F.D. RIKSDAGSMAN NU SVERIGEDEMOKRAT PÅ ÖLAND.

Det är med stor glädje jag kan informera om att en före detta riksdagsman nu kommer att företräda Sverigedemokraterna på Öland. Claus Zaar som är 63 år gammal har suttit i riksdagen för Ny demokrati under åren1991-1994. Under sin tid i riksdagen var han suppleant i jordbruksutskottet och utbildningsutskottet. Läs mer på riksdagens hemsida.


I och med Claus Zaars inträde i den lokala politiken kommer vår kommunfullmäktigeledamot i Mörbylånga kommun Rolf Jönsson att få support och stöd i sitt arbete, att vara ensam ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige kan vara väldigt "jobbigt". Rolf Jönsson kommer givetvis att fortsätta att bevaka den lokala politiken men förutsättningarna inför valet 2010 med flera namn på valsedlarna kommer förhoppningsvis attrahera väljarna.
Claus kommer även att starta en egen blogg och jag kommer återkomma med en länk till bloggen när Claus kommit igång med sitt bloggande.


Ambitionen är också att så snart som möjligt bilda en ny kommunförening med namnet Sverigedemokraterna Öland, som kommer att vara gemensam för både Borgholm och Mörbylånga kommun. Antalet medlemmar på Öland stiger hela tiden och med Claus Zaar vid rodret hoppas vi på många nya öländska medlemmar.


Tidigare i år bildades även en ny kommunförening i Västervik och där har intresset och tillströmningen av nya medlemmar ökat markant. Benny Johansson som valdes till ordförande i Västervik har tidigare varit vänsterpartist och satt bland annat i kommunstyrelsen men hoppade av vänsterpartiet för många år sedan. Orsakerna var bland annat att det inte var tillåtet att diskutera invandringspolitikens negativa konsekvenser i samhället inom vänsterpartiet.


När en kommunförening är bildad på Öland kommer 5 kommuner i länet fortfarande sakna en kommunförening och det är Vimmerby, Mönsterås, Nybro, Emmaboda och Torsås. Men det  rör på sig i även i dessa kommuner och jag hoppas att vi får anledning att återkomma med mer information om nya kommunföreningar även i dessa kommuner inom en inte alltför avlägsen framtid.


Är du intresserad av att få information om Sverigedemokraterna eller bli medlem så skicka ett mail till [email protected] eller ring mig på 070-6520773.

Ölandsbladet först ut på nätet med nyheten men de har i stort sett bara kopierat mitt blogginlägg.

Barometerns mycket korta notis. (Man får vad man förtjänar)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Mycket glädjande, Thoralf!Skriv gärna om detta också:http://tinyurl.com/66mxgy

http://tinyurl.com/6saob4

2008-11-13 @ 03:49:16
Postat av: B. Warborn

Det var goda nyheter för partiet! Jag har haft nöjet att få träffa Claus Zaar och blev imponerad av hans klarsynthet och förmåga att uttrycka sig. Man kan med andra ord säga att han är Mona Sahlins motsats!

2008-11-13 @ 08:15:10
Postat av: Roberth Ström

Hoppas det går bra för honom!

2008-11-13 @ 08:43:23
URL: http://surabloggen.wordpress.com/
Postat av: Sune

Bra med nytt folk i leden! Nästa steg vore att få en avhoppare från Riksdagspartierna. Det skulle vara en fin trofé!

2008-11-13 @ 10:05:37
Postat av: Cap

Det kommer Sune, var så säker! När den sista stenen i den politiska korrekthetens mur har rasat så kan allt hända.

2008-11-13 @ 17:24:49
Postat av: Anonym

Här är en kort intervju med Claus Zaar ur Svenska Dagbladet den 29 april 1995, där man intervjuade NyD:s gamla företrädare för att få reda på vad som hade blivit av dem:Namn: Claus Zaar

Ålder: 49

Adress: Malmö

Parti och politiska uppdrag före riksdagsperioden: Inga

Arbetade med före riksdagsperioden: Lärare och småföretagare.

Parti och politiska uppdrag i dag: Tillhör ny demokrati ("det är mitt parti").

Arbetar med i dag: "Försöker med alla medel avveckla min inkomstgaranti från

riksdagen".

Om tiden i riksdagen: En lärorik period för en medborgare som kom direkt från

verkligheten, en priviligerad [sic!] tid med stor frihet och långa arbetspass.

Om politiken i dag: Nyval vore det enda rätta. Det gäller att återställa

förtroendet för politiken så att räntan kan gå ner.Zaar var tydligen ledamot i NyD:s partistyrelse från början 1991 till 1994, om inte längre. Han bodde tidigare i Knivsta, sedan Malmö och nu på Öland. Claus Zaar kandiderade till Malmö kommunfullmäktige i valet 1994, vilket orsakade bråk inom partiet eftersom vissa ansåg att allting inte hade gått rätt till när han nominerades. I valet 1994 kandiderade han även till riksdagen, dock längre ned på listan än i valet 1991, men som bekant åkte NyD ur riksdagen 1994.I riksdagen stödde hand bland annat vårnadsbidraget, kritiserade den statliga lönegarantin för missbruk, ville ha uppskov vad gällde en resegarantilag, röstade för ett förbud av tobaksreklam och ville slopa karantänsbestämmelserna för hundar som passerar Sveriges gräns så att de istället skulle vara vaccinerade mot rabies. Han krävde också att att hemspråksundervisningen i skolan skulle läggas ned och att alla resurser till densamma skulle avskaffas. Istället skulle invandrarföreningar sköta det själva. I mitten av 1970-talet delade han ut valsedlar åt socialdemokraterna. Zaar var ursprungligen handelslärare i Sala och sålde utsäde till majsodlare. Inkomstgarantin från riksdagen, som han nämner i intervjun ovan, låg för hans del på drygt tjugotusen kronor de första tolv månaderna efter valet 1994.Han uppgav tågtider och skolan som hjärtefrågor innan han blev invald i riksdagen. När NyD kom i svajning 1993/94 var han en av dem som pekades ut att stå moderaternas riksdagsgrupp nära i viktiga sakfrågor och som möjligen var kritisk mot hur NyD:s styrdes med Ian och Bert. Moderaterna ville få över honom till sin riksdagsgrupp. En av Claus Zaars riksdagsmotioner 1992/93 tas upp som exempel i den "antirasistiska" boken "Svenskarna först? Handbok mot rasism och främlingsfientlighet" (1999, Atlas) av de två socialistiska och nationalistfientliga författarna och journalisterna Anna-Lena Lodenius och Mats Wingborg.Trots att det står "Parti och politiska uppdrag före riksdagsperioden: Inga" i intervjun ovan hävdar en TT-artikel den 4 februari 1991 att Claus är "f d socialdemokrat" och "den andre i styrelsen som har tidigare politisk erfarenhet".

2008-11-13 @ 20:10:33
Postat av: Anonym

Både Ölandsbladet och Barometern skriver om detta idag.

2008-11-13 @ 21:49:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0