ÄNTLIGEN BAROMETERN

Barometern har tydligen hållit på min insändare om så kallade papperslösa flyktingar.

Anledningen har antagligen varit att man ville publicera den samma dag som riksdagen tar ett beslut om denna gratis sjukvård för illegala invandrare. Att tidningen valt att göra så har jag inget emot utan snarare uppskattar jag detta då min insändare troligen får större uppmärksamhet.


Läs min insändare i Barometern


Östran har tidigare publicerat insändaren men Kalmar Läns Tidning, Ölandsbladet, Västerviks Tidning och Vimmerby Tidning har ännu inte publicerat den. Är det någon av min läsare som läst den i någon av dessa tidningar får ni gärna upplysa mig om det.


Kommentarer
Postat av: Info

KABA



Så har då Kaba i Kalmar hedrats med ett besök av Sveriges radios evige kulturfjant, Karsten Thurfjell. Recension idag i P1. Och det är inte måttligt hur imponerad vår postmodernistiske estet är. Och vem hade trott något annat. Kalmarborna kan skatta sig lyckliga och ÄR lyckliga åt sin nu så förskönade park.



”--- ingen kan säga annat än att Kalmars nya konstmuseum är ett arkitektoniskt utropstecken. En kub i fyra plan med fasader av svartlaserat trä och rå betong inuti, med ett stramt, sammanhållet formspråk. Trapphuset är magnifikt grått, och dom polerade betongelementen har samma storlek som fasadens trärutor. Men det rör sig om en fasadsvärta med många skiftningar, likt trädstammarna i den omgivande parken, och en betongfinish därinne med nära nog sensuell materialkänsla.”



”Maffigast är den nedre utställningssalen, med en hel fönstervägg ut mot slottsfjärden, ett rum som måste få klassiskt inriktade skulptörer att slicka sig om munnen.”



”I salen högst upp faller det i stället ner klassiskt indirekt ljus från taket, och här huserar ett hejdlöst blandat och samtidigt tonsäkert urval svensk konst från dom två senaste seklerna, av konstnärer med olika slags romantisk genialisk aura kring sig.”



Bara en liten fråga, Thoralf: Har du någon möjlighet att ta reda på hur mycket Kalmar kommun betalat Thurfjell under bordet för denna sanslösa panegyrik?

2008-05-20 @ 08:14:02
Postat av: Skånepåg

> Info



Sanslösa panegyrik?



Det är värre än så och jag vet inte vad jag skall kalla det. Överdrifternas överdrift?



Undrar hur hon skulle beskriva ett gammalt fallfärdigt övergivet utedass i någon avfolkad by i de djupa skogarna?

2008-05-20 @ 10:08:56
Postat av: alex

Det där var det värsta ordbajsandet jag hört... Iofs inte förvånande, kulturskribenter har en tendens att fabulera en hel del...

2008-05-20 @ 10:42:51
Postat av: AWSvensson

Samma andas barn, som dessa förespråkare av det mångkulturella , man säger vad som förväntas för att bli en del av kultureliten.

2008-05-20 @ 11:50:28
Postat av: Skånepåg

Thoralf.



"Anledningen har antagligen varit att man ville publicera den samma dag som riksdagen tar ett beslut om denna gratis sjukvård för illegala invandrare."



Tyvärr är det så, att man kanske rent av "beställde" motargument mot din insändare från Mp (Peter Eriksson) att publiceras samtidigt och som också fick en "finare" placering på Barometerns debattsida.



Då det gäller PK, så finns det inte längre något i Barometerns agerande som förvånar mig!

2008-05-20 @ 13:29:56
Postat av: alex

Har du sett östrans förtalsartikel om dig Thoralf?



driverengagemanget" rel="nofollow">http://www.ostran.se/opinion/vaddriverengagemanget

2008-05-20 @ 17:16:26
Postat av: Skånepåg

Hej Peter Akinder!



Du skriver: "Ty innerst inne är säkert Thoralf en snäll och trevlig person. Just därför förstår vi inte hur han orkar hata, förakta och fördöma dagarna i ända."



Jag svarar: För att våga se verkligheten behövs mod, något som du uppenbarligen inte besitter eller orkar. Du bara hasplar ur dig en massa politiskt korrekta floskler, som inte betyder ett dugg. Det du skriver gör att vi "vanliga" svenskar känner en än större avsky för massmedia och er falska bild av konsekvenserna av massinvandringen. Smaka på ordet konsekvenserna och försök att i din skrivarhjärna (att kallas för journalist är du inte kvalificerad för) förstå vad detta ord betyder och hur Sverige kommer att se ut om det vansinne som Thoralf så föredömligt belyser får fortsätta!



P.S.

Du känner väl till att Östran innehåller så mycket skit, att då vi kört det genom kompostkvarnen så är det ett utmärkt gödningsmedel!

2008-05-20 @ 17:39:54
Postat av: Skånepåg

Alex



Du har skrivit fel URL driverengagemanget" rel="nofollow">http://www.ostran.se/opinion/vaddriverengagemanget

Postat av: Skånepåg

Dessa bloggbuggar gör mig vansinnig. Det är den nu här nämnda som förhoppningsvis gäller.

Postat av: Några tips

Ett tips Thoralf



Lite länktips angående din blogg, nu ska man tvingas ha någon slags licens för yttrandefrihet...



Se artikeln här:



1263491.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel1263491.svd



Kommentarer om saken:



http://www.axess.se/web/discussion.nsf/0/D144A22F21A97157C125744F003383CA



http://tianmi.info/blogge/posts/08/05/19/Stod-inte-en-sinnessjuk-ordning-genom-att-skaffa-utgivningsbevis/









2008-05-20 @ 17:50:12
Postat av: SVD-länken igen

Svd-länken verkar inte fungera, här kommer den igen (är den inte klickbar denna gång heller så kopiera den och klistra själv in den i webbläsaren).



1263491.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel1263491.svd

2008-05-20 @ 17:52:08
Postat av: SVD-texten, ett utdrag.

Tyvärr verkar inte SvD-länken vara klickbar så jag klistar här in ett utdrag ur texten....

Detta är viktig info!

-----------



Från SVD



"Bloggare verkar i ett laglöst land



Publicerad: 19 maj 2008

[.]

Få svenska bloggare skyddas av yttrandefrihetslagen. Det är därmed lättare för dem att fällas för till exempel förtal och de kan få sina källor efterforskade. En enkel registrering höjer skyddet rejält, men få känner till möjligheten.

[.]

För att en hemsida ska skyddas av yttrandefrihetsgrundlagen krävs det att sidan registreras hos Radio- och tv-verket. I januari 2003 infördes möjligheten att registrera hemsidor för att få skydd av grundlagen. Sedan dess har verket fått in 474 anmälningar om att få omfattas av skyddet. Av dem är färre än 100 privatpersoner. Resten är framför allt företag och kommuner.

[.]

jag tror inte att det är så välkänt att man måste anmäla sin hemsida för att den ska skyddas, säger Alexander Schulman.



Att en hemsida eller en blogg får skydd enligt yttrandefrihetsgrundlagen innebär en mängd saker. Bland annat innebär det att själva rättprocessen ser annorlunda ut. Vid rättegångar i yttrandefrihetsmål sitter en jury med. Om juryn friar den åtalade går personen fri. Något som gör det svårare att fällas för till exempel förtalsbrott enligt yttrandefrihetslagen än enligt brottsbalken.



En annan fördel är att myndigheter inte har rätt att förhandsgranska det som skrivs på bloggen eller hemsidan om den omfattas av grundlagsskyddet. Om någon har sagt något till bloggaren i förtroende är grundlagsskyddet extra viktigt. Meddelarskyddet gör nämligen att det är förbjudet för myndigheter att ta reda på vem bloggarens källa är.



Therese Köhler är handläggare på Radio- och tv-verket. Hon tror att en anledning till att få ansöker om utgivningsbevis kan vara att de inte tycker att de har ett behov av grundlagsskydd för sina hemsidor. Men framför allt tror hon att det beror på att få känner till att möjligheten finns."



2008-05-20 @ 17:56:46
Postat av: En värmländsk tjej

Apropå debatten om papperslösa.....



....



Dick Erixon:



'Papperslösa' undergräver det demokratiska samhällskontraktet'



http://erixon.com/blogg/?p=762



....



'Sverige bör inte subventionera vård till gömda'



http://falkblick.nu/?p=249



....



OCH ETT POLITISKT KORREKT ETABLISSEMANGS-INLÄGG:



' Ge fullständig rätt till vård för papperslösa

INLÄGG | Sverige bryter mänsklig rättighet '



1263479.svd" rel="nofollow">http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel1263479.svd



....



Och läkarstudenterna (överklass/övre medelklass från Danderyd ungefär)

vill ge papperslösa vård:



” På tisdagsförmiddagen kontrollerade läkarstudenter riksdagens ledamöter vid Mynttorget. Det gjorde de för att protestera mot regeringens lagförslag om hälso- och sjukvård för asylsökande.”



http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=771604



....



Den före detta flyktingombudsmannen Merit Wager har tidigare skrivit:



'Sluta använda begreppet 'papperslösa'



SUNDSVALL (ST) 2008-04-11 03:00



Många människor, partier och organisationer använder ordet 'papperslösa' om asyl- och andra invandrare utan eftertanke, skriver Merit Wager.



Journalister bidrar i hög grad till att okritiskt sprida och etablera detta ytterst oklara begrepp som nu används om alla de utländska medborgare som faktiskt, om man ska vara ärlig och se till fakta, illegalt vistas i Sverige.'



artikel&id=721695" rel="nofollow">http://www.st.nu/asikter/debatt.php?action=visaartikel&id=721695

2008-05-20 @ 19:19:10
Postat av: En värmländsk tjej

Inlägget i Östran är väl angrepp på Thoralf som enskild person så därför har du Thoralf väl möjligheten att anmäla hans inlägg till Pressombudsmannen (P.O.) eftersom det är förtal av dig Thoralf! Tolerera inte att de skriver vad som helst i Östran.



Följande i Östran är väl att beteckna som förtal?



'Hela världen tycks för honom vara en enda stor konspiration - där medier, politiker, forskare och debattörer i skön förening tycks vilja tiga om människors etniska bakgrund och kostnader när viktiga samhällsproblem diskuteras.

[.] tänk om han ändå någon gång hade lyft blicken, sett individer med sina svagheter och förtjänster, sett vad klasssamhället gör med människor. Det hade nog gjort gott för Alfsson själv och kastat ljus över svåra frågor, som kräver debatt och diskussion. Sanningen är ju sällan svart eller vit.

Ty innerst inne är säkert Thoralf en snäll och trevlig person. Just därför förstår vi inte hur han orkar hata, förakta och fördöma dagarna i ända.'



Rent förtal av Östran! Pröva med P.O. om hans inlägg är tillåtet....

Jag tycker han gick för långt, det är för mycket angrepp på enskild person.



Vänliga hälsningar...

2008-05-20 @ 19:27:49
Postat av: Husfrun från Ekshärad socken

Thoralf.



Du skulle göra som författaren Anders Johansson och skriva en bok om debatterna du deltagit i, då dem i din lokalpress, där du återgiver dina alster och hur du blir bemött....



Det skulle bli ett intressant samtidsdokument över samhällsdebatten som rör de frågor du debatterar i.



Anders Johansson skrev väl en bok om en debatt han var inblandad i nån lokaltidning.

2008-05-20 @ 22:35:26
Postat av: Husfrun från Ekshärad socken

Apropå KLT.



Har du kollat med Kurt Lundgren varför de inte tagit in den i KLT?



Om nån tidning tar in insändaren borde det väl ha varit KLT?



Jag skulle slå en signal till Kurt Lundgren och fråga om han vet något om saken och hur man bedömt det på KLT.



Alla som representeras i kommunalfullmäktige bör i en demokrati ha samma rätt att publiceras på insändar-/debattsidorna oavsett partitillhörighet.



Det är ju det demokrati och yttrandefriheten handlar om.

2008-05-20 @ 22:50:35
Postat av: Jaha....Jaha....

Undrar om Peter Akinder hört talas om Gunnar Sandelins inlägg om journalistkårens tystnad som publicerades på http://www.dn.se/debatt/



/Jaha....Jaha....

2008-05-21 @ 00:43:24
Postat av: Tore

Anvisning SvD: Här är den,

1263491.svd" rel="nofollow">www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel1263491.svd

2008-05-21 @ 23:08:03
Postat av: Tore

Strecket mellan artikel och 1, försvinner _

2008-05-21 @ 23:10:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0