SOMMARPRATARE MED KLASS

I dagens sommarpratare i P1 fick vi höra många sanningar som aldrig får sägas i riksradion oemotsagda. Elisabeth Massi Fritz, advokat och framförallt målsägarbiträde berättade om hedersrelaterat våld och hennes tankar kring vår lagstiftning. Gårdagens program med Margot Wallström framstår som rena gojan i jämförelse med dagens sommarpratare.

Nu är ju Elisabeth Massi Fritz föräldrar invandrare från Syrien på 60-talet så hon kommer inte anklagas för att vara rasist men hade samma saker sagts av en känd svensk advokat hade drevet gått i svensk media.


Stora delar av programmet handlar om hedersrelaterat våld. Hon uttrycker sin syn på tvångsäktenskap där i många fall minderåriga vigs och anser att själva cermonin som präster eller imamer utför skall vara en brottslig handling som ska kunna lagföras.

Hon anser vidare att det är skandal att det inte finns ett enda ord om hedersbrott i svensk lagstiftning. Hedersbrott skall vara en försvårande omständighet enligt Elisabeth Massi Fritz och hon anser att utvisning skall användas i större utsträckning. Anledning till detta är att hon vet att vissa individer anser att utvisning är värre än ett mångårigt fängelsestraff.

Medborgarskap skall vara på prov under 5 år och skall kunna återkallas om personen ifråga begår brott under denna provtid.


Jag måste säga att jag instämmer till fullo i hennes åsikter och de ligger väl i linje med sverigedemokraternas handlingsprogram. Jag antar att vissa ansvariga på Sveriges Radio har haft svårt att svälja detta program och vissa politiker är kanske förvånade över hennes åsikter.


Jag rekommenderar verkligen alla att lyssna på programmet.


Kommentarer
Postat av: Lennart

Margot Wallströms program ger en undran om hon verkligen kan vara värd ca 10 ggr mer än mig.

2008-07-01 @ 07:20:16
Postat av: D Puddingfjäll

Och sen är det också det där med hennes demokratiska sinnelag. Ja hur är det med detta ? Angående den irländska folkomröstningen skriver hon i SvD att irländarnas nej till Lissabonfördraget är ett svar men inte en lösning. Hon vill alltså göra om folkomröstningen, precis som Mugabe gjorde alldeles nyligen och man frågar sig har han rådgjort med Wallström och EU?

Och man frågar sig vidare:

Vem kopierar vem? Är det Wallströms EU som dragit lärdom av Mugabes verksamhet eller är det Mugabe som lärt sig av Eu och Europa, t ex av flummiga tjänstemän på Sida? Eller av Olof Palme som ju deklarerade att han var socialist?

Men visst är Wallström som Mugabe - det är bara att göra om valet när det blir fel.

2008-07-01 @ 08:57:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0