SISTA DANSEN MED HÄGGLUND?


Svåra frågor för Göran Hägglund.                       Foto Thoralf Alfsson

Kristdemokraterna är på väg att ge upp sina grundläggande värderingar och Göran Hägglunds försök att hitta lösningar på om homosexuellas rätt att viga sig känns nästan patetiskt. Kd vill att en myndighet skall registrera alla äktenskap.

Tidningen Dagen kallar det att Hägglund "satt ner foten" när han vill avskaffa kyrkans vigselrätt vilket säkert får en och annan kristdemokrat att sätta kaffet i halsen. Moderaterna har redan sagt nej till Hägglunds förslag vilket sätter hela alliansen på hårda prov.

Det sannolikaste är nog att kristdemokraterna får "krypa till korset" ännu en gång och lyssna till vad fader Fredrik Reinfeldt tycker.

  

Om detta skulle bli verklighet så kommer ännu fler av kristdemokraternas kärnväljare börja tvivla på sitt eget parti och risken är stor att visa lämnar partiet för andra alternativ. Frågan är om Göran Hägglund vågar ta strid mot fader Reinfeldt? För kristdemokraterna gäller det om det skall överleva riksdagsspärren på 4 procent vid valet 2010. Om Göran Hägglund viker ner sig ännu en gång är risken stor att kristdemokraterna ramlar ur riksdagen vilket jag tycker vore beklagligt. Jag är övertygad om att med Alf Svensson vid rodret hade det sett helt annorlunda ut. Sedan Göran Hägglund tog över partiledareskapet har partiet styrt in sig i den katastrofala mittenröran som råder i svensk politik där man snart inte vet vad som är höger eller vänster.

Inte undra på att väljarna börjat att agera som yra hönor och flyttar sina sympatier från höger till vänster och tvärtom från den ena opinionsundersökningen till den andra.


Äktenskapet och vigsel i kyrkan är något som skall vara förbehållet en man och en kvinna, inte två personer av samma kön. Idag har samkönade par samma juridiska rättigheter vad jag har förstått och det räcker. Jag anser också att homosexuella par inte bör få adoptera barn och då tänker jag på barnets bästa. Jag anser att alla barn har rätt till både en mor och en far, svårare än så är det inte. Det handlar inte om vem som är bäst utan en grundläggande rättighet för varje barn.


Jag vet att det finns kristdemokrater som hoppat av till Sverigedemokraterna tidigare och de är säkert inte slut med det. Jag har till och med hört att det finns förtroendevalda kristdemokrater som om de "bara vågade" skulle byta parti till Sverigedemokraterna då de tycker att det gått alldeles för långt i vårt land.

Homoäktenskap kanske kan få dem att ta steget!


Från valtidningen 2006.


Kommentarer
Postat av: en vän i kampen

Har kristdemokraterna kvar några ideal alls så är det dags att de fäller regeringen. Om de övriga regeringspartierna respekterar deras hjärtefrågor så lite så är alliansen ingenting värd.

Varje man har en punkt där han säger "hit men inte längre" om detta inte är den punkten för hägglund så är han ingen man.

Detta helt oaktat vad man själv anser om homoäktenskap (vilka jag är emot, låt dem registrera partnerskap, men äktenskapet är mellan man och kvinna).

2008-11-03 @ 11:17:56
Postat av: AWSvensson

Korkade Rheinfeld är inlurad av trion Måna , Ohly, Wetterstrand i denna fiktiva diskussion.Väl medvetna om att det sår splittring i alliansen och leder till KD:s undergång om de ger upp äktenskapet. Spräck alliansen det är det enda råd Häggkvist kan få, har de andra partierna inte begripit vad det innebär i tagande och givande i en samregering så är de inget värda.

Ordet äktenskap är ianspråktaget och definierat som en juridisk uppgörelse mellan man och kvinna. Varumärket tillhör den kristna kyrkan.Att svärta ned det som är heligt för kristna vågar de men avbilda Mohammed som den pedofil han var det vågar de inte. Får vi se homovigslar mellan två män i moskéer, kvinnor är väl bannlysta.

2008-11-03 @ 11:36:49
Postat av: AWSvensson

Hägglund så klart.

2008-11-03 @ 11:39:44
Postat av: Kalle

Äktenskap är mellan man OCH kvinna.

Partnerskap är mellan samkönade individer.Reinfeld och Sahlin tycks vilja närmare sig ännu mer. Snart struntar Reinfeld i KD och närmar sig sossarna istället. Ett stympat Alliansen får då en större makt med sossarma och kan hålla KD utanför Alliansen. KD hänger nu redan på 4 procent gärdesgården.Lägg till att Mona Pralin utmanar Moderaterna att hålla SD utanför på alla sätt och vis. Reinfeld fattar inte att han visar på mycket dålig fingertoppskänsla vad folk tycker mellan skål och vägg samt valhemligheten. Han går tydligen på vad de censurerade media skriver. Det är en moment 22 sitution för honom som kramar om vänsterkrafterna ännu merDessa H.B.T individer som är i minoritet kräver snart ännu mer förmånerän vad vanliga normala människör gör. Dessa H.B.T. individer stöttas stenhårt av de maktfullkomliga vänsterkrafterna som på detta sätt vill störta den nuvarande Alliansregeringen.GUDskelov att Sverigedemokraterna finns med sin familjepolitik.2008-11-03 @ 12:40:17
Postat av: Stora Småland

Hejsa i kvällningen !SVT kör i kväll med reklam för islam ! Halal-TV ska dom visa . Förändringarna smyges på oss !När ska svenska folket ta sitt förnuft till fånga ? " Det blir bara värre med åren som går " .Mvh Stora Småland .

2008-11-03 @ 17:32:49
Postat av: Tore

Vi kristna lever med två sakrament. Dessa är av Gud

stiftat, och äro heliga! Den första är nattvarden,

för våra synders förlåtelse! Det andra är äkten-

skapet, som är tecknat för människans fortbestånd!

Alltså mellan man och kvinna!

Vi kristna har alltså inga val, när det gäller dessa sakrament! De äro heliga!

Det är förståligt, att ateister ellar andra samfund som ej har den "kristna guden",

(endast en, den sanna guden) bedriver lobbing för

att splittra kristendomen. Att "homosexualitet" är

en styggelse, har vår Herre Jesus framfört! Några

alternativ till detta finnes icke, bland denna skara...Islam är en våldsam relion! Den hör icke hemma i

vårt konungarike! Den bör förbjudas, och därmed

allt som berör denna!..."Public Service" bör borttagas! De som vill se

denna statliga television, kan dessa SVT likt övriga komersiella tv-kanalerna, sälja/bjuda på modem till sin "lyckliga" skara, så att övriga människor ej behöver TVINGAS till en licens de icke vill ha.

Bemöt Halal-TV, därför att ur denna relion, Islam far människor och djur mycket illa, allt i strid med/mot svensk lagstiftning...

2008-11-03 @ 18:11:31
Postat av: Ronken

Jag är inte kristen. Det är ren humbug, liksom alla andra religioner.

Jag är långt ifrån ensam, så kör inte för hårt med kristendomen inom SD, tycker jag.

Vi är många ateister som sympatiserar med SD.

2008-11-03 @ 20:12:58
Postat av: D Puddingfjäll

Ja nog är grundlurad rätta ordet. Sahlin, Ohly och Wetterstrand har agerat som om själve Stalin hållit i taktpinnen och Hägglund och hans parti är grundlurade. Grundlurad är även moderaterna som lurats bort från sin partilinje.Det finns bara en väg för kd: nyval

2008-11-03 @ 20:14:33
Postat av: Ronken

Jag är inte kristen. Det är ren humbug, liksom alla andra religioner.

Jag är långt ifrån ensam, så kör inte för hårt med kristendomen inom SD, tycker jag.

Vi är många ateister som sympatiserar med SD.

2008-11-03 @ 20:14:39
Postat av: D Puddingfjäll

Tore

Ja nog är grundlurad rätta ordet. Sahlin, Ohly och Wetterstrand har agerat som om själve Stalin hållit i taktpinnen och Hägglund och hans parti är grundlurade. Grundlurad är även moderaterna som lurats bort från sin partilinje.Det finns bara en väg för kd: nyval

2008-11-03 @ 20:16:37
Postat av: Galla Mattias

Om naturen velat ha samkönade hade de också försetts med fortplantningsorgan.

Sniglar och snäckor är hermafroditer d.v.s. varje individ är tvåkönad.

2008-11-03 @ 21:17:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0