KALMARBORNA SÄGER NEJ TILL MÅNGKULTURELLT SAMHÄLLE

På något annat sätt kan jag inte tolka försäljningen av bostadsrätter i det nya bostadsområdet som man kallar Norra Staden eller som i reklamen marknadsfört som Ljusstaden men kalmarborna anser tydligen att det inte är en lysande idé. Försäljningen av lägenheter i området har pågått under närmare ett år men det har gått minst sagt trögt. Eller rättar sagt helt dött.


HSB började bygga två hus med totalt 32 lägenheter utan att man sålt en enda av dem. Idag är husen i det närmaste färdiga men fortfarande är inte en enda lägenhet såld.HSB-lägenheter som ingen vill köpa.               Foto Thoralf Alfsson

Ikano har köpt ett markområde där man tänkt bygga ca 200 lägenheter men företaget har heller inte lyckats sälja en enda lägenhet. Vid en visning kom endast tre intresserade för att se prospekt och utformning av lägenheter. I senaste veckan kunde man läsa i Östran att företaget lägger hela projektet på is.


Kommunalrådet Johan Persson hävdar att det råder bostadsbrist i Kalmar och vill bygga 500 lägenheter varje år och det känns minst sagt märkligt.


Kalmars största fastighetsmäklare Pontus Löfgren vågar faktiskt sig på att tala om orsakerna till de mycket svårsålda lägenheterna när han säger följande i artikeln.


"För bergaborna är området stämplat Norrliden och där betalar man inte över miljonen för en insatslägenhet."


Kan man inte skönja en viss främlingsfientlighet och rasism i fastighetsmäklaren Pontus Löfgrens uttalande.


Sanningen är nog den att det nya området ligger tvärs över gatan till det mest omtalade bostadsområde i Kalmar, Norrliden. Det är den stadsdel med högst andel innevånare med utländsk bakgrund, andelen närmar sig 50 procent. Svenskar flyttar ut från området och kommunens invandrarservice flyttar i samma takt som det blir lediga lägenheter in invandrare i bostadsområdet. Norrliden håller på att utvecklas till Kalmars Rosengård eller Ronna.

Kommunen är mycket medveten om detta och har i sin marknadsföring kallat området för Norra staden eller Ljusstaden istället för Norrliden men spekulanterna har inte låtit sig luras.

Nu är det givetvis väldigt tabu att dra de slutsatser som jag gör men det är nog den bistra sanningen även om många hellre skyller på dagens finanskris vilket är mycket lättare och mer politiskt korrekt.


Att som barnfamilj köpa en dyr lägenhet i detta mångkulturella bostadsområde är med andra ord helt stendött. Att placera sina barn i dessa mångkulturella dagis eller förskolor är inget som lockar svenskar eller assimilerade invandrare. Det samma gäller givetvis för skolorna där bland annat Novaskolan finns.


Pensionärer är givetvis inte heller intresserade av att flytta in i detta mångkulturella område men då handlar det mer om trygghet och att inte utsättas för någon form av brott. Jag bevakar ju Kalmar tingsrätt så ofta jag har möjlighet till och kan konstatera att varje vecka så kan jag se adressen Två Bröders väg eller Två Systrars väg som båda hör hemma i Norrliden bland de dömda personerna.

Detta är givetvis något som eventuella spekulanter av lägenheter också lägger i vågskålen när man bestämmer var man skall bosätta sig.  


Vid nästa kommunfullmäktige skall en detaljplan för Lillviken (Stensö) upp till beslut och om den godkänns kommer ännu ett grönområde eller grön lunga i Kalmar försvinna.

Ännu en grön lunga vingklipps i Kalmar.        Foto Thoralf Alfsson

Det kommer att byggas 7st hus om 45 lägenheter. Detta område ligger så långt från Norrliden som man kan komma i Kalmar och jag är helt övertygad om att dessa lägenheter kommer att säljas väldigt fort. I detta område är jag övertygad om att köparna utan att blinka betalar över en miljon kronor för att få en lägenhet.

Kalmarhem har nyligen beslutat sig för att höja hyran mer i attraktiva områden. Det kommunala bostadsbolagets lista över de mest attraktiva områden bekräftar statusen.


Det segregerade Kalmar kommer att bli allt mer segregerat till följd av den invandringspolitik som bedrivs av regeringen och det stora flyktingmottagande som råder i kommunen. När sedan svenskarna genom sitt handlande säger nej till ett mångkulturellt samhälle genom att välja bostad i "rätt område" kommer segregeringen bara accelerera.


Ett annat tecken på denna utveckling kan vi se i städer med stor andel invandrare och stor segregation där allt fler vill hägna in sina villor eller helt enkelt bygga murar runt sin egendom. Läs mer i Dagens Nyheter.


SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA.


Kommentarer
Postat av: Micael Foghagen

Bor nära det beryktade Norrliden men dess bättre i ett förhållandevis lugnt läge.Däremot har vi i området problem med skadegörelse i det närliggande centrumet, och en uppsjö av mopedåkande härsan-tvärsan...Det kanske kan verka småaktigt att ta upp detta men ingen tar snorvalparna i nacken ( medans tid är?)Har bott i detta område i över 5 år och enda gången jag har sett en polis var när jag själv blev stoppad för att blåsa.. Naturligtvis var det grönt om någon undrar...

2008-11-17 @ 13:36:17
Postat av: Roberth Ström

Se på fan! Ingen överraskning men herr Yohan Pesson fattar inget som vanligt

2008-11-17 @ 14:24:51
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Stone

Istället för att säga som det är av rädsla för att bli kallad rasist, röstar svenskarna med fötterna istället. Vem vill betala en miljon i insats och bo i ett framtida ghetto.

2008-11-17 @ 16:19:19
Postat av: AWSvensson

Under oktober månad har Regionförbundet i Kalmar län delat ut 649 000 kronor i stöd till olika företag i länet. För den summan hade man nästan fått ett ensamkommande flyktingbarn.

2008-11-17 @ 17:26:09
Postat av: D Puddingfjäll

I kommunistiska länder är det vanligt med en mycket hög brottslighet och medborgarna skyddar sig genom murar, galler, höga staket och arga hundar. I Polen under kommunisttiden var det ganska ovanligt med en schäfer utan munkorg på gatan. Man ville helt enkelt uppmuntra vaktinstinkten och då gällde munkorg ute på promenaden.Nu är vänsern i färd med att bygga sama slags samhälle i Sverige.

Det är folket, vanligt folk som får betala räkningen.

2008-11-17 @ 18:22:35
Postat av: LP

Marknaden vill alltså inte ha mångkulturalism?Marknaden har ju inget samvete och säger därför sanningen så som ett barn: "Kejsaren är ju naken!"Två alternativ finns nu:1. Man prisdumpar lägenheterna och hoppas att marknaden tar en chans.2. Kommunen köper upp lägenheterna, och kan sedan fortsätta ghettoiseringen och segregeringen genom att hyra ut lägenheterna till de som inte har råd att tacka nej.Mångkulturalismen i sin prydno...

2008-11-17 @ 19:56:03
Postat av: TP

Det finns ett tredje alternativ. Dom, som har skapat eländet flyttar själva dit.

2008-11-17 @ 20:41:39
Postat av: Gregorius

Jo du TP! Då skulle man nog bli tvingad att använda våld för att få dessa herrar och damer att bosätta sig där. Vem vet, det kanske kommer en dag när hut går hem och de får smaka på vad de själva har åstadkommit när det handlar om Sveriges förfall. Man kan ju alltid hoppas.

2008-11-17 @ 22:38:55
Postat av: Rune

Det finns ett fjärde alternativ och det är att låta invandrarna flytta in i bostäderna. Ghetton är självdestruktiva. Riv, bygg nytt och låt invånarna i norrliden känna ansvar för sitt eget boende.

Med tanke på konjunkturläget borde det finnas utrymme för massor satsningar på förbättrad infrastruktur.

2008-11-18 @ 14:58:20
Postat av: LP

Aje Carlbom, socialantropologen, flyttade ju till gettot Rosengård i Malmö med sin familj:citat

"Aje Carlbom bosatte sig tre år i Rosengård med sin familj för att studera några aspekter av den muslimska invandringen som brukar uppfattas som problematiska: islamismen och "enklaviseringen" (det vill säga framväxten av en sluten livsvärld för en del av områdets muslimer)."

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=234405citat:

"Aje Carlbom menar att invandrardebatten mer handlar om att slåss för en ideologiskt grundad modell än att se de problem som faktiskt finns.

- Att förklara invandrarnas problem som ett utslag av svenskars rasism är att vara moraliskt "god". Det är ett sätt att stå på den rätta sidan i debatten. Då slipper man de politiska risker som finns med att diskutera sådant som sverigedemokraterna och andra nationalister pekar på. Ingen vill ju bli sammanblandad med dem."

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=235088citat:

"I koncentrerad form handlar metoden om att förändra samhället "underifrån" genom att försöka islamisera individer, familjer, kvarter, stadsdelar och, i förlängningen, länder. Möjligheten att i namn av kulturell och religiös mångfald kunna etablera daghem och skolor med konfessionell inriktning applåderas sålunda av islamister i Sverige."

"Tanken med den svenska integrationspolitiken är att bryta segregationen. Men många som är aktiva i namn av islam arbetar för att förstärka städernas etniska och religiösa uppdelning."

http://sydsvenskan.se/kultur/article190614.ececitat:

"I Malmö har det sedan i slutet av 1980-talet etablerats en arabisk offentlighet som innebär att människor kan upprätta kontinuitet mellan livet i hemlandet och det nya landet. För att överleva i vardagen finns idag ingen tvingande anledning att till exempel lära sig svenska eller att etablera kontakter i det svenska samhället. Man kan försörja sig med hjälp av bidrag, det finns gott om butiker som saluför billiga livsmedel man är van vid från hemlandet, här finns möjlighet att socialisera barnen till muslimer i någon av Koranskolorna och i arabiska friskolor. Fredagsbönen kan förrättas i någon av moskéerna och ofta lever man nära vänner och släktingar. Arabiska kan användas i både det privata och det offentliga. Det är enkelt att få tag i arabiska böcker och tidskrifter."

content&task=view&id=114&Itemid=28" rel="nofollow">http://www.rodarummet.org/index.php?option=comcontent&task=view&id=114&Itemid=28Aje Carlbom är sannerligen en annorlunda fink i PK-Sverige! Jag rekommenderar alla som inte redan gjort det att kolla upp hans arbeten.Presentationssida Carlbom Malmö Högskola:

Aje Carlbom, fil dr i socialantropologi, forskare

_28804.aspx" rel="nofollow">http://www.mah.se/templates/Page_28804.aspx

2008-11-18 @ 17:22:58
Postat av: Tips till LP!!

LP!363721&lpos=rubrik1316194" rel="nofollow">http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33538&a=1316194&lid=senasteNytt363721&lpos=rubrik1316194

2008-11-19 @ 11:23:51
Postat av: LP

Tack sign "Tips till LP!!2Citat:

"-Han visar de positiva sakerna och inte bara det negativa som finns i förorterna, säger Jainaba Sillah.

Men när själva serien ska presenteras för medierna, då hålls intervjuerna med skådespelarna på ett hotell på Östermalm. Anledningen är enligt SVT:s marknadsförare att journalister vägrar att åka ut till Alby - något som författaren Douglas Foley tycker är beklagligt.

-Jag förstår inte varför de inte kommer hit ut. Allt baseras ju på Alby. "

2063103.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel2063103.svdHe he. Det kan ju vara så att journalisterna är rädda för att deras idealiserade bild av förorten skall få sig en liten törn. Bättre då att se saken på film, tillrättalagt och fint! Multukultimyspys.

2008-11-19 @ 18:26:58
Postat av: Anonym

Hej och godmorgon !

Blekinge läns landsting ska spara 200000 miljoner samtidigt går man ut med att papperslösa illegala gömda flyktingar ska ha gratis sjuk och tandvård !!!! Helt omöjligt för mej att förstå den logiken ! Att spara i ena änden och samtidigt slösa i den andra änden är något som iallafall jag inte kunnat gjort i min familjs ekonomi ,, men, men men det har alltid varit lätt att skära tjocka skivor av andras falukorv !mvh S-E Karlsson .

2008-11-20 @ 06:15:42
Postat av: Anonym

Det blev lite vaj på siffrorna ovan 200 miljoner ska det vara !

Mvh S-E Karlsson .

2008-11-21 @ 08:27:19
Postat av: Pensionären

Thoralf! På följande länk som du anger i huvudinlägget:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=851574

kan man läsa följande:"en tredjedel av alla svenskar [uppger] att de av säkerhetsskäl skulle vilja bo i inhägnat område med kortkod eller lås"Har etablissemanget frågat sig varför en tredjedel av alla svenskar vill ha kortkod eller lås?

Etablissemanget vill väl knappast veta det..

eller så låtsas de om som det regnar.

Men vanligt folk vet varför....

Pga den nya brottsligheten..2008-11-27 @ 01:19:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0