MARIE DEMKERÄnnu en gång har Marie Demker varit ute i riksmedia och förtalat oss sverigedemokrater.


Vem är då denna kvinna? Jag fick följande mail under dagen med lite information om henne och jag tänkte delge er detta mail.


Hej!
Hörde på nyheterna idag att Marie Demker är igång och kritiserar SD igen. Nu fick hon uttala att SD visst är ett främlingsfientligt parti. 
 
Genom att hon är professor och s.k. "statsvetare" framstår hon som trovärdig. Men hur trovärdig är hon egentligen?
 
Här är lite kort info om Demker som kanske inte direkt överraskar.
 
Hon var med i VPK 1977-84. Gick sen med igen efter murens fall och var medlem i vart fall fram till 2006. Jag har sett någonstans att hon sen gled över i det s k Vägval vänster och enligt någon uppgift lär hon idag vara folkpartist.
Demker bor tillsammans med Ulf Bjereld som är en gammal KPML(R):are. De är parhästar och skriver politisk vänstersnömos tillsammans.
Demker håller mycket föredrag. Enligt hennes egen presentation har det företrädesvis varit för ABF, Broderskaparna, svenska kyrkan och Ung vänster. Likatyckare med andra ord.
Hon är en av de ansvariga för den stora SOM-undersökningen som görs av Göteborgs universitet om bl a svenska folkets inställning i flyktingfrågan. En mycket skruvad undersökning och med tanke på Demkers politiska förflutna förstår man varför.
Hon utnyttjas mycket flitigt av GP, SR och SVT eftersom de vet att de får "rätt" svar från henne.
Självklart är hon utbildad journalist i grund och botten. Hur journalisterna kan se henne som objektiv "statsvetare" är obegripligt.
 
Kämpa på Thoralf.


Vem är förvånad över hennes bakgrund och att hon anlitas flitigt av Sveriges Radio.


Kommentarer
Postat av: Jonas

Tack för info. Bra att få veta vad som döljer sig bakom fasaden. Svensken i allmänhet även har en tendens att tro på titlar.

2008-09-02 @ 23:27:58
Postat av: Tobias Lindgren

"Hon var med i VPK 1977-84. Gick sen med igen efter murens fall och var medlem i vart fall fram till 2006. Jag har sett någonstans att hon sen gled över i det s k Vägval vänster och enligt någon uppgift lär hon idag vara folkpartist."Var finns källorna för detta? Det låter mycket intressant, men jag vill få det bekräftat också.

2008-09-02 @ 23:39:44
Postat av: Kalle

Det finns säkert andra statsvetare som inte gillar henne heller. De har säkert andra åsikter.

2008-09-02 @ 23:43:21
Postat av: Info

SOM-INSTITUTETHärhttp://www.bgf.nu/propaganda/forskare.htmlkan ni läsa utförligt om den s.k. forskning, som Marie Demkert bedriver.

2008-09-02 @ 23:48:23
Postat av: Magnus

Tobias. Bra krav.Första google-träffen på [ "marie demker" vpk 1984 ]http://www2.vansterpartiet.se/debatt/artiklar/detalj.asp?ID=526&Tr%C3%A5d=391Demkers hos Vänsterpartiet om kamrat-diskursen:

<i>"När jag gick med i dåvarande VPK 1977 (eller möjligen 1978) var motivet att ta strid - javisst - men mot de borgerliga idéerna och mot högerns försök att rulla tillbaka de landvinningarna som radikaliseringen på 1960-talet gjort. När jag lämnade partiet 1984 hade jag tröttnat på krigsglosorna som företrädesvis unga män slängde runt sig utan att förstå den verkliga innebörden i dem (de visste inget om verkliga krig, sådana krig som dödar).Men skam den som ger sig, jag har alltid vetat att Vänsterpartiet är mitt parti så jag kom tillbaka - efter murens fall. Men till min sorg är det fortfarande många - oftast likaledes unga män - som kastar krigsglosorna omkring sig.Om vi började med att reflektera över vad ordet "kamrat" egentligen står för så kanske vi känner att den militarisering av politiken som begreppet leder till inte är den konstruktiva vägen framåt för socialismen i Sverige idag."</i>

2008-09-02 @ 23:58:37
Postat av: Carl

sänd denna donna till Akalla. gissar att hon gillar att läsa när andra Svenskar blir våldsdoffer

2008-09-03 @ 00:20:19
Postat av: Magnus

Demker bloggar förresten på Den Vänstra Stranden.

Apropå medier och statsvetare verkar de leva i symbios, där statsvetarna pratar på hur som helst utan att vara objektivt vetenskapliga, vilket medierna använder för att ge tyngd åt en nyhetsvinkling. Det är nog därför statsvetare till vänster är överrepresenterade i medierna.

En text om politisk bias på universitet samt hos statsvetare i medierna:http://magnusorerar.blogspot.com/2007/07/varthelst-jag-sg-jag-sg-en-statsvetare.htmlHandlar bl a om en undersökning av Kjell Goldman, och nämner några statsvetare till vänster som förekommer flitigt i medierna.Ulf Bjereld har ofta kritiserat Bildt i Sveriges Radio, vilket tydligt är Ulfs eget tyckande men där Ulfs titel torde ge sken av objektivitet.

2008-09-03 @ 00:21:44
Postat av: Magnus

När det gäller Bjereld och Demker ska man väl även känna till att åtminstone Ulf har sina rötter i kristen vänster. I den -- vilken i ganska hög grad torde ha funnits inom frikyrkorörelsen, och kanske där Missionskyrkan -- huserade på (åtminstone) 70- och tidigt 80-tal bl a kärnkraftsmotstånd, plogbillsrörelsen och stöd till latinamerikanska befrielserörelser som var mer kommunistiska än något annat. Det flirtades även med Mao, vill jag minnas.Jag är mot bakgrund av det inte så förvånad att Broderskapsrörelsen(*), i vilken Ulf är styrelsemedlem, bjuder in palestinska terrorister. Mer radikala än Palme, kan man säga. (Som blandandes religion och politik kanske de även känner sig hemma med islam och islamister?)

(
*) Socialdemokraternas kristna organisation (som jag förresten har för mig nyligen blev en muslimsk organisation!).

2008-09-03 @ 00:34:41
Postat av: Magnus

(Fetstilen i min kommentar var en editorbugg.)

2008-09-03 @ 00:36:30
Postat av: Tobias

Tack så mycket för källan, Magnus. Jag ifrågasatte aldrig uppgifterna utan ville bara ha en källa, inte minst eftersom om man ska slänga detta i ansiktet på någon meningsmotståndare måste man ha torrt på fötterna och gärna kunna styrka påståendena med en källa. Tack återigen!

2008-09-03 @ 00:44:22
Postat av: Tore

Om hon nu är Folkpartist, denne Marie Demker, förstår jag "kappvändningen". Detta parti samlar all världens skojare, under sina veka vingar!...

2008-09-03 @ 00:49:41
Postat av: Anonym

Annat ämne! Läste på DN Debatt idag att invandrade anhöriga bor så trångt ! För det första var är som det hette förr , Hälsovårdsnämnden dom såg till när något började gå snett men nu ser man mellan fingrarna , huvudsaken är att ett fåtal människor får känna sej som goda och ädla och ta emot så många bidragstagare som möjligt !

Ta inte emot fler än vi kan hantera det är nog lyckligast för all parter !Mvh S-E Karlsson .

2008-09-03 @ 08:13:53
Postat av: Roberth Ström

Såhär ser det ut bland svenska sk statsvetare, professorer och annat folk. Gamla 68 tokar hela bunten

2008-09-03 @ 10:53:57
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Heja FF

Kolla vad Kalmar FF:s Henrik Rydström skriver om sd på sin blogg i Expressen: "Jag sitter i bastun och läser Fokus. Om Sverigedemokraterna. Mina knogar vitnar varje gång jag hör om partiet, nu är det en artikel där partiets lövtunna politik plockas isär och jag undrar hur människor som röstar på politiker och partier som står för dylika åsikter är funtade. Vad vill man då med mänskligheten? Med världen?"

http://blogg.expressen.se/rydstrom/2008-09-03 @ 11:09:36
Postat av: AWSvensson

Hoppas denne Henrik Rydström är bättre som fotbollspelare än politisk analytiker. PK är han i varje fall, men om det är gångbart ju närmre valet vi kommer får tiden utvisa.

2008-09-03 @ 11:47:17
Postat av: Ruskprick

Tråkigt att som Kalmarsupporter behöva läsa Rydströms politiska åsikter både på expressen och expo. (Ställen jag aldrig besöker annat än när det länkas härifrån). Detta gör det lite svårt att i höst glädjas över det första guldet för FF fullt ut. Han tycker tydligen till om vad som helst/var som helst bara han får synas den linslusen. Förmodligen väljer han den lätta vägen (PK-vägen) precis som Lasse Johansson (S) som vill trygga sin framtid efter fotbollen. Han flörtar till och med med afa då han skriver om sina vita knogar han gärna vill trycka in i "fajjan" på Åkesson mm eller hur ska man tolka karl? Hur som helst har jag aldrig gillat denna arroganta och mediakåta lirare. Måtte han lägga skorna på hyllan snart.Vad vill man då med mänskligheten? Med världen? Frågar han sig..

2008-09-03 @ 13:56:51
Postat av: Ruskprick

Men det är klart. Skulle han lägga av får man väl förstås se honom som expertkommentator i TV. Det är ju så det fungerar med så himla fina politiska meriter i det här landet.

2008-09-03 @ 14:01:14
Postat av: AWSvensson

Sverigedemokraterna får partistöd av Alvesta kommun. Länsrättens dom överklagas inte. Det har tidigare funnits tomma stolar i fullmäktige tillhörande miljöpartiet som ändå fått partistöd, så möjligheten att vägra SD på dessa grunder är uteslutet.

2008-09-03 @ 14:36:49
Postat av: Micael Foghagen

Att Marie Demker uttalar sig som hon gör är faktiskt inte så förvånande - med den bakgrund och övertygelse hon har. Ur hennes perspektiv är det ju rena straffsparken om Dagens Eko titt som tätt ber henne om en "analys"....Det som upprör mig mer i denna soppa är ju det faktum att hon oemotsagd får yttra sig så ofta i det som borde vara Sveriges mest serösa nyhetsprogram. Skandal EKOT !

2008-09-03 @ 15:07:06
Postat av: Roberth Ström

Rydström borde öppna sina ögon! fast det är klart luggen hans kanske är i vägen

2008-09-03 @ 15:25:32
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Magne

Haha! Men faktum är att när han uttalar sig som han gör angående sina knogar så legitimerar/uppmuntrar han genast afas odemokratiska våld emot de demokratiskt valda sd-politikerna.

2008-09-03 @ 15:49:07
Postat av: Magne

Ursäkta om jag är tjatig men,.Vad vill man då med mänskligheten? Med världen? Frågar sig Rydström.Ja inte det här i alla fall. Hämtat från verkligheten där ute i stora världen idag. Läs gärna kommentarerna;http://www.smp.se/sport/skandalscener-i-division-6-match(829149).gm

2008-09-03 @ 16:09:23
Postat av: Magnus

Jag är inte Sverigedemokrat då jag anser det vara ett vänsterparti, men jag sympatiserar med SD:s invandringspolitik. SD anser naturligtvis att de resurser som läggs på invandringen i stället hör hemma hos dem som från första början betalade in skattepengarna. Med ditt sätt att resonera så blir du i så fall "ensam-mamma-fientlig", "pensionärsfientlig", "underklass-fientlig" mm mm. Jag tycker man ska föra en öppen diskussion med alla vars åsikter man inte delar, men att slänga invektiv så som "nazist" och "rasist" i ansiktet på de som kallar sig Sverigedemokrater är tämligen meningslöst då ingen som vet något om svensk politik kan påstå att detta är ett främlingsfientligt parti.

2008-09-03 @ 21:41:05
Postat av: Ola

Marie Demker är väl en helt vanlig kvinna. Representativ för det svenska folket. Precis som Jerzy Sarneckis åsikter är representativa för oss mäns.2008-09-03 @ 22:24:23
Postat av: Roberth Ström

Ola oja Bagdad"Jerzy" Bob han tycker som vi vanliga svenskar. Att det är busstreck...

2008-09-04 @ 08:03:08
URL: http://surabloggen.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0