VEITNAMESISKT PAR DÖMDA FÖR KNARKBROTT.

70599-342

En vietnamesisk man dömdes vid Kalmar Tingsrätt till 3 år och 6 månader för grovt narkotikabrott, kvinnan dömdes till 2 år och 6 månader. Paret är bosatta i Kalmars mångkulturella centrum, Norrliden (Två Bröders väg).

Läs mitt tidigare inlägg.


Trots att mannen kom hit 1992 och således vistats här i 16 år var hans kunskaper i svenska så dåliga att rättegången för hans del fick ske med hjälp av tolk.

Kvinnan, som på grund av snatterier och stölder tidigare, inte getts medborgarskap men permanent uppehållstillstånd, förstår svenska något bättre.
Även mannen har en lång serie av kriminalitet bakom sig med stölder, snatterier, sexuellt ofredande olaga hot, olovlig körning rattfylleri med mera sådant i 17 olika punkter och tidigare fängelsestraff.

Mannen och kvinnan var gifta fram till 1996 då de de skilde sig. Mannen har ingen fast adress, men har bara under den första månaden i år tillbringat 20 nätter i lägenheten, som tillhör den frånskilda frun. Denna omständighet togs upp gång på gång under förhandlingarna, dels för att bevisa att kvinnan var mer inblandad i knarkhärvan än vad hon ville medge, dels för att påvisa eventuellt "skenskilsmässa" i bidragssyfte.


Det märkliga är att åklagaren inte yrkade på utvisning av kvinnan som inte har svenskt medborgarskap.


Kommentarer
Postat av: Micael F

Detta är helt klart uppåt väggarna. Det förstår ju vem som helst. Jag gillar dessutom att du bevakar tingsrätten så man får svart på vitt vad som har hänt.

Jag saknar dock en viss nyansering ibland. Hur många "etniska svenkar" döms under samma tidsintervall som du bevakar? Och för vilka brott?

Jag brukar söka på BRÅ och göra egna diagram men förövarnas ursprung redovisar de inte. Man får gissa....

2008-03-26 @ 22:19:27
Postat av: Thoralf A

Micael F, jag tar bara upp brott av lite allvarligare art. Givetvis döms fler svenskar än invandrare vid tingsrätten men i förhållande till andelen av befolkningen är det en klar överrepresentation bland invandrare. Då speciellt när det handlar om grövre brott som rån, grov misshandel och mord.
Många domar handlar om trafikbrott och ringa narkotikabrott men dessa brott skriver jag aldrig om.

2008-03-26 @ 22:55:28
Postat av: Micael F

Gott så!

2008-03-26 @ 23:25:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0