MEDIA UNDVIKER REDOVISA FAKTA


Sanningen har kommit ifatt kommunens tjänstemän.   Foto Thoralf Alfsson

I dagens Östran angriper Rolf Asmunsson på ledarsidan oss Sverigedemokrater med rubriken "Dumheten har ett pris" för att vi överklagat markreservationen för Fanerdun. Se följande inlägg.

För det första har Rolf Asmundsson ett grovt sakfel i sin ledare då vi inte överklagat markbytet utan den markreservation som finns i avtalet. Detta tyder på att han inte ens läst vår överklagan eller än värre så försöker Rolf Asmundsson vilseleda sina läsare.


Industriparken och Fanerdun har full möjlighet att stryka denna markreservation ur avtalet och fullfölja markbytet utan densamma. Det skulle innebära att vår överklagan inte behöver prövas av Länsrätten.

Priset för denna markreservation borde enligt kommunens markprislista vara 49 103 kvadratmeter * 800 kronor = 39 282 400 kronor. Att sälja detta markområde för 6,6 miljoner kan också kallas att "dumheten har ett pris".


Det Rolf Asmundsson även utelämnar i sin ledare är att det är Industriparken som kommer att bli ägare till marken efter markbytet och att sedan kommunen skall köpa marken av Industriparken för 6,6 miljoner kronor. Så affären är ingalunda gratis för Kalmar kommun även om Industriparken ägs av Kalmar kommun.

Det Rolf Asmundsson och Östran borde ägna sig åt istället är att granska Industriparkens ledning och styrelse som utan åtgärder lät hyresskulden växa månad för månad tills den nådde sanslösa 6,4 miljoner kronor. Varför var Industriparkens ledning så godtrogna trots att alla larmklockor ringt under de senaste 18 månaderna när det gäller Fanerduns betalningförmåga.


Sedan vill jag också föreslå att Rolf Asmundsson förklarar för sina läsare varför bostadsbolag som Myresjöhus och HSB skall betala 800 kronor/kvadratmeter för marken i detta område när kinesiska Fanerdun endast behöver betala drygt 134 kronor/kvadratmeter. Eller ännu hellre varför barnfamiljer som vill bygga sig en egen villa skall behöva betala 400 000 kronor för en tomt när Fanerdun bara behöver betala ca 70 000 kronor för motsvarande tomt.


Att sedan påstå att skattebetalarna får ta smällen är en grov överdrift från Rolf Asmundsson. Det är Industriparken som genom sin försummelse kommer att få ta smällen och den dumheten kommer snart att få ett pris. Det är den bistra verkligheten för företagsledningen och styrelsen i Industriparken AB, inte kommunens skattebetalare.

Även Smålandsnytt undviker redovisa fakta i sitt inslag.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Thoralf !

Hej och godmorgon ! Du har helt rätt i det du skriver och R.A kommer med fula påhopp på oss i Sd ! Ok ha det så bra på Gotland ,här i Berga är det för tillfället et j---a rövarväder snön vräker ner ! mvh S-E Karlsson .

2008-11-25 @ 04:09:03
Postat av: Putte

Lustigt att RA helt plötsligt är så mån om skattebetalarnas pengar. Det är han ju inte när vi tvingas finansiera den av honom, till 120% stödda massinvandringen.

2008-11-25 @ 05:56:10
Postat av: Nihilisten

Rolf Asmundsson älskar skattepengar, hans tidning tar nämligen emot 68 000 kr om dagen i statliga subventioner, så kallat presstöd.Jag tar det en gång till så att det sjunker in: Östran tar emot 68 000 kr om dagen i statsstöd.

2008-11-25 @ 09:43:44
Postat av: Eric H

Ibland misstänker jag att tankegångarna i den offentliga sektorn ungefär så:

Äh va f-n.. det är ju bara skattemedel...

Få vanliga människor agerar med sin egen kassa på samma sätt som politiker gör med våra skattemedel.

Men, de har ju å andra sidan inte samma Ymnighethorn att ösa ur som våra politiker!

I min stad anser man sig ha råd man bygga ett kulturhus med ett justnupris på drygt 550miljoner, slutkostnad okänd.

Två dagar senare höjer man kommunalskatten!http://sv.wikipedia.org/wiki/Ymnighetshorn

2008-11-25 @ 10:31:51
Postat av: P Markurell

Oestran trixar dessutom med upplagan, genom att skicka ut tidningen gratis till icke prenumeranter flera ganger per ar. Eftersom jag avstar fran dagstidningar bl.a pa grund av flitigt resande, sa blir jag upprord att komma hem och finna tidningar

som ligger utanfor dorren och talar om att jag inte ar hemma. Nar jag ringer Ostran och klagar, talar en dam om att man gor det for att fa upp upplagan for att locka annonsorer! Sa man lurar bade staten(skattebetalarna) och foretagen! Hur sjukt kan systemet bli?

2008-11-25 @ 11:28:19
Postat av: Hr Fökk

Nog verkar det som om politikerna gett skattebetalarna i Kalmar fick notan redan när kontraktet slöts

2008-11-25 @ 22:45:31
Postat av: Tore

Skulle bli mycket förvånad, om Kalmar folket över-

huvudtaget kommer att rösta på de 7 syskonen vid

valet 2010. Ett sämre ledarskap får man leta efter.

Och subventionerna till dagstidningarna är väl en

första-hands-åtgärd att ta bort!

Den enda tidning i området som inte uppbär subventioner, och dessutom för sanningsenliga reportage, är väl "Kalmar-tidningen". Den om möjligt är väl värda "lite allmosor" tycker jag...

2008-11-26 @ 12:59:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0