SD GAV KOMMUNSTYRELSEN BAKLÄXA I KALMAR

70599-464

Vid dagens kommunstyrelsemöte blev sverigedemokraterna den stora vinnaren utan att ens vara representerade i kommunstyrelsen. Tyvärr finns inte artikeln på nätet så jag kan länka till den.


Läs artikel i Östran.  Den som har läst min blogg vet nog att det förekommit skadegörelse vid boendet i Påryd, läs mitt tidigare inlägg.

Den 10 mars tog kommunstyrelsen ett beslut om att teckna nytt avtal med migrationsverket. Kommunstyrelsen fattade då också beslut om att inte föra ärendet upp till kommunfullmäktige för beslut. Enligt min uppfattning var orsaken att man ville undvika en debatt med oss sverigedemokrater i kommunfullmäktige. Detta ledde till att vi från sverigedemokraterna lämnade in en överklagan till Länsrätten i Kalmar Län, se mitt tidigare inlägg.

Idag togs samma ärende upp igen i kommunstyrelsen och beslut togs om att skicka det vidare till kommunfullmäktigemötet den 26 maj för beslut. I och med detta erkänner kommunstyrelsen att man tidigare fattat ett felaktigt beslut och att man med stor sannolikhet skulle förlora i Länsrätten. Överklagan skulle också leda till en mycket lång handläggning av ärendet som kommunstyrelsen säkert också ville undvika och därför bet man hellre i det sura äpplet med en gång.

En skön "seger" för sverigedemokraterna i Kalmar.

  

Vid dagens kommunstyrelsemöte avslöjades också något mycket anmärkningsvärt och skrämmande.

  

När ovanstående ärende behandlades hade 2 personer som jobbar med flyktingfrågor i kommunen bjudits in för att informera om det nya avtalet. Efter deras information fick ledamöterna i kommunstyrelsen ställa frågor om det tänkta avtalet. Då avslöjade sig en rad ledamöter som fullständigt okunniga om avtalenl och konsekvenser av tidigare avtal. Okunnigheten om vad man tidigare beslutat var fullständigt katastrofal, flera ledamöter tycktes inte veta hur många så kallade ensamkommande barn de beslutat ta emot. De verkade nästan förbluffade över att få veta att det inte finns en övre gräns för hur många så kallade ensamkommande barn Kalmar kommun kommer att ta emot.


Betänk då att alla dessa ledamöter ändå beslutat om denna flyktingmottagning!

  

Jag tror att flera av ledamöterna lämnade kommunstyrelsen en aning förvirrade i denna fråga.


Nu kommer beslutet inte ändras i kommunfullmäktige den 26 maj men vi sverigedemokrater har ändå visat att man inte skall inbilla sig att man kan nonchalera oss, utan att majoriteten i kommunen också måste rätta sig efter kommunallagen.


Nu kommer vi givetvis begära en votering i kommunfullmäktige när detta ärende avgörs den 26 maj och med det tvingar vi varje ledamot (61st) att ta ställning för eller emot att kommunen/samhället satsar ca 18 miljoner kronor/år på 24 ensamkommande unga muslimska män. Samtidigt som man inte har råd att ge ca 500 svenska skolungdomar sommarjobb under några veckor av sommarlovet till en kostnad av 2-3 miljoner kronor.


Givetvis kommer jag publicera på bloggen hur varje ledamot i fullmäktige röstar i denna votering omedelbart efter kommunfullmäktigemötet.


Som om inte detta var nog vid dagens kommunstyrelsemöte så bifölls även 2st motioner från sverigedemokraterna. Dels en motion om att införa klassmorfarsystem och en annan motion om att kommunens bildarkiv på förtroendevalda skall vara en offentlig handling.


Så jag tar inte till några överord när jag kallar oss för dagens politiska vinnare i Kalmar.

  

Att kommunalrådet Johan Persson (s) blängde på mig och hälsade mycket kort idag, i varje fall uppfattade jag det på det sättet är ändå ganska tragiskt. Johan Persson har under de senaste månaderna verkligen förlorat sitt goda humör men med en dålig kommunal ekonomi, Salvestadens "konkurs", kinesiska Fanerdunfiaskot, Kalmarhems bekymmer och problemen med arenabygget så är det inte läge för att skämta längre.


Kommentarer
Postat av: Frode

Thoralf!

Jag tänkte som så att tänk om all politiker vore lika granskande som du - oaktat partifärg! Väldigt mycket så är det ju bara om man kommer utanför Sverige! Varför är det så taskigt i landet? Det har inte alltid varit så! Du gör en stor insats bara genom din genomlysning av skiten! Jag kan ta det mesta av SD:s program men har svårt med delen om EU, som är det bästa som hänt Sverige! Nya mönster och rättssäkerhet! Om jag nu skall betala till något så är det EU och inga jävla blattar! Med hjälp av EU kan vi stänga blattespåret! Här måste vi lokalt använda alla rättsliga medel som står till buds och överklaga landstingets vettlösa beslut (?) att betala för alla illegala personer som finns i landet! Hur löd texten på stämman om EU?

2008-05-06 @ 00:19:19
Postat av: Karl Kuling

Mycket bra jobbat. Under överskådlig tid är Sverigedemokraternas viktigaste uppgift att tvinga ledamöter i landets kommunstyrelser (och i framtiden riksdagsledamöter) att ta aktiv ställning i olika invandringsfrågor.

Nu och i framtiden kan väljarna tydligt se vilken ställning de förtroendevalda tar och de kan ställa dem till svars.

Och ju duktigare Sverigedemokraterna är i kommunerna (och i Riksdagen i framtiden) på att begära tydliga beslutsunderlag (antal, specificerade kostnader osv) desto större blir det personliga ansvaret för respektive förtroendevald som röstar i frågan (de måste räkna med att få stå till svars för sina handlingar inför väljarna).

Det är alltså av högsta vikt att Sverigedemokraterna i varje kommun som man är representerad, begär folkomröstning i flyktingfrågan. Det kommer aldrig att lyckas, men genom att kommunstyrelsen säger nej eller förslaget avvisas av kommunfullmäktige, så blir det tydligt för väljarna vilka partier och/eller personer som anser att detta är en fråga som skall avgöras demokratiskt. Det är nämligen inte svårt att föreställa sig att vi får en "invandrings-baksmälla" om några år, där folk kommer att fråga sig: "hur kunde Sverige/Kommunen låta detta hända?" Finns det då ordentlig dokumentation om att ledamöterna visste vad de tog ställning till, så kan de också ställas till svars av medborgarna.

För övrigt så tycker jag att Frode (i ett tidigare svar) skall forska lite mer i EU och eventuellt omvärdera sin inställning. Jag har själv sett EU inifrån och det låter kanske overkligt, men det är ännu mer ruttet än svensk byråkrati. Tag Sverige och lägg till en omfattande korruption, ännu mer politisk korrekthet och ett mycket stort skattefrälse så har du EU. Sveriges nettobidrag till EU ligger idag närmare 20 miljarder!! Ta en titt på EU:s budget: 50% går till jordbrukssubevntioner, 25% i regionala stöd och 25% till administration, forskning mm. Det finns så oerhört mycket galet med EU; tag däcktillverkaren Continental i Gislaved som exempel. Continental fick bidrag från EU för att lägga ned tillverkningen i Gislaved och flytta den till andra ställen i Europa. I Gislaved blev närmare 1000 personer arbetslösa. Med Sveriges nettobidrag till EU kan man säga att svenska skattebetalarna betalade Continental för att lägga ned fabriken i Gislaved och dessutom fick Sverige 1000 arbetslösa på köpet. Det är barockt! Sverige borde aldrig stigit av EES-avtalet utan fortsatt som Norge och Schweiz - men arbetat för åtminstone fri rörelse av varor och kapital.

Om Frode betänker: TROTS att vi är med i EU har Sverige EU:s största invandring; ja, vi tar varje år emot fler irakier än resten av hela EU tillsammans. På vilket sätt har vårt medlemsskap i EU hjälpt oss i detta hänseende? Ingenting. Nil.

2008-05-06 @ 02:43:47
Postat av: vinterbadaren

Bloggen "Högerkänga" förefaller nu ihop med åtskilliga andra regimkritiska bloggar vara definitivt tystade av de poltitiskt korrekta landsförrädarna!

Bojkotta Google!

Tills vidare håller vi till på:
http://hogerkanga2.blogspot.com

"Vinterbadaren"

2008-05-06 @ 03:43:51
URL: http://hogerkanga2.blogspot.com
Postat av: Eric

Att våra, enligt sig själva "duktiga, kompetenta och hårt arbetande" politiker ofta inte har en susning om vad konsekvenserna blir av de beslut man tar, det är knappast är en nyhet.
Redan för 40 år sedan talades det om att om alla som är berättigade till bidrag/stöd verkligen sökte/krävde att få dessa, då skulle statens ekonomi fullständigt rasa ihop.
Börjar vi närma oss denna situation nu?
Vi har ju numera på det området bara rättigheter, inga som helst skyldigheter.
Då, på den tiden, var ju ändå det naturliga tillståndet att man jobbade, inte att vara "sjuk", "bidragsberättigad" av diffus anledning eller förtidspens pga "arbetsbrist" i närliggande område.

2008-05-06 @ 11:05:20
Postat av: Micael F

Grattis till framgångarna i kommunfullmäktige Thoralf!
Däremot är även jag lite kluven när det gäller EU. Jag tror inte på ett utträde. Däremot en reformering av denna koloss på larvfötter...

2008-05-06 @ 12:05:15
Postat av: Alfred

Rapport från Landskrona, denna mångkulturens högborg:

http://hd.se/landskrona/2008/05/05/flickorna-misshandlades-blev-i/

2008-05-06 @ 12:09:38
Postat av: Anonym

Inte susning om konsekvenserna... Dags att städa framför egen dörr. http://www.da.se/home/da/home.nsf/98770b2ae7748f3541256ce5006dad5f/1090acf0fc83b1d4c125739f002cbb75?OpenDocument

2008-05-06 @ 14:22:32
Postat av: Anonym

Inte susning om konsekvenserna... Dags att städa framför egen dörr. http://www.da.se/home/da/home.nsf/98770b2ae7748f3541256ce5006dad5f/1090acf0fc83b1d4c125739f002cbb75?OpenDocument

2008-05-06 @ 14:22:47
Postat av: Skånepåg

> Anonym

Hur skall man kunna städa då "bottenpluggen" till blekingeekan är borttagen av illasinnade PK-varelser och "vattnet" bara strömmar in?

2008-05-06 @ 15:44:30
Postat av: Carl

Det är helt naturligt att dumbommarna är i majoritet i riksdagen, de är i majoritet i folket.
-Hjalmar Söderberg

2008-05-06 @ 16:37:50
Postat av: Tore

Förutom alla framgångar, du begåvar oss med, måste
jag bara varna för "vägpirater" härjar i Värmland!
www.karlstad.expressen.se/nyheter/1.1150200/polisen-varnar-for-misstankt-guldbluff
Förvånansvärt att de inte fotar ut dessa ur Svea-rike!...

2008-05-06 @ 22:29:42
Postat av: mats

Bra jobbat... kämpa på ...

2008-05-06 @ 23:03:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0