KINAPROJEKTET I GRAVEN

Idag är det exakt ett år sedan den märkliga invigningen av kinaprojektet DEN 28 SEPTEMBER 2007.
Mr Lou kunde verkligen få alla att dansa efter hans pipa då inget var färdigt av mässhallar, hotell eller bostäder men ändå ställde de alla upp på att medverka och hålla tal vid "invigningen".

Här följer en liten summering av Fanerduns äventyr i Kalmar och den fejkade invigningen med mina egna bilder.Så här festligt var det när Fanerdun hade sin "fejkade" invigning den 28 september 2007. Bakom konfettibomberna finns Fanerduns ägare Mr Lou, landshövdingen Sven Lindgren, regionförbundets Leif Larsson och kommunalrådet Johan Persson.


En kinesisk dansgrupp var på plats för att underhålla.


Mr Lou, troligen har han varit i Kalmar för sista gången.


Kommunalrådet Yu Han Per Son (Johan Persson) håller sitt invigningstal. Socialisten Persson ser ut att drömma om kinesiska kapitalister som skall komma till Kalmar och strö miljontals kronor omkring sig.
Hela affärsidén sprack när Mr Lou inte kunde sälja uppehållstillstånd till Sverige påstår en del, vem vet.

Gick man bara om hörnet vid lokalerna vid invigningen eller rättare sagt bakom kulisserna så möttes man av en helt annan syn.

Området ser fortfarande idag ut på samma sätt som det gjorde för ca ett år sedan.


Här skulle det pampiga hotellet ligga. Undrar om man kan köpa lite tegelsten som minne? Kommunen kanske kan bygga nåt slags monument över det havererade projektet, som påminnelse om hur lättlurade svenska politiker är.


Reklampelare vid Snurrom som ganska snart togs bort.


De kinesiska byggjobbarna lämnade Kalmar under november och december 2007 för att åka hem och fira det kinesiska nyåret sedan har de inte kommit tillbaka.
Först berodde det på att man inte klarade av att skriva ett nytt avtal med byggnads om lönerna för byggjobbarna.
Sedan var problemet att Fanerdun inte fick tillstånd att föra ut pengar från Kina.
Efter det berodde problemen på att kinesiska myndigheter var hårt sysselsatta efter den stora jordbävningen.
Sedan var de olympiska spelen som satte käppar i hjulen.
När sedan Johan Persson i gårdagens Barometern fortfarande försvarar Mr Lou och även hittar på nya ursäkter och börjar skylla på bankkrisen i USA blir det hela patetiskt. Läs artikel i Barometern.

Östran har en liten sammanfattning med milstolpar i kinaprojektet för den som är intresserad. Läs artikel i Östrran.

Valannonsen som socialdemokraterna använde flitigt under valrörelsen kommer nog att förfölja Johan Persson under lång tid. Jag kommer definitivt använda den på min blogg så fort tillfälle ges, var så säker.


Kommentarer
Postat av: Carl

Denna blogg bodre nås av fler. denna info borde sändas av SVT, tänk om Josefsson kunde visa detta! inte undra på att utlänningar bedömmer Svenskar för att vara "dumma" hela Världen kan komma och plundra landet på alla vis. när festen är över få fattiga Svenskar betala notan med ännu fler besparingar i kommunens och statens budget.

2008-09-28 @ 13:48:42
Postat av: Carl

Den här infobloggen är bäst. här får man veta hur sossar och allians leker bort skattepengar. fick medelsvensson veta detta. borde de inte kunna rösta på partier som förstör landet Sverige sakta men säkert och under tiden stoppar sina egna fickor fulla med våra skattepengar. se bara på statsministern Göran Persson och anitra steen rika gods ägare är det solidaritet? de borde bo i en lägenhet i Rosengård. innan han hade makten kunde en miinster sitta på ett fik bland vanliga medborgare i Sverige.

2008-09-28 @ 13:57:31
Postat av: Hans B

Tja, vad skall man säga om spektaklet. Det är nog som du skrivet att mr Lou inte kunde sälja uppehållstillstånd som skulle ha kunnat finansiera projektet (eller om han skulle berikat sig själv efter att ha lura skjortan av Kalmarinnevånarna), för Kina och kineser har inga problem att investera i Afrika (och det stort!).Det är bra om du kan håller grytan kokande avseende er inkompetente Johan Persson (alias Yu Han Per Son).Sist, jag känner för er Kalmarbor som måste finansiera alla dårpippibeslut från KF.

2008-09-28 @ 15:49:28
Postat av: Roberth Ström

Uppdrag granskning nästa! Snälla Thoralf kontakta dem! Eller något liknande program. Detta måste upp till ytan.

2008-09-28 @ 21:30:20
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: Annelie

Johan Persson Är en lätt lurad person. Jag har aldrig trot på att det skulle bli någon ting. Det är skrämande att det finns folk som går på vad som helst. Från första början man skulle aldrig sålt mark till kina.

2008-09-28 @ 22:19:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0