 @ 18:37:09
Postat av: Roberth Ström

S-E det hoppas jag med sen hoppas jag sossarna i Sverige går samam väg som i Europa NERÅT!

2008-09-04 @ 21:42:04
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: Tore

Så fick ni negativa en förklaring till den "tomma

stolen" i Tingsryd. Att en människa kan bli sjuk,

är väl inget konstigt. Det finns faktiskt också

människor som dör, även om de har uppdrag i någon

kommunfullmäktige.

Men då det inte finns någon anmäld Sverigedemokrat

är detta fel! Därför är det vår plikt, att tillgo-

dose väljarnas önskemål. Här behövs en skärpning

till valet 2010!...

2008-09-04 @ 22:36:49
Postat av: Kalle

Sedan finns det SD-pölitiker som bara sitter av tiden i kommunalfullmäktige uyan att föra fram SD-frågor. De följer vad de stora godkända partierna tycker.2008-09-05 @ 00:42:01
Postat av: Tore

"Kalle"! precisera vilka som bara sitter och följer

vad de stora G partierna tycker?

De frågor som SD utlyser, har ju också numera kon-

firmerats av de "godkända"! Då är det naturligt att

en sittande SD också godkänner det som angår Sverigedemokraterna!

Nu senast hade visst "nya moderaterna" kopierat

vissa delar av SD partiprogram, till förtret för

sossarna. Är det detta som är stötande för dig?,

"Kalle"...

2008-09-05 @ 14:27:14
Postat av: kalle

>ToreDär jag bor har SD inte väckt någon SD-fråga vad man kan utläsa i tidningarna. Annars brukar det vara ett riktigt hallaballo så fort en SD:are öppnar käften. Inga SD-motioner heller. De tiger och håller därmed med nomenklaturan (och invandrarkramare)De valda SD:arna höjer inte röstläget ett dugg. Vad skall jag göra åt det. Känner mig MYCKET besviken på att de inte märks i den lokala politiken.Kan det liga hot eller trakasserier att de har valt att hålla käften i kommunfullmäktige eller landsting.Säkerhetspolisen har uppmärksammat våld och hotelser mot SD men de tänker inte göra något så länge inte SD sitter med i reksdagen som ett mer etablerat parti.Min fråga till dig blir nu. Vad skall jag rösta på eftersom SD inte märks i politiken där jag bor???Sedan börjar det märkas att vi närmar oss valet och de andra partierna börjar bli nervösa över SD:s framgångar. Nu börjar de försöka närma sig SD politiken för att försöka stoppa SD att stadigavarande befinna sig över 4procent spärren.Kola DN.s debattartikel häromdagen där socialdemokraterna vill strama upp invandrarpolitiken bland annat.Snömos sägs det i andra bloggar men går sossarna på den inslagna vägen så tar de tillbaka väljare som tänkt rösta på SD. Likadant är det med alla "godkända" partier. De kan inte sitta på tummarna och se på hur SD "stjäl" deras väljare i bland annat flyktingpolitiken.Vad skall jag röstapå när SD inte hörs i de demokratiska församlingarna??? Upprepar frågan!!!Vi lever i nuet och inte bland gamla mossiga hjältekonungar.

2008-09-05 @ 15:29:29
Postat av: Thoralf A

KalleI vilken kommun bor du?

2008-09-05 @ 16:14:59
Postat av: Kalle

>ThoralfJag vill inte branda(tjalla) på någon. Det är en sak för SD på högre ort att gå igenom vad deras valda SD-representanter har gjort eller inte gjort med sina förtroenderöster.Jag är klart mycket besviken på våra SD-representanter valda till kommunfullmäktige.Vad skall jag rösta på när SD kniper käft och lämnar inte ens in motioner exempelvis om invandrarpolitiken i fullmäktige???2008-09-05 @ 16:33:15
Postat av: Thoralf A

KalleMan kan se på detta med motioner på lite olika sätt. Det finns sd-ledamöter som inte lämnat in några motioner och det finns andra som lämnat in mängder av motioner.Man kan på sätt och viss ifrågasätta om det är värt allt arbetet med att skriva en stor mängd med motioner när alla ändå blir avslagna i fullmäktige och att de aldrig får någon publitet i media.I Kalmar har vi valt att inte lämna in så många motioner utan istället lägga lite mer energi på de vi lämnat in. Jag har funderingar på en motion som vi skall diskutera på vårt nästa styrelsemöte på tisdag.Var sd står i frågan om invandring vet nog alla så jag ser inte så stor anledning att lägga en motion om att stoppa invandringen till kommunen, som ändå röstas ner i fullmäktige. Min personliga uppfattning är att det är bättre att lägga motioner i andra aktuella ärenden eller i ämnen som kan få kommunens innevånare att intressera sig för sverigedemokraterna och förhoppningsvis ge nya röster i nästa val.

2008-09-05 @ 20:04:44
Postat av: Kalle

>ThoralfJag undrar desutom över om det var bortkastade röster på SD som kom in i komunfullmäktige.I vår komun säger de inget i komunfullmäktige.I vår komun lägger de inte in motioner i komunfullmäktige.Då är min fråga. Vad i helsike gör de i komunfullmäktige för SD:s väljare???För protokollets skull borde det lämnas in motioner om att stoppa invandringen i komunen och likadant i alla komuner där SD kommit in. Det bör även tas upp andra frågor som du säger. Inte ens det gör SD för oss komuninnevånare.Det är inte alltid man kan förvänta sig ett vettigt svar på en motion. Man har väckt frågan i komunfullmäktige i varje fall och förklarat ordentligt vad man står för.Och att göra det kan väl knappast vara något svek mot sina väljare.

2008-09-05 @ 20:59:06
Postat av: Kalle

>ThoralfI vår komun kom SD in i komunfullmäktige. Det verkade bra att vi skulle få någon som talade för oss som röstat på SD. Vad händer?SD säger inget i komunfullmäktige.SD lämnar inte in några egna motioner.VAD I HELSIKE GÖR DE DÅ I KOMMUNFULLMÄKTIGE NÄR DE INTE FÖR SINA VÄLJARES TALAN???För protokollets skull bör SD lämna motioner i alla komufullmäktige de kom in i så alla får veta vad de står för. Så deras väljare ser att de gör något för SD i komunfullmäktige. De har inte ens väkt några andra frågor som du föreslår.Var det en helt bortkastad röst på SD i vår komun???2008-09-05 @ 21:24:44
Postat av: Thoralf A

KalleI Kalmar har det under mina två år i fullmäktige debatterats avtal med migrationsverket vid två tillfällen om flyktingmottagning. Det har även varit upp ett avtal om så kallade ensamkommande barn.

I alla dessa frågor har vi yrkat på avslag och begärt votering för att alla ledamöter skall tvingas ange sin åsikt. Voteringen blir då även en bilaga till protokollet som kan användas vid senare tillfällen.

Dessa debatter och voteringar har alltid gett rubriker i media och gett lika mycket uppmärksamhet som en motion med samma syfte.Varför frågar du inte sverigedemokraternas ledamöter i din kommun, varför de inte agerar!

2008-09-05 @ 21:56:43
Postat av: D Puddingfjäll

Kalle skriver: ”Var det en helt bortkastad röst på SD i vår kommun???

Nu vet vi inte i vilken kommun du bor. Många röstade på sverigedemokraterna i kommuner där partiet inte hade några representanter. Ett inskrivet namn på valsedeln gjorde att en person kom in i kommunalfullmäktige. Ibland var det en pensionär som inte har kraft att ägna politiken den tid som vore önskvärt.För det första. All heder åt alla dem som vill ge Sverige en del av sina tynande krafter. För det andra är vi alla barn i början och vi får heller inte förglömma att kommunisterna med sin terror skrämmer folk från att aktivt uppfylla sina plikter mot folk och fädernesland. Helt klart sker denna verksamhet med statsmatens och etablissemangets sanktion. Sen kommer etablissemangets bandhundar inom media och skäller ut sverigedemokraterna för att vi är förföljda.

Att tala om hyckleri...2008-09-05 @ 23:04:09
Postat av: Kalle

>ThoralfPrecis som du gör i komunfullmäktige önskar jag att "mina" SD-representanter i vårt komunfullmäktige skall agera. Du gör det på rätt sätt på ditt håll, Thoralf. Din taktik är glasklart klockren.Har haft kontakt med SD i min kommun och bönat och bett om att de skall föra SD-politik. Icke, de har inte agerat eller reagerat. De fortsätter att sitta av tiden i komunfullmäktige. Vad de gör eller inte gör är frågan för deras väljare. Väljarna märker inget om invandrafrågor ( kommunen kan INTE ta emot fler invandrare) eller något annat. Knäpptyst.Känner mig blåst totalt av SD i vårt komunfullmäktige. Rösten på SD var helt bortkastad, tyvärr.

2008-09-06 @ 13:11:34
Postat av: Tore

"Kalle"! Du verkar bra intresserad i politik och i de frågor som du anser aktiviteten är noll! Anmäl

dig som intressent i din kommun, så kommer du

"nära dina kära". Då har du allt i världen möjlig-

het att agera på "armbågs längd"! Det sker lokala

möten, där man kan bjuda sin syn på "folk och fä"!

Givetvis om du är seriös, avseende Sverigedemokraterna...

2008-09-06 @ 20:00:06
Postat av: Tore

Jag kanske skulle också säga, att i den stad jag

bor hör/ser man aldrig någonting, förrän vi har s k

torgmöten, och då skrivs det "negativt", som det alltid gör i pk-media. Men jag har påpekat, att det

Thoralf gör, är värt mer än guld, och borde vara en

grundstomme i förmedlingen till våra medborgare.

Sannolikt sker också mycket i "bakgrunden" som

aldrig kommer medborgarna tillgodo. Pk-media och

"de 7 syskonen" visar vad de står, i för hållande

till Sverigedemokraterna, och visar aldrig någon

sammarbetsvilja! Därför gäller det att kämpa och

hoppas att vi når ett 15 % utgångsläge, till att börja med. Då tvingas avarterna att följa våra

"tecken och viljor"!

Hoppas du är nöjd med mina och Thoralfs svar...

2008-09-06 @ 20:12:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0