INTE ENS EN AV TIO

På fyra dagar har endast 27 ledamöter av 349 ledamöter svarat på mina frågor. Det är 7,7 procent av Sveriges riksdagsledamöter som gjort sig besväret att svara. Noterbart är att vänsterpartisterna varit väldigt duktiga med att svara och det skall de ha all heder av.

Följande riksdagsledamöter har svarat.


LiseLotte Olsson (v), Lena Olsson (v), Ulla Andersson (v), Gunilla Wahlén (v), Kalle Larsson (v), Josefin Brink (v), Kent Persson (v), Peter Pedersen (v), Egon Frid (v), Torbjörn Björlund (v)

 

Ulf Holm (mp), Gunvor G Ericson (mp)

 

Magdalena Streijffert (s)

 

Sven Bergström (c), Fredrick Federley (c), Maria Kornevik Jakobsson (c), Staffan Danielsson (c), Anders Åkesson, (c), Eva Selin Lindgren (c)

 

Barbro Westerholm (fp), Karin Pilsäter (fp)

 

Margareta Cederfelt (m), Magdalena Andersson (m), Jan Ericson (m), Anne-Marie Pålsson (m)

 

Holger Gustafsson (kd), Annelie Enochson (kd)
Fredrick Federley                       Foto Thoralf Alfsson

Svaren är av blandad kvalitet och några svar vill jag gärna förmedla till mina läsare. Ett sådant är svaret från Fredrick Federley (c) som svarat på följande sätt.

 

1) Har du läst Lissabonföredraget i sin helhet?
Nej. Precis som jag inte läst Svea rikes lagar i sinhelhet.
2) Anser du att du förstått innebörden av detta till fullo?
Ja.
3) Nämn 3 fördelar för en svensk medborgare i detta fördrag som vi inte skulle kunna uppfylla om vi stod utanför EU (floskler undanbedes).
Man stärker den folkvalda arenan på bekostnad av samarbetet. Det gö att EU-parlamentariekrnas roll stärks på bekostnad av Reinfeldtvalda ministrar.

Vi får en tydligare uppdelning av maktbefogenehterna.

Vi tar tydligare steg mot ett demorkatiskt europa.
Jag omfamnar att vi går mot ett federalt Europa.

 

Ja så talar en sann "centerpartist"!

 

Socialdemokraterna är det parti med flest ledamöter i riksdagen men det är endast en enda som ansträngd sig att svara. Tydligen har de socialdemokratiska ledamöterna i riksdagen fått munkavel av sin partiledning när det gäller Lissabonfördraget. Vilket är mycket skrämmande i ett demokratiskt samhälle.

Istället har jag fått ett långt mail från partiet som börjar på följande sätt."Hej! Tack för det mail som du skickat till flera socialdemokratiska
riksdagsledamöter.

Vi och LO vill se det nya Lissabonfördraget träda i kraft. Fördraget är
viktigt för Europas löntagare eftersom det bland annat innehåller ett
starkare skydd för grundläggande rättigheter - däribland strejkrätten.

 

Lissabonfördraget rymmer även en rad andra fördelar. Med fördraget blir det
lättare att fatta politiska beslut. Det ger EU bättre möjligheter att
arbeta med utvidgningen, att kunna samla sig kring en klimatuppgörelse,
stimulera till tillväxt och jobb och bygga ett socialt och rättvist Europa.

...............

 

Med vänliga hälsningar
Socialdemokraterna (S)var Direkt"Tänk att inte en enda socialdemokrat har en avvikande åsikt, det är bara att ställa in sig i ledet, skrämmande. Tänk att vara medlem i detta parti och inte få svara själv på ett mail. Det är väl anledningen till att ingen av Kalmar Läns riksdagsledamöter svarat på mina mail.

Det är för långt för att återge hela detta mail men det räcker med att läsa det första stycket. Att LO vill se det nya Lissabonfördraget träda i kraft är väl verkligen en ren lögn från det socialdemokratiska partiet.

LO hade en manifestation i Stockholm i tisdags där Wanja Lundby-Wedin talade och bland plakaten kunde man läsa följande "Dumpa Lissabon inte lönen" eller "Vi slåss för den svenska modellen"
Sätt denna LO-manifestation i relation till det mail jag fick från socialdemokraterna så ser nog alla som har ögonen öpnna vilket hyckleri som råder hos Mona Sahlin och hennes partivänner. Hur kan man vara medlem i detta parti med gott samvete och acceptera detta hycklande?

Socialdemokraten Jan Andersson i Helsingborg röstar JA till Lissabonfördraget för att SD säger NEJ. Frågan är om det är den nya socialdemokratiska logiken som inrättats av Mona Sahlin.


Klicka på bilden och besök hans blogg och läs kommentarerna,

Trackback
RSS 2.0