UTVISNING DET ENDA RÄTTA!

70599-342
Kalmar Tingsrätt.                                     Foto  Thoralf Alfsson

Den 13 mars avkunnades en ny dom om 4 månaders fängelsestraff för en 21-åring från Afghanistan vid Kalmar tingsrätt. Han dömdes för misshandel, olaga hot och våldsamt motstånd. Tydligen har misshandeln och olaga hot handlat om någon form av uppgörelse inom släkten, det kan vara någon form av hedersrelaterat bråk.

Den dömde finns trots sin låga ålder tidigare i inte mindre än 4 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes 6 september 2006 för bland annat övergrepp i rättsak, tillgrepp av fortskaffningsmedel och bedrägeri till skyddstillsyn. Den 9 januari 2008 dömdes han för olaga hot till dagsböter. Nu blev den nya domen 4 månaders fängelse, ett alldeles för lågt straff enligt min bedömning.
Jag anser att denna person har förverkat sitt uppehållstillstånd i Sverige genom sin upprepade brottslighet och att han efter avtjänat fängelsestraff skall utvisas till Kabul i Afghanistan.

Läs artikeln i Östran där inget nämns om etnicitet eller tidigare brottslighet och domar.
-----------------------------------------------------------------------

I en annan dom döms en 34-årig man från Libyen till 90 dagsböter för narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning. Mannen är boende i migrationsverkets bostäder i länet. Denna person bör omedelbart avvisas från Sverige. All form av asylprövning i hans fall borde vara uteslutet. I domen nämns dock inget om utvisning.
-----------------------------------------------------------------------

Ännu en dom har avkunnats vid Kalmar Tingsrätt mot en 27-årig medgorgare från Makedonien. Han döms till 10 månaders fängelse för olaga hot, grov stöld, försök till stöld, brott mot knivlagen och överträdelse av besöksförbud.
Han hade väldigt svårt att acceptera att flickvännen bröt förlovningen och detta ledde sedan till en rad av brott.
Mannen skall efter avtjänat straff utvisas ur riket och förbjuds att återvända till Sverige före den 14 oktober 2018.
-----------------------------------------------------------------------

En annan person med medborgarskap i Litauen åtalas för stöld vid Materialmännen i Oskarshamn. I detta fall yrkar åklagaren på utvisning ur riket. Läs artikel i Barometern.

Frågan är om det är mer PK-korrekt att utvisa en person till ett land i Europa än att utvisa till Afghanistan. När någon utvisas till ett europeiskt land förekommer inga protestlistor och snyftreportage i media. MEN när det handlar om Afghanistan, Somalia, Libyen eller Irak drar journalisterna igång mediamaskineriet. Vad är skillnaden?

ÄR DET OK ATT UTVISA EN KRISTEN MEN INTE EN MUSLIM?


Kommentarer
Postat av: oveg

Ett intressant spörsmål du tar upp, Thoralf. Utländska medborgare som begår grova brott i Sverige borde kunna sändas tillbaka till hemlandet utan vidare. Men det hela måste nog tas i rätt ordning, att asylsökande redan vid den första kontakten med svensk myndighet får kvittera information om vilka regler som gäller för att få vistas i Sverige ? som att du skall inte stjäla, ej heller våldföra dig på andra människor ? och att brott mot dessa regler leder till omedelbar utvisning till hemlandet.

Det torde vara ganska enkelt att fixa reglerna, men problemet är nog mer att de utvisade ofta kommer tillbaka - det finns ju idag inga påföljder som avskräcker från det. Och här behövs ett radikalt nytänkande. Säg att det skulle gå att få till ett samarbete med de baltiska länderna om förhyrning av platser i nåt gammalt fängelse från sovjettiden i vilket utvisade kriminella utlänningar stoppas in ett bra tag om de försöker ta sig in i Sverige igen. Det kan stå i domen, en standardfras om att det blir ett fängelsestraff "i något EU-land" i händelse den utvisade försöker ta sig in i Sverige igen.

Det kanske går att utveckla det vidare till nåt mer kreativt för att få ned antalet kostsamma straffångar. Säg att en utlänning som begår grova brott döms till det långa fängelsestraff han borde ha, men att det i stor utsträckning blir villkorligt mot att han tar med sig hela familjen och utvandrar permanent från Sverige, och att de alla avsäger sig PUT, ev. medborgarskap, och anspråk på bidrag och pensioner.

2008-03-14 @ 22:30:58
Postat av: Tore

Visst skall de ha omedelbar utvisning, efter avtjänat straff. Jag förutsätter att information om
våra lagar genomförts, när personen ankom. Om ej,
skall informationsansvariga bytas ut, till sådana
som har ansvar! Tydligt är, att de dömda informeras
i sina hemländer, om vårt generösa mottagande och ev
våra bestraffningsåtgärder. Här måste vi verka för
mycket strängare åtgärder, för att få slut på detta
vansinne!...

De s k "papperslösa" som vistas och skyddas av en
viss klientel, måste straffas för brott mot lagen!
Vistas man olagligt i landet, innebär också detta
att personen använder olagliga medel för sitt uppe-
hälle. SD har nu avvisat det förslag, att dessa ej
får/kan uttnyttja vår sjukvård. En mycket förnuftig åtgärd! Dock skulle denna kommit i tidigare skede, då dessa konstaterats vistas olagligt i landet. En
naturlig följd blir också att andra saker "skall" uppfyllas! De skall omedelbart utvisas, och i sitt hemland där erhålla den sjukvård de behöver.
De har av migrationsverket avvisats PUT, kanske också ett flertal gånger, utan att polis, myndighet eller ansvariga sett till att personen avvisats. Här gäller absolut en skärpning av gällande
lagstiftning!...

2008-03-14 @ 23:58:42
Postat av: norrland

fotbollsrobert:

vad är det för en korkad fråga....klart som fan att norrmannen ska utvisas,eller du kanske gillar att sverige är dom kriminellas och brottslingarnas paradis....komma hit och göra som dom vill för att sen få stanna..

2008-03-15 @ 01:09:14
Postat av: Sessan

På Barometerns nätupplaga finns en vacker
blåsippebild med bl.a. Sd:s symbol (7 kronblad).

http://www.barometern.se
http://www.barometern.se/multimedia/dynamic/00219/Picture_15_219710m.jpg

Postat av: Micael F

Kul Sessan!. Den blåsippebilden tog jag i Haga Park på Öland. Och den kunde Barometern publicera. Värre är det om man ställer en kritisk kommentar angående "papperslösa", dvs illegala invandrare.

2008-03-15 @ 11:09:00
Postat av: Putte

Här kommer ett gäng gullgossar! 8 av 10 är invandrare. Kul om 42 och hans gelikar kunde förklara vad det är som är så fantastiskt med dessa herrar, att de ska ha asyl i Sverige.

2008-03-15 @ 17:34:53
Postat av: Putte

Hoppsan, glömde länken till Expressens fösrta sida:

http://www.expressen.se/

2008-03-15 @ 17:35:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0