GRATIS TANDVÅRD TILL ILLEGALA FLYKTINGAR!

Region Skåne blir först med att införa gratis tandvård för illegala flyktingar. Detta är ännu ett mycket märkligt beslut som skapar ett än större incitament för asylsökande som fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd i Sverige att stanna kvar och leva "gömda".


"Det är på initiativ från miljöpartiet som Region Skåne infört tillgång till sjukvård och tandvård för människor som saknar uppehållstillstånd i Sverige. Alla partier utom sverigedemokraterna är positiva."


Läs artikel i Sydsvenskan


Vi får väl se hur länge det dröjer innan Ann Hellenborg, miljöpartistiskt landstingsråd i Kalmar län föreslår samma sak.

I artikeln framgår också att folktandvården begår kriminella handlingar, på något annat sätt kan jag inte tolka följande i artikeln.


"Den nya tandvårdsförsäkringen, som började gälla den 1 juli i år, kräver en omfattande registrering av patienterna för att Försäkringskassan ska betala ersättning.
Enligt Bo Thunell kommer Folktandvården att använda fiktiva personnummer för flyktingar utan uppehållstillstånd.
- Vad jag har förstått är det så man brukar göra när personalen tänker mest med hjärtat, säger han."


Fiktiva personnummer? Bo Thunell (mp) menar alltså att Folktandvården skall använda sig av falska personnummer för att få ut ersättning från Försäkringskassan. Det handlar med andra ord om rent försäkringsbedrägeri. Jag finner det fruktansvärt upprörande att en politiker föreslår och därmed medverkar till detta försäkringsbedrägeri mot svenska skattebetalare. Han inte bara uppmanar till bedrägeri utan är även fullt medveten om att det pågår. Detta måste vara åtalbart och borde polisanmälas. Avgå, Bo Thunell!


Svenska ungdomar som lånar varandras id-handlingar för att komma in på krogen döms vid Kalmar Tingsrätt till dagsböter men sjukvården ägnar sig tydligen systematiskt åt urkundsförfalskning utan att pk-samhället reagerar.
Vad säger en jurist om detta?


Svenska hjältar skall utses av en jury i december, dagens kandidat i Aftonbladet är barnmorska och hjälper illegala invandrare som är gravida.


"När det är dags för förlossningen drar hon olika trådar och via kontakter smusslar hon in kvinnorna på sjukhus. För en papperslös kostar en komplikationsfri förlossning ungefär 25 000 kronor.

- Många kvinnor är oroliga för pengarna. De kan helt enkelt inte betala. Men det ordnar sig alltid på något sätt, säger Christina."


Läs artikel i Aftonbladet.


Frågan jag ställer mig är om det även i dessa fall används "fiktiva" personnummer och att det därmed handlar om försäkringsbedrägerier.  

Visst är Sverige fantastiskt!


Kommentarer
Postat av: Kajsa Anka

Rent ut sagt: FÖR JÄVLIGT!!

2008-09-22 @ 09:01:15
Postat av: AWSvensson

Det rör sig här om illegala immigranter, som flykting får man uppehållstillstånd och behöver inte gömma sig. Dessutom välkomnas folk från hela norra Europa som uppger sig för att vara papperslös i Sverige eller checkar man av med migrationsverket huruvida de varit asylsökande med avslag i Sverige.

2008-09-22 @ 09:43:59
Postat av: Mr Kritisk

Som vanligt blir man bara förbannad över alla olika förslag som kommer. "Tänka med hjärtat", det är väl fint, men man kanske ska tänka med hjärnan i första hand.Undrar om jag kan få gratis tandvård om jag uppger falska personuppgifter? Skulle inte tro det, då blir det nog böter och ett jävla liv.Men jag är ju svenska, så mig är det ingen som "tänker på med hjärtat", jag måste göra rätt för mig.

2008-09-22 @ 10:25:08
URL: http://dubblabudskap.wordpress.com/
Postat av: J Kraft

Fiktiva personnummer kan utgöra en allvarlig säkerhetsrisk. Detta eftersom personnumret utgör den enda unika identifikationen i samhället. Finns det risk för att man använder sig av personnummer på andra, existerande personer? Det skulle inte vara så kul att upptäcka att en främmande människa har sökt vård på ens personuppgifter. Lex Maria-anmälan borde göras omgående!

2008-09-22 @ 10:47:35
Postat av: Sven-Erik Karlsson

Jo,Jo hur många är det av dessa "papperslösa " som får sina och familjens tänder gratis lagade på

oss blåögda svenskars bekostnad och därefter tar dom 50000 kronorna som dom kan få om dom återvänder frivilligt till sina hemländer ! Sedan är det ju bara att leva gott där tills dom 50000 kronorna är slut och därefter göra ett nytt besök i Sverige ! Är dom papperslösa så är det väl ingen kontroll på om dom varit i Sverige tidigare ?

2008-09-22 @ 11:23:47
Postat av: Jonne

Begreppet "Alla ska med" har verkligen fått en ny betydelse.

...och vi andra som INTE är med - vi får betala..

2008-09-22 @ 12:21:42
Postat av: Roberth Ström

Våra gamla då med trasiga tänder? Sjukt att detta går igenom. Det är så man mår illa

2008-09-22 @ 12:42:08
Postat av: Rager

Så det vore bättre anser ni att människor tex låg och födde på gator och torg? Att Sverige inte skulle ha råd att ens vårda sina egna är väl ändå en anings överdrivt. Socialstyrelsen undersökningar visar på raka motsattsen. Det är inte direkt fel med en solidarisk tanke, att vi ska hjälpa dom som befinner sig i landet, oavsett om de är här lagligt eller ej. De problem som skapas om vi låser ute dom, blir än värre. Titta på länder som tex Usa eller Sydafrika, där man väljer att inte ens ge sin egna befolkning vård. De sociala problem de brottas med är värre än de som finns här. Men fortsätter vi isolera människor så kommer vi snart med att bygga murar här.Sen anser jag inte att det är invandrare ni kan hoppa på när det gäller de papperslösa. Är det en grupp ni borde sätta åt i detta fallet så är det väl de företagare som använder sig av deras tjänster. Denna form av slaveri de driver. Så ser jag inga som helst problem med att papperslösa organiserar sig. Vi borde väl ändå sträva efter ett bra samhälle för alla människor och inte bara dom har har råd att bosätta sig på Ängö och åka utomlands flera gånger per år?

2008-09-22 @ 14:32:20
Postat av: Westerbotten

Hur kan man egentligen använda fiktiva personnummer? Försäkringskassan borde väl upptäcka att det är ett icke-existerande personnummer? Eller använder man sig av, som föreslagits ovan, av personnummer på existerande personer?

2008-09-22 @ 14:37:01
URL: http://westerbotten.blogspot.com
Postat av: Thoralf A

Frågan är om det inte är så illa att försäkringskassan spelar med i detta spel och att Folktandvården bara ringer för att få ett "fejkat" personnummer som systemen godtar.

2008-09-22 @ 16:33:28
Postat av: Annellie

Efter ca två år har jag nu äntligen varit hos tandlälaren. Tack och lov jag hade inga hål. Att papperslösa ska ha fri tandvård är ren diskriminering mot oss svenskar. Så fort det blir tal om att invandrare blir diskriminerade blir det ett himla liv och stora rubriker i media. Det är dags att svenska folket vaknar, och ser hur oretvist behandlade vi blir.

2008-09-22 @ 18:55:10
Postat av: Anonym

Test !

2008-09-22 @ 19:33:44
Postat av: Sven-Erik Karlsson

Hörde på Smålandsnytt i kväll positiva tongångar vad det gäller IKEA områdeti Kalmar ! Massor med nya jobb hade genererats ,men,men jag var på en busstur med guide i Kalmar innerstad och även rundtur utanför staden ! Man fick höra när vi passerade Giraffenområdet att affärerna där hade fått börja säga upp anställda för folk handlar redan nu mycket ute på IKEA -området ! Så det kanske inte bara är positivt med för många affärer!

Det gamla ordspråket den enes bröd den andres död kanske fortfarande gäller !

2008-09-22 @ 19:49:20
Postat av: Rune

Alltså!

Fattiga skattebetalare i Sverige, som inte har råd att laga sina egna tänder, skall vara med och betala gratis tandvård åt personer som vistas illegalt i landet.

Hur djupt kan svenska politiker sjunka moraliskt?

2008-09-22 @ 20:44:28
Postat av: Jonas Gustafsson

Nu har ett av socialdemokraternas hemliga strategidokument mot Sverigedemokraterna läckt uthttps://www.flashback.info/showthread.php?t=750585

2008-09-22 @ 20:48:36
Postat av: Mia H

Vad säger man? Jag får väl helt enkelt vara jäkligt tacksam att moder natur gav mig bra tänder som hittills inte har behövt lagas för jag skulle då inte ha råd med det. Det är så många som inte varit hos tandläkaren på många, många år och klart som fasen att det sticker i ögonen att det finns de som lyckas fuska sig till att få det gratis! Jag blir riktigt förbannad på sånt här! Ska inte alla ha samma förutsättningar? Tydligen inte...

2008-09-22 @ 20:51:07
Postat av: ilmar

Är det någon som vet om Folktandvården i Region Skåne är polisanmäld för detta försäkringsbedrägeri? Om inte så känner jag mig manad att anmäla dem även fast jag inte bor i "området". Svara gärna på denna blogg ni som har närmre SD-kontakter. Detta är säkert en bra rättvisefråga att driva och även en intressant utredning att följa även om den säkert slutar i ett PK-haveri där "båtmössorna ska på" som det väl heter hos polisen i dessa ESF-dagar. :-)

2008-09-22 @ 23:55:44
Postat av: JokkMokk

Bloggen Fria Nyheter skrev lite om detta påhttp://frianyheter.wordpress.com/2008/09/19/illegala-invandrare-i-skane-far-avgiftsfri-akuttandvard/och jämförde med de prishöjningar osm vanliga skåningar får inom resor, hörselvård och tandvård.De skrev om en irakisk familj som fick lite problem på en semesterresa till Irak i våras. Var det inte ifrån Irak så många andra flyr? En DO-anmälan blev det också.http://frianyheter.wordpress.com/2008/09/22/nagra-nya-anmalningar-till-do/

Postat av: Roberth Ström

Det är inte krig i Irak mer! Se Erixon.com så då kan vi skicka hem alla nu?

2008-09-23 @ 08:44:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0