SD SKAPAR STOR POLITISK OREDA?

I dagens SIFO-undersökning får SD 4,2 procent och är lika stora som kd men i själva verket kan man nog lägga på minst 1 procent utan att skämmas. Om dessa siffror skulle stå sig till juni 2009 kommer Sverigedemokraterna att få en plats i EU-parlamentet. Vilket skulle skaka om etablissemanget rejält!


Flera tidningar skriver om dagens SIFO-mätning, DN, SvD och GP. Göteborgs Posten nämner dock inte ett ord om Sverigedemokraterna.


I Skånska Dagbladet skriver man däremot en hel del intressant men slutledningarna är ändå ganska märkliga och tyder på att tidningen inte riktigt förstått vad demokrati innebär. Tidningen är tydligen fastvuxen i att Sverige endast består av sju partier och endast kan fungera om detta består.


"Det mest oroande i Sifo-mätningen är att Sverigedemokraterna ännu en gång tar sig över fyraprocentsspärren. Partiet pendlar lite fram och tillbaks kring den gränsen, men tendensen pekar ändå rätt så tydligt på att partiet är på väg in i riksdagen i nästa val. Det riskerar att skapa stor politisk oreda i vårt land eftersom partiet kan få en vågmästarställning.
Framförallt är det bland LO-grupperna som Sverigedemokraterna har ett starkt väljarstöd. Enligt Sifo är partiet klart starkare bland traditionella arbetare än vänsterpartiet med ett stöd på 6,7 procent mot vänsterpartiets 4,2. Avgörande för om Sverigedemokraterna lyckas ta sig in i riksdagen blir uppenbart hur väl partierna på vänsterkanten lyckas hantera det politiska missnöje som finns i den egna väljarkåren och som gör att vänsterväljare ser Sverigedemokraterna som ett möjligt alternativ, ett som ligger färre steg bort än att rösta borgerligt."Det är inte Sverigedemokraterna som kommer skapa politisk oreda utan de partier som är fastvuxna i blockpolitiken och samtidigt vägrar samarbeta med Sverigedemokraterna som har detta ansvar. Det har vi ett lysande exempel på i den kommunala politiken i Karlskrona.
Intressant att också notera att Sverigedemokraterna är mycket starkare än vänsterpartiet bland traditionella arbetare.

Som vanligt är sd starkare bland män än kvinnor så nu gäller det för alla "gubbar" att övertyga alla "käringar" om att Sverigedemokraterna är det "rätta" partiet.


Kommentarer
Postat av: Magnus

Detta bekräftar Sifo:s sommarmätningar, vilka sker under speciella perioder på året där resultat i opinionsunderslkningar inte anses lika säkra. Att SD nu som en blomma genom asfalt tränger igenom 4-procentspärren tror jag att man kan säga.Om det är så ska det även mot senvintern/våren bli intressant att se om det ger någon "4-procentsspärr-effekt", så att SD placerar sig högre och avancerar till säg 5 procent (med opinionssiffror mellan 4,5 och 5,5 procent).6-7 procent i EU-valet skulle nog då kunna vara en försiktig realisitisk prognos, och detsamma (eller mer?) 2010.Grattis.

2008-11-16 @ 10:59:38
Postat av: LP

Det finns knappast någon anledning för en arbetare att rösta på V. Fler och fler börjar väl inse detta.V bedriver en slags experimentell kulturrevolution som närmast faller ett litet antal akademiska drivuhustomater på läppen. Deras främsta mål är inte att skapa ett samhälle där den ekonomiskt och opinionsmässigt svage svenske arbetaren kan leva ett gott liv. Allt som gynnar Sverige och svenskarna skall rivas ned till förmån för en utopi om den internationella mångkulturalismen. Om man inte befinner sig med huvudet bland molnen och med röven fastmurad i verklighetsfrånvända teorier mellan DN kultursidor, ser man att detta inte hjälper i det vardagliga livet, att det inte ger en framtid för barnen och en någorlunda trygg ålderdom för föräldrarna.

2008-11-16 @ 12:17:46
Postat av: D Puddingfjäll

”Kd och sd lika stora” Så lyder rubrikerna i otaliga tidningar och etermedia idag. Därigenom får folk en ytterligare påminnelse om att det finns en opposition och att denna heter sd. Dessutom får nu många tveksamma svart på vitt på att en röst på sd inte är bortkastad. Just detta kommer att gynna sd på sikt eftersom det finns många som både är kritiska mot invandringspolitiken och ogillar att kasta bort sin röst.Och egentligen är det ganska fantastiskt att sd nästan två år före riksdagsvalet etablerat sig över fyra-procents-nivån. Ett förtalat och till och med terroriserat parti! Men demokratin är uppenbarligen mycket starkare än terroristernas skrän och förtalarnas lögner.

2008-11-16 @ 12:57:28
Postat av: Tobias

En liten rättelse, Thoralf: "i själva verket kan man nog lägga på minst 1 procent utan att skämmas". Du menar att man kan lägga på en procentENHET, inte procent. Det är skillnad på procent och procentenheter.

2008-11-16 @ 13:41:12
Postat av: Anonym

Angående Sifomätningen idag på GP:s (oberoende liberal) ledarsida:"Sverigedemokraterna når åter över fyra procentspärren. Partiet är starkt bland manliga LO-medlemmar (10,2 procent) och större (6,7 procent) än vänsterpartiet (4,2 procent) inom LO-kollektivet!"Göteborgs-Posten (ej nätpublicerad)

http://i37.tinypic.com/2ugew4l.png

2008-11-16 @ 15:42:00
Postat av: Thoralf A

TobiasSjälvklart har du rätt men jag tror alla läsare ändå förstår min tanke.

Om man ser till tidigare val och opinionsundersökningar i samband med valen skulle jag lägga till ca 50 procent på SIFO:s siffror för sd vilket skulle innebära ca 6,3 procent.

Och med stor sannolikhet en vågmästarställning i riksdagen, en mycket angenäm framtid.

2008-11-16 @ 17:06:43
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Thoralf A

TobiasSjälvklart har du rätt men jag tror alla läsare ändå förstår min tanke.

Om man ser till tidigare val och opinionsundersökningar i samband med valen skulle jag lägga till ca 50 procent på SIFO:s siffror för sd vilket skulle innebära ca 6,3 procent.

Och med stor sannolikhet en vågmästarställning i riksdagen, en mycket angenäm framtid.

2008-11-16 @ 17:07:43
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Urban

Centerpartiet jobbar också vidare med att skaffa sig färre väljare.

I samband med att centern vill förbjuda bensindrivna bilar och oljeuppvärmda villor passar Maud på att slå ett slag för ökad invandring.2046847.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel2046847.svdDen längsta applåden under talet fick Maud Olofsson efter att hon sade:– Nu behövs det resning mot de främlingsfientliga krafterna som finns i vårt land. Därför att vi behöver mer av öppenhet och mångfald. Låt oss öppna upp våra gränser, låt oss visa generositet2008-11-16 @ 18:08:24
Postat av: Mats

Urban: Maud har nog inte fattat vad det rör sig om - men att vara generös är ju populärt.Och vad beträffar dessa enkäter: Många vågar nog inte uppge vad de tänker rösta på - jag gissar att SD ligger mycket bättre till än vad enkäterna ger vid handen./Mats

2008-11-16 @ 21:19:15
Postat av: s-e karlsson

Nu vill man flytta Migrationsverket i Högsby till mittpå Storgatan ! Då kommer nog Sd att få ännu fler röster i Högsby ,då kommer folk att varje dag få se hur många det väller in bara genom lilla Högsby ! Det ser vi i Sd Högsby fram emot ! Förut har migverket legat lite mer avsides så folk har inte sett tillströmningen !Mvh S-E Karlsson .

2008-11-16 @ 22:17:27
Postat av: Roberth Ström

Oroande? Det som är oroande är dessa skitnödiga blaskor!

2008-11-17 @ 00:45:32
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0