SOCIALDEMOKRATERNAS SVEK

När man tittar på listan över hur de olika riksdagsledamöterna röstade eller vilka som var frånvarande uppträder ett skrämmande mönster hos socialdemokraterna.

Av de ledamöter som var frånvarande eller avstod att rösta var hela 35 ledamöter socialdemokrater.

Det bekräftar mitt påstående att de socialdemokratiska ledamöterna inte fick svara på mail om Lissabonfördraget. Med stor sannolikhet kan man gissa att dessa ledamöter till stor del var emot Lissabonfördraget. Genom att vara frånvarande eller avstå från att rösta dämpade de sitt eget samvete och sina väljare med att kunna säga att de inte röstade JA till Lissabonfördraget.

En av länets socialdemokrater avstod från att rösta och därför får jag uppdatera mitt "foto".


Kommentarer
Postat av: Andersson

It's too much!

2008-11-21 @ 21:42:37
Postat av: Frode Karlsson

This is so!

2008-11-21 @ 22:09:52
Postat av: vmm

Jag har skickat mail till alla ledamöter som var frånvarande och helt enkelt frågat vad dom gjorde istället för att vara i riksdagen och rösta om Lissabonfördraget.Jag har också berättat för dom att deras svar kommer att redovisas på något sätt på min blogg.Jag har inte lagt ut något ännu eftersom jag avvaktar lite fler svar. Men det kommer så småningom (handlar om dagar, möjligen någon vecka - alla som vill svara ska ha haft möjlighet att göra det) ett redovisningsinlägg på min blogg.http://vitmedelaldersman.blogg.se/

2008-11-21 @ 23:46:46
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: Thoralf A

vmmEn bra idé, jag hoppas du redovisar den och skickar mig en länk så jag också kan länka till dessa svar.

2008-11-21 @ 23:54:25
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Frode Karlsson

vmm tycks vara en som inte förstått och inte kunnat dra slutsatser. Jag vill inte kritisera någon för vederbörandes slutsatser, men dessa slutsatser måste dock prövas i materiellt avseende. Vilket underlag har vmm för att komma till sina slutsatser. Några domskäl måste trots allt visas även i en politisk debatt, så att vi andra kan ta till oss dessa. Kanske modererar vi våra egna slutsatser, och kanske modererar vmm sina. Det är sällan som livet är helt svart och vitt, särskilt i en fråga som Lissabonfördraget. En annan fråga som om massinvandringen till Sverige finns det väldigt litet som är vitt! Riktiga flyktingar utgör ca 5%! Att värdera Lissabonfördraget med alla dess konsekvenser är klart mer komplext. Med ett fokus på massindringen och dess konsevekvenser - faktiskt och rättsligt - så finns det en hel del att göra. Lissabon kan hjälpa Sverige att inte gå under! Det finns alltså fördelar också!

2008-11-22 @ 00:02:55
Postat av: vmm

Min gode Frode: vilka slutsatser har jag dragit? Vad menar du?Det enda jag gjort är att jag konstaterat att 54 riksdagsledamöter varit frånvarande under en omröstning som av ganska många anses som väldigt viktig och då blir jag en smula nyfiken på vad dessa riksdagsledamöter gjort istället för att delta i omröstningen. Var dom sjukskrivna eller ansåg dom något annat vara viktigare eller vad var det frågan om? Vore intressant att veta.Mina åsikter om Lissabonfördraget kommer jag att redovisa i samband med att jag redovisar dom svar jag fått av riksdagsledamöterna. Jag vill inte göra det före eftersom jag vill minska risken att någon riksdagsledamot kollar vad jag tycker och anpassar sitt svar åt det ena eller andra hållet.

2008-11-22 @ 00:36:48
URL: http://vitmedelaldersman.blogg.se/
Postat av: Frode Karlsson

Sorry, vmm!Thorlafs senaste två sidor ser ganska så lika ut! Här blev det ett "misshot", så ta substansen för vad den är. Ser fram emot din analys av läget! Plus kanske en kommentar till vad jag sade? Som alltid - no harm intended men bara en bra debatt! Om nattkröken Frode.

2008-11-22 @ 00:51:14
Postat av: Antiism

Inte en enda sosse röstade nej vad jag vet. Däremot så vill man göra gällande på en del sossebloggar att det "många" som röstade nej...förmodligen en röd sosselögn i naturlig svepning för att lugna leden inom LO.

2008-11-22 @ 02:56:27
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: Hr Fökk

Skulle vilja ställa frågan hur de kunde kringgå lagen i ett grundlagsskyddat ärende som kräver TVÅ oberoende regeringar, dvs minst åtta år att rösta om!!??Snyggt att hänga ut dem på "tvättlinan" som taget direkt ur brottsregistret.

2008-11-22 @ 08:24:30
Postat av: Hr Fökk

ang mitt förra inläggPage_1527.aspx" rel="nofollow">http://www.riksdagen.se/templates/RPage_1527.aspx

Sossarna pådrivande om ett nytt USE(United States of Europa) inget förvånande!! I alla andra idiotfrågor skymtar MP med önskad tydlighet!

2008-11-22 @ 08:55:26
Postat av: Frode Karlsson

Hr Fökk! Det var inget kringgående! Här var det inte fråga om att ändra regeringsformen, som kräver ett mellankommande val vid ändringar. Det tar alltså inte åtta år. Lissabonfördraget förutses i RF 10:5, så att man kan säga att en ändring av RF redan skett. Dock finns det en gräns för vad RF 10:5 tillåter (se villkoren där), t.ex. om ett fördrag skulle föreskriva att Sverige som stat skulle upphöra att existera. Det är det inte fråga om nu utan endast ett fördrag som löper över tiden och som kan sägas upp. Om man nu inte gillar EU, så skall man verka för att att fördragen sägs upp! Läs Bernitz och Lysén - de bästa på marknaden!

2008-11-22 @ 11:11:00
Postat av: salasso

Frode och hans resonemang verkar betydligt mer övertygande än de som säger att Sverige nu kommer att upphöra som nation, hur ärliga de senare än är i sitt uppsåt. Slagord i all ära men sådana passar bättre på torgmöten än i diskussioner.

2008-11-22 @ 16:29:46
Postat av: Hr Fökk

Frode Karlsson, har du fått jobb i Bryssel!Man har smygreformerat de senaste årtiondena. Demokratilagarna är idag sämre än de någonsin varit. Detta har också debatterats på bloggarna sedan länge. Fast du kanske har haft på skygglapparna de senaste årenOm några veckor sätts näst sista pålen i stackars Sverige. Då ska kålsuparna rösta för privata poliser som ska jaga fildelare med hjälp av Hells Angels.Om några år, dödsstöten, då införs sharialagar!2008-11-22 @ 17:02:59
Postat av: Tore

"Frode Karlsson"! vilka böcker hänvisar du till,

när det gäller Lysén? Senaste skrivna bok (okt 06)

"Att studera folkrätt och EU/EG 2 upplagan, och

i april 06, "EU framwork decision", är väl lite

gammalt och föråldrat, dessutom utanför ovan nämnda

ämne!?

Att Ulf Bernitz utmärkt sig som "professor hos

Stockholms Universitet", samt skrivit en mängd

böcker sedan 1991, samt utmärkt sig i en del disku-

sioner, utan att du nämner det som han påpekar, och vilken ståndpunkt han för: Ja eller Nej till EU. Är han Ja sägare, är han en motpol, även om

han är professor!

Det är ju flera "experter", som påpekat att "Lissa-

bon-fördraget bör ses som en grundlagsfråga! Då faller ju dina kommentarer ovan.

Grundlagen är till för att tygla den politiska makten.

Riksdagens tolkning av begreppet "principerna för statsskicket", är att riksdagens ställning inte får urholkas i väsentlig grad.

Det är ej heller ingen slump att lagrådet i citatet ovan, använt samma ord som som Riksdagen,

och det gör slutsatsen enkel att bedöma:

Det som kan överlåtas av makt, har därmed passerat

den gräns som riksdagen själv satt!

Om inte detta är ett brott mot grundlagen, vad är det då?

Det är bra, att vårt ungdomsförbund, SDU prövar rättssäkerheten för Sveriges befolkning.

Själv anser jag att 243 ledamöter har begått hög-

förräderi mot Sverige som stat och land!...

2008-11-22 @ 18:19:06
Postat av: salasso

Hm, Fökk, det var något nytt att fildelare kommer att jagas med hjälp av HA. Har du någon källa till den uppgiften?Om Tore kunde berätta vilka "experter" som påpekat att Lissabonfördraget bör ses som en grundlagsfråga" så vore det bra för diskussionen.

I många fall brukar man utnämna de som delar ens åsikter till "experter" för att ge mer tyngd åt den egna uppfattningen men jag är övertygad om att Tore inte fallit i den fällan. Likväl vore det intressant att få veta vilka det är som anser att lagrådet avgett fel yttrande. Observera att miljöpartistiska och vänsterpartistiska "experter" inte räknas.

Inte för att jag tror det men det finns ju en liten möjlighet att Tore blivit felinformerad på samma sätt som med de påstådda 15% brytbara uranmalm i går.

2008-11-22 @ 18:58:17
Postat av: Pensionären

"Av de ledamöter som var frånvarande eller avstod att rösta var hela 35 ledamöter socialdemokrater."

....

Ja, sossarna har blivit ett adelsparti där man rättar sig i ledet... antingen håller man med sossetopparna eller kniper käft så man inte riskerar karriären...Sossarna är inte samma forna folkhemsparti det en gång var.. Idag är det ett karriärist- och elitistparti utan kontakt med den jordnära befolkningen....Det är en gåta varför S övergav svenskarna och folkhemmet som idé.. Det var ju det som gav dem makten..Nu rasar S i alla valbarometrar, å så undrar dem varför..Per-Albin skulle nog rotera om han levde idag..

2008-11-22 @ 21:40:24
Postat av: Frun till pensionären

salasso!Sverige kommer att upphöra som nation!Det är det som är själva slutmålet med EU,

att skapa en överstatlig union där de fd medlemstaterna delats upp i olika regioner.Försvagade medlemsländer är lättare att kontrollera för Brysseleliten.Regionindelningen som pågår i Sverige just nu är givetvis ett sätt att försvaga Sverige som nationalstat!! Helt enligt EU:s plan.salasso.. Du bör läsa på vad EU:s slutmål är..Sverige kommer att upphöra som nation!

2008-11-22 @ 21:55:25
Postat av: Frun till pensionären

PS till salasso.När jag skrev "fd medlemstaterna" så kommer de framöver att just vara FÖRE DETTA medlemstater när de regionaliserats eftersom medlemsstaterna då upplösts i regioner.Rena feodalismen är på ingående, penningstarka intressen och personer kommer sannolikt att styra dessa regioner likt feodalherrar åt eliten i Bryssel.

2008-11-22 @ 21:59:17
Postat av: salasso

Tja, fru till en pensionär, det är möjligt att EU har en dold agenda om att på sikt utradera nationalstaterna men den agendan har sedan långt före EU-inträdet omsatts i praktiken i just konungariket Sverige där vissa statsministerkandidater "hatar allt svenskt" och den nuvarande ledaren påstår att "barbariet är ursvenskt" eller där nationalsången och flaggan är något rasistiskt och där islamistisk mångkultur är något extra eftersträvansvärt.Fru pensionär, försök inte inbilla mig att det är EU som hittat på alla dessa absurditeter. Det har vi svenskar i vår kvävande självgodhet gjort på alldeles egen hand.

Min förhoppning är att vänsterns hotbild om EU:s Festung Europa skall bli sann, ty själva mäktar vi tydligen inte med att försvara vårt land och vår kultur.

Ett samarbete i EU-parlamentet mellan europas olika konservativa partier kan bli vår räddning. Ensamma förmår vi inte så mycket.

2008-11-22 @ 22:34:21
Postat av: Andersson

Frun till pensionären! Kan vi få litet mindre av överdrifter och känsloutbrott? Det mesta av skräpet i Sverige har landet skaffat sig helt utan EU - massinvandringen, kunskapslös skola, nedlagt försvar, dålig rättssäkerhet, etc. etc. Saklighet och tynd alltså, det är det SD vinner på!

2008-11-23 @ 15:57:16
Postat av: Tips.

Kristdemokrat som är emot Lissabonfördraget:http://www.larswohlin.se/default.asp?id=259&start=&sida=&slut=&antal=Se även:http://www.larswohlin.se/

2008-11-24 @ 11:14:05
Postat av: Tips.

Mer om EU.

----------------Metro måndag 2008-11-24

Sidan 6.

[Kommentar under kolumnen i papperstidningen]"Priset för EU är mindre självstyre Europa är en kontinent med vitt skilda folk, kulturer och ekonomiska förutsättningar.EU är ett projekt för att samla makten över alla dessa människor på ett och samma ställe. Priset är mindre självstyre åt alla.Lars"----------------Här följer en intressant artikel om EU:s framtid:"Europe a 'hobbled giant' by 2025, US intelligence report predicts"http://euobserver.com/9/27158

2008-11-24 @ 11:42:31
Postat av: Pensionärens fru

salasso!Javisst har agendan sedan långt före EU-inträdet omsatts i praktiken i just konungariket Sverige.Dock har den kraftigt försämrats bl.a. genom Lissabonfördraget. Vi som medborgare har nu än mindre chans att genom demokratiska beslut förändra vår vardag.

Nu har vi förflyttat ytterligare "beslutande funktioner" till Bryssel och EU-eliten.

Vilket gör det svårare för oss att påverka nationellt.Det är en kombination EU och även tidigare av självgoda svenska elitister (t.ex. i riksdagen) som i konsensus med media styrt den svenska skutan rakt på grund.Dels har man pga en ideologisk EU:ism drivit Sverige mot en globalisering utan motstycke.För övrigt finns på följande länk en

EU-granskande blogg:http://eutext.blogspot.com/

--------Annan läsvärd sajt:http://www.crimenews.se/2008-11-24 @ 14:04:37
Postat av: Tore

Så fortsätter "salasso" med sitt inkompetenta trams

utan någon som helst "källhänvisning"!

Sverigedemokraterna står bakom ett häfte, som togs fram innan Riksdagen gick till val om Lissabon-

avtalet! Läs här:

www.bgf.nu

Rulla ner till "Nu på torsdag!"

Tryck på "genomgång"!

Det dyker ett 15 sidigt häfte upp, med rubriken:

"ett hot mot Sveriges självständighet"

Det finns 8 punkter mycket läsbara, och speciellt

nummer 6! handlar om:

"Hotet mot Sveriges Naturtillgångar - Euratom"

jag citerar:

"beakta då, att Sverige besitter omkring 15 % av

världens samlade tillgångar på uranoxid, värt

1.000 tals miljder, en enorm rikedom som snart kommer att tillhöra EU"...Bedöm själva, om herrar "Andersson och sallasos"

fantasisenarier är de riktiga eller att mina är

tilltalade! Det finns sannerligen fler hänvisningar

men jag tycker dessa, som Sverigedemokraterna an-

vänder, är de mest tilltalade!...

2008-11-24 @ 14:42:44
Postat av: Andersson

Litet märkligt att lyfta fram ett arbetspapper från ett politiskt parti som den högsta sanningen. Verkar litet som någon religiös rörelse eller i anden upplyfta socialister - alla vilka skådat ljuset och sanningen. Tore, är du säker på att du inte vänsterstucken? Om man nu bara skall välja efter vad som kan vara tilltalande, så tappar man ganska raskt kontakten med verkligheten.

2008-11-24 @ 15:34:24
Postat av: salasso

Pensionärens fru, jag tillhör dem som tycker att EU i grunden är en god idé men att organisationen svällt på ett groteskt sätt och p g a detta blivit alldeles för petig i detaljer.

Min poäng är i alla fall att nu är vi med och måste göra det bästa möjliga. Att lägga energi på ett utträde tror jag är att splittra sina krafter för mycket. Varför inte låta vänstern ta den omöjliga striden?

Utan att vara någon expert på Nicefördraget så tror jag ändå att det nya fördraget blir lite mer överskådligt.

Sedan kan man ju drömma om Sverige kunde vara lite mindre fogligt och bråka lite mer. Kanske borde sveriges förhållande till EU vara som i ett äktenskap: "Ta vad du kan och ge vad du måste!" : )

2008-11-24 @ 18:36:12
Postat av: Tore

Så har "femtekolonnaren" Andersson avslöjat sina bedrägerier mot SD. Trots utdrag ur Euratom-fördragets verkliga bild, klarar inte denne naiva

person att läsa det som Sverigedemokraterna använde

före de 243 förrädarnas "ja till Lissabonavtalet" i riksdagen.

Trots detta försöker han "påskina att hyllar SD"! Vilken "pajas", som smugit in i Sverigedemokraten Thoralfs eminenta blogg. En förutsättning för att

verka för SD, är att man litar på partiet, dess ledare, beslutande organ, och partets demokratiska riktlinjer! En patetisk hycklare, som verkligen tappat kontakten med verkligheten. Visst har du det, "gossen Andersson"!

Här har du sannolikt en av dina berömda snorungar, Thoralf!...

2008-11-24 @ 19:45:25
Postat av: Tore

Vänstern eller kommunisterna, vill vara hos de sina

inom EU. Att de "röstade emot" var av valtekniska

skäl, för att ragga röster. Det enda verkligt EU kritiska partiet är Sverigedemokraterna, som är emot överstatligheten och den odemokratiska andan

inom EU. Dessutom enda partiet som förordar en folkomröstning om ett utträde ur EU! Juni-listan är också kritiska till EU, dock bara på pappert, och det har svenska folket uppmärksammat.

De kommer aldrig mer att finnas, där de nu verkar

efter valet 2009! Om "Lissabonavtalet" genomföres,

kommer Sverige inte ha någon representant i kommisionen, och därmed mister vi all insyn i EU, då "hemligstämpeln" kommer att vara allena rådande Det finns all anledning att vara skeptisk till kommande Europa Unionen. Att ta hem våra trupper, och återinföra begreppet "neutraliteten" för Sverige. Detta är Sverigedemokratiska ord!...2008-11-24 @ 20:28:08
Postat av: salasso

"En förutsättning för att verka för SD, är att man litar på partiet, dess ledare, beslutande organ, och partets demokratiska riktlinjer! En patetisk hycklare... e t c"Tore, det där låter faktiskt som beskrivning av en sekt på yttersta vänsterkanten och det var väl ändå inte din mening, hoppas jag.

Jag tror att sd har ambitionen och potentialen att bli ett modernt parti i riksdagen. Då duger inte blind lydnad. Istället bör det råda enighet om målen men vara tillåtande för diskussioner om hur man når dit. Ett målinriktat parti kan nämligen tillåta sig att ha högt i tak.

2008-11-25 @ 17:43:58
Postat av: Andersson

Intressant! Hur blir det med marginalväljarna? Som Tore står i och domderar, så skräms både sympatisörer och presumtiva väljare bort. SD attraherar därför att det är det enda partiet som vågar tala klartext om invandringen och är dessutom ett allmänt värdekonservativt parti, som transcenderar övriga. Håll fast vid detta budskap och framför det på ett i första hand trevligt och sakligt sätt (som Thoralf). De för partiet viktiga väljarna stöts bort av dem som låter som en frikyrkapastor på ett väckelsemöte för vänstern.

2008-11-26 @ 12:43:06
Postat av: Tore

"salasso"! Jag nöjer mig med de uttalande jag gjort om dig, vid tidigare tjaffs! Det stämmer verkligen..."Andersson"! du har verkligen visat vem du är, och

jag beklagar sannerligen att du får fritt öppna din

förrädiska trut, som försöker förvilla svenska folket utan lärdom!...2008-11-26 @ 16:49:52
Postat av: Andersson

Tore! När du klampar in så dör debatten. Något att tänka på.

2008-11-26 @ 20:43:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0