SVT-ANSTÄLLD BEKRÄFTAR SD-FOBI

70599-265

I gårdagens program medierna i P1 diskuterades islamofobi, invandrarkritik och flyktingar i olika medier. En anställd på SVT Axel Humlesjö, som jobbar med programmet Debatt bekräftar att det första man tänker på i dessa avseenden är om något kan gynna sverigedemokraterna. Är det fallet, väljer man det som inte gynnar sverigedemokraterna, på något annat sätt kan jag inte tolka hans svar. I intervjun tycker han att det är ok om sverigedemokrater får medverka eftersom det är så långt kvar till nästa val. Underförstått att när valet 2010 närmar sig kommer vi sverigedemokrater inte ges något mediautrymme.


Vilken demokratisyn det råder på SVT!


Jag är inte ett dugg förvånad men det är ändå bra att anställda på Sveriges Fria Television erkänner att den inte är fri.

  

Lyssna på de första ca 20 minuterna om du är intresserad.

  

Trots medias alla trix för att rent ut av sagt ägna sig åt att smutskasta sverigedemokraterna, vilket det finns en rad exempel på har sverigedemokraterna vind i seglen. Trots att opinionsinstituten inte ens har sd som ett svarsalternativ utan som övriga partier går sd framåt.
3,7 procent i dagens SIFO-undersökning känns väldigt bra.
Tidningarna plockar genast undan denna undersökning från huvudsidan på nätet men här kan du i vilket fall som helst läsa artikeln i SvD. Även Dagens Nyheter stoppar undan den från sin startsidan men här kan du läsa deras artikel.


Mona Sahlin är väl för övrigt den mest anonyma och minst kraftfulla partiledare som socialdemokraterna någonsin haft. När lilla Mona tvingas fram ur sin håla kommer opinionssiffrorna dala i rask takt. Frågan är hur många som kommer att gå över till sverigedemokraterna? Kommer det bli 1 procent eller 4-5 procent?

I SvD dagens fråga anser 64 procent att hon gjort en svag insats. Läs artikel.


Kommentarer
Postat av: Pelle

Du är en rasistisk knäppskalle och såna vill vi inte ha i detta fina land.

2008-03-16 @ 21:34:51
Postat av: Sessan

Vi har här på bloggen flera internettroll
nu heter han Pelle men det spelar ingen roll.
De gör bort sig gång på gång
och måste i skallen vara helt ding-dong.
Deras största glädje här i livet är att tracka
därför hög tid att vi med dessa slutar snacka!

2008-03-16 @ 21:42:36
Postat av: Thoralf A

Mycket bra Sessan! Tack för stödet.

2008-03-16 @ 21:51:02
Postat av: Micael F

Till Thoralf;
Tänker lyssna på medierna och läsa artiklarna du har angett.
Trollen som figurerar på bloggen litar jag fullt på ditt omdöme att rensa bort - de tillför ingenting konstruktivt och om de gör det vet jag att du låter de komma till tals...

2008-03-16 @ 22:24:41
Postat av: Marthin

Hej Thoralf,
en av mina vänner har nyligen fått en praktiktjänst på statsradion. Policydokument rörande anställningar där diskriminering av svenskar, samt hur vissa politiska partier skall omnämnas och bemötas är.... helt enkelt policy.

Min vän tycker att det känns mindre roligt att utbilda sig, och hava chanser till arbete, men förlora allt för att han är svensk; för hur många gånger PK än må be om definition av svensk så finns tydligen klara riktlinjer att något är det och skall kvoteras bort.

Jag ser mig som politiskt obunden, men gemensamt med många haver jag förhoppningsvis att demokrati skall införas även i Sverige en vacker dag. Ja, ni läste rätt, ordvalet är: införas.

Alla som anser sig vara demokrater vänder sig givetvis emot dessa policydokument som är ämnade att missgynna politiska partier, speciellt när det handlar om ett medie som får finans av staten; via en lagstadgad avgift.

2008-03-16 @ 22:42:43
URL: http://www.marthinsblogg.se
Postat av: Henrik

Marthin, det vort väldigt intressant om han kunde prångla ut en elektronisk kopia eller åtminstone scanna in ett par sidor av ett sådant policydokument. Så att det hela kommer till allmän kännedom. Så länge du bara säger att de existerar så är det svårt att beteckna som annat än rykten.

2008-03-16 @ 23:04:11
Postat av: Skånepåg

En blogg som vi verkligen måste uppmärksamma och lyfta fram är http://dragansd.blogspot.com/

Killen lyfter fram "verklighetsnära" frågor på samma sätt som Thoralf gör.

2008-03-16 @ 23:15:33
URL: http://dragansd.blogspot.com/
Postat av: Spinkige spinnrockaren

"3,7 procent i dagens SIFO-undersökning känns väldigt bra."

Jag ringde "Rapport" idag för att höra om de tänkte rapportera om denna opinionsmätning från Sifo idag, men de har inte haft något inslag eller webb-/text-tv-nyhet om det och kommer inte att ha det heller eftersom siffrorna inte är statistiskt säkerställda. Detta är en MYCKET dålig bortförklaring eftersom SVT har redovisat andra mätningar där siffrorna inte är statistiskt säkerställda. Jag drar slutsatsen att SVT inte vill redovisa mätningen eftersom sd går så starkt framåt och skillnaden mellan blocken minskar.

"TV4 Nyheterna" hade ett telegram om mätningen i sina morgonsändningar 09.00, 10.00 och 11.00, men man redovisade endast blockfördelningen och resultaten för riksdagspartierna. Sverigedemokraterna och övriga partier ? sammanlagt 4,1 procent ? fick, som vanligt hos TV4, stryka på foten. TV4 har inget om mätningen på nätet eller text-tv. Jag har därför anmält TV4 till Granskningsnämnden:

Undertecknad anmäler programmet ?TV4 Nyheterna? som sändes i TV4 söndagen den 16 mars klockan 09.00, 10.00 och 11.00 för osaklighet och/eller partiskhet på grund av inslaget om en opinionsmätning från Sifo om väljarnas partisympatier.

?TV4 Nyheterna? redovisar endast blockfördelningen samt resultaten för riksdagspartierna men inte resultaten för Sverigedemokraterna och övriga partier utanför riksdagen, som sammanlagt erhåller 4,1 procent. Sverigedemokraterna siffra 3,7 procent är den högsta partiet erhållit hos opinionsinstitutet Sifo, och det är andra gången Sifo noterar denna siffra för sd.

Första gången Sverigedemokraterna erhöll samma rekordsiffra hos Sifo, söndagen den 19 augusti 2007, hade ?TV4 Nyheterna? ett enskilt inslag om detta med rubriken ?Sverigedemokraterna på väg in i riksdagen?, där man intervjuade statsminister Fredrik Reinfeldt och Sverigedemokraternas vice ordförande Jonas Åkerlund om nyheten. ?TV4 Nyheterna? har tidigare särredovisat Sverigedemokraternas resultat i sina nyhetssändningar vid enstaka tillfällen.

Men söndagen den 16 mars 2008 valde ?TV4 Nyheterna? att inte ens redovisa Sverigedemokraternas eller övriga partiers resultat vare sig i nyhetssändningarna, på Internet eller på text-tv. Detta är osakligt eftersom man undanhåller viktiga uppgifter för tittarna, politiskt intresserade personer och väljarna överlag samt på så vis undergräver demokratin och den fria åsiktsbildningen. TV4 är även kraftigt partiskt mot Sverigedemokraterna och eventuellt övriga partier utanför riksdagen eftersom man särbehandlar dessa på ett starkt negativt sätt.

2008-03-16 @ 23:23:01
Postat av: Spinkige spinnrockaren

Här finns alla opinionsresultat för Sverigedemokraterna:

http://www.status.st

2008-03-16 @ 23:24:39
Postat av: Johnny

Mer intressant än att dn.se ej har Sifos mätning på huvudsidan, är väl att man publicerade Sentio Researchs januarimätning men ej februarimätningen. Behöver jag nämna att sd fick 4,43 % i Sentio Researchs februarimätning? DN tar en politisk ställning genom att undanhålla dessa siffror. De är givetvis rädda för den oundvikliga snöbollseffekten som kommer när sd spränger 4 % i mätningarna!

2008-03-17 @ 00:50:52
Postat av: Micael F

Så gott som alla jag känner tycker att miljön/naturresursers utnyttjande är viktigt.

Men få röstar på miljöpartiet.

Så gott som alla jag känner tycker vi har en bedrövlig invandringspolitik men få drar sig för att löpa linan ut och rösta på SD.(Jag har själv inte gjort det).

Om Sd ska bli ett trovärdigt alternativ måste partiet bredda sin politik utåt så människor faktiskt våga stå för sina åsikter. Och rösta därefter.

Jag vill se Sd i riksdagen efter nästa val. Kommer rösta så. Men för att vi ska bli fler tror jag det behövs mer smidighet. Vi kan inte alltid döma ut media och politiker som "pk". Varför har resten av sverige röstat på 95-97% på andra partier? Har vi inget att lära av det?

Naturligtvis har vi det.

Invandringspolitiken är åt helskotta det vet så gott som alla - vad vi behöver är att följa upp den frågan med nyanseringar i alla andra frågor som är viktiga för Sveriges utveckling.

Makten är pk för att behålla makten - eller hur?.

2008-03-17 @ 01:00:18
Postat av: Marthin

Henrik:
Du kan ju börja med att bläddra igenom detta offentliga (länken nedan) och se om du finner några underligheter, vilket jag personligen anser att det gör.

http://svt.se/content/1/c6/69/94/61/Reviderad%20policy%202006.pdf

2008-03-17 @ 03:49:17
URL: http://www.marthinsblogg.se
Postat av: Thoralf A

Tack för alla intressanta kommentarer! Detta policydokument från SVT vore intressant att se.

2008-03-17 @ 07:33:57
Postat av: Grue

Det där stämmer. Jag har själv pratat med en journalist som talade om hur det lät på TV 4 efter sd:s framgångar 2006, i synnerhet i Landskrona. Man resonerade tydligen ingående om hur man skulle göra för att inte gynna sd. Man kom tydligen till slutsatsen att man skulle rapportera "mer öppet" och inte tiga ihjäl som man gjort dittills, vilket iofs är bra, men det är ändå tveksamt att journalister som säger sig vara objektiva tar såna hänsyn.

2008-03-17 @ 07:38:55
Postat av: Jaeger

Alltså... Man kan ju för f-n börja undra om man lever i någon diktaturstat a´la Nordkorean el dylikt.. Den stora massan ska indoktrineras med
korrekt propaganda som staten och den tredje statsmakten har godkänt. Vad är det frågan om? Den blaska eller nyhetsprogram som bröt isen och lade fram fakta om hur svenskarna år efter år undanhållits verkligheten skulle ju hissas till skyarna av folket och sälja som aldrig förr..

2008-03-17 @ 12:55:08
Postat av: Blackfootnation

Jag lyssnade igenom ca 20 minuter av programmet.

Oavsett policy-dokument så är detta program ännu ett av alla dessa "alkoholist-program" från vårat "fria media".

Ta den där Arena-journalisten t ex som öppet erkänner att "att det var mycket värre förr(i rapporteringen)" samtidigt som han vill ge sken av att om dagens "trend" ska kunna brytas så "MÅSTE" det ske med hjälp av journalister med invandrar-bakgrund från t ex muslimsk kultur. ????????
Varför måste vi ha "muslimska journalister" för att skriva fakta om de flertal horribla saker som sker i nom denna sfär av invandrare och organisationer gentemot Sverige och svenskarna???

Den andra poängen är hur man öppet erkänner att rapporteringen var värre förr. Detta gör man så att säga inom den "ideologiska gruppen" dvs när en journalist med "rätt" åsikter tar upp "problematiken" så medger man lite nonchalant att: visst, rapporteringen kring invandring, asyl, islam, muslimer etc har haltat...dvs som dom alltid säger...det var mycket värre förr...men nu..nu är det bättre. ???? (Har det någonsin varit bra???)

Än intressantare är det att när t ex företrädare för
SD eller andra invandringskritiker tar upp samma spörsmål, väljer media alltid att förneka. Man hävdar bestämt att rapporteringen är saklig och nyanserad.

Vad menas då med "alkoholist-program"...jo att dessa människor, dvs politiker, journalister och andra mångkultur-förespråkare kan/och säger (gärna)lite då och då att...visst, integrationen har misslyckats..eller att det finns brister i vår hantering av tillströmmningen av invandrare.

Det är precis som alkoholisten som gärna erkänner att, visst, ibland blir det lite för mycket, men det är ingen fara för jag har allt under kontroll. Jag kan lägga av när jag vill.

Försök att få med en alkoholist på sitt första AA-möte???

Vi har att göra med lika sjuka människor som alkoholister och narkomaner.
Våra journalister och politiker lever i total förnekelse och kommer aldrig
att vända innan de har nått en personlig botten.
Många av dom lever också där i ett gränsland av insikt mellan hur verkligheten ser ut och den enorma livslögn som de bidrar med att sprida. ....men som sagt hur många av dem går på
sitt första AA-möte ...självmant.
Kanske är det därför så många av dessa "samhälls-bärare" krälar fram i mångbottnade missbruk av sprit, tabletter och lögner och propaganda åt "folket".

2008-03-17 @ 22:27:09
Postat av: Peter

Vem behöver "fri" television när man personligen kan övertyga åtminstone några i sin omgivning att rösta på SD. Själv har jag än sålänge lyckats få med mig tre andra i min omgivning. Spånskallar i SD som inte följer SDs partiprogram undanbedes (gäller fadäsen vid omröstningen avseende akutsjukvård).

SD bör alltså börja oroa sig för att man kanske får så många platser i riksdagen att man får svårt att besätta dem.

2008-03-17 @ 22:53:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0