FIRAS DET KINESISKA NYÅRET FORTFARANDE?

70599-280
Översvämning och tegelhögar.                     Foto  Thoralf Alfsson.

Nu var det ett tag sen jag skrev om Fanerdun i Kalmar. Förklaringen är givetvis att det inte finns mycket att skriva om förutom alla problem som omgärdat detta projekt. Alla signaler tyder enligt min slutledningsförmåga på att projektet kommer kollapsa under 2008.


Idag är inte de styrande politikerna i Kalmar så intresserade av att prata om Fanerdun i media eller ens på möten. Ett lysande exempel på att Fanerdun är ett infekterat och känsligt ämne just nu är kommunalrådet Johan Perssons egen blogg. Johan startade denna blogg under december och har fram till idag presterat ca 30st inlägg. Inte ett enda inlägg har handlat om denna jättesatsning i Kalmar. Jag tror för övrigt att Johan P inte nämnt Fanerdun med ett enda ord i något inlägg. Detta mitt folk talar sitt eget språk!!


Tror inte kommunalrådet Johan Persson längre på Mr Lou och Fanerdun?

  

Den som har följt denna såpa vet att de kinesiska lögnerna stått som spön i backen det sista året. I media kallas det förstås istället för kulturkrockar.

Idag kan jag läsa på Barometerns nätupplaga att ingen på Fanerdun vet när byggandet skall återupptas. Tidigare har Fanerdun sagt att bygget skall återupptas under mars men som alla förstår är det åter en uppgift/löfte som inte kommer infrias. Det tidigare byggföretaget Xingxing har ju brutit med Fanerdun även om det delvis ägs av Mr Lou. Så nu behöver Fanerdun ett nytt byggföretag från Kina. Läs om detta här.

SÅPAN FORTSÄTTER!

Jag har roat mig med att titta igenom Barometern sedan den 1 januari och sett vad som skrivits.

  

Januari  8 artiklar

Februari  5 artiklar

Mars  2 artiklar


Totalt 15 artiklar under 2006 och 7 av dessa har handlat om att Fanerdun inte betalat ut lönerna till byggjobbarna. Övriga har bland annat handlat om styrelseledamöter som hoppat av och att företaget idag inte har en fungerande styrelse.
Det senaste angående styrelsen är att även Mr Lous fru nu ingår i styrelsen. Styrelsen har för övrigt ytterligare 2 kvinnor. Inga svenskar ingår längre i styrelsen. ´Nu kan vi nog räkna med att informationsflödet kommer strypas till ett minimum. Läs Barometerns artikel om den nya styrelsen. 

70599-330
CEBEC tillfälliga utställningslokal.             Foto  Thoralf Alfsson

Fanerdun kallar ju sin mässutställning för CEBEC men har inte registrerat namnet hos Patent och registreringsverket. Namnet tillhör ett elektronikföretag i Västmanlands län. Ännu en kulturkrock!


De sista dagarna har kommunen också lämnat ut uppgifter till media om att Fanerdun inte betalat hyran för den tillfälliga utställningslokalen om 10 000 kvadratmeter. Hyresskulden skall idag vara i miljonklassen.
Kommer kommunen att få betalt?


Det kinesiska nyåret firades för drygt en månad sedan men ännu har inte några byggjobbare kommit tillbaka till Kalmar och nu är det bara några veckor kvar till att etapp 1 av bygget skall vara "klart", som egentligen skulle varit klart i augusti 2007. Ännu ett datum som utlovats av företaget men som inte kommer uppnås.


De enormt stora tegelhögarna finns fortfarande kvar. Kommer teglet att säljas på auktion? I så fall kommer jag nog ropa in några stenar som ett minne av kommunpolitikernas blåögdhet. Vem minns väl inte hur de styrande i Kalmar kivades om vem som skulle ta åt sig äran av detta projekt under valrörelsen 2006.

Jag kommer att pina socialdemokraterna i Kalmar med deras egen valaffisch från 2006 många gånger.
70599-331


Teglet är ju sosserött och kan lämpligen användas till ett minnesmärke över hur socialdemokraterna vann kommunvalet i Kalmar med hjälp av Fanerdunbluffen 2006.


Kommentarer
Postat av: Christofer

Hej!

Någon som känner en svag doft av väljarflykt i luften?

2008-03-11 @ 02:09:05
Postat av: Skånepåg

Thoralf

Off topic om våldtäkten i Borgholm.

Finns det någon möjlighet att du kan få mer information om signalament m.m. från polisen i Kalmar, med motiveringen att du vill hjälpa till genom att publicera detta på din blogg?

Om det är PK-känsliga uppgifter, vet vi ju att massmedia inte publicerar allt de får fån Polisen.

"Om det var en eller flera gärningsmän, signalement på dessa, hur många gånger kvinnan blev våldtagen och hur allvarligt skadad hon var efter incidenten är oklart enligt polisens uppgifter. Brottsrubriceringen lyder olaga frihetsberövande och våldtäkt."

2008-03-11 @ 08:55:50
Postat av: AWSvensson

Läste i tidningen att bråken i tvättstugor ökade kraftigt. med både slagsmål och knivskärningar. Utan att bli beskylld för att vara Einstein så har jag mina teorier,
till alla dessa som undrar vad som är svenskt så är svaret bl.a en liten del av svenskheten hur man umgås i tvättstugan.

2008-03-11 @ 09:31:08
Postat av: Skånepåg

Off topic, men har varit aktuellt tidigare här på bloggen.

Från Barometern:

Eldslågor härjade i två bilar parkerade vid Burger King i Kalmar sent på måndagskvällen.

"Vid 23-tiden larmades räddningstjänsten till parkeringen vid hamburgerrestaurangen. När de kom fram brann det kraftigt i en bil, dessutom hade elden spridit sig till en annan bil som stod parkerad intill. Något anmärkningsvärt var att ena framdörren på den eldhärjade bilen stod öppen. Räddningstjänsten släckte elden och kontaktade polisen. Polisen misstänker att någon har tänt eld på den ena bilen. Området är avspärrat i väntan på polisens tekniska undersökning."

2008-03-11 @ 15:34:03
Postat av: Beeq

Nu måste jag då ställa frågan. Eftersom ni får Röda gatan till Norrliden och belastar Norrliden för det som sker där pga dess närhet. Ikeaområdet ligger nära det med. Ska Norrlidarna belastas för denna brand med?
Har Norrlidens gränsdragning ritats om av SD?

En vän till mig blev misshandlad av en person bosatt i kattrumpan i helgen. Kan denne våldsverkare blivit påverkad av de saker som näms om Norrliden?

2008-03-11 @ 15:49:26
Postat av: Tore

Just det! det går bra för Kalmar. Inga bekymmer, och
allt liknar en socialdemokratisk tvättstuga, med
flera inblandade parter. Jag följer den spännande fortsättningen av "dramaserien FANERDUN"! (Fan är dum) Jag tror också att "det bidde inge av", och
skatten måste höjas med minst 1 riksdaler. "Arma människor"...

2008-03-11 @ 15:57:57
Postat av: Skånepåg

Beeq

Jag skriver inledningsvis att bilbränder varit aktuellt på bloggen tídigare och hänvisar till att det jag skriver är off topic från tråden. Var står det någonstans i Barometernartikeln om det som du antyder? Om du kan läsa något mellan raderna, så får du själv kontakta Barometern och klaga!

2008-03-11 @ 16:02:45
Postat av: Skånepåg

Beeq

Observera att detta är en ny bilbrand med nya förutsättningar och att det var jag som tog upp det off topic på tråden. Vem vet, det är kanske en ny kortslutning i startbatteriet och samma sak som det påstods hade hänt i Smedby. Märkligt i så fall, att de finns så många "dåliga" startbatterier som hamnat i Kalmartrakten!

2008-03-11 @ 17:20:02
Postat av: Thoralf

Beeq, eller vilket annat namn du brukar använda.

Otvivelaktligen skulle det vara intressant att veta vem som ägde de senaste bilarna som brann.

Apropå Norrliden kan vi väl vara överens att Två Bröders väg, Två Systrars väg och Smålands Lejons väg tillhör Norrliden.

Då kan jag nämna för dig att en 20-årig kvinna boende på Två Systrars väg dömds för Våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Hon är för övrigt tidigare dömd vid Kalmar Tingsrätt.

Idag åtalades två män boende på Två Bröders väg respektive Smålands Lejons väg för grovt narkotika brott, innehav av bland annat drygt 7 kg cannabis. Tolkbehov i Vietnamesiska behövs.

Funderar på om det skall bli ett blogginlägg om Norrliden igen.

2008-03-11 @ 19:24:02
Postat av: Beeq

Thoralf:

Spelar det ngn roll vem som äger bilarna. Är det inte mer intressant vem som kan ha tänt på dom?

Jo de gator du nämner tillhör Norrliden. Bra jobbat, då har du fått en klick på Kalmarkartan rätt =)

Funderar med på att skriva blogginlägg om de Svenska studenterna på högskolan, som våldtar, misshandlar, begår bedrägerier, osv. Listan kan göras lång. Vi kankes skulle jämnföra olagligheterna?

7kg cannabis är väl inte så mkt om man tänker på de händelser som skett i Kalmar genom åren rörande kokain bla. De var alla Svenska ungdomar från vanliga hem. Nu kommer jag inte ihåg vilket år detta skedde, kan kankse vara 10 år sedan. Är ganska övertygad om att "innegängen" på krogarna och i stan, pysslar med tyngre och dyrare droger.

2008-03-11 @ 20:58:35
Postat av: Thoralf A

Beeq, var hittar jag din blogg så jag kan läsa och kommentera det du skriver.

2008-03-11 @ 21:11:36
Postat av: Skånepåg

Beeq

Nedanstående är så allvarliga och svepande
anklagelser, att du måste kunna lämna en bättre information om vi överhuvud taget skall bry oss om vad du skriver!

"Funderar med på att skriva blogginlägg om de Svenska studenterna på högskolan, som våldtar, misshandlar, begår bedrägerier, osv. Listan kan göras lång. Vi kankes skulle jämnföra olagligheterna?"

2008-03-11 @ 22:10:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0