SOSSARNA I KALMAR MÖRKLÄGGER.

I flera olika ärenden mörkar majoriteten (s, v, mp) i Kalmar för kommunfullmäktige.

En granskning gjord av KPMG om turerna kring Salvestaden och kommunens handläggning, där kommunen får svidande kritik delges inte kommunfullmäktiges ledamöter. Jag återkommer om detta i ett senare inlägg.


Det som upprör mig allra mest är att ett nytt avtal med migrationsverket om ensamkommande "unga muslimska män" beslutas i kommunstyrelsen och inte i kommunfullmäktige. Tidigare har dessa beslut alltid tagits i kommunfullmäktige vilket lett till långa debatter med oss sverigedemokrater på ena sidan. Nu undviker socialdemokraterna en debatt i fullmäktige genom att beslutet togs i det tysta vid kommunstyrelsens möte den 10 mars.

Detta beslut innebär att den kommunala demokratin sätts ur spel och att vi sverigedemokrater inte får möjligheten att delta vid beslutet eftersom vi är det enda partiet i kommunfullmäktige som inte är representerade i kommunstyrelsen. Socialdemokraterna med sina stödpartier vänsterpartiet och miljöpartiet vill säkert undvika ännu en votering i kommunfullmäktige, där varje ledamot måste rösta, med följden att detta dokumenteras. Allianspartierna tycks heller inte ha något emot denna beslutsgång.


Anledningen till detta kan också var att de styrande socialdemokraterna vill undvika rubriker i media om denna verksamhet som kostar samhället enorma summor. Kommunen får ca 700 000 kronor/år i bidrag från staten för varje ensamkommande "ung muslimsk man" som kommunen tar emot.


En annan anledning kan vara att de styrande den 27 november 2006 då beslutet om att ta emot dessa ensamkommande "unga muslimska män" gjordes med felaktig information från majoriteten till kommunfullmäktiges ledamöter.

Antingen har flera kommunalråd kommit med falska uppgifter i media eller så var de själva okunniga om vad som beslutades och vilka konsekvenserna blev av beslutet.


SKALL SVERIGEDEMOKRATERNA ÖVERKLAGA KOMMUNSTYRELSENS BESLUT?


Återkommer imorgon med en analys av nya avtalsförslaget och kommunalrådens lögner.


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

Thoralf

Finns det information om hur många personer som har slussats igenom den nuvarande mottagningen?

Hur många av dessa "unga män" har nu fått fast bostad i Kalmar och hur många har "återförenats" med den övriga familjen här?

2008-03-26 @ 23:32:20
Postat av: Thoralf A

Skånepåg, läs morgondagens inlägg så får du svar på dina frågor.

2008-03-27 @ 00:02:05
Postat av: Göran

Visst skall ni överklaga Thoralf om det finns minsta lilla chans att juridiken står eder bi.
Vad säger kommunallagen?

Kämpa på!

2008-03-27 @ 03:47:48
Postat av: Frode

Du skall överklaga beslutet om att teckna avtal med migrationsverket på den grunden att laga ordning inte iakttagits. Ta med alla skäl du kan komma på.

Därtill kommer en intressant kompetensfråga för kommunen. En kommun är en liten territoriell enhet, som är satt att exklusivt syssla med medlemmarnas intressen inom territoriet. Därför saknar en kommun kompetens på utrikes- och försvarspolitikens områden. Under det kalla kriget förklarade sig några kommuner som kärnvapenfria zoner, beslut vilka upphävdes av domstol. Flykting- och invandrarpolitik är inte heller något som borde falla in under den kommunla kompetensen. Alltså - skall du även yrka att beslutet upphävs på den grunden att kommunen saknar kompetens att alls ingå avtalet med migrationmsverket.

2008-03-27 @ 09:11:26
Postat av: Skånepåg

Hej alla!

Vill tipsa om att Jan Milld har samlat alla sina videoinslag under http://www.youtube.com/janmilld

2008-03-27 @ 10:51:35
URL: http://www.youtube.com/janmilld
Postat av: Rune

SD skall, som jag ser det, både överklaga och protestera mot kommunstyrelsens beslut.
De som tog beslutet måste dras fram i ljuset!

2008-03-27 @ 18:57:25
Postat av: Skånepåg

Geert Wilders film the Fitna har släppts för någon timmar sedan.

Finns på nu på flera olika ställen bl.a. här http://imittsverige.blogspot.com/

Kommentarer är överflödiga. Filmen talar för sig själv!

2008-03-27 @ 21:20:36
URL: http://imittsverige.blogspot.com/
Postat av: Frode

Jag förstår att folk i allmänhet - som inte är jurister - inte förstår vilket trassel man kan ställa till med för politikerna med juridiken! Hade dock väntat mig fler kommentarer! Överklaga och använd
mitt argument om kompetensen! Den frågan har aldrig prövats i regeringsrätten, men väl den om kärnvapenfria zoner. Flykting- och invandrarkompetensen är något liknande! Saken går att utveckla, och jag kan plocka fram rättsfallen med den argumentation som krävs. Värt ett försök! Och detta ger upphov till skriverier i pressen! Bättre med skriverier än tystnad! Ta r'om, som jag säger till grabbarna hundarna (far och son på tillsammans 120 kilo)! Här göre sig inga blattar besvär eller för den delen ingen annan
heller!

2008-03-28 @ 15:54:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0