MINORITETSSTYRE I KALMAR?


Solnedgång över Kalmarsund. Är det nedgång även för Johan Persson.       Foto Thoralf Alfsson

Miljöpartiet utmanar återigen socialdemokraterna i Kalmar och kräver att det kinesiska företaget Fanerdun vräks från de lokaler som de hyr av ett kommunalt bolag. Läs artikel i Barometern.


Bara för några dagar sedan var den styrande majoriteten (s+v+mp) på väg att spricka efter att miljöpartiet med Jonas Löhnn i spetsen inte stött socialdemokraterna i arenafrågan och gått ihop med alliansen i kommunstyrelsen om friskolor i kommunen. Socialdemokraterna flörtade med centerpartiet som var på vippen att tacka ja till inviten. Läs artikel i Östran.


Nu vill alltså Jonas Löhnn att kommunen begär Mr Lou och Fanerdun i konkurs på grund av de obetalda hyrorna för de före detta Bombardierlokaler som kommunen äger. Fanerduns hyresskuld är gissningsvis närmare ca 3 miljoner kronor idag. I media kunde vi för ca en vecka sedan läsa att även flera privata företag har stora fodringar på Fanerdun. Swerock och NCC har troligtvis fodringar på närmare 10 miljoner om man skall tro uppgifter i media, representanter för företagen vägrar att tala om hur stora fodringarna är.


Kommunalrådet Johan Persson (s) vägrar att prata om Fanerdun och tycks fortfarande tro att Mr Lou skall komma med en säck pengar från Kina när han fått alla sina 27 tillstånd för att föra ut pengar. Det saknades ju bara ett tillstånd för 4-5 månader sedan. På sin blogg har Johan Persson ännu efter ca 9 månaders bloggande inte skrivit ett enda inlägg om kinesiska Fanerdun. Företagets etablering i Kalmar var ju det största som hänt i Kalmars historia när den presenterades inför valrörelsen 2006. Vore jag i Johan Perssons kläder skulle jag skämmas och tycka det vore fruktansvärt pinsamt att inte ens kommentera utvecklingen i detta kinaprojekt, eller rättare sagt den obefintliga utvecklingen av projektet.


När nu Jonas Löhnn än en gång utmanar Johan Persson och då i hans "jungfruprojekt" som kommunalråd kan Johan Persson få det hett om öronen. Det handlar i grund och botten om Johan Perssons trovärdighet som kommunalråd. Spricker Fanerduns kinaprojekt kommer socialdemokraterna i Kalmar att få stå vid skampålen för lång tid framöver. Det är därför Johan Persson försöker tiga ihjäl hela projektet och hoppas att det hela skall blåsa över som ingenting hänt förutom att kommunen förlorat ca 200 000 m2 attraktiv mark förstås. Vid KF den 24 september 2007 kritiserade jag försäljningen av det sista markområdet till Fanerdun och då speciellt det rabatterade priset, läs mitt inlägg.

Arenaprojektet har Johan Persson drivit hårt och en anledning till detta är utan tvekan att försök att fokusera media på något annat än Fanerdun. Ett annat projekt som kommunledningen försöker dölja Fanerdun med är WTC-projektet, ännu en luftballong.


FRÅGAN ÄR INTE OM FANERDUNPROJEKTET SPRICKER UTAN NÄR!


Kommentarer
Postat av: Rune

De verkar inte vara särskilt ansvarsfulla Kalmars styrande politiker. Så verkar det vara på många andra håll också. Hur kan man tillåta sådant?

2008-09-26 @ 10:19:07
Postat av: Roberth Ström

Det tragiska är att redan för flerå år sedan var det folk som sa att detta projekt var en bluff. Varför lyssnade inte de som styr? Sossarna borde få kicken men det går tyvärr inte hoppas dock folket är smarta i kommunvalet.

2008-09-26 @ 11:15:52
Postat av: Erik H

"De verkar inte vara särskilt ansvarsfulla Kalmars styrande politiker."

Nej, och vill jag tillägga "..dom heller"

I vår stad har man just klubbat igenom ett kulturskrytbygge för 560 mille (spännade att se slutsumman!) och likt andra ställen som också byggt politikermonument, kraftigt underskattat driftskostnaderna.

Idag kommer det ut at man planerar höja skatten.

Detta i en stad på högvarv och tämligen låg arbetslöshet!

Vad spelar det för roll att man spiller ett antal millar hit eller dit, det är ju ändå bara skattemedel, så verkar iaf våra inkompetenta politiker tycka.

Alliansen? No more!

2008-09-26 @ 11:36:51
Postat av: Nihilsten

Det finns en vanföreställning om pengar, att det skulle vara ont om denna vara.Så är det inte.Pengar finns hos medborgarna och där har politikerna fri dragningsrätt.Som di säger i Kalmar, det går säkert åt fanerundan.WTC är ju ett annat luftslott, ett företag som omsätter 400 miljoner om året skall bygga för fyra miljarder i tre kommuner, samtidigt.Fanerdun är ett seriöst projekt i jämförelse.Vilken bank vill investera en enda krona i något så osäkert som WTC?Bankkrasch på Wall Street - never heard of, vad är det du säger?

2008-09-26 @ 15:48:29
Postat av: Johan

kom igen nu Thorals. Affären har gått i stöpet. Låt oss få njuta av ditt gnällande och klagande kring S och Johan nu. Rädda min helg

2008-09-26 @ 18:37:17
Postat av: Stora Småland

Menar du Johan att Fanerdun projektet ska man bara rycka på axlarn åt och ta med en klackspark !

Hoppas inte du också sitter i kommunfullmäktige för sossarna i Kalmar kommun för då går det troligen riktigt illa !Stora Småland

2008-09-26 @ 19:01:17
Postat av: Robert

Nu är dom vräktaKommer kalmars skattebetalare någonsin få veta hur mycket sossejohan kostat dom i skattepengar?

Postat av: J

Stora Småland

Hur kan du tolka fram det av det jag skrev? Kan du inte läsa??? Jag uppmuntrar Thoralf att göra mer av det han gör.

Nej jag är är utlänning och lever på bidrag, Det är mer givande än att jobba för kommunen. Mer utvecklande, och jag kan skicka hem pengar till min familj som nu håller på att bygga en pool.

2008-09-26 @ 19:23:51
Postat av: Roberth Ström

J ännu ett troll. Klart det är givande att leva på bidrag mycket hedervärt med....

2008-09-26 @ 21:42:45
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: Anonym

Roberth Ström

absolut att det är hedersvärt att leva på bidrag. Mina 3 fruar och 12 barn kan nu köpa sig boskap, bygga ut gården. Med lite tur, så kankse det blir pengar över varje månad så jag kan köpa en burka till dom med.

2008-09-26 @ 21:47:04
Postat av: Stora Småland

Till "j" Jodå,jag kan läsa men det är en förutsättning att det skrivs så man förstår !

Undras om du förstår det du skriver ?Stora Småland .

2008-09-26 @ 22:35:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0