LOGISKT TÄNKANDE HOS RIKSDAGSPARTIERNA?


Festen är över för denna gång.

Samtliga partier i riksdagen är eniga om att Sverige behöver arbetskraftsinvandring. Inget av oppositionspartierna har något att invända mot regeringens nya förslag om arbetskraftsinvandring till Sverige.

Migrationsverket förutspår att arbetskraftsinvandringen kommer att öka till 37 000 personer under 2009.  En ny enhet i Stockholm kommer att öppnas för att klara tillströmningen av nya ärenden hos Migrationsverket.


Jag frågar mig vem som kommer att bli utslagna från arbetsmarknaden, blir det du och jag.
Är verkligen våra riksdagsmän vid sina sinnens fulla bruk när det kan besluta om dessa förändringar. Idag finns inte jobb till alla människor i Sverige trots att vi haft en högkonjunktur under flera år. Nu närmar sig en inbromsning i ekonomin som ser ut att bli mycket kraftig eller till och med den kraftigaste sedan 30-talet, att då i denna situation ändra reglerna för arbetskraftsinvandring är fullständigt galet. När sedan Tobias Billström säger följande i en artikel i GP undrar man om han har alla hästar i hemma."Vi har lagt fram ett förslag som hindrar lönedumpning och exploatering av arbetskraft från tredje land. Detta är den största reformen på 40 år och innebär att asyl inte blir enda vägen in i Sverige, säger Tobias Billström."


Läs artikel i GP


Alliansen är på väg att gräva sin egen grav i rasande tempo. Att nya moderaterna var så fullständigt omdömeslösa är för mig fullständigt obegripligt men så har de ju också kastat ut eller manövrerat ut alla äldre moderater med erfarenhet. Under Almedalsveckan slogs man av det faktum att moderaterna mest styrdes av ett gäng ungdomar.


I dagens Barometern kan man läsa om hur integrationen fungerar i verkligheten. Under åren 2005-2007 tog Hultsfred kommun emot ca 115 så kallade flyktingar. Enligt en kritisk rapport från kommunens revisorer är endast 13 av dessa i arbete. Det innebär att endast 11 procent har kommit in på arbetsmarknaden, övriga ca 100 personer får sin försörjning genom bidrag. Ändå skall Hultsfred ta emot ytterligare 30 personer under 2008 enligt avtalet med migrationsverket. Att få dessa 30 personer i arbete kommer således att ta ca 6år om samma takt bibehålles. Nej, det blir ännu 30 nya dagdrivare på Hultsfreds gågata!


DETTA ÄR DEN VERKLIGA SANNINGEN SOM TOBIAS BILLSTRÖM OCH ÖVRIGA RIKSDAGSLEDAMÖTER BORDE BEGRUNDA INNAN DE ÄNDRAR REGLERNA FÖR ARBETSKRAFTSINVANDRINGEN.


Dessa riksdagspolitiker tycks tro att arbetstillfällen regnar ner från himlen. Det är så fruktansvärt naivt så jag får hjärnblödning när jag hör en del uttala sig i media. Överallt kommer signaler om minskad orderingång till industrin, nya varsel kommer varje dag från alla typer av industrier och rykten om företag som har problem florerar. Vissa företag stänger hela fabriker som t.ex. båttillverkaren Nimbus gör med sin fabrik i Visby. Jag hörde idag ett rykte om att hustillverkaren Finndomo kanske kommer att slå igen någon av sina husfabriker, eventuellt den i Hultsfred. Golvtillverkaren Kährs i Nybro har lagt ett varsel om 245 personer.

När det går utför för den privata industrin så dröjer det ca ett år innan det slår igenom även i den offentliga verksamheten. Där kan vi förvänta oss en riktigt bedrövlig utveckling inom en snar framtid om lågkonjunkturen slår igenom med full kraft.


Innan det vankas sämre tider har jag fått lära mig att man skall se om sitt hus men det tycks inte gälla våra ansvariga politiker och landets regering. Det tycks nästan vara en tävlan om att öka invandringen till Sverige än mer och man ställer sig ju verkligen frågan vad Fredrik Reinfeldt har för syfte med detta agerande. Det övergår i varje fall mitt förstånd och mitt sunda förnuft.

Logiskt tänkande tycks inte vara något som riksdagspartierna ägnar sig åt.


Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Pratade med en som jobbat i nära anslutning till ett departement.Rent logiskt uttryckte jag mig i diskussionen men blev snabbt avbruten av personen med följande kommentar. "Nu talar du om logik det har inget politik att göra".

Ett scenario som kan bli aktuellt: En pizzaägare rekryterar en landsman mot en ersättning på 50000:- som betalning för att han blir erbjuden ett jobb i Sverige. Efter att har jobbat i 6 månader så blir han utan jobb. Pizzaägaren har för avsikt att rekrytera en ny och ytterligare 50000:-. Vad händer med den första, är det världsberömda svenska skyddsnätet, i förlängningen svenska skattebetalare som genom nedragningar skall betala.Antagligen har anhöriginvandringen ytterligare spätt på kostnaderna. Finns någon insatt i frågan som kan bestämt säga - du har fel , så här blir det-.

2008-09-25 @ 10:23:50
Postat av: Roberth Ström

Hjärnblödning har jag fått flera gånger om av denna Allians när det gäller invandringen. I Dagens DN säger Sabuni att invandrare/flyktingar ska flytta dit jobben finns. Min fråga är vilka jobb? Även om det finns jobb så anställs inte invandrare pga språksvårigheter och bristfällig utbilding. Sanna mina ord våra politiker är en samling människor som inte ser eller inte vill se verkligheten.

2008-09-25 @ 10:36:15
Postat av: AWSvensson

Den tuberkulossmittade städerskan arbetade bland nyfödda barn och deras mammor. Nu får Universitets-sjukhuset i Lund kritik av Socialstyrelsen för sina bristande rutiner.I båda fallen är städerskorna födda i utlandet. De kommer från länder där tuberkulos är vanligt förekommande. Enligt Socialstyrelsens rekommendationer bör alla som kommer från sådana länder erbjudas hälsokontroll avseende tuberkulos. Står att läsa i Sydsvenska dagbladet, så även om man lyckas skaffa jobb så kanske det inte är genomtänkt.

2008-09-25 @ 10:58:54
Postat av: Annelie

Jag trodde att dom partier i riksdagen var ansvarsfulla och kunde strya ett land. Nu likanar det mer en cirkus eller lekskola. Det är som alting kretsar runt invandringen. Att alla invandrare som bor här har det bra. Övriga ärenden eller om det nu finns pengar över har ingen betydelse. Invandrigen går i första hand. Våra pensionärer som har bygggd upp sverige är det ingen som bryr sig om.

2008-09-25 @ 15:39:53
Postat av: Roberth Ström

Det måste väl finnas garantier från deom som kommer hit angående sitt jobb? Arbetsgivaren måste väl kontakta berörda myndigheter? Nån form av kontroller måste det väl finnas? Headhunting då?

2008-09-25 @ 16:12:08
Postat av: söder

På tal om tuberkulos sjuka invandrare så var det precis det som skedde i den förskola min son gick i. De fösta beskeden var lugnande men det dröjde inte länge tills det blev test för alla barn och de föräldrar som kommit i kontakt med den smittade.

Det var intressant då alla föräldrar hade ett enskillt samtal med smittskyddspersonalen. De frågade mig om jag hade haft kontakt med den tuberkulos sjuke. Mitt svar blev , vem är det?.

Men icke det gick inte att avslöja vem det var!

Så det var svårt för mig att svara på denna viktiga fråga. Är det viktigaste smittbärares integritet eller att stoppa smittan ifrån att spridas?

2008-09-25 @ 17:34:29
Postat av: Carl

NY lag som bör införas omgående:Omdömeslösa politiker måste avsättas.

krav att åtminstone få 1,o-1.5 i Högskoleprov. Då vet man att de kan läsa en text och dra en adekvat slutsats ur textens innehåll. Nu verkar lobbyister kunna manipulera politiker med vilseledande underlag och få dom ta galna beslut. Dom som blir lidande är fattiga ärliga Svenskar. politiker drabbas inte för de förskansar sig ekonomiska förmåner så de klarar sig hur än det än blir.

2008-09-25 @ 20:12:43
Postat av: Rune

Nej Carl!

Högskoleprov är ingen garanti för sunt förnuft. Akademiker i karriären är ju de som far mest vilse och hoppar varje tokig pk-trend.

Och sedan om att öka arbetskraftsinvandringen när arbetslösheten ökar. Jag kommer så väl ihåg när Lars Leijonborg stod i TV och pratade om det stora behovet av arbetskraftsinvandring när den förra lågkonjunkturen tog fart. Samtidigt som man kunde läsa i tidningarna att det ena företaget efter det andra lade ner eller minskade sin personal.

Jag trodde knappt mina öron. "Vad är det som karlfan säger?" "Läser han inte tidningarna?" "Har han inga släktingar eller bekanta som har blivit övertaliga?"

Förövrigt en lågkonjunktur som Sverige inte har hämtat sig efter än. Trots sk högkonjunktur. Jag känner ju några som fortfarande är arbetslösa. Och det har de varit igenom den sk högkonjunkturen.

Dagens unga har aldrig varit med om en riktig högkonjunktur. För då åker alla med som kan stå på benen. Så var det på sextio och i början av sjuttiotalet.

2008-09-25 @ 20:36:05
Postat av: Alina

Godkväll! Kikar in* :)

2008-09-25 @ 20:38:15
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Carl

inget hindrar förnuftiga och hederliga människor att göra karriär, då kunde omdömeslösa få nya ideal att följa.

2008-09-25 @ 21:09:10
Postat av: Anonym

Hej !

2008-09-27 @ 08:23:39
Postat av: S-E Karlsson

Alla dessa f--------e knivdåd , varenda morron kan man läsa på Svt-text att det har varit knivar igång !En mentalitet som vi fått til Sverige via den omhuldade och berikande mångkulturen ! Förr i världen berättades det om att i Hälsingland användes det snusdosor och kniv vid slagsmål men knivanvändandet har varit borta i Sverige för att nu ha kommit tillbaka via mångkulturen som sägs berika Sverige ! Själv vill jag nog ta berikandet med en nypa salt , tror inte det går väl för Sverige i längden !

Mvh S-E Karlsson.

2008-09-27 @ 08:36:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0