54 LEDAMÖTER FRÅNVARANDE

Inte mindre än 54 utav 349 riksdagsledamöter var frånvarande när Sveriges riksdag sa JA till Lissabonfördraget. Detta upplever jag som en enorm nonchalans från dessa riksdagsledamöter och givetvis kommer deras namn redovisas efter detta fega agerande.


243st JA

39st NEJ

13st Nedlagda


De ledamöter som röstade JA till Lissabonfördraget kommer så småningom redovisas på denna blogg, de skall för all framtid bli påminda om deras ställningstagande. Ingen av dessa JA-sägare skall inbilla sig att detta är över i och med att riksdagen tagit detta beslut.


Kalmars läns oikofober består av följande 8st riksdagsledamöter.Kommentarer
Postat av: Jaana

De borde inte rösta om inte alla är närvarande. ;s I alla fall inte när 54 är borta. Dessutom är Lissabonfördraget rätt viktigt va? Vad innebar det nu igen? ._.

2008-11-21 @ 07:43:54
URL: http://jaanas.blogg.se/
Postat av: adde

Detta är ett hån mot svenska folket,att regeringen röstat ja.

2008-11-21 @ 08:19:40
Postat av: kompis_en

Helt otroligt.

Medias första och största nyhet i morgonnyheterna är - Norge köper inte JAS - Tada!

Inte att Sverige nu är den 25:e delstaten i USE(United States Of Europe)med allt vad det innebär.

Jag kräks över de urusla "folkvalda" som inte representerar svenska folket.FY FAN säger jag bara.Tack för mig - over and out.

2008-11-21 @ 08:58:45
Postat av: Lennart

Man skäms över att vara svensk. Riksdagsmännen är idag mest intresserade av att tjäna grova pengar och njuta av alla förmåner. SANNERLIGEN är de inte väldigt lika gamla tiders frälse.

2008-11-21 @ 09:13:00
Postat av: Galla Mattias

FÖRÄDARE!!!!

2008-11-21 @ 10:20:19
Postat av: Micael Foghagen

Hur är det nu igen? Om jag minns rätt från skoltiden så krävs det 2 omröstningar i riksdagen med ett val emellan när det gäller grundlagsändringar. Av skälet att det anses extra betydande.Genomgripande förändringar gällande EU borde rimligen följa samma mönster. I kombination med folkomröstning!

2008-11-21 @ 10:23:32
Postat av: Hr Fökk

Måste det alltid vara girighet och slappt arbete som får människor att ställa upp i personvalet.

2008-11-21 @ 10:23:57
Postat av: Stone

TV snackade mycket om röstningen i riksdagen igår. Det hade varit klädsamt om man tagit upp ämnet tidigare till debatt. Men när alliansen och sossarna är överrens, då håller media folket ovetande och förtiger debatter. Någon som hört "fri television", patetiskt uttryck när man ligger i ryggläge inför etablissemanget. Det som styr media bör kommas ihåg också i framtiden.

2008-11-21 @ 10:29:14
Postat av: Hr Fökk

När nästa 20% eller 1/5 är frånvarande. Nedlagda eller inte vågade rösta! Då ska detta förslag ogiltigförklaras!!

Dessutom krävs det som Micael Foghagen skriver TVÅ oberoende regeringar för att ändra en grundlag!

2008-11-21 @ 10:32:35
Postat av: D Puddingfjäll

Tänk att en så överväldigande majoritet skiter i Sverige.Ett skammens och olyckan beslut som generationer svenska kommer att digna under.Nu gäller det att sluta leden och försöka reparera och återställa så gott det gå.

2008-11-21 @ 11:30:54
Postat av: DDR2

Man skall ha i åtanke att så länge som Irländarna röstar nej till fördraget så blir det inget.Tyvärr kommer väl EU att locka dem med oerhörda förmåner för att förmå dem att rösta ja...

2008-11-21 @ 12:07:46
URL: http://exilen.eu
Postat av: Anonym

Väldigt bra Micael Foghagen ! Detta om grundlagen visste inte jag ! förmodligen är det fler med mej som inte hade en aning om detta heller ! Bra påpekande !mvh S-E Karlsson .

2008-11-21 @ 12:20:31
Postat av: Antiism

Thoralf listan på hur alla röstade finns på min blogg här:

http://antiism.wordpress.com/2008/11/21/har-ar-listan-pa-hur-och-vilka-som-rostade-om-lissabonfordraget/

2008-11-21 @ 13:33:41
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: BAW

Sverige, vadå Sverige finns det fortfarande? Säger jag sedan jag besökt Malmö, Landskrona och Göteborg.

Ja vi fåtal kvarvarande "otrogan hundar" kan ju roa oss med att sitta och nynna om "forn stora dagar" och hoppas att inte diskrimineringspolisen hör oss.

2008-11-21 @ 14:52:11
Postat av: Johan Sgurd

Bra. Häng ut dom med bild och persondata. Om det är möjligt även vilka sk extreknäck dom har. Hjälps åt ni alla som driver politiska bloggar att visa dessa förrädare i bild på webben. "Känn dina fiender så kan du bekämpa dom". Vi måste veta vilka dom är så vi kan vidta åtgärder. Det måste ske snabbt. När Lissabonfördraget träder i full kraft kommer politiska bloggar att stängas och partier typ SD att förbjudas.J S

2008-11-21 @ 19:23:18
Postat av: Andersson

Reaktionerna på Lissabonfördraget verkar något överdrivna! Rent ut sagt så är det inte så dåligt - tvärt om! Sveriges största problem är knappast Lissbon utan migrationsverkets enfaldiga beslut om att släppa in ensamstående kvinnor från tredje världen, som inte kan försörja sig! Vad i helvete är det här??!!!!! En invandrarpolitik på snittnivå föreskriven och påbjuden av EU, skulle hjälpa Sverige och vi slapp dels denna uttalade enfald som råder i landet, dels alla jävla invandrare, som vi skall försörja! Fokus för fan!

2008-11-21 @ 19:45:21
Postat av: Rune

Fördelen med så många frånvarande ledamoter är ju att omröstningen mister ytterligare legiminitet.

Men vad röstade man om? Det sk Lissabonfördraget föll ju när Irland röstade nej.

2008-11-21 @ 20:06:32
Postat av: salasso

Tror att Andersson har en poäng. Immigrationspolitiken har Sverige totalt misslyckats med och kan nog inte reda upp situationen på egen hand. Ett EU som kan enas om att släppa in ett begränsat antal människor varje år kan vara det som ger de svenska politikerna lite råg i ryggen. Om de godtrogna svenskarna får sköta den på egen hand så kommer det bara att bli värre.Till Rune kan jag säga att det var samma sak när irländarna röstade nej till Nicefördraget. Man lyckades ge lite undantag till Irland, irländarna kände sig som segrare och sedan röstade de igen och då gick det vägen.

Vid nästa folkomröstning kommer Irland med stor sannolikhet att rösta ja. Och det får vi hoppas för vi kan i längden inte leva med det lapptäcke som kallas Nicefördraget. Så länge det gäller finns ju inte ens en möjlighet att gå ur EU.

2008-11-21 @ 20:31:56
Postat av: Andersson

salasso!Ett folkrättsligt fördrag kan alltid sägas upp, därför behövs inte i och för sig i Lissabon! Även Nice kan sägas upp. Hela folkrätten bygger på avtal, eftersom det inte finns någon lagstiftare där. Minns vad de Gaulle sade - fördrag är som sköna rosor och kvinnor, som vissnar med tiden! Du har rätt om lapptäcket Nice - Lissabon är bättre! Irland är en liten stat med stort ego - också här har du rätt! Låt irländarna känns sig viktiga med ett extra protokoll! Med litet mer kontinental politik i Sverige så blev det bättre på de flesta områdena. You name them! Sverige upphör inte för det, lika litet som en britt, fransman, tysk etc. skulle försvinna

med sina nationella drag! Men här krävs dock för att Sverige inte skall försvinna litet mer av stolthet och nationalkänsla för just Sverige! När man tänker efter, så är saken ganska komplex.

2008-11-21 @ 20:48:16
Postat av: Andersson

En liten episod om nationalism!Jag och min fru kom på för några sedan att vi skulle fira nyår på ett hotell på landet. Kraven var extra god mat och dryck plus att man fick ta med sig hundar. Valet föll på Halltorp på Öland, som har extra god mat och en lysande vinkällare. Orkestern var ett gäng polacker med hygglig svenska. Jag har aldrig hört den svenska nationalsången spelas med ett sådant sug. Publiken var åldermässigt blandad med tonvikt på 40 plus minus 5 år. När Du gamla, Du fri spelades, så stod alla upp som en man och sjöng av hjärtans lust och kraft - tom den andra versen! Tänkt att det skall vara ett gäng polacker som tänder det svenska nationalhjärtat! Med ett litet bättre sådant hjärta finns det ingen anledning att rädas Lissonfördraget!

2008-11-21 @ 21:02:20
Postat av: natasha

Andersson, jag har också läst om kvinnan från Kongo som fick asyl i Sverige endast p g a att hon inte kunde bygga upp en säker tillvaro hemma. Jag vill faktiskt också bygga en säker tillvaro liksom alla svenskar, för att slippa allt drägg, invandrargäng, rånarligor och misshandel. Kan Mona Muslim svara mig var skall då jag söka asyl? Jag har faktiskt inte bett om den här skitsitsen!

2008-11-21 @ 21:33:49
Postat av: Frode Karlsson

Kul att läsa Andersson, salasso och natasha! De låter som akademiker, vilket får SD:s vedersakare att se falska ut, när de påstår att det är A-laget, som stöder SD. Trams alltså!PS. Därmed intet elakt sagt om dessa människor, som kallas A-laget! Om det nu fanns en benämning som hette gröna Ö, så vet i alla fall jag vilka som hamnade där? Några förslag?

2008-11-21 @ 21:49:44
Postat av: Frode Karlsson

Hittade en Andersson på Lundgrens blogg. Ganska kult och tänkvärt bortom all politisk taktik! Som vi naturlitvis erkänner! Hoppas att Andersson inte blir sur!quote

Här på bloggarna skulle man kunna tro att Lissabonfördraget är landets största problem, men så icke. Vissa gör en koppling mellan den bedrövliga massinvandringen och EU, men den finns inte. Hade Sverige samma politik som snittet i EU med avseende på antalet, så blev det inte så många. Den politiken har Sverige skött helt på egen hand! Samma med en massa saker: taskigt pensionssytem, ursrusel skola, bristande polisresurser, nedlagt försvar etc et. Ja, inte är det Bryssel som fixat allt detta! Slutsatsen kan bara bli en -låt Bryssael ta över hela skiten, så kan det i vart fall inte blio sämre!unquote2008-11-21 @ 22:06:45
Postat av: Tore

Å andra sidan, kan man säga att de var för avtalet,

genom att passivt lät ja-sidan härska fritt!

Jag jämför då dessa blankröstande, som ej då vill ha en förändring. Deras svar brukar ju vara, att de är missnöjda, och därför därigenom uttrycker sig genom att visa en blank valsedel. Effekten blir då tvärtom!...Förvånande att inte riksåklagaren eller JK yttrar

sig i detta lagbrott! Om svenska folket, mer än

70 % vill rösta enligt undersökningar, och ändå driver Reinfeldt igenom detta Lissabon-avtal, då

är lagen obrukbar för det svenska folket.

När vi gör entré i Riksdagen, tycker jag att SD

inte skall stödja Reinfeldt som statsminister!

Att inte Mona "Muslim" skall ha stöd, är ju tidigare fattat! Att detta förrädarval, skall rivas upp är väl fullständigt klart, och svenska

folket skall få avgöra beslutet om vi skall be-

blanda oss med detta odemokratiska EU!...Ja du Andersson! Du läser Lissabon-avtalet som en

skit! Jag tror inte du har en aning om vad detta

avtal betyder i slutändan! Nämn en enda fördel, att tillhöra en odemokratisk sammanslutning som EU, och där man precis som demokratiska Norge, kan uppnå ett bättre resultat?

Har du överhuvudtaget kännedom om Euratomavtalet,

som kommer bli förödande för svenska folket, där

alla naturtillgångar överföres till en "byrå",

som beslutades redan vid Nice-fördraget?

Vet du om att Sverige har minst 15 % av jordens

urantillgångar, eller 85 % av Europas? Dessutom

pågår idag en vild borrning i Norrland, trots befolkningens protester!

Nej just det, jag förstod ditt naiva "akademiska" påstående, likt ja-sägarnas kunskap om avtalet.

Nog borde dessa 243 ledamöterna häktas för sitt förräderi!...2008-11-21 @ 23:34:19
Postat av: Andersson

Det skojiga med Thoralfs blogg är ju att olika åsikter kan brytas mot varandra. Även så, så kan man väl säga att de flesta sympatiserar med SD i stort, men att det i detaljerna kan finnas åsiktsskillnader. Det är ju ganska naturligt! När dessa finns, så finns det ingen anledning att gå till personangrepp som Tore har gjort, dessutom i ren hysteri som Mona Muslim brukat göra.Jag har inte läst Lissabon som en "skit" utan värderar det på ett annat sätt, dvs. ser de fördelar som finns för att gynna Sverige - i stora drag enligt SD:s partiprogram. Tore, har du läst det och Lissabon? När det gäller "slutändan" av fördraget, kan man ha olika synpunkter, och jag kallar inte dig för skit bara för att du inte drar samma slutsats som jag! Här skiljer vi oss åt!EU är ingen odemokratisk ordning! Här får du förklara dig om du påstår det! Det är rent nonsen att påstå att Sverige vore i samma sits som Norge! Tänk efter!När det Euratomfördraget så verkar det mer som om jag visste i stället för du. Fördraget är sprunget ur optimismen som gällde 1956 om att atomenergien kunde lösa alla människans behov. Färdraget är ingen nyhet utan fanns redan 1958 till vilket Sverige anslöt sig 1995. Det var ingen hemlighet att det skapade en gemensam marknad för kärnbränsle, som i kristider skall fördela brä'nslety lika mellan medlensstaterna. Det finns mer kärnsbränsle inom EU än vad som finns i Sverige, eftersom det har rått brytingsförbud här. Plus den s.k. tankeförbudslagen om att inte utveckla nya tekniker för kärnenergien.Jag vet inte vad du pratar om, när du snackar om "naiva" akademiker, men har sunt förnuft i kombination med ett analytiskt tänkande ger då att jag inte faller för prapagandisktiska påståenden om Lissabon eller det sk. miljöhotet. När du talar om "förräderi" blir saken bara helt patetisk! Var finns analysen i materiellt hänseende??! Ge oss den! Först då har vi något i sak att diskutera!

2008-11-22 @ 00:40:18
Postat av: salasso

Ja, Tore, det var en riktig Sahlinare som du levererade.

Skämt åsido, mindre än en (1) procent av världens samlade urantillgångar anses finnas i Sverige. För den uppgiften svarar Sveriges Geologiska Undersökning (SGU), en av våra minst kända myndigheter. Mer finns att läsa på deras hemsida info.html" rel="nofollow">http://www.sgu.se/sgu/sv/samhalle/energi-klimat/uraninfo.htmlJag läste någonstans någon gång att uppgiften om 15% kunde härledas till någon glad entreprenör som ville göra Sverige attraktivt för uranbrytning men är lite osäker på om jag minns rätt.Angående Euratomfördraget så säger man så här:

– Om Sverige fortsätter att förlita sig på kärnkraft för sin energiproduktion och uran blir en sinlig resurs, men man inte vill bryta sina egna tillgångar kan man få problem att få bränsle till sina reaktorer, säger Thomas Erhag, lektor på Göteborgs universitet och specialiserad på EG-rätt.

– I det läget bör man också ställa sina egna eventuella urantillgångar till byråns förfogande, säger han."I en krissituation kan vi alltså tvingas att börja bryta vårt uran, dels för eget bruk och dels för andras, så därvidlag är inte Tore helt fel ute.

2008-11-22 @ 01:09:48
Postat av: Andersson

Helt rätt salasso! men hur tvingar man rättsligt sett en EU stat att helt plötsligt börja bryta uran? Om det nu finns någon lämplig och till vilka kostnader? Hur blir det politiskt? Ingen vet hur juridik och politik skulle fungera. Om Sverige inte vill, så är det bara att se till att det inte blir av, eller bryta som fan, om det är i svenskt intresse. Marginalerna är vida här! På både gott och ont! Säg att Sverige har brist, och vissa EU-stater inte vill, då blir det en rättegång i EG-domstolen och det tar år!!!! EG må var den mest sofistikerade folkrättsanordning i världen, men det finns allltid begränsningar för vad man kan tvinga en medlem att göra. Saken äralltså inte så enkel!

2008-11-22 @ 01:53:22
Postat av: Andersson

Alltså - vad man kan önska sig är att den svenska regeringen vore mindre världsfrånvänd (oaktat politisk kolör) och mer realpolitiskt tonad (t.o.m. italienarna) som spelade litet mer på juridiken! Smart alltså, och inte blåögt naiva enligt alla den politiska korrekhetens flum. När det det är värt det - ta en fight i EG-domstolen och i övrigt driv politik där. Det gör alla andra men väldigt litet Sverige! Här finns en extra resurs!

2008-11-22 @ 02:17:02
Postat av: Andersson

Nu tar jag ett glas vin till om natten plus en fransk ost och lite rostat bröd och rastar hundarna ännu en gång. Jag ger mig för ikväll, om man kan säga så. Tackar för en god debatt och återkommer, när jag känner att det behövs. Tack Thoralf för att du upplåter din blogg för fritt tänkande. Det låter litet som Sovjet här, men den fria debatten är inte självskriven i Sverige. God natt på er alla, oaktat vad ni tycker! That´s the point! Sleep well!

2008-11-22 @ 02:26:03
Postat av: Ture F.

Thoralf, läcker debatt! Grattis till dig som bloggföreståndare! Mycket intressant! Spännande att du lyckas attrahera så många bra debattörer! Spänner över hela åsiktsfältet - lysande. Skicka vidare till Jimmy Å, så han förstår hur väl debatten går uti landet.

2008-11-22 @ 02:47:01
Postat av: salasso

Andersson, det är klart att ingen kan tvinga oss att börja bryta uran men om uranet blir en bristvara så måste vi själva börja göra det. Stillastående kraftverk är en dålig affär.Hittade följande från 9 mars 2007:

"Sverige har inte sista ordet när det gäller frågan vart uran som eventuellt bryts i landet ska säljas. Det framgick när EU:s lettiske miljökommissionär Andris Piebalgs i veckan besvarade en fråga från EU-parlamentarikern Jens Holm (v).

Frågan gällde huruvida Sverige är bundet av den paragraf i Euratomfördraget, enligt vilken EU har en företrädesrätt till det uran som bryts i medlemsländerna. Svaret lämnade inget utrymme för tvivel.

- Förklaringen innehåller inget undantag för Sverige när det gäller gemenskapens optionsrätt i fråga om kärnmaterial som produceras i medlemsstaterna, sade Andris Pielbags.Jens Holm menar att EU-kommissionens svar är oroande.

- Svaret säger tydligt att EU inte har rätten till vårt uran så länge det ligger i jorden, men så fort vi har brutit är det inte längre det.Off topic: Hur kan du få fart på dina hundar mitt i natten? Om jag hade försökt samma sak med våra så hade de låtsats vara medvetslösa och jag fått gå ut och rasta mig själv.

2008-11-22 @ 08:32:58
Postat av: Andersson

salasso! Våra "grabbar" är vakt och vallhundar, så det är alltid någon som skall valla mig, när jag kommer ned från övervåningen. Dessutom finns ett vaktkommando, som jag drillar dem med från tid till annan. De två väger runt 60 kilo styck, och går igång om någon öppnar grinden 50 meter bort. Dock är de väldigt tålmodiga med barn (lämnar rummet, om de blir alltför misshandlade) och något morgontrötta - särskilt det senare är extra bekvämt för mig.

2008-11-22 @ 10:38:11
Postat av: Tore

Ja du Herr Andersson, jag har nog läst det mesta om

EU fördragen, även om det är en jävla sörja, fram och tillbaka! Men för enkelhetens skull, då jag anser att EU är det mest odemokratiska man kan tänka sig i och med Lissabon-avtalet, vill jag att

du nämner en enda fördel, och som jag tidigare nämnt, vilket du haft svårt för. Hänvisa dessutom

till oberoende källa!

Vi inom SD har ett antal specialister, som efter

ett idogt pusslande i konstitutionens alla märkligaste virrvar, också konstaterar dess odemokratiska handling och styrelseskick.

Börja med att läsa:

www.sdblogg.se

När du är klar med alla dessa olika handläggare,

kan du gå över till:

www.eu-konstitutionen.se/euratom-konstitutionen.html

detta ger dig några dagars "fridfullt konstateran-

de", att du är dåligt påläst!

Läs speciellt Kapitel 6 och de olika avsnitten, som handlar om en upprättad "byrå", med ansvar för

"malmer, råmaterial och speciella klyvbara material" från gemenskapen.

Det hänvisar även till kapitel 8, "EGENDOMSORDNING-

EN", där speciella klyvbara materialen skall vara

gemenskapens egendom.

Därmed har du enkelt visat din kunskap om detta fördrag, som ger dig titeln "läsa fördragen som en

skit". Du skall erhålla mer när du är påläst av detta ovan, vilket tar "väl ett par dagar"! Ge mig

inga hänvisningar från dina "ja-sägande kompisar",

utan hänvisa till de regler som EU-konstitutionen

stiftat, genom Lissabon-avtalet. Bye, bye!...

2008-11-22 @ 20:35:03
Postat av: Tore

"Salasso" se här!

"Uran är hett. Sverige sitter på 15 % av världens kända urantillgångar, som många vill komma åt",

säger en gruvingenjör Svanfeldt vid myndigheten

Bergstaten!...

www.archive.corren.se/archive/2006/03/23/1v0exu7i.xml?category1=1096984

Hoppas detta fungerar, annars får du gå in på myndigheten Bergstaten, eller kontakta gruvingenjören Svanfeldt.

Christian Ströberg, reporter hos corren skrev denna

artikel 2006-03-23, och handlade dessutom om Zink-

gruvan i Östergötland, som säkert ligger pyrt till.

Sedan 1992 är det fritt fram för utländska bolag, att söka fyndigheter i Sverige. Markägare har rätt

till 1,5 promille av fyndigheterna. Denna lag måste

vi ändra på, när vi klarat av EU-vansinnet.

Telefon 013-280 331

[email protected] (om han är kvar)

När det gäller EU samlade tillgångar och Sveriges

85 % (inom EU), förklarar detta, att EU vill lägga beslag på vårt uran, som kommer bli en bristvara i hela EU!

Jag återkommer om hänvisningen av de 85 %, som skall vara Sveriges samlade urantillgångar inom

EU...

2008-11-22 @ 21:18:01
Postat av: salasso

Tore, Andersson vilar väl just nu för orka jaga upp sig och hundarna kl 0230 men hoppas du ursäktar att jag kliver in i diskussionen.

Vi är många som sympatiserar med sd men för att övertyga måste vi arbeta med mer fakta och med mindre känslor. Att t ex påstå att vi kommer att "förlora vår självbestämmanderätt över våra naturtillgångar" är inte så klokt eftersom våra motståndare lätt punkterar det påståendet. För att åter ta uranet som exempel så kan EU, enligt EU-kommissionen, i en bristsituation tvinga oss att dela med oss av det uran vi bryter men inte tvinga oss att tillåta brytning.När väl motståndarna börjat granska det sd säger så måste vi ha väldigt torrt på fötterna och vara väldigt pålästa. Då duger inte svepande påståenden och hänvisning till egna websidor. Man gör sig bara löjlig genom att påstå att vi gett upp vår självständighet, d v s säga att huset på Helgeandsholmen egentligen kan rivas. I vissa frågor, t ex miljöpolitiken, måste vi följa ingångna avtal men bl a försvaret och Sverige som homogen nation kan vi obehindrat fortsätta att rasera själva.

Vi kan också fortsätta att skänka skattebetalarnas pengar till korrupta länder vars ledare förmodligen vidarebefordrar dessa till sina feta bankkonton i Schweiz. Sådant ryms utmärkt väl inom vårt ärorika och kloka självbestämmande.Bör väl tillägga att din andra länk av någon anledning inte gick att öppna.Avslutar med att säga att om Sverige varit en person så hade hon sedan 20 år, på grund av sitt ansvarslösa beteende, varit mogen att ställas under en förmyndare.

När dock en liten förhoppning att EU skall visa sig vara den förmyndaren men inser också att andra länder, inkl EU, också har sina olyckor på ledande poster.

2008-11-22 @ 21:41:27
Postat av: Tore

Jag konstaterade också det, men därför finns anledning att via tel. eller dator kontakta

reporter, eller Bergsingenjören hos Bergsstaten!

Du har fått fakta i detta ämnet, och du kan enkelt

gå in hos Bergsstaten och där konstatera vilket

race det är på utländska företag (EU?) för efter

sökning som både "Bergsstaten och Länsrätten" av-

slagit, medan Kammarrätt godkänt det. Rent politiska godkännanden och inget annat.

Dina kommentarer om övriga ämnen kommenterar jag ej, då ämnet var Sveriges urantillgångar, vilket

jag därmed proklamerat min åsikt med underlag!...

2008-11-22 @ 21:53:47
Postat av: salasso

Tyvär, Tore, länken till Corren går inte att öppna men jag tvivlar inte på att det står det du påstår. Kanske är det så att även våra statliga myndigheter är oense även om det låter konstigt. Angående förekomsten av brytbart uran så borde väl två myndigheter i stort ha samma uppfattning?

2008-11-22 @ 22:00:09
Postat av: salasso

På Euratoms websida står att läsa: "Optionsrätten innebär att Euratom har företräde till alla malmer, råmaterial och klyvbara material som produceras inom gemenskapen.

Enligt kommissionen gäller optionsrätten bara material som redan utvunnits eller framställts. Den kan därmed inte användas för att tvinga fram uranbrytning i medlemsländerna."

2008-11-22 @ 22:15:49
Postat av: Tore

"Salasso", Andersson kan säkert svara för sig själv

om och när han läst "Lissabon-avtalet"!

Däremot ställde jag ju frågan till dig kl 21.18.01

när du svarat 1 % utan någon källhänvisning!

Tror du jag svamlar en massa skit, och inte vet vad

jag skriver om?

Har du läst Euratom-fördraget, där riktlinjerna upprättades i och med Nice-fördraget som trädde i kraft 1 februari 2003, och där små förändringar har

genomförts i och med Lissabon-avtalet, men icke be-

rör "lilla Sverige". Därmed är det ju detta avtal som gäller, i och med "förrädarnas godkännande" för

Sverige och när "EU:s upprättade byrå, med ansvar för malmer, råmaterial samt klyvbara material inom gemenskapen", och därmed är EU:s ansvar!

Förstår du vad jag menar! Salasso.

Dessutom EGENDOMSORDNINGEN, där det klart framgår,

att allt klyvbart material är gemenskapens egendom!

Förstår du fortfarande inte det som står där? eller

är du en beryktad "ja-sägare" som inte vill förstå

det som händer med Sverige, även om du säger sig

rösta på SD. Svarar du så håll dig till ämnet! Tids

nog skall "vi tala om andra saker"...

2008-11-22 @ 22:31:20
Postat av: salasso

"Beryktad ja-sägare"? Nej, Tore, jag är realist men hyser, till skillnad mot dig, tilltro till våra demokratiska institutioner. Det är nämligen genom dessa vi har möjlighet att påverka.- Om lagrådet anser att vi kan gå med på Lissabonfördraget så accepterar jag det.

- Om Euratom säger att övriga länder i Europa inte kan bryta uran i vårt land så litar jag på det också.Skillanden mellan Tore och Salasso kan vara att den senare accepterar den parlamentariska demokratins spelregler även om de för stunden verkar vara ogynnsamma.

Vänstern har till vår lycka inte förstått detta utan älskar att med sina huliganer störa sd:s möten på gator och torg. De inser inte att de bara gynnar sd eftersom de flesta människor sympatiserar med den som försöker resonera sakligt och lugnt istället för den som skriker och bara framför halvsanningar.Sd:s stora möjlighet är att ta diskussionen men i den inte ta till överord, som att vi nu upphört att existera som självständig nation. Sådant genomskådar den vanlige svensken direkt eftersom han/hon inte märker någon skillnad i sitt vardagsliv.

Istället bör vi koncentera oss på EU-parlamentet där vi har möjlighet att tillsammans med andra kloka människor påverka lagstiftning m m i den riktning vi önskar.

I det militära brukar vi säga att vi skall "gilla läget". Att slåss mot väderkvarnar är nämligen ingen framkomlig väg.

2008-11-22 @ 23:13:19
Postat av: salasso

Tore, angående din fråga om jag tror att du "svamlar en massa skit, och inte vet vad

jag skriver om?" så vill jag f n undvika att svara på den frågan. Övriga bloggläsare får bedöma den saken.

2008-11-22 @ 23:25:42
Postat av: salasso

Tore, angående mina 1% så hade jag hämtat min uppgift från följande statliga myndighet:

http://www.sgu.se/sgu/sv/samhalle/energi-klimat/uran%3Cu%3Einfo.htmlGod natt.

2008-11-22 @ 23:41:09
Postat av: Tore

Salasso, ett intressant svar att du hyser tilltro

till "våra demokratiska institutioner"! Du menar förstås Riksdagen bl a, förstår jag!

Att du dessutom accepterar de "demokratiska" par-

lamentariska spelreglerna,visar förstås att du inte har något emot det som händer i Sverige, nu eller i framtiden. Att du nämner "vänstern osv",

visar dina parlamentariska demokratiska spelregler,

dessa som du ovan accepterade, och detta gör mig verkligen förvånad!

Och det där med att slås mot väderkvarnar, är ju ditt svar, och att du i det militära, "vi skall gilla läget", tydligen oavsett det som händer! Och din sista kommentar om att övriga bloggläsare får bedöma den saken, avslutar jag därmed denna diskusion...

2008-11-23 @ 00:06:44
Postat av: salasso

Tore, att "gilla läget" betyder att man accepterar de förutsättningar man inte kan eller bör ändra på och sedan går vidare.

En sådan förutsättning är att sd skall jobba i enlighet med de demokratiska parlamentariska spelreglerna och överlåta utomparlamentariska aktioner till vänstern. Det är så man vinner röster och sympatisörer. Har du något emot det eller förespråkar du mötesstörningar, demonstrationer utan tillstånd, civil olydnad och husockupationer?Och nu får väl diskussionen anses vara avslutad.

2008-11-23 @ 11:04:06
Postat av: Tore

Till er övriga är jag glad för, att vårt ungdomför-

bund SDU flaggat för en anmälan mot de 243 ja-sägarna! Det gäller att aldrig ge upp Sverige som

nation, ej heller falla för vissa lobbyister och

deras attacker. "Suddighet" och ämnesväxlingar är

alltid deras motto. Dessutom visar de aldrig några

"källhänvisningar", utan gör alltid kringgående rörelser, felaktiga sådana i sin tankeverksamhet...Nu är vi där, i EU:s odemokratiska organisation, där ytterligare över 160 avgörande områden för

svenska folkets självbestämmande, lämnat oss för

att helt styras av EU. Att lämna EU, kostade oss

tidigare 55 % majoritet av svenska befolkningen!

Nu kostar det "kvalificerad majoritet", alltså

65 %. Dessutom skall "minst 72 % av länderna, till-

hörande kommisionen i EU, godkänna detta, för att

erhålla ett utträde. Nämnas börockså, att vi kommer inte ens att få plats i denna kommision, utan det gäller endast "de stora"!

Det gäller nu att Irland icke godkänner fördraget ånyo, trots att EU nu kommer att "sockra" det, just för Irland!

Men som jag tidigare påstått: godkänner man fördraget utan att läst vad det handlar om, då lär man också "stå sitt kast"! Skall bli ett nöje att

följa SDU anmälan om "landsförräderi" mot ja-

sägarna i Sveriges Riksdag!...

2008-11-23 @ 14:54:36
Postat av: Andersson

Tore! Så mycket svammel som du producerat har jag inte sett på länge! Påläst påstår du - kanske det, men tydligen inte förstått något! Varför inte ta och anamma litet av Thoralfs stil? Sakligt och lungt med stor träffsäkerhet i argumentationen? Din stil och argumentation påminner mest om en förvirrad vänsterperson. SD behöver inte sådant!

2008-11-23 @ 15:50:32
Postat av: Andersson

PS. Det finns mycket man kan kritisera både regering och riksdag för när det gäller Lissabonfördraget! Själva fördraget kan kritiseras från olika politiska utgångspunkter! Dock - att tala om högförräderi begånget av riksdagens ledamöter är både hysteriskt och inte minst patetiskt! Låter som alla dessa vänsterflummare! Med sådana vänner som du Tore behöver SD inte några fiender. Nu får ni ta och samla ihop er - skarp och saklig kritik, ja! Flum, trams och allmän noja, nej!

2008-11-23 @ 17:47:16
Postat av: Tore

Det var ju tråkigt Andersson, att du har så dålig erfarenhet av det gångna EU spektaklet. Att du visar en vilsen hjärna, som har svårigheter att

läsa och förstå, har jag tidigare konstaterat. Fortfarande har du inte några källhänvisningar

till dina argument, trots att jag hänvisar klart

och tydligt! Ändå låter du "spy galla", när du är

överbevisad. Mycket svagt, herr Andersson!

Därmed har vi inte något mer att förmedla oss emellan, då jag inser detta fullständigt meningslöst...Till er andra, som är nyfiken på de hänvisningar

jag hade till Euratomfördraget, då det förekom spekulativa kommentarer, med hänvisning till de

Baltiska staterna från en motpart, utan "källhän-

visning".

Som jag påstod, har EU tidigare öppnat en "byrå", vars uppgift är att samla "unionens samlade metall-

er, råvaror samt klyvbart material"! Hos denna byrå

finns föreskrifter bland annat.

Byråns optionsrätt skall omfatta följande:

a) förvärv av rätt att använda och förbruka mate-

rial (malmer, råmaterial samt klyvbart material)

som enligt bestämmelserna i kapitel 8 tillhör

gemenskapen.

b) förvärvsrätt av äganderätt i övriga fall.Kapitel 8: EGENDOMSORDNINGEN

Allt klyvbart material, är gemenskapens egendom.Sedan 1992 äger främmande företag rätt att inmuta

och registrera gruvverksamhet i hela Sverige. Att då påstå att ingen får söka, gräva efter metaller,

faller då ganska tungt.

Idag pågår ett ofantligt race med inmutningar och

borrningar i hela Sverige. Gå in hos myndigheten

www.bergsstaten.se

så får ni konstaterat vad EU? söker efter. Då det

är politiskt ärende, visar det "Bergsstaten och

Länsrätt" nekat, godkänner Kammarrätten utan krusi-

duller. Så går det till, när markägare och andra

blir "överkörda".

Därmed avslutas denna långa debatt, och för vissa okunniga, erhåller därmed lärdomar!...

2008-11-24 @ 01:49:44
Postat av: Andersson

Tore! Du är patetisk! Ta ett steg tillbaka! Betrakta omgivningen och var inte ett med denna! Du verkar vara en typisk s.k. rätthaverist, som tror sig ha rätt till varje pris och som inte kan ta in motpartens synpunkter. Jag har försökt få dig att förstå att det finns gradskillnader även i helvetet - men du kan inte ta till dig att det finns nyanser och andra perspektiv än ditt eget tunnelseende. Jag konstaterar endast hur du uppträder utan att sätta nedlåtande epitet på dig, vilket i och för sig vore lätt. Alltså - sluta att kalla dina meddebattörer för idioter eller vad det nu kan vara. Svamla inte så mycket utan slipa dina argument i sak och hoppa över personangreppen! När du gör det, skall jag bemöta dig i sak! Om du inte har fatta det redan, så tål det att upprepas - du skadar SD genom din enfald!

2008-11-24 @ 06:31:34
Postat av: Andersson

PS. Om jag skulle klassa dig, så vore du en av mina mindre begåvade studenter, som inte har en susning om vad det hela handlar om men som bara står och gräver som fan i gräsmatten så att jord och grönskar bara skvätter runt. Tore, we don´t need you!

2008-11-24 @ 06:40:50
Postat av: Andersson

PPS! Tore, du kan ju vara ung som en obegåvad student i högskoleköret, men likväl vara en litet äldre man runt 40, lätt frusterad av en sviktande karriär och inte minst otillfredställande familjeförhållanden. Det kan vara hur som helst, men resultatet är knappast lyckat, så att säga. Här tycks varken Cipramil eller terapi vara giltiga alternativ.

2008-11-24 @ 07:04:20
Postat av: salasso

Signaturen Tore påstår att allt klyvbart material är EU:s egendom vilket är en sanning med modifikation. EU har optionsrätt på det som brutits och anrikats vilket är något annat.Det klyvbara materialet är sådant som är anrikat, d v s inte naturligt uran. Halten av t ex uran-235 (U-235) är bara 0.7 procent i naturligt uran.

EU har inte option på det uran som finns i marken. Sedan hävdar jag ännu att Sverige har mindre än en procent av världens urantillgångar. Något annat kan åtminstone inte jag läsa mig till.Om inte annat så måste man säga att diskussioner är berikande och gör att man måste leta lite för att hitta fakta och hänvisningar.Kanske borde vi lämna det här nu?

2008-11-24 @ 08:54:19
Postat av: Tore

Det gläder mig, att jag retat upp fullständigt inkompetenta "idioter"! (Deras egna uttryck)

Några svar eller "källhänvisningar" förmår icke

sådana personer att ge, då svammel endast gäller

i deras rike!...

2008-11-24 @ 13:03:55
Postat av: Andersson

Tore! Den glädjen bjuder vi på, men det är synd att du sabbar för SD! Ta och tänk efter en stund, även om det känns ovant. Övning ger färdighet!

2008-11-24 @ 13:32:35
Postat av: Tore

"Andersson" Den glädjen kan du sova på. Dessutom överlåter jag till andra, att bedöma mina riktiga utsago, och inte till inkompetenta lobbyister, som

påstår sig stödja Sverigedemokraterna. Ytterligare

genomskinliga lögner. Men det är bra att veta vad

"ni" går för! och var ni är i bloggarna.

Bye, bye!...

2008-11-24 @ 15:21:57
Postat av: Andersson

Tore! Jag märker att du har problem, så du får sista ordet här.

2008-11-24 @ 15:44:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0