RIKET RUNT

Tipsen om intressanta artiklar till bloggen strömmar in och här kommer ett antal av dessa i kortformat med länkar.
Jag vill samtidigt tacka mina läsare för tipsen. Det är alltid intressant att få reda på vad som skrivs i lokal media.

En ny moské i klassisk stil med kupol och minaret planeras i Malmö. På onsdagskvällen godkändes den nya detaljplanen för Elisedals industriområde där moskén är tänkt att ligga.
Enligt tidningen City Malmö-Lund var politikerna i tekniska nämnden eniga.
Läs mera.


Nu är det sista ordet sagt,
bygglovet för moskén i Umeå står fast. Grannarna fick inget prövningstillstånd i regeringsrätten.
Läs mera.


En 84-årig kvinna nekades
att få den omvårdnadshjälp hon behöver genom en kommunal anhöriganställning. Nu har hon fått rätt - men det krävdes domslut i såväl länsrätt som Kammarrätt.

Kvinnan, som kommer från ett annat land, har under flera års tid fått all den hjälp och omvårdnad hon behöver av sonen och sonhustrun. I våras gjordes en framställning till kommunen, en begäran om att sonhustrun skulle få ekonomisk kompensation genom anhöriganställning.
Läs mera.


En man i 40-årsåldern skottskadades
i natt svårt i Rinkeby i nordvästra Stockholm.
Han opererades under natten - och polisen jagar nu flera gärningsmän.
- Vi tror att det handlar om minst två. De är misstänkta för mordförsök, säger Jens Wismar vid Stockholmspolisen.
Läs mera.


På måndagen begärdes en av arabvärldens största sångstjärnor häktad misstänkt för narkotikabrott. Popstjärnan George Wassouf, 47, misstänks för kokaininnehav.
Nu erkänner en 38-åring, som greps samtidigt, narkotikainnehav.
Läs mera.


Hovrätten ändrar inte det halvårslånga fängelsestraffet för den 26-årige somalier som ertappats med stora mängder narkotika i bilen, efter att den kört av vägen utanför Åmotfors.

Mannen har hävdat att han inte visste om narkotikan i bilen, runt 30 kilo av den narkotikaklassade växten kat.
Läs mera.


Den man som ofredat ett tiotal kvinnor i centrala Västerås under hösten dömdes på fredagen för sexuellt ofredande till tre månaders fängelse och fem års utvisning.
Läs mera.


Under en dryg veckas tid har två asylsökande grupper i Boden bråkat. Vid tre tillfällen har polis tillkallats och påkar och knivar har tagits i beslag. Fyra personer anhållits men släppts. Men i dagsläget finns inget som kan göras åt bråken. Det säger Per Erik Bjurholt, enhetschef på Migrationsverket Boden.

Läs mera.


HOVSJÖ Ungdomsgängets hot
och trakasserier mot socialsekreterarna tvingar kommunen att flytta kontoret från Hovsjö. Annars hotar Arbetsmiljöverket med vite på två miljoner kronor.

Hot, sabotage och trakasserier är vardag för socialsekreterarna på barn- och ungdom i Hovsjö.
Ofta leder omhändertaganden av barn till hot och hämndaktioner från anhöriga. Bilar rispas, hot och okvädningsord skriks mot handläggarna och till och med dödshot har uttalats.

Bakom de flesta aktionerna står ungdomsgäng - ofta anhöriga och kompisar till omhändertagna barn och ungdomar. Men vissa är så unga som tio år, andra 25 år.

Läs mera.


Kommentarer
Postat av: BAW

När kommer vi att få modiga politiker som vågar utvisa slöddret?

2008-11-05 @ 19:26:41
Postat av: Roberth Ström

Frågan är när är det nog? När står en etablerad politiker upp för våra invånare?

2008-11-05 @ 20:24:00
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: Kalle

Apropå Hovsjö i Södertälje där socialsekreterarna hota till livet."Kontoret i Hovsjö servar klienter från hela Södertälje, och problemen har också medfört att vissa klienter inte vågat ta sig dit, berättar enhetschefen Helene Pettersson för ABC" (SVT lokalTV).Som vanligt håller sig den fula fisken sossen Anders Lago borta när det är något negativt om invandrare. Senast han gjorde ett utfall i Länstidningen var om tjuvfisket i den centrala Östersjöviken Maren i Södertälje.Häromdagen basunerade han ut att trenden med invandrarna var under förändring i Södertälje. Var det dödshot mot socialsekreterarna han menade då???Som vanligt står polis och andra myndigheter helt handfallna inför våldsutvecklingen i Södertälje. Är det inte dags att de gör skäl för sin lön???2008-11-06 @ 01:31:09
Postat av: schweinfeldt

men lago sa ju att det var en bra förändring pågång i södertälje....Den viktigaste frågan är när svenska skattebetalare ska inse att svenska politiker och svensk media är totalt korrupta och ljuger dom rakt upp i ansiktet varenda gång dom öppnar käften,varenda gång.

2008-11-06 @ 04:20:49
Postat av: s-e karlsson

Enligt en överläkare på Karolinska sjukhuset i Stockholm så påbjuder läkaretiken att man ger de "papperslösa " gratis sjukvård här i Sverige , men jag bara undrar vad läkaretiken säger om alla läkare som lockas hit från sina fattiga länder och lämnar sina landsmän så att säga i sticket ! Där borde väl läkaretiken också gälla eller är det olika från fall till fall ?

S-E Karlsson .

2008-11-06 @ 22:57:35
Postat av: Logopeden

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=456967Politiskt våld rubriceras som "skadegörelse"

2008-11-09 @ 21:40:00
Postat av: Martin Isaksson

såna som slåss redan på förlägningarna visar ju tydligt inte den respekt som man ska visa ett ställe man precis kommit till utan startar utan vidare bråk över skit som vanligt, vilka apor deportera dem till ghana så kan de se hur tuffa de är där.

2008-11-28 @ 11:49:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0