SOMALIER DÖMD FÖR MORDFÖRSÖKI veckan kom domen mot den 19-årige asylsökande somaliern Ahmed Yusuf Abdulgadir som försökte knivmörda en annan asylsökande i Blomstermåla tidigare i år. Läs mitt tidigare inlägg.


Domen blev 4 års fängelse och livstids utvisning. Nu vet alla som är lite informerade om hur det går till i det här landet men de som inte vet detta kan jag informera om följande.

Somaliern kommer med stor sannolikhet inte sitta mer än 2-2,5 år i fängelse innan han släpps. Sedan förväntas han lämna landet frivilligt eftersom han skall utvisas! Med utvisas menas idag att personen ifråga skall lämna landet frivilligt i de flesta fall. Denne brottsling lär med stor sannolikhet bli en av de så kallade "papperslösa flyktingar" som landstinget i Kalmar vill ge gratis sjukvård.


Enligt domen skall han även betala skadestånd till två målsägande om totalt drygt 100 000 kronor. Alla som även är informerade om hur samhället sköter detta med skadestånd vet att dessa målsägande aldrig kommer få en enda krona i skadestånd.


Hur stora kostnader för samhället orsaker då denne asylsökande somalier?


Rättegången bekostar givetvis samhället men gissningsvis kostar denna rättegång ca 100 000 kronor + advokatkostnader om ca 97 000 kronor. Till detta skall läggas sjukvårdskostnader för offret och polisens insats i samband med mordförsöket och polisens utredning som sedan överlämnats till åklagare.

Sedan skall personen avtjäna ett 4 år långt fängelsestraff som kostar samhället ca 1 miljon kronor/år för varje intagen person.

Om mot all förmodan denne somalier skulle avtjäna alla fyra åren kommer en enda asylsökande kosta ca 5 miljoner kronor.

Om det vore möjligt skulle personen få avtjäna sitt straff i hemland vilket drastiskt skulle minska kostnaderna för det svenska samhället och säkerligen ha en avskräckande effekt på vissa individer.


Hur många sjukvårdsbiträden, sjuksköterskor eller affärsbiträden måste inte jobba ett helt år och betala skatt för att dessa kostnader för samhället skall täckas!


Kommentarer
Postat av: Micael F

Det är EXAKT sådant här som gör mig så arg - för att uttrycka mig milt. Här försöker vi i Sverige att hjälpa människor i nöd, men vad händer?Jo, massivandringen har blivit legio -stödd av samtliga riksdagspartier - och dessa har i sin iver att smutskasta SD totalt tappat fotfästet.Från höger till vänster vill partierna - de korrekta - vilja få folket att tro vi Sverigedemokrater är rasister/inhumana,Naturligtvis är det inte så.De politiskta etablissemanget vill få folket att tro Sverigedemokrater är lågutbildade idioter som känner sig misslyckade.Naturligtvis är det inte så.Jag har arbetat som officer i flygtjänst i mer än tio år och läst på Chalmers - det är inte lågutbildat.

Jag har varit medlem i Amnesty, det är inte inhumnant.

Jag har rest i världen och varit förlovad med en israeliska, det är inte rasistiskt.Helt övertygad om att SD - Vi - får en härlig valvaka september 2010.Det är bara att boka plats....På första parkett!

2008-05-18 @ 00:14:55
Postat av: Anonym

2008-05-18 @ 01:21:03
Postat av: Anonym

2008-05-18 @ 02:06:40
Postat av: Anonym

2008-05-18 @ 02:06:55
Postat av: Anonym

2008-05-18 @ 02:07:06
Postat av: Tore

Sitter denne "gök" inne i 2,5 år, har ju vi en chans att agera, då valet sker vid denna tid, eller

hur...

2008-05-18 @ 02:08:27
Postat av: Skånepåg

Lär bli fler "sopor" av den här varan om Miljöpartiets ungdomsparti får som de vill. Finns ett förslag på deras språkrörs hemsida till en T-shirt med text enligt bifogade länk.Kanske dags att döpa om Mp från miljöparti till migrationsparti?http://www.vino.fi/images/migrantswelcome.jpg

Postat av: Skånepåg

ThoralfOff topicHittade en artikel i Barometern om kameraövervakning i butiker och företag i Kalmar. En väldans massa kameror var det visst.Någon påpekade i en kommentar att i många städer finns kameror över offentliga platser som man kan se på sin hemdator. Hittar bara 2 kameror i Kalmar. En med en bedrövlig kvalitet över Varvsholmen och en över påfarten till Ölandsbron.Kalmar är således dålig på detta och kanske dags för en motion i kommunalfullmäktige? Tror att det finns ett allmänt PR-värde för staden av att detta finns på Internet. Vetskapen om att det finns kameror över t.ex. torg och hamnområde kan kanske även ha en viss preventiv effekt i brottsförebyggande syfte.Minns att det en gång i tiden fanns en kamera över Larmtorget som sponsrades av någon lokal kalmartidning, men den försvann för ett antal år sedan.Kameror från olika platser i Sverige finns enligt artikeln på http://www.vaplan.com

2008-05-18 @ 11:33:44
URL: http://www.vaplan.com
Postat av: Skånepåg

P.S.Hittade en bättre sida med Webbkameror då jag började att leta http://www.webbkameror.se/2008-05-18 @ 11:38:19
URL: http://www.webbkameror.se/
Postat av: Skånepåg

Thoralf, häng på!Ytterligare tillägg.Citat från Barometern:

"Antalet kameror lär öka inte minska. Polisen i Kalmar län arbetar intensivt med att försöka påverka kommunerna för att få upp kameror på offentliga platser.

- Vi vill öka tryggheten, förebygga brott och enklare kunna utreda brott. Det är syftet varför vi vill öka övervakning på offentliga platser, säger Leif Larsson poliskommissarie med särskilt ansvar över kameraövervakningsfrågor.

Den plats som är mest våldsfrekvent i länet är området Larmtorget och ner till centralstationen. Därför vill polisen ha kameror över det här området."

2008-05-18 @ 15:08:08
Postat av: Anonym

Hej Thoralf!Vilken är din synpunkt på kameror i offentlig miljö? Svår fråga , jag vet, men generellt?Personligen tycker jag det är helt ok så länge det bara prövas seriöst.Tycker dessutom att alla icke-svenskar som passerar vår gräns måste lämna DNA-prov. Jag kan lämna mitt i morgon om så vore. Vilken är SD´s hållning i den här frågan?

2008-05-18 @ 17:17:23
Postat av: Micael F

Det var mitt inlägg ovan. Mitt namn försvann när jag skickade?

2008-05-18 @ 17:19:10
Postat av: Thoralf A

Jag ser inget problem med övervakningskamera på t.ex. Larmtorget eller andra offentliga platser.

Ett annat ställe kan ju vara Fredriksskans för att hålla ordning på fotbollssupportrar.

2008-05-18 @ 17:28:21
Postat av: Skånepåg

ThoralfÄr detta något som du har möjlighet att driva på i kommunfullmäktige? Yes or No?"Polisen i Kalmar län arbetar intensivt med att försöka påverka kommunerna för att få upp kameror på offentliga platser."

2008-05-18 @ 17:57:32
Postat av: Thoralf A

Yes

2008-05-18 @ 19:19:38
Postat av: Micael F

Hej igen Thoralf!Ställde en enkel fråga på "politiskt korrekt vis" till våra landstingspolitiker här i Kalmar angående gratis sjukvård för "papperslösa"...Deras ambition är att svara inom en vecka - se länk - men det senaste svaret ( som handlade om nedfrysning av människor) är från i feb-08! Det näst senaste är från nov-07.

De har alltså bara svarat på 2 frågor sedan i november 2007. Vad är det för medborgarvänlighet?

3.as" rel="nofollow">http://ltkalmar.yourvoice.se/Fragepanelen3.as

2008-05-18 @ 21:14:55
Postat av: Thoralf A

Micael F, tack för infon om denna frågepanel som jag inte kände till. Jag kommer också ställa frågor om "papperslösa flyktingar" till denna panel. Jag kommer skriva ett inlägg och uppmana mina läsare att också ställa frågor till denna panel.Detta kan bli riktigt skoj!Tack Micael!

2008-05-18 @ 22:00:53
Postat av: Anonym

2008-05-19 @ 13:52:07
Postat av: Johan

Hej Thoralf!Det är första gången jag skriver här men jag läser din blogg regelbundet. Mycket intressant information som förhoppningsvis får folk att öppna ögonen.Jag tänkte bara berätta att din beskrivning ovan, hur sjukt det än kan låta, inte är tillräckligt vansinnig.Det förhåller sig nämligen så att människor som utsätts för allvarliga brott i allmänhet har rätt till kränkningsersättning. Jag utgår från att målsägandena har tilldömts sådan även i detta fall. Då är det så fint ordnat att vi har en brottsoffermyndighet som efter en prövning betalar ut ersättningen i förskott för att sedan ha en - i de flesta fall - värdelös fordran hos gärningsmannen. När somaliern släpps från fängelset kommer han alltså att vara skyldig staten ca 100 000 kronor. Pengar som snart kommer att betalas ut till hans två offer. Du kan nämligen vara säker på att målsägandenas biträde redan har ansökt om dessa pengar hos brottsoffermyndigheten. Du kan vara lika säker på att pengarna snart finns på deras konton.Alla som tror att den dömde somaliern kommer att återbetala pengarna till staten räcker upp en hand.Mer info om detta finns här.http://www.brottsoffermyndigheten.se/default.asp?id=13002008-05-20 @ 15:13:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0