HALAL-TV

Feminism och jämställdhet var ämnet i gårdagens Halal-TV (Rätta-TV). Programmet är ett skrämmande bevis på vad en religion kan åstadkomma på människors eget tänkande. De tre programledarna är just ett slående exempel på hur de indoktrinerats i kvinnans roll och ställning inom islam. De ansåg att den enda skillnaden mot etniska svenska kvinnor och dem själva var att de bar slöja.

I programmet fick givetvis ingen kritisk röst av islam och dess kvinnosyn göra sig hörd utan det hela framstod som ren propaganda från dessa kvinnor.

Inte ett ord nämndes givetvis om hur t.ex. sharialagar diskriminerar kvinnan när det gäller skilsmässa som bara kan begäras av en man eller arvsrätten där kvinnan bara ärver hälften mot en man.

Att kvinnor inte får cykla i vissa muslimska länder.

Att kvinnor inte får ta körkort och köra bil i vissa muslimska länder.

Att kvinnor inte får gå i skola i vissa muslimska länder.

Att kvinnor inte får resa på egen hand i vissa muslimska länder.

Att kvinnor inte får bo ensamma på hotell i vissa muslimska länder.

o.s.v.


Mina läsare kan säkert fylla på listan och jag hoppas att ni också gör det så får vi se hur lång den blir.


Jag anser att det är en ren skandal att SVT låter dessa tre kvinnor få försköna islam utan att någon kritisk röst får förekomma i programmet.


Kommentarer
Postat av: Roberth Ström

Haram för mig! Att se dessa är som att se tre gymnasieelever på mediaprogramets första år göra tv. Jag tror tom de skulle göra det bättre!

2008-11-11 @ 08:18:37
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Info

Får muslimska kvinnor gå på museer??KÖNSNEUTRALA ÄKTENSKAP PÅ NATURHISTORISKA RIKSMUSEETNaturhistoriska riksmuseet i Stockholm har tappat besökare på senare år. Men med sin aktuella utställning om påstått lyckliga regnbågsfamiljer också inom djurvärlden har man - som beräknat - fått ett medialt genomslag, som torde sakna motstycke i museets långa historia.Hur mycket som är arrangerat och tillrättalagt i utställningen är omöjligt att avgöra.Hur som helst, inte en dag den senaste tiden utan åtminstone ett inslag i någon av Sveriges radios kanaler om homosexuella djur. Häromdagen, söndagen 9/11, presenterades utställningen till exempel så här på P1:s hemsida av dess projektledare och tillika galjonsfigur, en ung dam vid namn Christina Ritzl:”Syftet är att vända upp och ner på vår romantiserade bild av naturen och att visa att homosexualitet också är vanligt hos djur. Det säger Christina Ritzl, biolog på Naturhistoriska Riksmuseet.”VÄNDA UPP OCH NER. Vår ROMANTISERADE. Vår FELAKTIGHET. Våra heteronormativa FÖRDOMAR. Homosexualitet OCKSÅ är VANLIGT. Lika VANLIGT som hos människor. Om möjligt.Alltnog, här ett litet axplock bland gensvaren hos svenska medier:Sv.D. 7/11: ”Vanligt med homosexualitet i djurvärlden. --- Nu vill Rainbow animals slå hål på myten”

NEWSDESK 29/10: Pressvisning Rainbow animals. ”Vanligt med ---.”

BOLAGSFAKTA: ”Vanligt med homosexualitet i djurvärlden.”

TV4 6/11: ”Så mycket homo är giraffer.”

NYHETER24: ”Gaydjur kommer ut.”

ARBETARBLADET 7/11: ”Djurens gränslösa sexliv.”

PRESSKONTAKT: ”Dessutom visar Christina Ritzl --- utställningens höjdpunkter”

NATURMORGON P1: ”Rainbow animals heter den utställning som öppnar på Naturhistoriska riksmuséet i Stockholm idag, och som handlar om homo- och bisexualitet hos djur. Vi pratade med professor Bengt Silverin, som forskar om djurs sexuella beteenden.”

AFTONBLADET: ”Jodå, så gör homodjur.”

GD: ”--- homosexualitet bland djur är exemplen legio.”

Och så vidare. Hm, vilka sponsorer och genuspolitiska särintressen kan man hitta i bakgrunden?2008-11-11 @ 08:26:50
Postat av: DDR2

Bögeri inom djurvärlden handlar om att dominera, inte om "sex".

2008-11-11 @ 09:02:51
URL: http://exilen.eu
Postat av: oveg

Gläd dig Thoralf, Halalsådd i TV ger sd-skörd till valet; ju mer, desto bättre.

2008-11-11 @ 09:39:29
Postat av: AWSvensson

För er som gladde er åt Halal-TV kan jag bara meddela att jag slösade bort på timmar på ett program Forum ( för fårskallar ) det senare min anmärkning, på kunskapskanalen. I vanlig ordning så hade man samlat ihop ett homogent gäng av politiskt korrekta. Vad sådana diskussioner leder till är förutbestämt och kan sammanfattas i ett ord inget.Det skulle handla om papperslösa men blev ett två timmar långt tjatande om behov av arbetskraft, importerat. Som papperslös så skulle man självklart erhålla fri sjukvård, tandvård och en avtalsenlig lön i väntan på att återvända till hemlandet som inte skulle behövas pga det stora behovet av arbetskraft. Om någon har svårt att hänga med så är vederbörande inte ensam.

Vad värre är vi tappar marknadsandelar våra socialsemestrande irakier sviker oss till förmån för Norge och Nederländerna. Men ändå söker sig hit mer än vad Usa lovat ta emot, så kritiken från Obama får väl även i fortsättningen riktas mot Danmark.

Att 16% av kriminella utlänningar utvisades mot tidigare 5% uppfattades som en stor nyhet, en större och mer glädjande vore om 100% returnerades.

2008-11-11 @ 10:14:38
Postat av: AWsvensson

När två kvinnor som vittnar räknas som en man i en sharia-domstol.

När männen är kvinnornas överhuvud enligt koranen, det står klart och tydligt att män har företräde enligt guds vilja.

När män har rätt att ta sig flera hustrur, som det 28 oktober beslutades av den regionala kurdiska regeringen.

Kvinnor som beskylls för otrohet stenas till döds, vilket sker dagligen i Iran, Nigeria.

Detta står i dagens nätupplaga av Expressen apropå Halal -TV

2008-11-11 @ 12:51:01
Postat av: Haddock

Det krävs 4 manliga vittnen för att styrka anklagelse om våldtäkt! Info från Robert Spencer på "Jihadwatch"."the false accusations against her (Aisha) brought about the requirement that four male Muslim witnesses must be produced in order to establish a crime of adultery or related indiscretions. Islamic law still requires the testimony of four male witnesses to establish sexual crimes (v. 13).Consequently, it is even today virtually impossible to prove rape in lands that follow the dictates of the Sharia. Even worse, if a woman accuses a man of rape, she may end up incriminating herself. If the required male witnesses can’t be found, the victim’s charge of rape becomes an admission of adultery. That accounts for the grim fact that as many as seventy-five percent of the women in prison in Pakistan are, in fact, behind bars for the crime of being a victim of rape."http://jihadwatch.org/archives/020890.php

2008-11-11 @ 13:55:23
URL: http://exilen.eu/
Postat av: Jessica

Saken är den att sharialagarna är uråldriga och inte stöds av alla. Dessutom är det upp till varje familj hur arvet ska fördelas, vanligast är dock självklart att sönerna får mer än döttrarna men det händer även i Sverige att vissa barn blir nästintill arvlösa.

Man måste göra skillnad på islam som religion och islam som tradition och kultur. Islam i sig är något bra och själv försöker jag följa den trots att jag är svensk. Du nämner själv hela tiden "i vissa muslimska länder", dvs inte i Sverige. Dessa muslimska länder har hårda traditioner, precis som att en svensk är konstig om han inte firar jul och midsommar, men traditionerna i dessa länder styrs visserligen av Koranen och Islam men är utvecklade och präglade av folket själva. Lagarna är överdrivna med grund från Islam. Men det är ju omöjligt att en så pass gammal religion som Islam skulle innehålla cyklar och körkort och just därför får man inte dra allt över en kant. Islam är en sak - traditioner, kulturen och familjen en annan.

Tack.

2008-11-11 @ 14:10:07
URL: http://sayyouwill.blogg.se/
Postat av: Haddock

@Jessica

Ursäkta att jag märker ord, men det heter inte "dra allt över en kant" utan "dra allt/alla över en KAM".Är det inte väldigt svårt att skilja på "islam som religion och islam som tradition och kultur"?Följer du verkligen koranen och hadith? I.s.f. vet du hur mycket som föreskrivs in i minsta detalj - allt från personlig hygien till hur samhället ska se ut.

2008-11-11 @ 17:12:06
URL: http://exilen.eu/
Postat av: Stora Småland

Nu tycks det som om svamlet om att vi måste ha arbetskraftsinvandring har satts i halsen på just dom ivrarna ! Det är j-----t skönt att slippa höra det svamlet i dessa varseltider !Stora Småland .

2008-11-11 @ 18:23:22
Postat av: Tore

"Jessica"! så du är kapabel att skilja "agnarna från vetet"!? Jag tror att en "troende muslim" har

sitt riktmärke från koranen. Är muslimen "otrogen"

skall han dödas!så står det i koran! Som f d militär är alla muslimer för mig kombatanter.

Jag dömer alla dessa över en "kam"! Svårare än så är det inte...

2008-11-12 @ 01:28:27
Postat av: Plutten

Ett nyhetstips Thoralf. Hörde på radion nyss att fler och fler grisfarmar tvingas stänga i Turkiet p.g.a religösa skäl. Man intervjuade en turk som varit bosatt i Sverige och nu drev en hotellrörelse i sitt hemland. Orsaken till att han födde upp grisar var att hans gäster ville ha bacon till frukost och egenproducerat var billigare än köpt. Men det har myndigheterna nu satt stopp för, till hans ilska. M.a.o ytterligare ett exempel på att omvärlden skall respektera islam och muslimernas särbehov medan det motsatta inte gäller dem. Fast det var ju inget nytt under solen direkt.http://www.sr.se/Ekot/artikel.asp?artikel=2438507

2008-11-13 @ 02:15:31
Postat av: Jay

Jessica - "Men det är ju omöjligt att en så pass gammal religion som Islam skulle innehålla cyklar och körkort och just därför får man inte dra allt över en kant. Islam är en sak - traditioner, kulturen och familjen en annan."För det första är ideologin Islam inte så gammal, faktum är att den är bland de nyaste "religionerna".Har du överhuvudtaget läst koranen? Jag tror inte det för du verkar väldigt dåligt informerad om vad som står i den.

Det verkar ha blivit "poppis" att gilla islam bland vissa svenska tjejer - undrar vad dessa skulle tycka om:

att tvingas bära heltäckande kläder varje dag, inte ha rätt till samma utbildning som män, inte ha rätt att gå ut utan en manlig släkting, vara värd hälften av en man, tillåta sin man att gifta sig med upp till 4 st (men bara va tillåten en man själv), inte ha rätt att skilja sig från mannen medan han när som helst (utan kvinnans vetskap tom) har rätt att skilja sig, att inte få vårdnaden om barnen när hon blivit skild, att bli agad av mannen (allt i rättvisans namn) o mycket, mycket mer...Jessica, detta säger jag inte för att jag vill vara dum, men snälla du:

Ta reda på fakta först innan du stödjer något. Vissa saker här i livet måste man kolla upp innan man kanske riktigt förstår att de är av ondo.Sharia strider mot ett stort antal konventioner som

Sverige är anslutet till, exempelvis

FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna antagen av FN:s generalförsamling 1948

Internationella konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter, antagen 1966 av FNs generalförsamling (IKMPR).

Internationella konventionen om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter, antagen 1966 av FNs generalförsamling (IKESKR).

Internationella konventionen om avskaffande av all slags diskriminering av kvinnor, antagen 1979 av FN (CEDAW).

* Konventionen om barnets rättigheter antagen av FN:s generalförsamling den 20 november 1989.Är du villigt att ge upp dina rättigheter Jessica? Eller vill du fortsätta leva i en demokrati, där vi tillsammans, män o kvinnor, kämpar mot förtryck, ondska o terror?

Läs på om islam, hadditherna och sharialagarna så ska du se att det rosa skimret runt islam bleks en hel del.Tack för ordet

2008-11-13 @ 11:54:27
Postat av: Martin Isaksson

JAY tyvärr så är det redan kört, Religion & fakta hör sällan ihop, vi får väl bara hoppas att hon blir lycklig att tro på en osynlig gubbe, vars profet är en pedofil som gifte sig med en äldre kvinna för pengar.När man märker att fakta gör muslimer (även andra religioner) vansinniga av vrede. Då förstår man att tro kan inte debbateras logiskt, för hur logiskt är det igentligen med tro år 2008. visst finns det nåt mer än det vi ser här och nu men jag vet ju vad som inte finns

Det är en bestraffande gud som av någonanledning vill just det som de män som har makten vill?? lustigt va. tror man inte på den osynliga gubben så PANG ett skott i huvet, tror man på en annan osynlig gubbe som inte de tror på så PANG ett skott i huvet.

2008-12-03 @ 16:50:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0