FRÄLSAREN OBAMA

Jag var i USA under valet 2000 då George W Bush besegrade Al Gore med minsta möjliga marginal i en kaotisk rösträkning. Det som jag upplevde som mycket märkligt var frånvaron av valkampanj. Den tycktes försiggå någon helt annanstans än i Boston och den lilla förorten Concorde där min syster bodde under några år. Åkte man in till Boston kunde man kanske se någon enstaka affisch på Bush eller Gore men det var också allt. Däremot hade vart och vartannat hus den amerikanska flaggan någonstans.

Efter att ha följt en valkampanj under flera veckor i USA så verkar svensk medias rapportering om presidentvalet vara närmast hysterisk. När till och med Radio Kalmar i sina lokala nyhetssändningar rapporterar om presidentvalet anser jag att det gått för långt. Men i och för sig är det ju inget nytt, radiosporten brukar ju börja med NHL-hockeyn innan man rapporterar om svenska elitserien. Vilket bara är ett av många tecken på den oikofobi som råder i Sverige där allt svenskt nedvärderas.


Obama eller McCain tror jag inte gör någon jättestor skillnad för USA. Svensk media skall vara objektiv i sin rapportering men det kan man knappast påstå att SVT varit. Republikanernas McCain har framställts väldigt negativt till skillnad mot demokraten Obama, som verkligen har höjts till skyarna av svensk media.

Det är ganska märkligt att både Lars Ohly och Fredrik Reinfeldt stöder Obama och det gäller ju faktiskt alla riksdagspartiers partiledare.


När det gäller Irakkriget har många stora förväntningar på Obama men han kommer göra många besvikna. Barack Obama kommer att spela ett högt spel om han börjar ta hem de amerikanska styrkorna från Irak och Mellan Östern. Konsekvenserna kommer att bli ökat våld i regionen och frågan är om han tänker ta på sig skulden för detta.


Personligen tror jag att många kommer vara mycket besvikna på Barack Obama om ett år och kritiken mot att han inte genomfört sina vallöften kommer att våra hård. Särskilt bland den svarta delen av befolkningen i USA.
Så tyvärr min läsare Barack Obama var inte heller någon frälsare!


Kommentarer
Postat av: Roberth Ström

Obama blir en katastrof. Svensk fulmedia har glömt att Usa komer bli mer slutet och mindre benägna att stå upp för små länder. Usch jag mår illa bara av att tänka på Obama

2008-11-05 @ 05:22:04
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: Putte

Tyvärr har media varit dåliga på att informera om de olika kandaternas politik. Det verkar mera vara PK och hudfärgssympatier som svenska medier har gjort sitt val på. Troligen dröjer det nu inte länge innan dessa medier börjar kräva en muslimsk afrikan som stadsminister i Sverige.

2008-11-05 @ 06:41:18
Postat av: Roberth Ström

Putte nu ska vi inte måla fan på väggen...

2008-11-05 @ 07:37:31
URL: http://www.surabloggen.wordpress.com
Postat av: iln

Jag såg ett kort inslag i något nyhetsprogram där en medelålders ensamstående mamma, svart, glädjestrålande sa: "Barack vill pay for my house and my petrol". Om det är den sortens illusioner man fått folk att gå till val på så lär nog besvikelsen bli stor, ja.

2008-11-05 @ 08:13:52
Postat av: Bjorn

Anhöriginv 65+ och ogift

4421 kr/mån och bostadsstöd högst 6200 kr/mån= totalt 10621 (gifta 3704)



10:e barn föddes förra året av en mamma från tex Irak, Iran och Thailand (medelutvecklade, land utanför Europa)

Utrikesfödda 2,21 (1,82 svenskfödda)

2008-11-05 @ 08:27:16
URL: http://dagestanmetoden.blogspot.com/
Postat av: Per Petersson

Det enda positiva jag kan se med Obama som president är att Usa på kan avlasta Sverige som asylland. :-)

2008-11-05 @ 12:16:40
Postat av: Kalle

Hörde på TV igår att Obama ligger till vänster om de svenska socialdemokraterna.



Sossarnas pertiledare Mona Pralin och moderaternas statsminister Reinfeld kramar om varandra i lyckan över att obama blivit USA.s näste President.



Det säger något om den svenska politiken....



2008-11-05 @ 12:47:28
Postat av: Eric H

När den dag kommer när Obama ska "testas" av de riktigt stygga pojkarna i omvärlden, när hans ledaregenskaper och beslutsamhet ställs på prov inför den kris av något slag kommer, för det gör den!

En del kanske minns när Krustjevs missiler var på väg mot Kuba, då när Kennedy var ny på sin post?

Hur ska man pröva Obama, och när?

Kommer han då att ge efter? Troligen.

Monas små gulleponkar, palestinierna, började redan igår skicka lite raketer och granater mot en närliggande demokrati, Israel. En del väntar inte på hanen!

Tveksamheten ang Obamas ursprung finns kvar. Hans "Birth Certificate" där det anges att han är född på Hawaii finns på hans hemsida, men UTAN id-nr..dvs inte spårbart.

PS Den där bloggen "dagestanmetoden"? Sällsynt tafflig och dessutom skriven på nån SMS-svenska?

2008-11-05 @ 12:48:10
Postat av: Stora Småland

Till Björn ,sen får vi inte glömma att utöver socialbidrag får invandrare särskilt bidrag för :glasögon upptill 3000:- ,hushållsutrustning upptill 2970:- per person , spädbarnsutrustning upptill 5580:- per barn . Fri sjuk och tandvård fria mediciner . Gratis månadskort för kollektivtrafik . Lägenhetshyran betald . Gratis installation av telefon . Gratis möbler ( finns en tabell för detta ) . Räkningar för Tele ,el ,Tv-licens ,daghem ,studiemedel mm, betalas av socialförvaltningen ! Finns mycket mer att räkna upp detta var bara på ytan !



Mvh Stora Småland.

2008-11-05 @ 12:57:06
Postat av: Tore

Om ett år kommer besvikelsen att göra sig påmind, om inte förr! En Obama som inte tål kritik, kommer

att knäckas fullständigt. Det där med valfusk, tillhör ju också de vänster-elementen. Såg att det

var enormt mycket valfusk denna gång!. Frågan är

också när det avslöjas att denne är en fullblods-

muslim, och har islam som sin relion! Stackars

Israel!...



Glöm inte, att dessa äldre invandrare även får ta

med sig upp till 3000 kr från sitt hemland, helt skattefritt. Alltså över 13.000 skattefritt, utan

att ha tjänat en enda svensk krona!. Och våra fattigpensionärer knyter bara sina händer i fickorna! Nog borde vi hjälpa dem, att åtminstone

ta upp dem!...

2008-11-05 @ 14:34:38
Postat av: Stone

Mediaklassen hittar inga andra nyheter att rapportera om. Om man av någon anledning tagit fel tunnelbana och hamnat i något förortsghetto, så förbjude pk-journalisterna att skriva om eventuella problem. Undrar vad svt satsningen i USA kostade, några fler repriser nollställer balansräkningen.

2008-11-05 @ 16:25:29
Postat av: Putte

Robert, jag han fan i mig knapp sätta punkt för mitt förra inlägg innan jag hörde programledaren på Godmorgon Sverige fråga Mona Muslim just det jag befarade. Kolla här ca 3:16 in i inslaget. 675072&lpos=3" rel="nofollow">http://www.svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=37720&lid=lista675072&lpos=3

2008-11-05 @ 16:40:44
Postat av: Urban

Fler nyheter från Södertälje. Kommunen mångkulturanpassar socialkontor.



http://lt.se/nyheter/1.45740



Postat av: Putte

Tyvärr blev det fel länk till inslaget, men det är sändningen av Godmorgon Sverige på SVT kl 6:45

2008-11-05 @ 17:09:58
Postat av: Tores Särkullbarn

Jag läser era kommentarer här inne och jag säger bara en sak;

Vilka idioter det finns!



Thoralf du borde skaffa ett antivirus som blockerar ignoranta. Då blir det bara några enstaka kvar här inne (inklusive mig så klart din rapp käft!)



Thoralf; du som inte erkände ditt första barn (i början) ska inte vara så jävla kaxig. Du har ett väldigt väldigt svart bakgrund. Du ska inte kritisera och eller smutskasta alla. Du drar alla över en kant med äckliga halvsanningar. Du är inte bättre än dom flesta!



Vill du testa mig. Våga bara!

2008-11-05 @ 18:28:30
Postat av: Putte

Det kom precis in en ärkeidiot som kallar sig Tores Särkullbarn, så du har rätt, ibland finns idioter från extremvänstern och afa här.

2008-11-05 @ 18:56:37
Postat av: Thoralf A

Vi har tydligen fått påhälsning av en halvtok från Malmö som kallar sig "Tores Särkullbarn".



Jag har nog en ganska vanlig bakgrund men du kanske kan berätta lite för mig. Så jag testar dig nu! För det vågar jag.



Kom fram ut garderoben så vi får veta vem du är.

2008-11-05 @ 20:04:12
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: tores särkullbarn nr 2

malmö hahaha... du/ni har inte ett rätt, era porrsurfare.



ok ska jag också nämna om din skilsmässa. Ska jag dra hela historien. ska nämna alla män som din exfru hade som är tydligen 30 ggr mer man än du. du fattar inte varför en sån människa som du är ensam?? jag kan vara elak om du vill. jag berättar ju inte äckliga halvsanningar som du ofta gör.. snart är din blogg historia men inte din bittra personlighet.

2008-11-05 @ 23:09:06
Postat av: Thoralf A

Tores Särkullbarn



Kom nu med några riktigt saftiga hemskheter om vilka män min exfru haft, det intresserar säkert mina läsare på bloggen ;-)

För min egen del tror jag att jag känner till det mesta men jag kanske har glömt något på 18 år.

2008-11-05 @ 23:26:31
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Söder

Jag har inte hört en analys om Obamas eller McCains politiska visioner i svt eller sr.

Bara lite ytligt krafs.

Efter valdagen var det en diskussion om Obamas inställning till frihandel.

Det som lyfts fram är Obamas hudfärg

Tydligen skall han vara ett hopp för världen pga att han är svart.

Svarta väljare får i svensk media helt okritiskt framföra hur de röstar på Obama pga av hans hudfärg.

Tänk om McCains väljare hade hävdat hudfärg som orsak till varför de röstade på McCain.

Ibland är vi alla lika ibland är hudfärgen det viktigaste i Svensk statlig media.

2008-11-06 @ 00:14:48
Postat av: schweinfeldt

Självklart använder svensk media hudfärgen(trots att amerikanarna skiter i det,det där har dött ut i usa,förutom för fattiga negrer i förorterna då),dom använder den för att skapa MERA "förståelse","solidaritet" och "humanism" i sverige,att obama vann gav mona muslims vision om ett muslimskt sverige full tank....och troligtvis även en statsministerpost 2010,för är det någonting mona muslim kommer att köra på,så är det just samma saker som obama sa i sitt tal inatt,och vad den vanlige svensson naturligtvis inte fattar,är att sverige har tagit in ett helt annat folk än usa,och att det i sverige inte handlar om hudfärg - utan VEM man kravlöst ger uppehållstillstånd till.



Så svensk media spelar stenhårt på hudfärgen,allt för att driva det svensk/muslimska vansinnesprojektet vidare,svensson är nämligen för oinsatt för att göra skilnnad på hudfärg i usa och outbildade muslimer i sverige....



För övrigt var det väl skoj att amerika fick sin första svarta president,synd bara att han var socialist,och att det var obama,för honom vet man inte mycket om,men al-qaida lär jubla - för med obamas truppneddragningar kan dom ta över irak på nolltid,och dessa terroristers vidskeplighet lär ge nytt bränsle till deras jihad,dom ser det som ett budskap att obama,som gick i koranskola och har en muslimsk pappa,blir president.

2008-11-06 @ 04:47:19
Postat av: Tore

Hitler fick också "massorna" på sin sida, genom vältalighet och en "turbotrut"! Se bara hur det gick för honom. Dessutom tålde han inte kritik.

Även hot var med i bilden...

2008-11-06 @ 11:39:45
Postat av: Boma

Det är inte alla som gillar Obama

http://www.viddler.com/explore/ATLAHWorldwide/videos/27/

2008-11-06 @ 18:49:20
Postat av: Haddock

Intressant språkbehandling:

"ska jag också nämna om din..."

"Du har ett väldigt väldigt svart bakgrund."

"Du drar alla över en kant..."

"...som din exfru hade som är tydligen 30 ggr mer man..."



Och dessutom talar vederbörande om andra som "ignoranta"!

2008-11-06 @ 20:10:40
URL: http://exilen.eu/
Postat av: Tores Särkullbarn

Haddock eller haddaway...



Ha ha ha...tack för din uppmärksamhet



Haddock betyder kolja på engelska och franska. Koljan är en bottenlevande art som vanligen lever på 40 till 130 meters djup, men kan gå så djupt ner som 450 meter. Den föredrar svala vatten mellan 0-20 °C. Koljan lever framför allt av ryggradslösa bottendjur, som små kräftdjur, blötdjur och borstmaskar.



Känner du igen dig..kom igen bytt namn! dina kollegor skrattar ju åt dig.

2008-11-10 @ 00:00:30
Postat av: Tore

En stött oäkting, där hjärnan har havererat...

2008-11-11 @ 00:57:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0