JOHAN PERSSON OCH ÖSTRANS OSANNINGAR


Kommunens nya sparbössor på Kvarnholmen.   Foto Thoralf Alfsson

I en artikel i Östran den 3 september kommenterar kommunalrådet Johan Persson (s) chockhöjningen (100 procent) av parkeringsavgifter och borttagandet av gratisparkeringar på Kvarnholmen i Kalmar som han drivit igenom.

Johan Persson säger i artikeln att det endast var centerpartiet och miljöpartiet som var emot denna avgiftshöjning och borttagande av gratis parkeringsplatser. Johan Persson har tydligen drabbats av förvirring eller så har han ett mycket dåligt minne och då borde han läsa på lite innan han uttalar sig om andra partiers ståndpunkt i olika frågor.

Folkpartiet protesterade mot denna artikel och fick in en rättelse i Östran den 4 september med folkpartiets reservation i kommunfullmäktige.


Det är mycket beklagligt att ett kommunalråd kommer med så felaktiga uppgifter men ännu värre är att en tidningen Östran och journalisten Oddbjörn Andersson vidarebefordrar dessa felaktiga uppgifter till sina läsare utan att ens kontrollera fakta i t.ex. protokollet från kommunfullmäktigemötet eller prata med berörda partier. Eller kanske läsa tidningens egna artikel om detta kommunfullmäktigemöte den 26 maj men den artikeln kanske inte återger alla partiers ståndpunkt i denna fråga, vilket inte är ovanligt i den socialdemokratiska tidningen Östran.


I protokollet från kommunfullmäktige (§102) framgår det att Miljöpartiet var för en avgiftshöjning. Centerpartiet var ej emot en avgiftshöjning utan yrkade på återremiss för att en utredning om nya parkeringsplatser skulle finnas innan parkeringsavgifterna fick höjas och att de ökade intäkterna skulle användas till att förbättra parkeringssituationen.


Centerpartiet reserverade sig mot beslutet med ovanstående motivering.


Det var endast två partier som reserverade sig mot beslutet om höjda parkeringsavgifter, Sverigedemokraterna och Folkpartiet.
Utdrag ur protokollet från kommunfullmäktigemöte den 26 maj 2008.

Jag förutsätter att Östran och aktuell journalist läser protokollet från kommunfullmäktige den 26 maj och sedan gör en rättelse snarast i en ny artikel i tidningen om man nu vill ge sina läsare fakta och inte Johan Perssons egna svaga minnesbilder.

Varför inte även fråga kommunalrådet Johan Persson varför han lämnar felaktiga uppgifter till media i denna fråga.

Jag har mailat Östran dessa uppgifter och jag väntar nu på någon form av reaktion från tidningen.


Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Eftersom en avgiftshöjning av större delen av befolkningen uppfattas som negativt, vilket journalisten inser, så blir Sverigedemokraternas reservation att uppfatta som positivt ur SD: syn- vinkel. Nyheter som kan ge en positiv bild av SD är bannlysta inom PK-sfären.

2008-09-05 @ 16:25:36
Postat av: D Puddingfjäll

Johan Persson talar mot bättre vetande så att det stänker. Tänk vilken fräck lögnare och tänk att hans fräcka lögner finansieras tvångsvis ( via fackavgiften)och hederliga svenskar som är anslutna till LO betalar. Ja Det tål att begrundas att till och med sverigedemokratiska medlemmar tvingat betala för en lögnaktig propaganda mot sanningen om den vettlösa invandringspolitiken.

2008-09-05 @ 22:40:07
Postat av: XONX

trevligt :P

2008-09-05 @ 22:43:28
URL: http://xonx.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej och godmorgon !

Varför är det så lätt för SVT -Text att texta från svenska till en mängd olika invandrarspråk men i princip omöjligt att texta programmen SVT sänder så att döva och hörselskadade kan ta till sej vad som säjs i programmen ! Ett exempel var den 3/9 när Uppdrag granskning sändes , det enda som textades den timmen var att SVT beklagade att textningen inte fungerade ! Det beklagandet behövs inte när det gäller olika invandrarspråk för då fungerar det oklanderligt med texten !

SVT borde se till i första hand att våra handikappade får bättre tillgänglighet vad det gäller textning ! Det är inte lätt när man är helt döv eller gravt hörselskadad att ta till sej programmets innehåll utan text !

Har mailat till SVT-text om detta men tro inte att jag fått något svar !MVH S-E Karlsson

2008-09-06 @ 10:27:49
Postat av: Tore

Östran är en sosse tidning. De följer "Mona Muslims

anvisningar" att inte nämna SD i alla sammanhang.

Hon fick ju en chock, när hon mötte Jimmie Åkesson, och har inte hämtat sig än! De lögner som

tidningar idag framför, berättigar icke fortsatt

bidrag för deras överlevnad!

Därför skall alla statliga bidrag till tidningarna

tas bort. Denna tidning (Östran) kommer aldrig att

överleva, då deras överlevnad är helt beroende på dessa bidragen!...Lögner, förtalanden är det enda den samlade riks-

dagsgruppen avser att följa. Att mötas i en debatt

har de fått en lärdom om, att inte göra! Därför gör

du ett strålande arbete, Thoralf, som förmedlar de

undanflykter och lögner vi utsätts för. Kalmar-borna borde vara stolta över dig, att ha en rättvis

förmedlande människa!.

Vi borde ha fler av din typ i Sverige!...

2008-09-06 @ 14:31:21
Postat av: Anonym

Godmorgon .Det är inte bara i Kalmar som det blivit dyrare att parkera ! Var häromdagen på besök på O-hamns lasarett där var parkeringsavgiften höjd från som det var i våras 2 kronor i timmen till dagens 5 kronor !En liten höjning med 150% ! Så min p-avgift på det besöket gick på 30 kronor ! Det gäller att akta sej för att bli sjuk överhuvudtaget !

Var samma dag ett ärende in i O-hamn och parkerade då på Stora torget , där var det samma dyra kostnad som i våras dvs 2kr för 12 minuter !

Det är inte bara bensinen som har blivit dyr .

S-E Karlsson .2008-09-07 @ 09:49:06
Postat av: Tore

Ni får flytta till Arvika! trots även sosse-styrd kommun. Men värmlänningar brukar ha koll på läget

än så länge, även om sossarna i fullmäktige "består av en massa alkolister"! Jag tror jag endast skänkt 10 spänn hos någon speciell

parkeringsplats under 10 år...

2008-09-07 @ 17:01:57
Postat av: Anonym

Har precis hemkommen lyssnat på Ove Thörnqvist när han sjunger sin låt "Sverigebesöket" på You Tube !

Herre du min milde hur rätt han har ! Lyssna på den låten vad ni gör!Bästa kvällshälsningar S-E Karlsson .

2008-09-07 @ 18:03:01
Postat av: Johan Persson

HejÖstran har ringt mig och bett om ursäkt för detta. Jag uppgav rätt partier men de skrev fel vilket de också berättade om i en rättelse dagen efter.JP

2008-09-11 @ 20:18:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0